Liigat

VeikkausTV-ennakko: SPV Classicin vieraaksi maanantai-illan huippukamppailuun

17.10.
2016
0 Kommenttia
3
Liigat
SPV on juhlinut maalia jo 53 kertaa viidessä pelissä. Saako Classic näitä miehiä kuriin ja nuhteeseen? Kuva: Juha Käenmäki

SPV on juhlinut maalia jo 53 kertaa viidessä pelissä. Saako Classic näitä miehiä kuriin ja nuhteeseen? Kuva: Juha Käenmäki

Classic ja SPV kohtaavat miesten Salibandyliigassa maanantaina Tampereella. VeikkausTV on paikalla näyttämässä, kumman voittoputki jatkuu.

Lähtöasetelmat:

Hallitsevan mestarin Classicin kausi on alkanut viidellä voitolla ja yhdellä tappiolla, jos mukaan lasketaan myös hopeaan päättynyt Champions Cup. Peliesitykset kotoisessa liigassa ovat olleet kaukana loistokkaista, mutta väliäkö hällä, kun pistepotti on ollut paras mahdollinen. Toissa viikonloppuna TPS ja Koovee kaatuivat 6-4 ja 6-5 melko samankaltaisten otteluiden päätteeksi: vastustajat johtivat vielä päätöserässä peliä, mutta ”Family” hinasi itsensä lopulta voittoihin. Hyvän joukkueen merkki on voittaa heikommallakin suorituksella, mutta varmasti Petteri Nykky haluaa nähdä maanantaina kotiyleisön edessä jo erilaista rytkettä.

SPV:n uudistunut joukkue on aloittanut kautensa neljällä voitolla ja kahdella tappiolla. Oilers ja Nokian KrP olivat kotonaan etevämpiä, mutta vyöllä on myös komeita murskavoittoja Happeesta, M-Teamista ja SalBasta. Pelaamiseen on tullut uutta raikkautta, ja karvaus- sekä puolustussysteemit ovat kokeneet muutoksia. Lisäksi Tommy Koposen suojatit pyrkivät pelaamaan enemmän myös hitaita hyökkäyksiä pallon kanssa, vaikka nopea kääntäminen edelleen löytyy valikoimasta, ja se on ollut se ase, jolla seinäjokiset ovat menestystä aiempina vuosina saavuttaneet.

Kuumat ja kylmät:

Classicin maajoukkuepuolustaja Krister Savonen on ollut alkukauden ehkä valovoimaisin suorittaja kaikista liigapuolustajista, ja se lupaa hyvää maajoukkueelle joulukuun MM-kisoja ajatellen. Sami Johansson on räiskinyt jo kahdeksan maalia, ja M-Teamista Tampereelle palannut Riku Reunamäki oli kolmannen erän panoksellaan (2+1) ratkaisemassa edellistä ottelua Kooveeta vastaan.

Kesähankinnoista Miro Lehtinen ei ole vielä päässyt sellaiseen lentoon (0+3, -3), mitä joukkue ja mies itse olisivat toivoneet, mutta kausi on vasta alussa.

SPV:n alkukauden hahmo on ollut jo 17 (12+5) pistettä kerännyt Jari Hankkio, joka on saanut hyvää taustatukea esimerkiksi viime kautta pirteämmältä vaikuttavalta Sami Koskelta (4+7). Joukkue on tehnyt paljon maaleja (kolmeen peliin 30 osumaa), ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Oulusta tullut Matias Veikkola istuu hyvin ykkösviisikkoon.

Ykkösketjussa 300 pisteen rajapyykin ylittänyt kippari Ville Kuusela (2+1) ei ole päässyt ketjukavereiden (Hankkio ja Mikko Kohonen 8+1) vauhtiin tehopinnojen valossa, mutta plusmiinus on komea +16, ja se kiinnostanee miestä edelleen pisteitä enemmän.

Yhteinen historia:

Viime kaudella Classic onnistui vuosien tauon jälkeen voittamaan SPV:n Tampereella numeroin 8-4, ja myös Seinäjoella Classic oli pätevämpi 2-4. Harjoituspelissä elokuun alussa maalit menivät tasan 7-7.

Taistelupari:

Sami Johansson, Classic – Jari Hankkio, SPV

Kaksi hyökkääjää, joille on siunattu maalinteon ja laadukkaan laukauksen lahja. Tilanteita syntyy joka pelissä, ja jos Hankkio tykkää hakea laukauksilleen tilaa enemmän kanteista, Johanssonin one-timer sekä suorat laukaukset juoksusta ovat aivan sarjan eliittiä. Näiden miesten tekemisiä kannattaa seurata.

Kokoonpanot:

Lassi Vänttinen ja Jarkko Nieminen ovat olleet sivussa koko alkukauden, ja myöskään Mikko Leikkasen pelikunnosta ei ole takeita. Kaksi edellistä peliä huilannut Joonas Pylsy palaa kokoonpanoon. SPV:n puolella terveystilanteen pitäisi olla hyvä, Rosterit ilmaantuvat tänne maanantaina iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

8.10. Koovee-Classic 5-6
7.10. Classic-TPS 6-4
2.10. Storvreta-Classic 2-1 (Champions Cup)

9.10. SPV-SalBa 11-2
8.10. M-Team-SPV 2-9
1.10. SPV-OLS 10-5

Tulosvetovihje:

SPV haluaa lisää päänahkoja

SPV on ollut tehokas ja raikas alkukaudella, ja nyt tuota tekemisen tasoa mitataan Classicin koti-”Festareilla”. Isäntien täytyy parantaa edellisistä peleistä, sillä Pohjanmaan punaiset ovat valmiita voittamaan kenet tahansa. Tasaista tulee, vaikka Classic kotona aina suosikki onkin.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 5,6,7-SPV 4,5,6
Peliaika ja -paikka: ma 17.10. klo 18.30, Tampere Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassakin kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.