Juniorit

Espoon herruus jaossa lauantaina – kauden toinen derby otellaan jäähallissa

18.11.
2016
5 Kommenttia
2
Juniorit
Kauden ensimmäinen Espoon derby päättyi mustapaitaisen Indiansin voittoon. Kuva: Joni Winstén

Kauden ensimmäinen Espoon derby päättyi mustapaitaisen Indiansin voittoon. Kuva: Joni Winstén

Espoolainen salibandy viedään lauantaina jäähalliin, kun edessä on Espoon Suuri Salibandypäivä -tapahtuma. Espoon Metro Areenalla nähdään päivän mittaan kolme ottelua, ja tapahtuman huipentaa miesten Salibandyliigan derby-ottelu Esport Oilers–Westend Indians.

Kotijoukkueena toimivan Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja odottaa espoolaisten innostuvan lauantain tapahtumasta. Edellisen kerran (entinen Espoon) Oilers järjesti jäähalliottelun kaudella 2009–2010. Silloin TPS:aa vastaan pelattu ottelu veti 3214 katsojaa.

– Oletan, että Metro Areenalle tulee 3000–4000 katsojaa. Se olisi Espoossa hyvä määrä. Pehmeille penkeille voisi tulla katsomaan salibandya vaikka ihan ensimmäisen kerran, Vehkaoja toivoi Länsiväylä-lehden haastattelussa.

Kyseessä on toinen kerta, kun Oilers ja Indians kohtaavat tällä kaudella. Syksyn ensimmäinen paikallisvääntö päättyi Otahallissa Indiansin 5–2-voittoon.

Lauantain otteluun joukkueet lähtevät hyvin tasaisista asetelmista. Oilers on kerännyt tämän kauden Salibandyliigassa 13 pistettä, jotka oikeuttavat viidenteen sijaan. 10 ottelua pelannut Indians seuraa yhden pisteen ja sijan päässä kuudentena.

Alkukaudella pelillisistä ongelmista kärsineet öljymiehet seilasivat lokakuussa viiden ottelun voittoputkessa, mutta ennen viikonlopun derbyä joukkue on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan – viimeisimpänä viikon takainen kotitappio sarjan häntäpäässä olevalle Rauman SalBalle.

Tappioputki saattaa kuitenkin vielä katketa, sillä Oilersilla on perjantaina edessä vierasottelu Jyväskylän Happeeta vastaan.

Tiiviiseen ja taistelevaan viisikkopuolustamiseen luottava Indians yllätti alkukaudella monet hakemalla täydet pisteet viidestä ensimmäisestä ottelustaan. Seuraavat viisi eivät ole kuitenkaan sujuneet niin ruusuisesti, ja niistä saldona on vain yksi voitto.

Viime lauantaina Indians antoi tappiosta huolimatta miehekkään vastuksen liigaa johtavalle Tampereen Classicille. Heikko ottelun koitui kuitenkin kalliiksi, ja Indians palasi Tampereelta 4–3-tappio niskassaan.

ISTV näyttää miesten derbyn kello 18 alkaen.

Miesten derbyn lisäksi Metro Areenalla pelataan myös kaksi junioreiden ottelua. B-tyttöjen SM-sarjan espoolainen Northern Stars ja helsinkiläinen EräViikingit kohtaavat kello 12 alkavassa ottelussa. Kello 15 pelataan A-poikien SM-sarjan kauden toinen Espoon derby, kun Indiansin ja Oilersin juniorit iskevät yhteen.

Linkit:
Länsiväylä: Reikäpallo viuhuu pian isossa hallissa Espoossa – kaukalo ja pelialusta tuodaan urheiluhallista
Infoa tapahtumasta Esport Oilersin sivuilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Espoo
18/11/2016
Lahdessa ja Espoossa derbyt lauantaina, yleisöä voi ollla lähes 5000 yhteensä. Veikkaan että Espoossa yli 3000? Salibandyn superviikonloppu..
S7
18/11/2016
Näitä lisää! Stadin derbyssä, nyt ns.epäreilut jaot, joten stadiin derbyottelu pitäis rakentaa jotain muuta jengiä vastaan.
jaksaa jaksaa
18/11/2016
hetkinen, lamminen oilersilla illalla. sotkenko nimet vai onko juna peruuttanut? Omat junnut aina tervetulleita takas, jalka jalkaa
EA
18/11/2016
Stadin derbyssä kaikki 300 katsojaa. Markkinointiko toimii? Muutenkin toi stadilaisuus eräviikinkien kohdalla ei oikein istu. Vähän sama kuin puoli Sipoota olisi stadilaisia (vaikka kuntajaon mukaan näin onkin).
Jaksaa Jaksaalle
18/11/2016
Lamminen siirtyi tosiaan takaisin Oilersiin Kooveesta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.