Divarit

EräViikingit vei ensimmäisen erän maalein 10-0 – lopputuloksena 19-5-murskajaiset

17.11.
2016
45 Kommenttia
3
Divarit
Muun muassa Mika Moilanen oli kovassa pistevireessä M-Teamia vastaan. Kuva: Mika Hilska

Muun muassa Mika Moilanen oli kovassa pistevireessä M-Teamia vastaan. Kuva: Mika Hilska

EräViikingit ja M-Team kohtasivat torstaina miesten Salibandyliigan paikalliskamppailussa Vantaan Energia Areenalla. Kotijoukkueena toiminut fuusioseura vei voiton maalein 19-5.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen totaalista dominointia, ja päättyi maalein 10-0. Toisessa periodissa M-Team laittoi paremmin kampoihin, ja erä päättyi lukemiin 3-2. Viimeinen kaksikymppinen ei tarjoillut enää erityistä jännitystä, vaikka molemmat joukkueet heiluttelivat maaliverkkoja.

EräViikinkien pistelinkoina kunnostautuivat muun muassa 4+1 paukutellut Mika Moilanen sekä neljästi maaliverkkoa heilutellut Miko Kailiala.

EräViikingit nousi voiton myötä takaisin sarjakärkeen. M-Team jatkaa Salibandyliigan jumbosijalla.

Miesten Salibandyliiga
EräViikingit-M-Team Ottelutilastot

Miesten Suomen Cup (6. kierros)
Tiikerit-LASB 4-10 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
eve of destruction
17/11/2016
Koko sarja pilattu tällä fuusiolla ja toiseen ostelulla. EV ja CL jyrää kaikki vastustajat jos pelaavat kunnolla.

Huono lajille, ketä tälläiset läpsyttelyt kiinnostaa?
Naama
17/11/2016
Evelle terveisiä. Ehkä paskin provo ikinä, mutta täältä pesee. Sarja pilattu sillä, että siellä on kahdesta neljään esimerkin näyttäjää ja lajia eteenpäin vievää joukkuetta? Olisi kieltämättä parempi jos kaikki olisivat tasapaskoja? Kyllä silloin olisi ilo istua katsomossa? Vai voisiko olla, että päättäjät ja liigaan ei kuuluvat joukkueet pilaavat sarjan, koska eivät pysty tarjoamaan edes urheilullista vastusta pelillisestä tai taktisesta osaamisesta puhumattakaan.? Ei tietenkään, Suomessa syy on aina paremman. Noh - onneksi Nokiakin on jo haudattu. Toivottavasti Kone ja Rovio seuraa perässä. Pilasivat/pilaavat Helsingin pörssin tekemällä parempaa tulosta kuin muut.

Maajoukkuetaso on myös pilalla, koska Ruotsi on muita parempi. Ja se on Ruotsin vika. Ei Suomen. Ei Sveitsin. Eikä Tsekin. Moro kurjille.
Saliniilo
17/11/2016
Treeniä marisijoille! Mikään ei tule ilmaiseksi. Pitää vuodattaa hikeä. Näin se homma etenee.
Junnu#8
17/11/2016
Petri Leschin lopettaminen tuli pahaan saumaan! Mutta kun ei paikat kestä. Niin minkäs teet. Kauttarantain teamin peli aika järkyttävää. Heitetään keskelle sokkareita silmät kiinni. Perussyötöt puolimetriä sivuun. Tai vastustajalle. Huusko ja Pasanen jää hyökkäyksessä aika yksin. Holopainen väläyttelee. Toki paha tietää harjoittelun laadusta sun muusta. Kun en M-Teamin touhuja seuraa. Härmä koutsina. Niin luulisi vaatimustason olevan tapissa.
Hienoa
17/11/2016
Olipas hyvää mainosta sählylle: tyhjyyttä ammottavat katsomot ja aivan naurettava peli.
Oppipoika
17/11/2016
Hienosti on taas ErVi hienostellut katsojalukuja, n. 100 silmäparia oli tosellisuudessa paikalla katsomassa Helsingin paikalliskamppailua, mikä ei kuitenkaan sytyttänyt paikkalista urheilu kansaa. Eikö maailman suurimman seuran edustusjoukkue saa edes omia junnuja houkuteltua edustus joukkueen peleihin ?
Naamalle komppia
17/11/2016
Näinhän se on, että tasoerot liigassa ovat aivan liian suuret, koska siellä on joukkueita joiden oikea paikka on kerrosta alempana.
Kymmenen joukkuetta ja kolminkertainen sarja, niin saataisiin kautta linjan tasokkaimpia otteluita.
Salba
17/11/2016
Kyllä itse ainakin odotan kun nämä "sarjan pelaajat" tulevat Raumalle pelaamaan vaikka yleensä Salba näille häviää mutta mielestäni on hienoa nähdä maajoukkue pelaajat livenä tositoimissa
Oppipojalle
17/11/2016
Kyllä tuo ilmoitettu 341 ihan kohdillaan olevalta kuulostaa, vaikka säälittävä luku onkin.
Ikävä kyllä moinen jo ennakko-odotuksissakin varmasti monen mielestä valmiiksi taputeltu matsi ei moisella kelillä jaksa huikutella matkustamaan Vantaalle.

Niin ja valtaosalla junnuista on pääsääntöisesti torstaisin treenejä...
HuhHei
17/11/2016
Voi tseesus taas. Siellä twitterissä taas eräät möykkää Evin ylivoimaisuudesta sarjassa. Toi vastustaja oli kyllä hyvä tänään:) Mietes se edellinen peli meni? Hävinnyt jollekkin Klässikillekkin...
JZ
17/11/2016
Nokian KrP otti EV:ltä käkeen lähes samoin lukemin ja on nyt sarjassa vissiin neljäntenä.

Kuinka pieneksi sarja pitää karsia? Ja paljonko se taso oikeasti nousee supistamalla, kun ei niitä pelaajia (muutamaa kärkimiestä lukuunottamatta) kuitenkaan ole juuri kenelläkään varaa ostaa pelaamaan kovinkaan kauas.
S7
17/11/2016
Jos katoitte viikonlopun otteluiden katsojamääriä, samoja alta 4sadan sielläkin. Niilläkin paikoilla missä henkselit paukkuu. Evi miehenä, energia liian iso halli.
Spetke
17/11/2016
Tosiaan jos tulisi tämä 10 joukkueen sarja niin vahvistuisiko muut joukkueet haastamaan top2? En näe ketään sellaista staraa bottom4 joukkueista joka vahvistaisi top2...
S7
17/11/2016
SU 13pv koovee-lasb 486.
LA 12pv koovee-mteam 301, happee-steelers 473, ols-krp 287, Classic-inkkarit 1039!!
PE 11pv inkkarit-tps 361, oilers-salba 398.

Nämä siis viikonloppupelejä! Eli jos vaikka muuallakin herättäisiin, ettei siellä omissakaan katsomoissa mene ihan niin hyvin kuin luullaan. Classic pois lukien ja toki SPV.
Videokatsoja
18/11/2016
Ei tämän sinänsä yksittäisen pelin perusteella kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Ensimmäisessä erässä eräjormilla onnistui liki kaikki, ja taas mteamilla oli tekeminen aivan surkeata. Jos mteam olisi pelannut kunnolla bussia ja pitänyt alapään kiinni kuin vanhapiika, olisi eka erä ollut vähän nätimmissä numeroissa.

Mutta toki nämä tasoerot näkyvät peleissä muutenkin kuin vain satunnaisesti lukemissa. Valitettavasti aluepoliittiset syyt ovat ajaneet tähän tilanteeseen menneinä vuosina, sarjassa haluttiin pitää mm. Josba ja NST melkein väkisin. Toisaalta taas OLS on ollut ihan OK palatessaan liigatasolle ja nyt LASB on ollut piristävä poikkeus. PK-seudulla olisi voinut muutosten myötä syntyä kovakin kolmas liigaporukka, mutta näyttää siltä että kaikki entiset tekijämiehet pelaavat mieluummin höntsyä alasarjoissa/ikämiehissä kuin liigaa esim mteamissa.
Jukkis
18/11/2016
Aikaisemmin kävin Erän peleissä, mutta fuusion myötä kiinnostus lopahti. Kelatkaa ny jos Kurren tekemä mikä lie maalilaulu soi 19 kertaa niin eihän sellaista vaan pysty kuuntelemaan.
Heikki
18/11/2016
Videokatsoja on oikeassa siinä miksi liigaa laajenettiin. Aluepoliittisista syistä ja yksi tärkeimmistä syistä oli saada turkulainen liigajoukkue. Vanhassa syysteemissä TPS ja FBC Turku oli aina lähestulkoon nousemassa. Laajennuksella saatiin TPS mukaan. Tosin laajennus on kyllä mennyt munilleen kun taso maakunnissa ja pääkaupunkiseudulla ei riitäkään tasokkaisiin peleihin.
DERBY!
18/11/2016
Hei! Katsotaas paljon viikonloppuna on Lahdessa katsojia kun kohtaa LASB ja Steelers! Joka kerta vetää melkein tuvan täyteen, Lammilta ja Hämeenlinnasta fanibussit valmiina lauantain hegemoniaa varten ja derby-fiilis on kohdallaan, kaikki paikalle!
Fakta
18/11/2016
Laji on menossa alaspäin. Itse siirsin tästä johtuen sponsorituen toiseen lajiin.
S7
18/11/2016
Hegemonia matseja lisää! Espoon derby vetänee myös säbän mittapuussa hyvin väkeä. Itse pelistä, mteamissä on muutamia pelaajia joilla rahkeet riittää, laakso-holopainen-huusko ketju selkeesti paras ja pystyi pelaamaankin. Pasasella riittäis, mutta nykyisillä ketjukavereilla ei. Itsekin odotin ennen kautta, että mteam sai fuusion myötä parempia pelaajia rinkiin, mutta toisin kävi. Ja sitten säbä mainostaa itteään yle areenassa tällä pelillä, ei näin!!
S7
18/11/2016
Faktalle, about joka laji menossa alaspäin! Esim fudis. Harrastajamäärissä säbä jyrää jatkossakin, koska halpa. Ja toi ei tule tosta muuttumaan jatkossakaan, osa isommista on liian kalliita. Mutta pääsarjatasolla on tekemistä vielä paljon. Superfinaali tuo onneksi kerran vuodessa näkyvyyttä. Ja mikä puuttuu, vaikuttajat isoissa medioissa. Koriksessa noita on, vaikka harrastajissa ja lisenssipelaajissa suomessa säbään verrattuna perässä hiihtäjä.
minäminäminä
18/11/2016
Kyse ei ole yksittäisestä pelistä, kyse on pienten joukkueiden parhaiden pelaajien imuroimisesta pariin kärkiseuraan.

Tämä johtaa isoihin tasoeroihin ja merkityksettömiin peleihin. Merkityksettömät pelit johtavat yleisön mielenkiinnon hiipumiseen ja lajin kehityksen hidastumiseen. Parhaat pelaajat joutuvat vain muutaman kerran kaudessa lujille, aikaa on liikaa eikä kehitytä.

Ei tässä ole mistään valittamisesta kyse, paljon makeampaa pienemmän seuran kannattajana on aina silloin tällöin voittaa kuin ottaa kärjessä voitto 95% peleistä.

Tämä on amatöörilaji ja melko pienellä rahalla voi aidosti ostaa jengin joka voittaa sarjan. Onko se järkevää pitkässä juoksussa lajin kannalta, tätä tuskin kaikki menestyshuumassa miettivät, ei vaan kiinnosta. minäminäminä
Divariniilo
18/11/2016
On se kumma, kun Erä Akatemiakin pärjää, onkohan siellä Mosalla kuitenkin niin, että on vaan treenattu.
S7
18/11/2016
Vaikka arvostelen, niin onhan meijän amatöörilaji rakentanut itse omia harjoituspaikkoja, mitä ammattilajit ei tee. Ja siellä vaikuttavat, ei kaikki, tahallaan tekevät säbälle hallaa, haalivat hallit vähillä harrastajillaan itselleen. Sinällään ymmärrän tuon, koska esim koris tarvii jokaisen yli190cm itselleen, lyhyempien ei kannatta edes yrittää -> toki ei ne ite tota faktaa myönnä ;-).
Kala
18/11/2016
FBC on rakentamassa nousua jo ensi kaudeksi. On lajille tärkeää, että saadaan liigaan kunnon derbyjä! Helsingistä ei siihen ole.
Kriitikko
18/11/2016
Stadista puuttuu halli joka palvelisi salibandyn lisäksi myös korista, käsistä ja lentistä.
Nyt odotetaan kädet ristissä Garden hankkeen edistymistä mikä auttaa valitettavan myöhään eli jokus 2022 jälkeen vasta, Garden hankkeessa on mukana Segals korisjengi eikä salibandyn päättäjät ole olleet aktiivisia oman hallihankkeen suhteen

Vaikkuttaa silta että M-teamillä ei ole mahdollisuuksia kehittyyä näissä olosuhteissa missä asiakkaat eivät saa niitä palveluja joita nykyinen katsoja odottaa. Pasilan hallin olosuhteet on muisto 90-luvulta eikä sinne saada millään markkinoinnilla yleisöä.

Jos halutaan että salibandy kehittyy yleisölajiksi pääkaupunkiseudulla on uusia halleja saatava Helsinkiin ja Espooseen.
Väliaikainen ratkaisu voisi olla jäähallit?
Nyt viikonloppuna Metro Areenalle tulee kuulemma yli 3000 katsojaa kun espoolaiset ovat hyvässä yhteistyössä rakentaneet salibandypäivän.

Täällä pääkaupunkiseudulla on kuluttajille jo urheilutarjontaa Hartwall Areenalla jossa palvelut ovat monipuoliset ja sijaintikin riittävän hyvä.
Myös Nordiksen palvelut ovat monta kertaa paremmat kuin missään salibandyhallissa, silti
IFK haluaa modernin areenan koska tiedostavat kuluttajien tarpeet.
Milloin salibandyn päättäjät heräävät tähän todellisuuteen?
Nykyissä olosuhteissa on turha odottaa mitään kasvua yleisömääriin, tämän johdosta seurojen ansaintalogiikka vaan supistuu eikä kasvua voi odottaa.
M-team on räikeä esimerkki kun loistava kasvattajaseura taistelee tuulimyllyjä vastaan, pienemmässä kaupungissa seura olisi samalla toiminnalla menestys mutta ei näissä olosuhteissa Helsingissä.
S7
18/11/2016
Käsis voi hyvin stadissa omassa ladossaan ja koris kisiksellä :-). Oishan se hienoa, jos sitä lajien välistä yhteistyötä ois oikeesti! Toivottavasti tulevaisuudessa on. Säbä alkaa vaan olemaan iso tekijä, joten koriksen ehkä kandeis jo alkaa miettimään. Kunnissa kun alkaa jo huhujen mukaan kiinnostavan mikä laji liikuttaa, eikä vaan edustusurheilu.
analysaattori
18/11/2016
M-team loistava kasvattajaseura? Lisätietoja tästä. Joitain valonpilkahduksia välillä näkyy, mutta onhan heidän toimintansa kuitenkin aikalailla puuhastelua vielä useissa juniorijoukkueissa. Montako joukkuetta valtakunnallisissa SM-sarjoissa? En tarkoita, että tuo nyt mikään pakollinen on hyvälle kasvattajaseuralle, mutta jatkuvuus ja selkeä visio on. Edustus täysin kaveriporukka ja A-junnuissa ei tiimillä ole ollut joukkuetta SM-sarjassa aikoihin.
Ege!
18/11/2016
Ei kyl kateeksi käy Tiimin maalivahteja. Joukkueen peli, etenkin puolustuspeli on aivan sekaisin. Eilen Erältä kyl onnistui aivan kaikki. Ei tällaisia pelejä tule kovinkaan usein. Sitten kun vastassa on joukkue joka on maansa jo myynyt, on lopputulos oikeutettu. Veikkaan silti, että KooVee tippuu suoraan.
Msy
18/11/2016
Pikkaisen pisti katsomossa hymyilyttämään, mutta toisaalta tunsin myötähäpeää. Tuollaista se on kun urheilijat pelaavat hölkkääjiä vastaan.

Joka vuosi liiga supistuu omalla kohdalla. Tänä vuonna m-team on jo tippunut, ja pari häntäpään joukkuetta on liipaisimella. Naisten liigan olen supistanut 4-5 joukkueeseen.

Jaan Naaman ajatukset täysin.
S7
18/11/2016
Mä myös jaan ja en jaa. Lajista riippumatta on ne isot ja pienet, katsokaa vaikka viime vuosien fudismestarit euroopasta, isot jyrää. Muissa lajeissa pienemmät vaan pystyy paremmin rimpuilemaan ja luvut helpompi pitää siedettävinä. Mutta joo ei tämmöisiä lukuja pitäis olla!
Msy
18/11/2016
Jalkapallon isojen sarjoissa on se hyvä puoli, että heikompien seurojen pelaajat pelaavat isoja vastaan tulevaisuuden työpaikoista. Salibandyssä ei samanlaista motiivia ole, joten on ehkä jopa järkevää keskittyä sarjapaikan kannalta tärkeisiin peleihin.

Ehkä jonkinlainen supistaminen olisi paikallaan, jotta pahimmat surffailijat karsiutuisivat pois.
joo
18/11/2016
Olihan tuo aika säälittävä esitys M-Teamiltä. Mutta minkä sille voi, jos yksi seura tekee asiat ammatillaisesti.Erällä näyttää riittävän pelaajia joka lähtöön, jos niiden A-junnut johtaa divaria ilamn yhtään tappiota. Kateelliset, älkää kadehtiko vaan ottakaa oppia, niin laji kehittyy. Classic ja EräViikingit näyttää olevan ihan omassa kastissaan. Toivotaan että Turussa, Lahdessa ,Seinäjoella ja Jyväskylässä pistettäis isompaa pykälää pesään. Pitäskö pelata näiden kesken monta superfinaalia, paras seitsemästä?
asd
18/11/2016
Jos joukkuemäärää pienennetään, niin millä aikavälillä ne huonommat joukkueet kasvaa divarissa riittävän hyviksi liigaan? Sehän nyt on päivänselvää ettei koskaan. Lätkässäkin on 10-0 lukemat naputeltu niin täällä Suomessa kun änärissäkin joka vastaa aika hyvin noita säbälukemia. Huonon joukkueen huono päivä vs. hyvä joukkueen hyvä päivä, niin tulos on tämä. Mutta arvonsa tuntevilla pelaajilla ja valmentajilla se varmasti ottaa niin koville, että tekee mieli kehittyä ja parantaa seuraavaan peliin.
S7
18/11/2016
Fudiksessa myös se, että park the bus on ok, koska sillä pärjätty. Säbässä taasen tätä ei oikein hyväksytä.
ylhäällä
18/11/2016
Ei ymmärrä tota ylhäältä tippuvan rahan odottamista näissä isoissa seuroissa (>500 jäsentä). Paljon pienemmätkin ovat itse olosuhteensa korjanneet. Jalkapallossa bussi maalilla on OK, koska on unettavavan hidastempoista katsottavaa pelataan sitten millä taktiikalla tahansa. Jos säbässä kotijoukkue pelaa bussia niin melko pian katsomot kumisevat tyhjyyttään.
S7
18/11/2016
Tässä se, että maa maksaa etelässä, kunnon tontteja ei tosta noin vaan anneta! Eikä hallia voi ihan mihin vaan lätkiä.
Sami
18/11/2016
Sata katsojaa "stadin derbyssä". Kyllä taas on mukava nähdä, että stadi on Superfinaalinsa ansainnut...
Bernhard
18/11/2016
Miten Divarijoukkueet pystyvät kehittymään lähemmäksi liigatasoa. Tähän varmasti olisi mukava saada ideoita. Ongelmana meillä täällä suomessa on tuo tason kapeus, verrattaessa esim. Ruotsiin.
asd
18/11/2016
Bernhardin kysymys on hyvä, aiheellinen ja vaikea. Hyppäys divarista liigaan on iso. Toisaalta niin se tietysti onkin ja ehkä pitääkin olla. Suomi on pieni maa. Kaksi kestomenestyjää on liigasta pudonnut divariin ja majailevat nyt sijoilla 11. ja 12. Liigan kaventaminen ja oletus siitä että liigasta pudotetut joukkueet nostaisivat divarin tasoa ei toteudu.
S7
18/11/2016
Sami katsojia yli300, eli ihan keskiarvon mukaisesti. Sinänsä missä muualla kuin hartwallilla? Ruotsi vei maju pelit landelle ja ei ketään katsomoissa. Seinäjoella fokus, että eurocupeissa katsojia muissakin kuin speven peleissä.
S7
18/11/2016
Säbässä jos missä pitäis lajin sisällä tehdä muuta kuin osotella muita paikkakuntia sormella. Katsomokulttuuri lapsen kengissä, mutta eiköhän parane, kuhan ensimmäiset todelliset junnuikäluokat, tuo säbää katsomaan tottuneet vanhempansa katsomoihin, siis 98+. Esim lätkässä katsomot täynnä puliukkoja jotka ei ole eläessään ees luistelleet
asd
18/11/2016
S7: Superfinaali vs. Maju pelit on eri asia. Maju pelit tavallaan kuuluukin pelata pääkaupunkiseudulla, mutta liigan finaali on eri asia. Joka paikkakunnassa, jossa nyt potentiaaliset mahikset olis superfinaali pelata, varmasti olisi halli täynnä.
SSV-Fani
18/11/2016
ASD Ei Suomessa ole muita Superfinaaliin sopivia halleja, paitsi ehkä Turussa
Asd
18/11/2016
Saisko perusteluja

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.