Liigat

Maajoukkuehyökkääjä pahasta loukkaantumisestaan: ”Ainakin polvilumpio meni pois paikaltaan”

13.11.
2016
2 Kommenttia
1
Liigat
Lauri Kapanen (vas.) kertoi perheen olevan iso henkinen voimavara loukkaantumisen aikana. Arkistokuva: Salibandyliiga

Lauri Kapanen (vas.) kertoi perheen olevan iso henkinen voimavara loukkaantumisen aikana. Arkistokuva: Salibandyliiga

Lokakuussa pelatussa miesten Salibandyliiga-ottelussa EräViikingit–OLS nähtiin ikävä tilanne. EräViikinkien ja Suomen maajoukkueen tähtihyökkääjä Lauri Kapanen loukkasi pahasti polvensa, mikä pitää hänet sivussa koko kauden. Kapanen kertoi ajatuksiaan Floorball.fi-sivustolla.

31-vuotiaan Kapasen mukaan loukkaantumiseen johtanut pelitilanne oli tavanomainen. Hän yritti syöttää juoksun päätteeksi pallon Miko Kailialalle, mutta hiljentäessään vauhtia oikea jalka petti alta.

– Syöttö taisi onnistuakin. Polvi oli ”lukossa”, liian suorassa, ja jalka tökkäsi pahasti. Jalka petti alta, ja ehdin nähdä sivusilmällä, että jalka ei ole ihan sen näköinen kuin pitäisi, Kapanen muisteli.

– Ainakin polvilumpio meni pois paikaltaan, ja reisiluu työntyi pohjeluun taakse. En mennyt shokkiin, vaan olin koko ajan tavallaan skarppina. Tajusin heti, että nyt taisi käydä aika huonosti. Kipu oli valtava, vastaavaa ei ole osunut omalle kohdalleni.

Sairaalassa ollessaan Kapasella heräsi pieni toivo siitä, että hän pääsisi pelaamaan joulukuussa MM-kentille. Paha vamma siirtää kentille paluuta kuitenkin arvioiden mukaan vuoden päähän.

Loukkaantuminen oli kova kolaus MM-kisoihin tähdänneelle maalitykille.

– Ajatukset olivat olleet MM-kisoissa koko syksyn, ja pidempäänkin. Kisapaikka oli ollut selkeä tavoitteeni. Siellä maatessa ajatukset ehtivät harhailla vaikka missä. Ja kun heti ei ollut täyttä varmuutta, mitä jalasta oli mennyt rikki, elättelin vähän toiveita MM-kisoista. Vaikka toisaalta tajusin hyvin, etten tietenkään pysty pelaamaan kisoissa. Aika pian selvisi, etten pelaa koko kaudella.

Kapasen perhe, johon kuuluvat avovaimo ja kaksi lasta, on pitänyt hyökkääjän mielen virkeänä loukkaantumisesta huolimatta. Perhe auttaa häntä selviämään pahoista takaiskuista.

– Joskus kymmenen vuotta sitten tämä olisi varmasti ollut henkisesti ihan älyttömän paljon isompi kolaus. Loukkaantumisen kääntöpuoli on ollut se, että olen päässyt osallistumaan lasten arkeen paljon enemmän kuin muuten olisi ollut mahdollista. Sillä on iso merkitys myös henkisesti, Kapanen totesi.

– Ja lasten syntymän jälkeen huonot pelit ja tappiot ovat unohtuneet paljon nopeammin kuin ennen.

Linkki:
Floorball.fi: Isänpäiväspesiaali: Lauri Kapasen MM-kisat vaihtuivat isyyden iloihin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
kuoma
13/11/2016
Hieno mies, hieno urheilija. Aina arvostanut Kapasta. Paranemisia!
KUOMA
13/11/2016
...vaikka itse juoksen kantapäillä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.