Liigat

Video: Hämeenlinnassa viuhui punainen kortti loppuhetkillä – Pohjosen rankkaritorjunta vauhditti KrP:n voittoon

07.10.
2016
21 Kommenttia
3
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Torstain ainoassa miesten Salibandyliiga-ottelussa ei draamalta vältytty. Nokian KrP voitti Hämeenlinnan Steelersin vieraskaukalossa maalein 5–9. Erityisesti ottelun loppuvaiheilla nähtiin erikoinen tapahtumaketju.

Nokian KrP oli kolmannessa erässä 4–6-johdossa, kun kolmatta erää oli jäljellä reilu kahdeksan minuuttia. Steelersin Nico Jonaeson pääsi ajassa 55.13 yrittämään maalintekoa läpiajosta, mutta vieraiden Henri Mäenpää esti aikeet rikkeen arvoisesti työntämällä Jonaesonin selän puolelta kumoon.

Vihellyksen jälkeen Jonaeson työnsi vastavuoroisesti Mäenpään kumoon ja sai punaisen kortin. Tilanteen jälkeen ottelua jatkettiin Steelersin rangaistuslaukauksella.

Myös KrP:n maalivahti Santtu Pohjonen sai samassa maalinedustilanteessa kipeän näköisen osuman jalkaansa, mutta pystyi siitä huolimatta venymään huippupelastukseen Iiro Nurmisen rankkariyrityksessä.

Ottelu jatkui tasavajaalla, ja KrP löi nopeasti pelin pakettiin Jere Oksasen (2+0), Joni Henttosen (1+2) ja Matti Koskelan maaleilla.

Henri Johansson iski vierasjoukkueelle hattutempun, ja illan tehokkain oli joukkuekaveri Morics Krumins 1+3-tehoilla.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
ET soittaa kotiin
07/10/2016
Eipä hirveästi liiku päässä, kun lähtee kostamaan tuollaista. Joukkuepelaaja olisi niellyt ylpeytensä ja antanut joukkueelleen mahdollisuuden 5 minuutin ylivoimaan.
JiiK
07/10/2016
Mäenpäälle pitää vissiin saada joku rautakuuri kun jalat on tuollaista hyytelöä.
Punainen kortti
07/10/2016
Jonaeson oli yksin läpi ja tuhdinolonen pakki tönäisee todella vaarallisesti selästä ja sen jälkeen kaatuu 60kg painavan Jonaesonin pikku tönäisystä. Miten tästä voi lentää pihalle? Pikku tönäisy ja kaverin herättäminen kun ajaa hölmösti ja vaarallisesti selkään? Nyt herätys tän takii sählyä sanotaan neitien lajiksi
Rautio
07/10/2016
Niin, kuka muu huomasi mitä Nurminen tekee KRP-veskarille, kun Jonaeson on torpattu maaliin?
Minun silmiin osui, että Nurminen tekee jalkapyyhkäisyn ja aiheuttaa pienen loukin Pohjoselle.
Hassua että tämä meni ohi tuomareita.

Punakortti vaikuttaa hieman kevyesti tuomitulta, tuollaisia tönimistilanteita näkee vähän väliä maalin edessä. 2 min olisi ollut perusteltua, 5 min kova tuomio, mutta 5 + 20 min yliampuva.
Komppaan
07/10/2016
Samaa mieltä Raution kanssa varsinkin kun huomaa kuinka kevyesti Mäenpää kellahtaa maahan, hieman sukeltaen. Punainen kortti turhan raju.
joku muu
07/10/2016
Kaatuuhan KrP:n pelaaja helposti mutta punainen tulee epäurheiliamaisesta käytöksestä. Nurminen pelaa tilanteessa kaikkein ruminmin ajamalla veskan päälle. Tahallaan vai ei en ota kantaa. Tuon syyn takia Jonaesson ei tule koskaan nousemaan huipulle. Tyhmä on tyhmä.
Tietäjä
07/10/2016
Jonaesoni taidoiltaan maaginen mutta ei oo koskaan kestäny kasetti, ei kiekossa eikä säbässäkään.
S7
07/10/2016
Onko sitten selostajan mainitsemat mussutukset jäänyt tuomarille "muistiin"? Aika kevyt tönäisy, ei mikään "vahinko" satuttamismielessä tehty ajelu. Mutta joo antaa dumarille mahiksen viheltää, mikä tässä kohtaa käytetään.
Kova tuomio
07/10/2016
Kova tuomio, mutta nähdäkseni oikeutettu, koska täysin tahallinen ja turha kosto pelaajalta joka ottanut jo lämpöä tovin. Mäenpäältä taas pelimiehen ratkaisu ylikorostaa tilannetta. Tietää, että jäähy tulossa, niin auttaa joukkuetta antamalla tuomarille mahdollisuuden viheltää saman myös vastustajalle.
Jollekin muulle
07/10/2016
Muuten ok kommentti, mutta epäurheilijamaisesta käytöksestä ei laputeta yhtäkään pelaajaa pihalle. (ellei kyseessä ole toinen henk. koht. rangaistus samassa ottelussa.)
Videokatsoja
07/10/2016
Ei ollut Mäenpään tönäisy vitosen arvoinen (Jonaeson kaatuu vauhdikkaan näköisesti, koska törmää/väistää vastaantulevaa Pohjosta) mutta koska Jonaesonille mentiin antamaan lappu niin piti sitten toisellekin arpoa jotain isompaa. Ja sikäli tuon lapun voi perustella, että tapahtui jo tilanteen mentyä ja siinä oli jo aikaa rauhoittua. Mutta tuo Nurmisen jalkapyyhkäisy oli kyllä tilanteen vaarallisin tempaus, vaikka taisi Pohjosella olla kokonaisuudessa vähän kermaa kakun päällä. Noista mielellään jatkokäsittelyä, koska täysin irrallinen ja ulkopuolinen tölväisy.
Faktaa Johanssoninsta
07/10/2016
Faktaa Henri johanssonista
Johansson on 20p päässä Kohosesta kaikkienaikojen pistepörssissä ja kohonen on pelannut sata peliä enemmän kuin johansson, joten on selvää että johansson ohittaa hänet siinä tilastossa enemmin tai myöhemmin.
Johanssonilta löytyy yhden ottelun piste- ja maali ennätys (9+1) ja myös yhden kauden piste- ja maali ennätys (26 krs)( 62+29=91)
Ja johansson antaa siinä vielä tasoitusta muille, että hänen ketjussaan pelanneet pelaajat eivät ole olleet ikinä mitään tähtiä joten minusta noilla saavutuksilla ja tehoilla irtoaa paikka kaikkienaikojen parhaiden pelaajien joukosta helposti.

Harmi ettei maajoukkue leirit ja systeemit ole napannut häntä niin emme näe häntä maajoukkue paidassa. Toki kyllä häneltä yksi mm kulta kuitenkin löytyy

Toivon että pääkallo tekisi vielä joku päivä hänestä jonkun jutun sillä hän on mielenkiintoinen pelaaja ja hänestä ei olla liikaa puhuttu. Toivon kaikkea hyvää KrP:lle ja Johanssonille
Pitäisikö tehdä jotain
08/10/2016
Outoa etttei liitto tee videotarkistusta ko. tilanteesta. Ei tee koska kyse KrP:n loukista. Jos Classic tai EV olisi ollut kärsijänä niin tilannetta kyllä katsottaisiin oikein suurennuslasilla. Toinen tuomari on ihan vierssä eikä "nää"/"tee" mitään. Ihmeellistä toimintaa yhtä joukketta kohtaan. Haloo nyt siellä liitossa.
S7
08/10/2016
Ai ei ole henkka ollut majussa? Olihan se ennen useinkin. Ja viimeiset kaudet se on oman tasonsa nähden vetänyt vihkoon, varmaan osa syy joukkueen taso. Nyt on se vanha henkka kehissä ja tolla pelillä vois kyllä jonkun rightin korvatakin majussa.
S7
08/10/2016
Eikös usein liitto tutki vasta silloin, kun joukkue itse vaatii selvitystä? Sinänsä ihmetyttää miksei krp pyydä tutkintaa.
Sarjamääräykset
08/10/2016
Suora lainaus salibandyn pääsarjojen sarjamääräyksistä:

44§ Videotuomari ja videotutkintapyyntö

Ottelun osapuolista joukkueet ja otteluvalvoja, voivat tehdä pääsarjojen videotuomarille
videotutkintapyynnön tilanteesta, jonka epäilee johtavan kurinpidollisiin seuraamuksiin.
Videotutkintapyynnön voivat tehdä myös toimitusjohtaja ja sarjavastaava yhdessä.

Mikäli videotuomari katsoo aiheelliseksi, voi hän laittaa videotutkintapyynnön perusteella kurinpitoasian vireille. Videotuomari ei ota videotilanteita oma-aloitteisesti tutkintaan.

Videotutkintapyyntö, josta ottelun osapuoli tai sarjajärjestäjän edustaja (erotuomari tai otteluvalvoja) haluaa videotuomarin arvioinnin, tulee tehdä sarjavastaavalle. Tutkintapyyntöön on liitettävä mukaan videoaineisto, sekä kirjallinen raportti tapahtumasta. Yksilöity tutkintapyyntö tulee tehdä ottelun jälkeisenä päivänä viimeistään klo 10.00.
Kaikki sallitaan
08/10/2016
Selkeä kannantto tapaukseen ylemmältä taholta on se, että ainakin veskoihin (ja pelaajiin)kohdistuneet kunnon jalkampit ovat sitten sallittuja. Niitä saa tehdä eikä niihin tule jatkossakaan puuttua. Joo joo, hyvin toteutuu pelaajien oikeusturva. Entäs sitten kun tapahtuukin jotain todella loputonta kun tällainen sallitaan? Kenen pää on silloin vadilla? Otteluvalvojan vai kenen?
jjjjjjjaaaa a
08/10/2016
Hauskasti kyllä kaatuu iso mies pienestä tönäisystä :D mut nää on näitä. Ihme kitinää taas täällä jonaenssonista. Steelersissä on ollut aina pelaajia joilla pää ei kestä mitään. Nyt kun siellä on yksi taitava kaveri jolla on varaa käyttää luonnetta niin heti haukutaan :D tää laji tarvii tollaisia valopilkkuja jotka ovat siis myös äärimmäisen taitavia. En itsekään tykkää jos joku sunnuntaitunari käyttäytyy noin, mutta joillain on varaa ja ilman jonaenssonia ei tostakaan jengistä olisi mihinkään :D vihaajat vihaa mutta onhan toi nyt viihdyttävää eikä kukaan ainakaan fyysisesti noista loukkaannu
Keltanokka
08/10/2016
Mäenpää tekee kokeneen pelaajan peliliikkeen; kuinka kevyesti jalat lähtevätkään alta ;-D
Typerää Jonaesonilta lähteä kostamaan edeltävää tilannetta.
TUHOUUNO
08/10/2016
Komppaan vähän nimimerkki "punainen kortti" takaa löytyvää kirjottajaa. Onhan toi aika säälittävää touhua heittäytyä tuolla tavalla p*rsiilleen. Tietty tuomarikin olis voinu ottaa silmää käteen ja tarkastella tilannetta kokonaisuutena.. Turhaa oli myös jonaessonin tempaus kun antaa mahdollisuuden tohon punaseen mut fakta on se, että laji pysyy aika lailla sivustaseuraajan silmin "neitien lajina" kun löytyy noita janareita jotka omalla rottamaisuudellaan jättää huonon maun hienolle lajille. No löytyypähän taas tämän kauden salibandyliigan Brad Marchand heti ihan ensimmäisiltä kierroksilta alkaen nii tietää mille joukkueelle ei ainakaan menestystä toivo.
Typerää
09/10/2016
Eikös se kooveen ainot mitallikin miesten salibandyssa ole tullut kyseisen herran vastaavan filmin seurauksena? Ei kyllä mitään fiksuja temppuja kummaltakaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.