Maajoukkueet

Ei tungosta – viime viikon EFT:ssa kaikkien aikojen matalimmat katsojamäärät

09.11.
2016
4 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Växjössä katsomot eivät repeilleet liitoksistaan. Kuva: perwiklund.se

Växjössä katsomot eivät repeilleet liitoksistaan. Kuva: perwiklund.se

Viime viikolla Ruotsin Växjössä pelatun miesten Euro Floorball Tourin yleisömäärät jäivät ennätysmataliksi. Poikien maaotteluiden keskiarvo oli 250 ja miesten 538 katsojaa. Isäntäjoukkue Ruotsi veti lehtereille pojissa keskimäärin 435 ja miehissä 955 silmäparia.

Yhteensä 3220 katsojaa kuuteen otteluun vetänyt miesten EFT saavutti kaikkien aikojen matalimman kokonaisyleisömäärän. Verrattuna huhtikuussa Lausannessa pelattuun edelliseen EFT:hen oli pudotusta melkoisesti, kun silloiset kuusi ottelua saavuttivat yhteensä 7930 katsojaa.

Sveitsi ja Tšekki ovat muutenkin onnistuneet EFT:n historiassa Ruotsia ja Suomea paremmin yleisömäärien näkökulmasta. Kaikkien aikojen EFT-ennätys on vuoden 2015 Tšekin Brnossa pelatulla turnauksella, joka veti lehtereille yhteensä 8827 katsojaa.

Innebandymagazinet.se-sivuston haastattelussa turnauksen järjestelyissä mukana ollut, alueen matkailua edistävän Växjö & Con toimitusjohtaja, Peter Knutsson kertoo viime viikosta:

– Turnaus onnistui hyvin, mutta ensimmäisten päivien yleisömäärät jäivät odotettua matalammiksi. Paikalla olleet pitivät tapahtumaa onnistuneena, mutta toivoimme kaupungin väestön reagoivan aktiivisemmin mahdollisuuteen nähdä maailmanluokan salibandya.

– Växjö on urheilukaupunki ja tarjolla on myös korkeatasoista jääkiekkoa ja jalkapalloa. Markkinoimme turnausta monella eri tavalla, mutta kilpailu katsojista on kovaa. Tavoitteena on toki saada katsomo täyteen kaikkiin otteluihin, mutta erityisen tyytymätön olen siihen, että emme onnistuneet siinä edes Ruotsin otteluissa.

Poikien MM-kisat pelataan ensi vuonna Växjössä ja Knutsson ryhmineen on jo tehnyt suunnitelmia markkinointiin:

– Tiedämme, että MM-turnaus tarjoaa lisähaasteita, kun mukana on tuntemattomampia joukkueita. Pyrimme kuitenkin markkinoimaan kisoja jo aikaisessa vaiheessa ja uskon, että kykenemme saamaan paikalle runsaslukuisemman yleisön läpi turnauksen.

Lue myös
Innebandymagazinet.se: Årets publiksiffra den sämsta i EFT-historien
Innebandymagazinet.se: ”Det är inga jättebra siffror”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
pori
09/11/2016
Sijainti-Sijainti-Sijainti, siinä kolme syytä miksi ei ollut yleisöryntäystä
Kansainvälinen turnaus vietiin paikkaan missä asuu vähemmän porukkaa kuin Porissa.
Växjössä oma salibandyseura pelaa allsvenskanissa eli suomeksi divaripaikkakunta, salibandyn suosio ja taso on varmasti nousussa kun kuntakin on panostanut olosuhteisiin, hieno halli.
Slavato
09/11/2016
Växjö Vipers pelaa kyllä ihan Superliigaa eikä Allsvenskania ja kerää siellä jopa ihan kelpo yleisömääriä. Mutta siinä olet Pori oikeassa, että Växjö on itsessään varsin pieni kaupunki ja toisaalta hieman syrjässä suurista liikenneväylistä, jonka takia sitten paikka ei ole julkisilla kovinkaan kaksisesti saavutettavissa. Toivottavasti virheistä otetaan jatkossa opiksi enkä sinällään näkisi ongelmaa turnauksen pitämisessä vaikkapa Jönköpingissä tai Örebrossa, jossa ei ole omaa SSL-seuraa, kun paikkakunnalla ei muuten ole mahdollista nähdä huippusalibandyä. Sandvikenin ja Växjön kaltaisten pikkukaupunkien väkimäärä ja sijainti tekee vaan hyvien yleisömäärien saamisesta varsin hankalaa. Pelkän hienon hallin ei pitäisi riittää.
Vieraskynä Kumpulainen
10/11/2016
EFT ei vaikuta kovin kiinnostavalta formaatilta, koska se kuulostaa jotenkin harjoitusturnausmaiselta, vrt. lätkän Karjala-turnaus. Sijaintikaan ei tainnut olla paras mahdollinen. Voisiko EFT:n järjestää jopa puolueettomassa maassa mutta suurten massojen luona, esim. Saksassa, Ranskassa, Italiassa tai Espanjassa?!

Voisiko salibandyssakin pitää ihan aidot EM-kisat (koriksen, futiksen ym. lajien malliin) esim. joka toinen vuosi? Joka toinen vuosi olisi sitten MM-kisat, joten joka vuosi olisi kisat. Tämä ei välttämättä nostaisi harjoitusotteluiden ja -turnausten kiinnostavuutta, mutta voisi nostaa kauden päätapahtuman, eli EM-kisojen, arvostusta EM-kisavuosina verrattuna EFT-turnauksiin.
Jep jep
10/11/2016
Seuraava eft on järjestettävä Suomen Kittilässä

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.