Classic tykitti murskalukemat Hämeenlinnassa – katso keskiviikon salibandytulokset

Atte Eronen osui keskiviikkona kahdesti Steelers-maaliin. Arkistokuva: Esa Takalo

Atte Eronen osui keskiviikkona kahdesti Steelers-maaliin. Arkistokuva: Esa Takalo
Atte Eronen osui keskiviikkona kahdesti Steelers-maaliin. Arkistokuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliiga jatkui keskiviikkona Hämeenlinnassa, missä kohtasivat Steelers ja Tampereen Classic. Hallitsevat Suomen mestarit olivat murskaavia hakemalla pisteet loppunumeroin 1–11.

Ottelua ei ehditty pelata kuin 22 sekuntia, kun Joonas Pylsy avasi vieraiden maalihanat. Steelersin avausmaali syntyi puolen tunnin kohdalla Timo Johanssonin lavasta, kun hän kavensi 1–3:een.

Sen jälkeen Classic kuitenkin meni menojaan. Kolmannessa erässä 18-vuotias Konsta Tykkyläinen iski liigauransa ensimmäisen maalin ja samalla tamperelaisten 1–7-johto-osuman. Vain hetkeä myöhemmin nuorukainen oli jälleen asialla viimeistellen toisen perättäisen maalin.

Classic kuritti Steelersiä laajalla rintamalla ja useammat pelaajat saalistivat tehopisteitä. Kovimmasta pistesaaliista vastasi Joonas Pylsy tehoilla 3+1. Sarjataulukossa 20 pisteeseen noussut Classic johtaa liigaa kahden pisteen erolla toisena olevaan EräViikinkeihin. Steelers on 12:s.

Ottelutilastot

Erä Akatemian hurja vire sai jatkoa Mosahallissa, kun kaikki ottelunsa tällä kaudella voittaneet helsinkiläiset kaatoivat Lappeenrannan NST:n. Kauden yhdeksäs voitto kirjattiin Erä Akatemialle 7–2-numeroin.

Voitto palautti Erä Akatemian takaisin miesten Divarin kärkipaikalle. Helsinkiläisten voiton takuumiehiä olivat ykköskentän Henri Luoma (2+1), Miika Iskanius (2+0) ja Jussi-Petteri Mäkinen (1+1). Maalivahti Sakari Pulkkinen kirjautti 21 torjunnan lisäksi yhden syöttöpisteen.

NST jatkaa sarjataulukon sijalla 12, kun sillä on kasassa kuusi pistettä 11 pelatusta ottelusta.

Ottelutilastot

13 comments

  1. Höntsäävän huipun ja kumartelevan pohjan.
    Kyllähän toi pelailua oli alusta asti. Kovempiaan pitää toki kunnioittaa mutta ei ehkä noin paljoa. Fanseatin selostajalla oli kyllä kovin hämeenlinnan väriset lasit silmillä, kaksi steelerssin hylättyä maalia ei kyllä omaan silmään kyllä väärin hylätyiltä näyttänyt. Jos toinen tuomari näyttää väärää vaparinantopaikkaa ja toinen hylkää liikkuvan pallon takia niin ei ne toisiaan kumoa kun vapari annettiin väärästä paikasta ja liikkuvaan palloon. Toki ton tapaisia on liigassa hyväksytty mutta tossa oli kaksi räikeää virhettä ja pelaamalla oikein olisi luultavasti verkko heilunut joka tapauksessa joten ihan oikein meni.

  2. Akatemian nuoret jyrää! Vaikka huhujen mukaan erässä kaikki tehty perseelleen ;-). Tämä, vaikka kovia junnuja lähtenyt tukku myös inkkareihin… Mosa saanut uuden oman jengin!

  3. Tästä huolimatta Steelers pöllyttää ensi viikonloppuna aneemisen ja peli-ilottoman Kooveen. En ymmärrä kuinka noinkin ”lupaavasta” nipusta mikä Kooveella on kasassa on saatu tehtyä noin aneeminen.

  4. Jatkoa edelliseen…Viime viikonloppu osoitti Kooveen osalta paljon. Kotiottelut M-Teamiä ja LASB:ia vastaan. Pakko neljä pistettä. Tuloksena yksi piste ehkä huonotasoisimman salibandypelin ikinä jälkeen ja LASB veikin sitten jo ihan miten tykkäsi. Kooveen miehiä olen, mutta noin aneemista joukkuetta en ole nähnyt ikinä. Ei halua, ei peli-iloa, ei tahtoa, ei mitään. Surullista.

  5. Toinen KVeen valmentajista osasi tappaa ennen Joulua peli-ilon jo junnu joukkueissa.Silti nostettiin liikan mukaan,ja tulos alkaa jo näkyä!!Että sitä saa mitä tilaa.

  6. Jos T:reella menee odotetun hyvin ja yllättävän huonosti, niin kyllä nuo 1-11 numerot jälleen kerran osoittavat kuinka huonosti Happeekin pelaa rosteriinsa nähden. Lähes viime vuotinen joukkue olisi 100-varmasti tuolloin pyöräyttänyt divaritasoisen jengin kaksinumeroisilla, nyt tuloksena kuppainen tasuri.

  7. Erässä junnuputki hoidettu monta vuotta hemmetin hyvin. Nyt sen tuottamat pelaajat dominoi vielä junnuikäisinä divaria.

  8. En tilannetta nähnyt, mutta vaparinhan saa antaa myös liikkuvaan palloon jos sen muistaakseni vetää oikealta paikalta (korjatkaa jos muistan tuon ”oikean paikan suhteen” väärin.

    Mitä tulee Happeeseen niin sehän on ollut vuosia ihan eri tilassa kuin nyt. Joukkue on ollut terveenä ja hyvässä flowssa. Vasta nyt viime talvena alkanut loukkaantumiskierre ja tahmeus alkaa helpottaa. Siellä on vielä syksyllä ollut lähes puoli joukkuetta loukissa tai puolikuntoisena ja tekevät nyt paluuta. Esim. Junkkarinen, Tikka, Liikanen, Ilmonen Tuomala, Kaasalainen ja Hynynen.

    Sekin täytyy lisäksi muistaa kuinka muut joukkueet ovat kupanneet Happeen ukkoja. Jokisen lähtö oli paha, niin luova pelaaja hän on. Pylsy valitsi Classicin…entä jos hän olisikin Happeessa ja Happeella olisi vastavuoroisesti Nico Salo tai Salin. Manninen, Kotovaara ja Hakonen myös mukaanlukien. Kunhan vaan heitin ajatusleikkinä. Mutta sitä ei käy kieltäminen…tahmeaa ja veikeeta on Happeella ollut.

    Oikeastaan Tallink floorball turnauksen 4-4 Storvretaa vastaan ja 6-7 kotitappio EV vastaan ovat olleet hyviä matseja. Eli aineksia kyllä vielä on tulla takaisin.

  9. Ei ollut lähelläkään Xsää. Tossa kohtaa iso hyöty, hylkäys oikein.

  10. En kestä S7:n tulevaa hehkutusta tästä pelistä! ”Yhteyttä valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada”, eikä ihan heti tämän jälkeenkään! 😀