Liigat

Video: 14-vuotias piti nollapelin liigaottelussa – torjui rankkarin ja yhteensä 30 laukausta

10.10.
2016
7 Kommenttia
6
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

O2-Jyväskylä ja Hämeenlinnan Steelers väänsivät paremmuudesta lauantaina Jyväskylässä. Kotijoukkue oli ottelussa vahvempi maalein 3-0.

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, ja pääsi johtoasemaan jo 21 sekunnin pelin jälkeen. Steelersillä oli mahdollisuus tasoittaa peli samassa erässä rankkarista, mutta O2 välttyi takaiskulta. O2 osui toisessa erässä kahdesti, ja viimeisessä periodissa ei osumia nähty. Täten kotijoukkue nappasi kauden ensimmäisen voittonsa. Jyväskyläläisjoukkue on nyt yhdeksäntenä. Steelers taasen sarjataulukon viimeisenä.

Kotijoukkueen tehopelaaja oli 1+1 nakuttanut Kiia-Mari Avikainen, joka iski pisteet 1+1. Muista maaleista vastasivat Emmi Luoma ja Tiia Hattara.

Ottelun kovimmasta suoritteesta vastasi kuitenkin vasta 14-vuotias Alina Laitinen, joka piti maalinsa puhtaana ottelun ajan. Laitiselle kertyi 30 torjuntaa, ja lahjakkuus pysäytti muun muassa rankkarin. Huhtikuun 4. 2002 syntynyt maalivahti on pelannut tällä kaudella kaksi ottelua, ja torjunut 59 laukausta. Selän taakse on uponnut neljä laukausta.

Nuori vahti on hyvinkin mahdollisesti naisten Salibandyliigan kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on pelannut nollapelin. Tätä emme pysty valitettavasti tarkistamaan mistään. Varmuutta ei ole, mutta Laitinen on kaikki lajit huomioiden mahdollisesti yksi nuorimmista suomalaisista pääsarjapelaajista koskaan, jotka ovat pitäneet maalinsa puhtaana. Ellei jopa nuorin. Tätäkään tietoa emme pysty kuitenkaan vahvistamaan. Laitinen debytoi viime keväänä naisten liigatasolla ainoastaan 13-vuotiaana.

Ottelutilastot

Lue myös:
Naisten Salibandyliigassa 13-vuotias debytanttivahti – torjujakaksikolla ikäeroa 27 vuotta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jyväskylä
10/10/2016
Hienoa Alina, huikea maalivahti ja kirkas tulevaisuus vielä edessä!! Jatka samaan malliin vaan!
Aake
10/10/2016
Loistavaa Alina! Jatka samaan malliin
Hyvä Alina
10/10/2016
Saat provosoitua ja syyttää ikärasismista tai vähättelystä, mutta kun rehellisesti mietit missä muussa kotimaisessa pääsarjatason joukkuepelissä vastaava on mahdollista niin ymmärrät pointin.
Naisten maalivahtien taso on vielä pääsarjassa sitä luokkaa että joko 14.v tai sitten 60.v pärjää kirkkaasti sarjassa maalilla. Ei ole näiltä yhtään pois, paikka toki pitää ansaita mutta sarjan arvostus kärsii että tämä on mahdollista.
Maalivahteja toki löytyy luokasta kilpaurheilijat parhaissa jengeissä mutta kokonaiskuva on aika masentava. Montako eri vaihtoehtoa on tällä hetkellä maajoukkueen maalille?
Varmaankin Mökelän lopettaessa 1-3 ketkä sinne voi laittaa että joku mahdollisuus voittaa Ruotsia vastaan?
Bambou
11/10/2016
No jalkapallon puolella Milanin maalilla pelaa 16 vuotiaana debytoinut Gianluigi Donnarumma. Se miesten puolella ja tytöillä murrosikä alkaa aikasemmin, joten ovat keskimäärin nuorempana valmiita aikuisten sarjoihin. Eli ei 14 vuotias maalivahti mielestäni niin erikoista ole tai ainakaan sarjan arvostusta vie.
Hirvibändi
11/10/2016
Mahtava suoritus Alina!
Jii
11/10/2016
Hakulisen Annelta saattas löytyä tuollainen tilastoihme Josban ajoilta, jopa hieman nuorempana, koska pelasi liigaa jo 7.luokalla. Toki, aikaa on vierähtänyt jo niin kauan ettei millään voi muistaa, tuliko nollapelejä. Loistavia otteita maalinsuulla joka tapauksessa! Ja ura vei nopeasti naisten maajoukkueeseen. Toivottavasti näin käy myös Alinalle.
Hyvä
11/10/2016
Totta, ei tuo mikään maailmaa järisyttävä erikoisuus ole, mutta hyvä suoritus silti. Tsemppiä!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.