Liigat

VeikkausTV-ennakko: Tappiottomat TPS ja Classic iskevät yhteen naisten Salibandyliigassa

14.10.
2016
3 Kommenttia
1
Liigat
Classic taisteli Champions Cupin finaalissa Pixbon kanssa, ja nyt on taas aika siirtyä liigapeleihin. Kuva: IFF

Classic taisteli Champions Cupin finaalissa Pixbon kanssa, ja nyt on taas aika siirtyä liigapeleihin. Kuva: IFF

VeikkausTV:n ensimmäinen lähetys naisten Salibandyliigasta tällä kaudella tulee Turusta, kun TPS emännöi hopeisen Champions Cupin jälkeen arkeen palaavaa Classicia.

Lähtöasetelmat:

Kumpikin joukkue on pelannut vasta kaksi liigaottelua, eikä kumpikaan ole vielä pistemenetyksiä kärsinyt. TPS avasi kauden voittamalla EräViikingit vieraissa 3-6, ja Lappeenrannassa mestari-NST kukistui komeasti peräti 2-9. Lisäksi turkulaiset voittivat sunnuntaina PSS:n Suomen cupissa tyylikkäästi 2-8, ja ystävyysottelu venäläistä Naukaa vastaan sujui myös voitokkaasti 9-3. Nyt joukkue pääsee Turkuun kotiyleisön eteen ensimmäistä kertaa tämän kauden liigassa.

Kuten tehtyjen maalien määrä kertoo, hyökkäyspelaaminen on ollut luovaa ja idearikasta, ja maalipaikat on pystytty hyödyntämään. Oma pää on pitänyt myös hienosti, sillä omiin on mennyt kolmessa pelissä vain seitsemän maalia.

Kauden ylivoimainen ennakkosuosikki Classic voitti sarja-avauksessa Steelersin 2-12, ja 12 osumaa syntyi myös SB-Pron verkkoon ensimmäisessä kotipelissä. Champions Cupissa ruotsalainen IKSU kaatui välierässä upeasti jatkoajalla 3-4, mutta finaalissa Pixbo oli parempi 6-2. Nyt joukkueella on ollut aikaa lähes kaksi viikkoa pyyhkiä pettymystä mielistä, ja vieraspeli Turussa hyvävireistä ryhmää vastaan on varmasti hyvä haaste tähän paikkaan. Joukkue pystyy luomaan valtavan määrän maalipaikkoja jokaisessa pelissä, ja Classic on suuri ennakkosuosikki kauden jokaisessa pelissä.

Kuumat ja kylmät:

TPS:n ykköstykit ovat olleet alkukaudesta odotetusti Laura Rantanen (4+5) sekä Jenna Saario (3+4), jotka ovat siivittäneet myös muita hyviin otteisiin. Maalivahti Noora Vuorela on varmasti ollut alkukauden kuumin maalivahti sarjassa. Nyt testataan Vuorelakin kovinta mahdollista vastustajaa vastaan.

Classicin parhaat tehonaiset eivät yllätä ketään: Eliisa Alanko on nakutellut kahdessa liigapelissä 5+6 ja Nina Rantala 7+3. Takaa löytyy voimaa kolmeen kentälliseen, ja maalintekolaajuutta on enemmän kuin muissa joukkueissa.

Yhteinen historia:

Viime kaudella TPS pystyi haastamaan Classicin hyvin molemmissa otteluissa, jotka päättyivät tamperelaisten hyväksi 5-2 ja 8-6. Historia ei tue turkulaisten menestystä, sillä TPS ei ole ikinä liigahistoriassaan Classicia voittanut.

Taistelupari:

Jenna Saario, TPS – Nina Rantala, Classic

Viime kauden pistepörssin ykkönen ja kakkonen kohtaavat tässä ottelussa, ja kumpikaan tuskin jää ilman tehopisteitä. Ikäeroa on kymmenen vuotta, ja kunhan kovuus kansainvälisiin peleihin kehittyy vuosien varrella, 18-vuotias Saario on valmis täyttämään Rantalan ja kumppaneiden saappaita naisten maajoukkueen puolella.

Kokoonpanot:

Classicin TPS-kasvatti Ella Alanko kävi operaatiossa loppukesästä, ja hän ei pelannut vielä Champions Cupissa. Hän tuskin pelannee vielä perjantainakaan, vaikka tuoreeseen maajoukkueeseen hänet nimettiin. Kokoonpanot ilmestyvät tänne perjantaina iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

9.10. PSS-TPS 2-8 (Suomen cup)
24.9. NST-TPS 2-9
14.9. EräViikingit-TPS 3-6

2.10. Pixbo-Classic 6-2 (Champions Cup)
1.10. Classic-IKSU 4-3 ja. (Champions Cup)
25.9. Classic-SB-Pro 12-6

Tulosvetovihje:

Ajeleeko Classic täysillä valoilla Turkuun?

Champions Cupin jälkeinen aika kotimaisessa sarjassa ei ole ikinä helppo millekään joukkueelle, mutta Classicilla on ollut hyvin aikaa orientoitua Salibandyliigan puolelle. TPS on avannut kauden hyvin ja se on yllätysvalmis, jos Classic ei ole täysillä mukana, mutta tamperelaiset pitävät sellaista tempoa yllä, johon TPS ei ole tottunut.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: TPS 2,3,4-Classic 6,7,8
Peliaika ja -paikka: pe 14.10. klo 18.30, Leaf-Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Turusta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana.

Veikkauksen ennakkovideo otteluun:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Kk
14/10/2016
Tepsi voittaa! Classikkia ei nappaa europelien jälkeen kotimaan pelit ja tepsillä paremmat kärkiyksilöt muutenkin. No Rantala ja Ella Alanko pärjäävät asettelussa.
HOO
14/10/2016
Minä sanoa tepsukoiden loisto jenny pelata vaikka ykikössä voitto klasusta! Paljon hehkutettuna turku varmasti suomi paras joukkio!
hee
14/10/2016
Täällähän on hyvää läppää. Mutta totuus on se, että Tepsin mimmitiimi saattaa hyvinkin olla tällä hetkellä Suomen toiseksi paras joukkue. Huomattavasti vakuuttavampaa niiden meno on ollut kuin NST:n, PSS:n tai SB-Pron! Ehkä myös parempia pelaajia Tepsillä kuin missään noista tiimeistä. Classic kuitenkin toki omassa luokassaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.