Video: Raju rankkaritorjunta – laukojalta jalat alta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta
Kuva: Kuvakaappaus videolta

EräViikingit ja OLS väänsivät miesten Salibandyliigan sarjapisteistä lauantaina Vantaalla. EräViikingit oli parempi maalein 9-1, mutta ottelun jälkeen on puhuttanut eritoten OLS:n 2-0-tilanteessa saama rangaistuslaukaus.

Kyseisestä tilanteesta ei syntynyt maalia, sillä Markus Laakso syöksähti jalat edellä kohti Tatu Kiipelin jalkoja, jonka seurauksena laukoja kaatui. Tuomareiden tulkinnan mukaan rangaistuslaukaus tulkittiin epäonnistuneeksi. Rankkari näkyy videolla kohdasta 1.00 eteenpäin.

EräViikingit iski lopulta seuraavatkin seitsemän maalia, ja oli ottelussa kahdeksan maalia parempi. Kotijoukkueen tehopelaajia olivat eritoten 2+2 iskenyt Jani Kukkola sekä 3+1 naulannut Miko Kailiala.

EräViikingit voitti myös sunnuntaina LASB:n Lahdessa ja johtaa miesten Salibandyliigaa. OLS sen sijaan hävisi viikonlopun molemmat kamppailunsa ja on yhdeksäntenä.

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

22 comments

  1. Pelasko palloa? Niinpä, ei pelannut – pilkku uusiksi ja veskarille 2min rangaistus kampituksesta.

  2. Kertoo paljon liigan tuomareiden tasosta. Aika monesti näkyy myös kun kohtaa joukkue täynnä mj-miehiä keskikastin joukkueen niin nimi selässä merkitsee tuomareille paljon……. Valitettavasti myös kaikilla päättäjillä sama homma salibandyliigassa

  3. No jopas. Vaikka tuota mitenpäin katsos niin onhan tuo nyt sieltä selkeimmästä päästä oleva kamppi. Molemmilla tuomareilla tieten katse lukittu palloon ja ihan sama mitä muualla tapahtuu.

  4. Saako joku tuosta pressitilaisuudesta kunnolla selvää? Tekstitys olisi paikallaan, kun puhe niin vaimeaa ja epäselvää jossain kohdin.

    Haastattelija kysyy OLS:lta, että mihin peli ratkesi. No, toinen kisassa F1 Mercedeksellä ja OLS ajaa diesel farkulla…

  5. Jos Laakso olis ollu Savolainen niin kyllä tosta muutaman pelin pelikieltoo olis voinu antaa

  6. tästä olisi oikeasti paikallaan virallinen kommentti tuomaritahosta – saako noin tehdä vai eikö saa? ihan sama miten peli päättyi ja mitä tapahtui siinä ottelussa, mutta ihan oikeasti, tommosia kampituksia näkee aika ajoin maalivahdilta, enkä ainakaan itse ole ymmärtänyt, mitä hitossa oikein on sallitu ja ei, koska useasti on huomannut että mv:n jalkakampit hyväksytään. joten onko vai eikö ole ok?

  7. jalkakamppi pallo välissä on sallittu (osuu tulkinnan mukaan ensin palloon), muuten ei. Tässä pallo oli Kiipelin lavassa ja puhdas jalkakamppi jolla estettiin maalinteko.

  8. Tässä on ennakkotapaus. MV saa vetää jalat alta – kyllä! Nyt vaan tätä opettamaan kaikille veskoille

  9. Miksi tämä pari voi viheltää tämän tason pelejä ,kun ei edes onnistunut diaari peleissä.Missä tämänparin tarkkailijat on kyllä noita vanhoja ylimielistä tarkkailuun.

  10. Pahoittelut huonosta äänenlaadusta, mikrofooni ei tallentanut ääntä kunnolla.

  11. Maalivahtina ja (tauolla olevana) tuomarina antaisin saman tien 2 min. ja pallo takaisin pilkulle. Joskus loistavan suorituksen ja selkeän rikkeen ero on puhtaasti ajoituksessa.

  12. Tuomareilta vahvaa suorittamista. Ensin liian helppo rankkari ja sitten jää kamppi viheltämättä. Ehkä tajusivat ettei tästä olisi alunperinkään pitänyt rankkaria tuomita ja sitten paikkasivat?

  13. Eipä yllätä ketään, että ylimielinen tuomarikaksikko Sjögren/Ellis aiheuttaa puhetta. Kysykääpäs vaikka LASB-faneilta mitä ovat herroista mieltä viime kevään divari -playoffien jälkeen. Tämä kaksikko ei vaan kuulu tälle tasolle, se on jo huomattu.

  14. Rankkarin syy selkeä, mutta ihmettelemään jäin miksei uutta rankkaria vihelletty selkeästä kampituksesta joka EI osunut ensin palloon…

  15. Aivan puhdas suoritus veskalta. Oulun poju laski vain allensa ja eväät loppuivat.

  16. Kai se palloa haki jalalla mutta kun liian myöhään pyyhkäisi niin kyllähän se kampiksi meni.

  17. Rankkari sitä ei maalia, eka jäähy laitetaan täytäntöön. Maalivahti lämmittää, joten uusi rankkari ja toinenkin mies boksiin. Jos jälkimmäinenkään ei onnistu, jatketaan 5vs3. Jos onnistuu, jatketaan 5vs4.