Video: Storvreta-hyökkääjä tutkinnan kohteena Champions Cup -törmäilyn jälkeen

Henrik Stenberg törmäsi Classic-maalivahtiin Champions Cupin finaalissa. Kuva: perwiklund.se
Henrik Stenberg törmäsi Classic-maalivahtiin Champions Cupin finaalissa. Kuva: perwiklund.se

Champions Cup -voittoon sunnuntaina venyneen Storvreta IBK:n Henrik Stenberg joutuu tekemään selvityksen finaaliottelun osumastaan Classic-maalivahti Lassi Torisevaan.

Kansainvälisen Salibandyliiton kurinpito on videon perusteella ottanut asian tarkasteltavakseen. Videolla Stenberg näyttää osuvan kädellään Torisevaan juostessaan Classic-maalin taakse.

Stenbergillä ja Storvretalla sekä ottelun muilla osapuolilla on seitsemän päivää aikaa antaa vastineensa tapahtuneesta. Tilanteesta ei tuomittu ottelutilanteessa rangaistuksia ja Toriseva kykeni jatkamaan peliä.

15 comments

  1. Täytyy todeta että ainakaan näytetyn videon perusteella ei näytä ollenkaan vaaralliselta törmäilyltä, enemmänkin pelaaja pelaa vain loppuun asti ja hieman koskettaa veskaria pelin kiihkeässä tuoksinnassa, joka sinänsä on tässä tilanteessa turhaa ja väärin. Mutta veskari taas reagoi tilanteeseen teatraalisesti kuin italialainen futari ja ”loukkaa” itseään tilanteessa ainoastaan oman ylireagointinsa seurauksena. Oikea tuomio tuomareilta eli ei missään tapauksessa aihetta minkäänlaisiin jatkotoimenpiteisiin.

  2. Näyttää ihan siltä, että Stenberg ottaisi jenkkifutismaisesti Torisevan ristikosta kiinni. Jefussa tästä seuraa heti rangaistus, koska seurauksena voi olla niskavamma. Säbässä tilanne vähän parempi, koska maalivahdin kypärässä joustavat nauhat. Silti sivusuuntainen vääntö kypärästä voi aiheuttaa loukkaantumisen. Paha sanoa mitä tästä pitäisi antaa, mutta joku pieni sanktio (yksi peli) voisi olla hyvä antaa. Omasta mielestäni pelaaja ei saisi tarkoituksella kajota mokken kypärään missään tilanteessa.

  3. Jos sais pelikieltoa, milloin kärsii? Seurajoukkueen seuraava kv-peli?

  4. Ei ottanut ristikosta kiinni. Näköjään tämä turhien iltapäivälehtien otsikointi. On valitettavasti eksynyt tännekin. Tuomarit toimivat oikein. Ennemmin olisi puuttuneet Classic pelaajien mailalla huitomiseen.

  5. Kyllähän hidastuksesta näkee, että Stenberg ottaa maskista kiinni. Se ottaako ristikosta vai jostain muusta kypärän osasta, on mielestä täysin irrelevanttia. Maalivahdin kypärästä kiinniottaminen ja sen vääntäminen/kääntäminen/vetäminen on ehdottomasti ison rangaistuksen paikka.

  6. Itse en tuon videon perusteella kyllä pysty sanomaan ottaako Stenberg kiinni kypärästä, mutta mielestäni kiistatta osuu Torisevaan. 2min olisi ollut paikallaan, jos maalivahdin koskemattomuudesta säbässä jäähyn voi antaa.

    Kokonaan toinen asia on tuo pelissä ollut toinenkin Torisevaan ”törmäys”, jossa vedettiin kyllä sellaista jurkkaa ettei mitään rajaa. Vaikka on onkin kyseessä kannattamana joukkueen maalivahti, niin en voi tuota filmaamista hyväksyä varsinkin kun Toriseva on siihen sortunut jo aiemmillakin kausillaan ainakin liigatasolla. Vastenmielistä puuhaa.

    Ja vaikka en halua poliisipelaajia lajiin, niin kyllähän Savolaisen tyylinen kaveri olisi kentällä ollessaan käynyt heti kuittaamassa Stanbergille missä on raja näissä hommissa. Nyt pojat puhalteli muniinsa ja korkeintaan mulkoilevat Stenkkaa vihaisesti.

  7. Ja sitte taas valoja. Ei ottanut kiinni. Käsi kyllä osuu päähään/maskiin ja tiedän, että se ei maalissa tunnu hyvältä. Noita tilanteita tulee kuitenkin lähes joka pelissä, niin omilta kuin vastustajankin pelaajilta. Ja yleensä se on polvi tai lonkka joka päähän osuu eikä käsi. Samaa mieltä siitä, että näihin pitäisi puuttuua, koska on ihme ettei mitään pahempaa ole ikinä sattunut. Eikä ikinä yksikään tuomari suomessa näihin puutu. Siksi jopa ymmärrän Torisevan teatteriesityksen. Tällä kertaa filmaamisesta ei vain ollut hyötyä ottelun sisällä.

  8. JUNNU#8:lle. Lue jutut ennen kuin kommentoit niitä. Artikkelissa ei mainita otsikossa tai leipäteksissä millään muotoa, että Stenberg olisi ottanut Torisevan ristikosta kiinni. Itse tekstissä ainoastaan mainitaan, että näyttää osuvan maalivahtiin. Se, että jonkun muun kommentissa lukee jotain sen suuntaista, ei ole meidän kontolla.

    Jos tuollaisia syytöksiä haluaa esittää, niin kannattaa tosiaan ensin lukea artikkelit huolella. Edes otsikko.

  9. Olen maalivahtim ja itsellä on kaksi kertaa käyny sama tilanne.Olen ollut etutolpalla ja katse maalin taakse niska taivutettuna.Ei tartte kovinkaan kovaa osumaa niskaan että tuntuu,koska niska jo valmiiksi melkein ääriasentoon taivutettuna.Ja pelaajat oikaisee juoksulinjaa että pääsis nopeammin maalin takana olevaan palloon.Joku veska halvaantuu näistä vielä…..

  10. Sandis voi kokeilla itse mennä maaliin niska taivutettuna takaviistoon niin mä voin tulla oikaisten juoksemaan niskojen läpi.

  11. Stenberg huomaa ettei oo mitään mahkuja ehtiä palloon,koska on niin hidas.Päätti sitten vähän tehdä kolttosia matkalla ettei clasu pääse ylivoimahyökkäykseen

  12. Vahinko jossa toriseva heittää jurkat ja soppa valmis. Ilman jurkkaa olisi kiistalla jatkettu #hävettäätorisevanpuolesta