Liigat

VeikkausTV-ennakko: Voitto- ja tappioputket puntarissa – jatkaako SPV Kooveen synkkää kautta?

28.10.
2016
0 Kommenttia
0
Liigat
Läpyt SPV:n Sami Kosken kanssa ovat olleet kuumaa valuuttaa tällä kaudella. Kokenut taituri on nakutellut jo 19 tehopistettä. Kuva: Juha Käenmäki

Läpyt SPV:n Sami Kosken kanssa ovat olleet kuumaa valuuttaa tällä kaudella. Kokenut taituri on nakutellut jo 19 tehopistettä. Kuva: Juha Käenmäki

VeikkausTV on paikalla Tampereella perjantaina, kun viiden pelin tappioputkessa kyntävä Koovee saa vieraakseen viiden pelin voittosarjan itselleen keränneen SPV:n Seinäjoelta. Isäntien alkukausi on ollut erittäin heikko, ja Peliveljien hymy taasen on ollut herkemmässä.

Lähtöasetelmat:

Uuden päävalmentajan Valtteri Sainion alaisuuteen siirtynyt Koovee kuuluu ehdottomasti alkukauden pettymyksiin. Kun kautta on takana jo kolmannes, pistepussissa on vain vaivaiset kaksi pistettä OLS:n kaaduttua Tesoman hallissa viime kuussa 4-1. Tappioputki on viiden ottelun mittainen, ja leimallista Kooveen peleille on ollut se, että tasaiset ja tiukat pelit ovat kääntyneet usein vastustajalle, ja ajoittaisesta hallinnasta ja hyvästä tekemisestä huolimatta käteen on jäänyt monta kertaa luu. Edellisessä pelissä Oilersin vieraana voitto ei ollut lähelläkään, vaan espoolaiset kurittivat Kooveeta peräti 8-1. Vastaan tulee kovavireinen SPV, joten tappioputken katkeamista tässä pelissä voisi pitää suurena yllätyksenä.

Peliveljien kausi on sujunut pääosin onnellisten tähtien alla, ja uudistuneen joukkueen suorittaminen ollut tasaisen laadukasta. Ainoa notkahdus tuli kuukausi sitten Nokian KrP:n vieraana, mutta sen jälkeen voittoja on tullut putkessa jo viisi, ja etenkin kotikentällä seinäjokiset ovat olleet vakuuttavia. Heikosti sujuneen Raholan vierailun jälkeen edellinen Tampereen visiitti Classicin festareille oli voitokas, ja SPV lähtee myös Kaukajärvelle täynnä tarmoa ja hyvällä itseluottamuksella. Päävalmentaja Tommy Koponen peräänkuuluttanee suojateiltaan hyvää asennetta, sillä sarjataulukkoa ovat vilkaisseet varmasti kaikki.

Kuumat ja kylmät:

Kooveen onnistujat ovat olleet alkukaudella vähissä. Maalivahti Arvid Vonk on tehnyt voitavansa, mutta vain 28 tehtyä maalia seitsemään peliin kertoo siitä, että hyökkäyspäässä on ollut tuskaisaa. Parhaat maalintekijät Lassi Ylisiurunen ja Jasse Kuusisto ovat osuneet kumpainenkin neljästi, ja se on vähän. Kärkipelaajista Lassi Kotovaara ja Tommi Ahola ovat löytäneet itsensä ajoittain viltistä, ja heidän yhteenlaskettu tehotilastonsa 4+4, -16 kertoo siitä, että parempaan pitäisi pystyä.

SPV:n ykkösketju Mikko Kohonen-Ville Kuusela-Jari Hankkio on pelannut hienon alkukauden, ja etenkin kahdeksaan peliin 16+6 latonut Hankkio on tuoreen maajoukkuekutsunsa ansainnut. Sami Koski (6+13) on myös palannut varjojen mailta, ja kaukalossa on nähty vanha tuttu, juonikas Koski. Kärkimiesten takana vanhat luottoratsut Henri Myllymäki, Tuukka Kiviranta ja Teppo Mäkelä pystyvät vielä nähtyä parempaankin.

Yhteinen historia:

SPV on ollut niskan päällä viime vuosien keskinäisissä kamppailuissa. Viime kaudella SPV voitti Seinäjoella 9-6 ja Tampereella 8-3, mutta marraskuussa 2014 Koovee onnistui yllättämään Seinäjoella 5-7.

Taistelupari:

Tommi Hakala, Koovee – Matias Veikkola, SPV

Kolminkertainen Suomen mestari lähti hakemaan uusia tuulia uralleen Tampereelta, ja nyt Hakala kohtaa ensimmäistä kertaa vanhan seuransa tosipelissä. Nälkää näyttää riittää, mutta SPV haluaa varmasti puristaa Hakalan pelihuumorin nolliin. Oulusta Seinäjoelle siirtynyt ykkösviisikon puolustaja Veikkola on ollut erinomainen hankinta SPV:ltä, ja hänessä on paljon potentiaalia vielä tulevia vuosia ajatellen.

Kokoonpanot:

Molempien joukkueiden terveystilanteen pitäisi olla hyvä, eikä merkittäviä poissaolijoita ole. Kokoonpanot ilmestyvät tänne perjantaina iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

22.10. Oilers-Koovee 8-1
12.10. Koovee-TPS 5-6
8.10. Koovee-Classic 5-6

23.10. SPV-LASB 10-2
17.10. Classic-SPV 5-7
9.10. SPV-SalBa 11-2

Tulosvetovihje:

Peliveljien tahdissa

Mikäli SPV:n ajatukset eivät lähde harhailemaan jo lauantain huippuotteluun EräViikinkejä vastaan, alavireisen Kooveen pitäisi olla tehokkaille punapaidoille suupala. Kaikki putket katkeavat joskus, mutta tuskin nämä ja tuskin tänään. Vierasvoitosta lähdetään.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Koovee 3,4,5-SPV 7,8,9
Peliaika ja -paikka: pe 28.10. klo 18.30, Spiral-halli Kaukajärvi

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.