Divarit

Hurjan pelikiellon saanut porilaishyökkääjä: ”Moni ei ajattele millaisessa hurmoksessa siinä oltiin”

05.11.
2016
16 Kommenttia
6
Divarit
Juha Tikan ympärillä on käynyt kova kuhina viime päivinä. Kuva: Jari Turunen.

Juha Tikan ympärillä on käynyt kova kuhina viime päivinä. Kuva: Jari Turunen.

Porin Karhujen Juha Tikan ympärillä on vellonut viime päivien aikana iso keskustelu, kun hänelle tuomittiin hurja 11 ottelun pelikielto. Pääkallo.fi otti selvää, mitä Tikka itse miettii tuomiostaan.

Tikka laittoi pallon maaliin aivan Karhut-Loviisan Tor -ottelun viime hetkillä, kun kotijoukkue oli tekemässä kovaa nousua tasoihin. Kyseinen maali olisi tasoittanut ottelun, mutta tuomari hylkäsi sen ja tästä porilainen kimpaantui.

– Siinä oltiin sellaisessa hurmoksessa, kun puoleen minuuttiin olimme tehneet kaksi maalia ja kolmas, tasoittava osuma oli syntymässä. Ehdin ajatella että tehtiinpä hieno nousu, mutta sitten näin tuomarin levittävän kädet. Siinä sitten paloi pinna ja menin turhan lähelle. Olisi pitänyt jättää metri taaksepäin, Tikka itse kommentoi jälkeenpäin tyynesti tilannetta, josta kohu on syntynyt.

Tikka myönsi tehneensä tilanteessa virheen, mutta piti rangaistusta turhan kovana.

– No odotin kyllä vähän vähempää. Tulihan siinä iso rike tehtyä, kun tuomariin menin koskemaan. Sen myönnän ihan täysin, mutta odotin ehkä 3-5 pelin kieltoa. Ehkä siinä oli sitten Pori-lisää muutama peli tai jotain, Tikka naurahti vaisusti.

Porilaisen mielestä kaduttaa on väärä sana kuvaamaan ajatuksia tilanteesta jälkikäteen.

– Olisihan se pitänyt silti jättää tekemättä. Se oli sääntöjen vastainen teko, jota ei saa hyväksyä. Sitä on hyvä kommentoida, kun kelailee videolta uudestaan ja uudestaan, mutta moni ei ajattele millaisessa hurmoksessa siinä oltiin, Tikka totesi.

Treenien päätteeksi tavoitettu hyökkääjä itse ei ole valittanut tuomiosta, eikä tiennyt aikooko seura niin tehdä.

– Juuri olin treeneissä, mutta siitä ei ollut mitään puhetta. Kai sen isommat herrat päättävät, että valitetaanko. Joukkueen kesken asiasta pidettiin aiemmin palaveri, ja homma on siltä osin käsitelty. 11 peliä huilataan nyt ja jatketaan taas tammikuussa.

Kohu on saanut etenkin Divari-salibandyn mittakaavassa paljon huomiota mediassa. Tikka itse ei ollut ehtinyt asiaa edes viime päivien aikana sen ihmeemmin miettiä.

– Olen ollut niin ihmeissäni pari päivää tuomiosta, että kaikki aika on mennyt sitä miettiessä. Onhan se hyvä, että asia nostetaan tuolla tavalla esille. Mitä nyt muiden mielipiteitä olen nähnyt, niin moni on ollut sitä mieltä, että tuomio on kohtuuttoman suuri. Hienoa sinänsä, että löytyy ihmisiä, jotka ymmärtävät meikäläistäkin, vaikka minä olin rikkeen tekijä.

Tikka on saanut tsemppaavia viestejä myös suoraan itselleen.

– Kyllä niitä jonkun verran on tullut. Vanhat pelikaverit ja vanhat koutsit ympäri Suomea ovat laittaneet ihan positiivisessa mielessä viestejä. Paskaa ei ole suoranaisesti tullut niskaan muuta kuin median kautta kommenttien muodossa, Tikka kertoi.

Yksitoista peliä on todella pitkä huili ja porilaisten ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva Tikka on edustuskelpoinen vasta 20. tammikuuta SB Vaasaa vastaan kotona. Tikka tiesi kuitenkin hyvin, miten aikoo pelitaukonsa viettää.

– Kyllä tästä sai jotenkin sellaisen potkun persukseen. Lähdin kauteen hieman puolikuntoisena, kun kotona oli kesällä kiirettä kahden pienen lapsen kanssa. Laitetaan fysiikkapuoli nyt kuntoon, kun ei tarvitse reissata ympäri Suomea koko aikaa, Tikka kommentoi tarmokkaana.

Lue lisää:
Erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta raju pelikielto: 11 ottelua
Video: Pelaaja menetti malttinsa hylätyn maalin vuoksi – kajosi tuomariin ulosajon arvoisesti
Maalin hylkäyksestä kimpaantunut pelaaja kävi tuomariin kiinni – vierasjoukkueen fanit uhattiin hakata
Pelaaja hyökkäsi tuomarin kimppuun puukon kanssa – 12 vuoden pelikielto päättyi toissa vuonna
Kommentti: Totuus 11 ottelun pelikiellosta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Rautio
05/11/2016
Pelimiehen liike olisi Tikalta pyytää anteeksi Tervoselta käytöstään. Nostaisi miehen uskottavuutta. Tunnetta pitää ollakin, mutta koska nyt se läikkyi yli, olisi fiksua pahoitella omaa käytöstä.
Pirlo
05/11/2016
Eikö tuo juuri pahoitellut? Entä onko kukaan kysynyt Tervoselta pahoitteluja tilanteen aiheuttamisesta?
Joonas
05/11/2016
Voisi Tikalta kysyä, että olisiko tunnetta voinut purkaa toisella tavalla? Oli missä tahansa hurmoksessa niin olisi vaikka lyönyt mailan seinään poikki. Siitä olisi varmaan tullut 1 ottelu korkeintaan pelikieltoa epäurheilijamaisesta käytöksestä. Pitäisi kaduttaa, että käy toiseen ihmiseen käsiksi tai edes ajattelee sitä.
Nappo
05/11/2016
Mä pidän ihan eri asiana käydä ihmiseen käsiksi ku että työnnät rinnalla.. Jos Tikka ois ottanu rinnuksista kii tai työntäny kädellä, nii ymmärtäisin tuomion! Mut emmä tosta antaisi yhtään peliä pelikieltoa:D muutama sekunti aikaa ja tuomari hylkää selkeen maalin.. Ne joita oikeesti kiinnostaa voittaa ja tekee joukkueensa eteen kaikkensa kentällä, nii noin ne reakoi!
Andy
05/11/2016
Nyt kun tämä asia on käsitelty, niin koska aloitetaan tutkinta Tervosen touhuista? Olen seurannut pidemmän aikaa kyseisen pillipiiparin toimintaa, eikä ole mahdollista että oikeasti noin onneton tuomari on olemassa.... . Kaikki herran kaameimmat pelinratkaisuyritykset on virasjoukkueiden hyväksi ja tunnetusti yleensä vuerasjoukkueiden kertoimet on suurempia...
Andyn kanssa samaa mieltä
05/11/2016
Näinpä! Kyseinen tuomari on viime aikoina aiheuttanut suhteellisen paljon hämmennystä. Vai annetaanko asioiden olla, koska hän on vain ihminen ja uhri?

Tuntuu kuin tällä kaverilla olisi jokin tarve päästä hylkäämään maaleja ja mielestäni sen näkee kun katsoo nämä muutamat ottelukoosteet.
Tarkkailija
05/11/2016
Miehekäs ulostulo Tikalta. Toivotan zemit kuntokuuriin, ja tammikuussa jatkuviin peleihin.
Vähenee
05/11/2016
Ihme on jos valituksen jälkeen ei putoa 6 peliin kielto.
Aksu
05/11/2016
Italian Serie A jalkapallo peleissä rintatönäisyjä tuomareita kohtaan nähdään usein , jolloin keltainen tai punainen kortti annetaan tapauksesta.
Käsittämätöntä
05/11/2016
Toki Tikan reaktio oli väärä, siitä ei ole epäselvyyttä, mutta tuomio on kyllä erittäin kohtuuton, otsikoissa hehkutettu "käynyt käsiksi" lietsonnan voi jokainen lopettaa, sellaista tilannetta ei ole missään välissä tapahtunut. Jokaisella oikeus mielipiteeseen, mutta ne ketkä lietsoo tilannetta erittäin törkeäksi ja liputtaa tuomion oikeutta voisivat vähän herätä. Koottuna, Tikan antama kontakti tuomariin oli rangaistava, maksimissaan 3-5 peliä, mutta 11 on aika radikaaliratkaisu, käsittää aika ison osan kaudesta tuollaisen kontaktin takia.
Puskista huutelija
05/11/2016
Pitääkö Tikan pyytää keneltä anteeksi? Ehkä omilta joukkuekavereiltaan yms jonka luultavasti jo tehnyt. Erotuomarilta? Riippuu mitä huudellut siinä, luultavasti pyytänyt myös häneltä jo.. fiksu kaverihan Tämä Tikka Ilmeisesti on. Eihän tuossa nyt edes tapahtunut mitään kovin kummoisia.. verbaalista pahoinpitelyä on paha arvioida kun ei ollut paikalla , mutta pieni rintatönäisy on Maks 2peliä mun mielestä. Myös tuomarin Käyttäytyminen tilanteessa edesauttaa näkemään tilanteen pahempana kuin onkaan. Arkailee ja peruuttelee kun Ois vaan miehekkäästi seissyt tuomionsa takana mutta tiesi.itsekin munanneensa. vasta kun huomasi Tikan olevan joukkuekavereillaan "hallussa" rehvakkaasti näyttää punaista. Ja viimeiseksi. Kurinpitoryhmässä jotain uskomattomia tyyppejä vailla kunnon kokemusta koko lajista. Poislukien Mika Hilska jonka pöytäkirjan eriävä kommentti on täysin oikea, en voi käsittää millä näytöillä Nämä muut Uunot tekevät näitä päätöksiä. Veikkaan että Tässä päädytään lopuksi noin 7-9peliin..
Tikka
06/11/2016
Mä haluun viihdyttää
jamppa
07/11/2016
Mitä mieltä olette Moisanderin tapauksesta Islanti-Suomi futispelissä?Pitäisikö antaa 11 peliä pelikieltoa?=)
Matti
07/11/2016
Kävin viemässä Tervoselle jäitä kyseisen tapahtuman jälkeen, kyllä se auttoi poika parkaa
Pohjanmaan pohatta
07/11/2016
Onhan se nyt naurettavaa että kun tuomariin vähä koskee niin tulee tollanen kakku ja kun pelaaja ajaa toista pelaajaa päähän tästä tulee 2-3 peliä kakkua. Ehkä tästä vaan haluttiin tehdä taas joku "esimerkki" tapaus....
ET
09/11/2016
Tuossa tilanteessa kun pelaaja hyökii päälle niin tuomarin on fiksua ottaa takapakkia. Voihan siinä jäädä myös sheriffinä seisomaan mutta agressioon kun vastaa agressiolla niin tilanne lähtee aivan varmasti lapasesta. Tuomarin ei ole tarkoitus olla kentän kovin kukkopoika, sillä tavalla ei pääse kuin painimaan. Konfliktiin tarvitaan kaksi osapuolta ja tuomari fiksumpana ottaa rauhallisen linjan ja poistaa itsensä tilanteesta kun pelaaja on selvästi kykenemätön ajattelemaan järkevästi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.