Kova kolaus liigajoukkueelle – kokenut ykkösmaalivahti joutuu lopettamaan uransa

Maalivahti Petri Lesch pelasi pääsarjatasolla yhteensä 14 kauden ajan. Kuva: Juhani Järvenpää

Maalivahti Petri Lesch pelasi pääsarjatasolla yhteensä 14 kauden ajan. Kuva: Juhani Järvenpää
Maalivahti Petri Lesch pelasi pääsarjatasolla yhteensä 14 kauden ajan. Kuva: Juhani Järvenpää

Helsingin M-Teamia tällä kaudella edustaneen Petri Leschin pelit salibandykentillä ovat loukkaantumisen vuoksi ohi. Miesten Salibandyliigassa ja Divarissa useita kausia pelannut maalivahti vahvisti asian Pääkallo.fi:lle maanantaina.

Pian 31 vuotta täyttävä Lesch voitti vuosituhannen alussa kolme suomenmestaruutta ja yhden SM-hopean Helsingin SSV:n riveissä. Meneillään oleva kausi oli hänelle seitsemäs liigakentillä.

Liikkuvuudestaan ja nopeista reflekseistään tunnettu Lesch edusti Divarissa pelatessaan M-Teamia, PSS:ää ja SB Welhoja. Hänen uralleen kertyi yhteensä 14 kautta miesten pääsarjoissa.

Lisäksi Lesch oli mukana voittamassa Suomen ensimmäistä alle 19-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuoden 2003 kisajoukkueessa.

M-Teamilla on tällä hetkellä akuutti maalivahtipula, sillä myös joukkueen kaksi muuta torjujaa, Ossi Rannala ja Simo Metsikkö, ovat Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan loukkaantuneiden listalla.

8 comments

  1. Surullinen uutinen, olisi suonut huippumaalivahdille vielä useita kausia pääsarjatasolla. Tuulimyllytorjunnat Welhojen maalin suulla edelleen muistissa.

  2. Todella surullinen uutinen. Oli yksi valopilkuista maalin suulla. Hyviä jatkoja Petrille!

  3. Pete piti parhaat veskatreenit ja kannatteli joukkuetta vaikeimpina hetkinä. En halua uskoa, että Riku Reunamäen jälkeen vielä Petrikin joutuu lähtemään. No mutta hyviä jatkoja Petrille!

  4. Lesch nyt pois liigasta ja M-team kauden päätteeksi?

  5. Ei kyllä m-teamin tilanne kovin hyvältä näytä. Nyt sitten jostain veskaa hommaamaan, jostain joku junnu taitaa tässä kohtaa olla ainut vaihtoehto? Tai jonkun jengin kolmosveska? Mites Tomi Ikonen, onko se loukissa, tässähän ois paikka tehä comeback 😀

  6. Ikävä homma Leschille, oli ihan kiinnostava veskari seurata erilaisen tyylinsä johdosta.

    Aika vähissä on varmaan vaihtoehdot M-tiimillä. Riittävän kykeneviä ja vähälle peliajalle jääviä veskoja kyllä on, mutta liigajoukkueista tuskin mikään lähtee ainakaan aikuismaalivahtejaan lainaamaan… jos asiaa siis kilpailun kannalta ajatellaan.

  7. Veikkaan, että maalivahtitilanteesta huolimatta M-Teamin sarjasijoitus ei tule nykyisestä heikentymään.