Heikko avauserä koitui Suomen naisten kohtaloksi – Ruotsi voittoon avausottelussa

Ruotsin naiset kyykyttivät Suomea ensimmäisellä 20-minuuttisella. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Suomen naiset avasivat urakkansa EFT-turnauksessa Sveitsissä 7-3 -tappiolla Ruotsille.

Jo kahden ja puolen minuutin kohdalla Sofia Joelsson vei ruotsalaiset johtoon ja Sara Steen jatkoi tehtailua ajassa 5:57. Ottelun jälkeisessä tv-haastattelussa Nina Rantala totesi Suomen olleen avauserässä telineissä, miltä se myös näytti. Ruotsi iski vielä kahdesti ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisen erän alussa Louise Wickström vei Ruotsin jo 5-0 -johtoon ennen kuin Katri Luomaniemi rikkoi suomalaisten kuparisen. Aivan erän lopussa, ajassa 39:59, Nina Rantala toi Suomen kolmen maalin päähän.

Wickström kaatoi kuitenkin heti kolmannen erän alussa Suomen niskaan kylmää vettä ja Ellen Rasmussen vei sinikeltaiset jälleen viiden maalin karkumatkalle erän puolivälin jälkeen. Sanni Nieminen teki vielä pientä lohtua tuoneen kavennusmaalin ilman maalivahtia vajaa pari minuuttia ennen loppua.

Ruotsin tehokkaimmat olivat kolmesti osunut Louise Wickström, sekä neljä maalisyöttöä antanut Moa Tschop. Hanna Sipiläinen syötti Suomen maaleista kaksi.

Edit: Artikkelia korjattu 4.11. klo 22:52.