Video: Raju töötti kakkosdivarissa – tästä tilanteesta ei tuomittu edes vapaalyöntiä

Kuva: Kuvakaappaus Instagramista

Kuva: Kuvakaappaus Instagramista
Kuva: Kuvakaappaus Instagramista

Riihimäen RSS Panthers ja jyväskyläläinen Happee Steamers väänsivät viime lauantaina miesten kakkosdivisioonan Sisä-Suomen lohkon kamppailussa. Steamers voitti ottelun maalein 5-8, ja ottelussa nähtiin keskustelua herättänyt kova kontaktitilanne.

Oheisen videon perusteella vieraiden puolustaja Konsta Selin jää melko rajusti Panthersin pelaajan yliajamaksi, ja nenäänsä loukanneen Selinin näkö sumeni tilanteen jälkeen hetkellisesti. Tapahtuneesta ei tuomittu edes vapaalyöntiä. Jokainen voi itse katsoa, oliko siihen aihetta vai ei.

65 comments

  1. Oma lottokone arpoisi tuosta varmaankin vitosen. Punainenkaan ei vääryys.

  2. Tosta olis saanu jääkiekon sm-liigassa 3 ottelun pelikiellon. Ihan selkeesti ulosajon paikka.

  3. Just tohon krp inkkarit ketjuun mainitsin steelers pelaajan heppoisen punaisen ja tämmöisistä vaarallisista ajeluista ei mitään. Kai 2divarissa samat säännöt? Jälkitarkastus kehiin ja vähintään sama minkä hyytiäinen sai, eli 2 peliä.

  4. Ei tavoitellut taklaaja Virtanen palloa ollenkaan. Eikä ollut ensimmäinen kerta samalta kaverilta.

  5. Noniin, taas tarvitaan liittoa hereille. Tällaisista on yksinkertaisesti aivan pakko tulla jälkeenpäin kakkua. Muuten laji on äärimmäisen vaarallisella tiellä. Ja vaarassa on sekä pelaajien turvallisuus että lajin maine fiksusti toimivana ja riskitekijät huomioivana urheiluna.

  6. Eikö salibandyssä kuuluisi aina pelata ensimmäisenä palloa eikä miestä? Tuomarilinjaa voisi kyseisissä pallontavoittelutilanteissa muuttaa vieläkin tiukemmaksi. Silloin nämä ns. ”ihmiskuulat” saisivat auttaa joukkuettaan istumalla jäähypenkillä. Aivan typerä taklaus!!

  7. Ruotsin puolellahan jaellaan tommosia joka pelissä. Kyllä tuon voisi jäähyksi viheltää, mutta en ryhtyisi pelikieltoa jakelemaan.

  8. Siis säbä on ihan oikeasti kova kontaktilaji Ruotsissa. Suomen liiga näyttää paikoittain eri lajilta siihen verrattuna.

  9. Mitä kävin kattomassa 2 peliä linjöpingin treenimatseja, niin ruotsalaiset pelaa kyllä fyysisesti, muttei ne kyllä mitään taklauksia vedelleet.

  10. No juu ei ne nyt ihan surutta vetele, mutta kyllä joka pelissä mitä on nähnyt on menty ilman että ”yritetään palloa” kuten tuossa ylempänä asia kuvaillaan. Videon tilanne nyt on rangaistava, siitä olen toki ihan samaa mieltä.

  11. Kuten jo joku mainitsi ylempänä ei oo tälle kavesille ensimmäinen kerta. Ei yritä ollenkaan pelata palloo. Pelikielto olis ehkä vähän kova tuomio, mutta kyllä tosta pelissä oli isompi jäähy kuulunut tulla. Toki jos penaltia saa nii ei siinä kärsi kukaan. Ei oma joukkue eikä vastustajan tarvii pelätä terveyden puolesta.

  12. Jäätävää toi instagramin kommentointi. Sekin herättelee tarvetta puuttua tällaisiin ja selventää linjaa, saako taklata vai ei?

  13. Tää on näitä puun takaa tempaisuja, mistä oon usein sanonut mielipiteeni. Tämä just sivutuote, kun äijät ei osaa pelata kovaa oikein, vaan temmotaan juurikin miten sattuu.

  14. Onneksi taklauksen kohde nosti päätään hieman ennen niittiä, muuten olisi osunut suoraan päähän. Ehdottomasti 5+20 min.

  15. Tuommosen niitin kun ois Steamersin pelaaja antanu Pantterille niin eipä ois varmaan enää puhdas ollu selostajan mielestä.? On niitä pienemmistäkin pihalle lentäny niin ehoton 5+20

  16. Myös taklauksen vastaanottajalla on vastuuta omasta toiminnastaan, jos kaveri näyttää siltä, että etsii kolikoita kentältä pääalhaalla niin äkkiä voi kolahtaa.. eikä viestin tarkoitus oo puollustaa mutta kyllä itelle ainaki on opetettu junnusta asti et pidetään se pääylhäällä ja tiedetään mitä kentällä tapahtuu, muuten voi siirtyy vaik golffin pariin..

  17. Surullista katseltavaa jälleen kerran. Monen metrin matkalta suoraan rintakehään, aikomustakaan pelata palloa…toivottavasti kurinpitoelimet herää näihin, ennen kun sattuu todella pahasti.

  18. Juu täysin Pantterilasien läpi tulikin selostettua tuo peli 😉 Tuomarihan anto 2 minuuttisen kyseiselle pelaajalle pienemmästä ” pommista” vähän jälkeenpäin.

  19. Salibandyssa ei saa taklata. Mikä tässä nyt on niin epäselvää.piste.

  20. On eriasia pelata kovaa kuin sikaa. Sitä ei aina kaikki tajua. Esim viime kaudella steelers ei tätä aina tajunnut vaan siellä pelaajat sekosi kun lasbi pelasi kovaa.

  21. Täällä pelaajat ja muut lajiniilot keskustelevat oliko tilanne a) puhdas b) 5min c) ”5+20”
    Erotuomarisektorilla keskustellaan oliko tilanne a) PR1 vai b) PR2 eli yksi peli vai raportti ja kurinpitäjän päätös. Jep jep…

  22. Keskustellaanko erotuomarisektorilla miksi selvä maali KrP-Indians pelissä jäi viheltämättä. Jep, jep?

  23. Jos sattuu huomaamaan, että joku idiootti tulee videolla nähdyllä tavalla lujaa päin, voi varmaan sitten tehdä syväkyykyn ja lennättää ryntäilijä kanveesiin. Siinä on myös erittäin pahan loukkaantumisen vaara ryntääjälle. Jääkiekossa tuo kyykkääminen on kiellettyä, taklaus pitää ottaa vastaan. Salibandyssä kieltoa ei kait ole. Miksiköhän? Ai niin… kun ei saa taklata ja rynnätä. Tällainen perusasia olisi hyvä pelaajien, katsojien ja tuomareiden muistaa. Vaikuttaa siltä muuten, että salibandyssa saadaan kohta vakava loukkaantuminen aikaan ja vasta sitten palataan sääntökirjan ääreen.

  24. Jahas, taas kerran… Kyseinen Virtanen on viljellyt samanlaisia pommeja jo useita vuosia, juniorisarjoista lähtien. Itku on herkässä jos joku antaa olkapää-olkapää häntä vastaan, ja vastaavasti itse ajaa selkään järjestäen joka pelissä. Tapana myös juosta jalkoihin, joka on yhtälailla erittäin vaarallista. Joka kausi tulee samanlaisia ylilyöntejä, useita. Riippuen kesän sujumisesta, miten paljon makkara maistunu ja nopeus kärsinyt. Kun ei palloon enää ehdi niin jotain pitää keksiä. Liikkeestä videolla ei jää epäselvää mikä tarkoitus kyseisellä sankarilla on tuossa tilanteessa. #farssi #tyhmätykinkuula

  25. Kuka helkkarin jääkiekkoselostaja siellä on? Salibandyssa ei ole puhdasta taklausta!

  26. Kyykkyyn? Nyt hereille. Mies yritti pelata palloa kurottamalla niin kuin säbässä on ensimmäinen tarkoitus.

  27. Toivottavasti jorma ei ole eräjorma? En toivo omien jormakatsomolaisten näkevän noin paljon näkyjä.

  28. Aikamoinen pommi! Voisi tuosta 2 min antaa, mutta eniten huolestuttaa tuo herra ketä taklataan aivan ulkona tästä tilanteesta ja katse pelikentän matossa.. Kaveri sais kerää rojunsa ja mennä lätkimään 5 divariin liian vaudikas sarja kaverille.

  29. Jos katsoo herran viime kauden tilastoja niin ei tarvitse ihmetellä tapahtunutta. 18 peliä joihin 19 x 2min ja siihen päälle 5´+20min. Toisaalta samasta joukkueesta kolme kaveria oman lohkon jäähypörssin TOP10, joten taitaa olla enemmän joukkuevikaa varsinkin kun katselee edelliskausien jäähypörssejä…

  30. Ai että voisi kakkosen antaa? Tuo on ilmiselvä pelikiellon paikka. Salibandyyn ei kuulu tuollaiset taklaukset. Eivät ole ikinä kuuluneet ja eivät toivottavasti tule ikinä kuulumaan.

    Oletko ikinä pelannut kyseistä lajia?

  31. Tää tuomaritouhu on lapsen kengissä Suomessa. Tuosta olisi ehdottomasti pitänyt saada kakkua ainakin yhden pelin verran.
    Oli sitten junnujen, divarin tai liigan pelejä, niin tuomarilinja heittelee pelin sisälläkin ihan älyttömästi. Saatika sitten eri tuomareiden välillä. Välillä tuntuu että tuomarit eivät välitä mitä kentällä tapahtuu. Ja tuo maalin hylkäyskin, miten helvetissä tuomari ei sitä näe ??

  32. Jos pädetään noiden pelirangaistusten suhteen, niin pädetään edes oikein. PR1 ei aiheuta jatkotoimenpiteitä ja toinen vaihtoehto kyseisestä tilanteesta on PR3, joka aiheuttaa erotiomariraportin ja mahdollisessti jatkotoimenpiteitä. Ei siis PR2.

  33. Tässä näkee tuomareiden tason taas. Jotku antaa tuosta 1000 minsaa jotku ei mitää. Toiset ei edes näe koko tilannetta. Liikaa tulkinnanvaraan jättämistä nykyää tuomareilla…..

  34. Kovaa mielestäni saisi pelata ja tuo olisi ollut muuten minusta hieno, mutta ei kyllä ottanut olkapää olkäpäätä vasten. Ensin myöhästyy pallosta ja näyttää, että ei aikomustakaan pelata palloa, kun hoksaa, että mahdollisuus niitata. PR1 ja jos useampia taustalla, niin kuin täällä tunttu porukka osaavan kertoa, niin enemmänkin voisi olla. Avokentällä tapahtunut niitti ja kun vais ois ollut olkapää olkapäätä vasten, niin minusta sopii salibandyyn. Laidan lähellä ja muuten vaarallisesti, niin kuin tässä, niin pelikieltoa vain, että oppii kunnioittamaan vastustaajaa

  35. Itse olen fyysisen pelin kannalla, mutta tässä tilanteessa ei ole mitään siihen liittyvää. Monet törmäykset, joissa vastakkaisten liikesuuntien takia näyttää siltä että vedetään vastapalloon ovat todellisuudessa paljon lievempiä rikkeitä tai ei rikkeitä ollenkaan. Tässä ainoa tarkoitus on ajaa kaveri omalla liikkeellä pystyyn.

    Erotuomarikentän taso taas tuli esille nimimerkin ’Se ”pieni” mielenkiintoinen eroavaisuus’ kommentissa. Jos oltaisiin tilanteen tasalla, niin tuo olisi vihelletty ja jonkinlainen rangaistus löydetty, nyt sen sijaan jossitellaan mitä olisi pitänyt tehdä.

  36. Ite aladivareita muutamia vuosia pelanneena ja aina isompia ja painavampia kavereita vastaan vääntäneenä tiedän kyllä ton tunteen kun lentää ku märkä rätti. Tylysti ryntäs kaveri kyllä ja myöhässäkin vielä. Ja millä periaatteella jengi väittää, että pitäis pää pitää ylhäällä ja että taklattu ei kuulu ton divarin vauhtiin? Kyllä toi kurottaminen palloon on sarjatasosta riippumatta täysin normaalia nopeaa pelinkääntämistä. Eihän noita niittejä onneks näe kauheen usein ku suurin osa harrastajista tietää säännöt ja jättää sen ryntäyksen viemättä loppuun asti.

  37. Kaikki 2div. SS lohkon pelejä joskus edes seuranneet varmasti tietävät sen, että tässä on kaikki mitä kyseinen herra lajille tarjoaa ja tekee sen vieläpä ylpeydellä, toistuvasti ja tahallaan. Tämä tilanne ei nyt mielestäni pahimmasta päästä, mutta päivän selvää hölmöyttä, kun ainoa tarkoitus taklata ja kovaa. Menis lätkässäkin luultavimmin ryntäykseks, tuollaisella vauhdinotolla. Kova peli on jees, mutta tää mies on jotain muuta.

  38. Jatkan vielä et normaalistihan tossa olis mustapaitanen myös kurottanu mailalla palloon nii turhaa edes mennä höpöttää siitä pää ylhäällä pelaamisesta ku säbässähän ei kuuluis noita myöhäsiä ajoja ”odottaa”

  39. Ehkä se on kuitenkin hyvä, että näille perusvirtasillekin löytyy jotain harrastuksia. Nyky-yhteiskunnalla ei ehkä muuten ole enää niin paljon tarjottavaa näille hepuille, jotka eivät ole koskaan olleet ihan niitä penaalin terävimpiä kyniä eikä sellaisiksi yhdessä yössä tule muuttumaan.

  40. Nyt Heikki tarjoat juuri sitä mitä nämä matalaotsaisiksi jääneet perusvirtaset lajilta hakevatkin.

  41. Yllättävää tosiaan ettei olla ”hereillä”, kun lajissa ei moinen niittaaminen ole alkuunkaan sallittua.

    Kyllähän sitä oikeasti toivoisi, että liitto hallitsisi tuomari- ja kurinpitotoimintaa jämäkästi siten, että tälläisiin puututtaisiin sarjatasosta riippumatta aina, vaikka sitten jälkikäteen jos tilanne on pelissä jäänyt huomaamatta. Se olisi joka kerta linjaus, ihan koko lajiväelle.

    Tämä kyseinen niitti pelaajan kommenteilla höystettynä osoittaa melkoista piittaamattomuutta turvallisuudesta ja säännöistä. Pakkohan näihin olisi reagoida.

  42. Hei kattokaa kohta, kuinka mä osaan juosta päin! Jos hyvin käy ja tuomarit on sokeita, niin en ehkä saa kakkua ollenkaan. Jännittää! Kohta mennään, hihihihihi.

  43. Eli kaveri vielä leijuu teoillaan? Valmennus herätys, jos näin on!! Henk.koht hävettäis pelata tollasessa jengissä, mikä hyväksyy tämmöset. Siis jos hyväksyy. Rss valmentajan kommenttia odotellessa, turha väittää ettei tämä ketju olisi tiedossa…

  44. Toi rss omalla pelikentällä pelaaminen on aina vierasjoukkueelle riski. Siellä kun on vielä katsomohurmoskin suurimmillaan kun oman joukkueen pojat saa vahinkoa aikaiseksi… Mikä nostaa takuulla tolle jengille lisäkipinää pelata kuin olis rooman areenalla. Tuomarit hereille ennenkuin tulee ruumiita oikeesti.

  45. En ole oikein perillä riihimäen menoista, mutta ilmeisesti tää vitsi ”jone-riksusta” ei ole sitten ihan tuulesta temmattu. EI NÄIN

  46. Eipä tuossa ole tarkoitus pelata palloa ollenkaan. En tosiaankaan ihmettele tuota tekoa, kun tietää kuka on kyseessä. Riihimäeltä tosin ei muutenkaan mitään järjen jättiläisiä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta löydy. Panthersin joukkueen jäähymäärät sen kertoo, ja eritoten se että kun katselee kyseisen joukkueen ottelutilastoja, niin suurin osa jäähyistä tulee syiden ”vaarallinen peli ja taklaaminen, kaataminen tai kamppaaminen” vuoksi.

  47. luulis ,että tällasen ”julkisuuden” jälkeen viimeistään olis tuomareidein syytä miettiä minne menee vislaan jos kantti ei kestä vetää samoja linjauksia kuin muilla kentillä. Se että pelaajat pelaa vastoin ssäntöjä ei ole sama kuin että sit ei tartte pillin soida. Ja ”riksulaiselle” että se et jos jäbä haluu harrastaa joukkuelajia tavoitteenaan toisten tahallinen vahingoittaminen on hyväksyttävä tapa pitää kaveri yhteiskuntakelvollisena niin oot kyllä aika pihalla. Tollaset kuuluu ottaa säilöön ja hoitoon.

  48. Seuraajalle. Niin tarkoitus oli hieman epäsuorasti kertoa minkätasoisesta ressukasta tässä puhutaan. Se, että sen perusteella aloit komentoimaan pihalla olosta, niin kertoo lähinnä siitä ettei sinun omat hoksottimet riittäneet juuri tällä kertaa asian oivaltimiseen eli eksyit itse sinne pihalle.

  49. Lisäselvityksenä haluaisin tarkentaa, että kirjoitin sen sellaiseen muotoon, jotta aukeaisi virtasille hieman viiveellä. Liian vaikeaksi meni, jos seuraaja ei sitä oivaltanut niin Virtaselle se ei aukea ikinä. 🙂

  50. Kyseisesä tilanteessa ei ole mielestäni puhtaasti kovaa pelaamisesta mitään tietoa. Kaveri hakemalla hakee taklauksen aivan muualle kuin olkapäähän. Onneksi ei käynyt pahemmin taklatulle. Mielestäni aivan selvä punainen eli ulosajo, tuomiona PR1 -> 5 + 20 min jäähynä. Jos olisi ollut vastaava tilanne esim. lähempänä seinää, niin sitten PR3, raportti ja lisäsanktiot päälle. Toivottavasti valmennus ja joukkuekaverit laittavat kaverin miettimään tekemistään kentällä. Aivan eri asia on pelata puhtaasti ja kovaa. Toivottavasti video tavoittaa myös kyseiset pillipiiparit. Uskomatonta kun tilanne annettiin mennä ohi ilman mitään seuraamusta.

  51. Kajaanilaiselle: Osa joukkueen aikuisosaston pelaajista kuuluun mindsetiltään samaan osastoon kuin Virtanen, joka ei näe mitään ongelmaa kyseisessä pelitavassa. Osa on vielä juniori-ikäisiä joilla ei ole mitään mahdollisuutta kommentoida asiaa ilman, että joutuu sosiaalisen paineen alle tai jopa joutuu pelkäämään sitä , että läski alkaa tummuun pelikenttien ulkopuolella. Ja jos valmennus on niin munatonta väsykkäosastoa ettei laita rajoja pahimpien vajakkien toiminnalla niin sitten sille ei ole muillakaan mitään tehtävissä. Tietysti seurajohto voisi antaa valmentajalle monon kuvan perseelle, mutta fakta on että korvaavaa valmentajaa ei aina ole helppo löytää harrastepohjalta.

  52. Olettaen riksulaisen puhuvan totta, on surullista toimintaa. Etenkin kun pieneltä riksun alueelta(+lähikunnat), tulee kansallisen tason huippuja, lastikka, metsälä ja johaeson nyt etunenässä. Ja junnujengit alueelta mitaleilla. Luulis taidon siis riittävän 2divariin, mitä ne tollaisilla ihmiskuulilla tekee…

  53. Miten tuo sama kaveri voi jatkaa jatkuvasti tuota sikailuaan??!!Olen useamman ottelun käynyt hänen pelejään katsomassa ja kaveri ei osaa edes pelata juuri lainkaan,mutta yrittää tuolla sikailuillaan vahingoittaa lähes joka ottelussa muita pelaajia!!!Miten pitkää tuota saa jatkua ennenkuin tulee paha loukkaantuminen!!??Tuolla tyylillä osaa jokainen pelata jos haluaa,mutta se ei vaan kuulu tähän lajiin!!

  54. En viitti ees ite taklausesta sanoa mitään, enemmän mua säälittää nää netin sankarit jotka pääsee haukkumaan/arvostelemaan asioista tietämättä anonyymisti.. ja jooh, en tiedä minäkään asioista mitään vaan tulin ihan lueskeleen vaan näitä kommentteja mut toivon, että ihmiset ei tosissaas ota näitten koulukiusattujen nettihippijen ”tietoja” näistä asioista.. kukaan joka oikeesti tietäis asioista ei vaan kirjottais ja ilmasis asioita noin.. anonyymisti on vaan varmaan kiva kasvattaa egoaan..

  55. Ja niin, tosiaan jännä et kun lukee facebook julkasun kommentteja niin puolet näistä jutuista jää sanomatta.. ainiinku sielähän joutuu oikeesti näyttää naamansa ja tehdä itsestään tyhmän… hohhoijaa