MM-kisat joulukuussa vai kauden jälkeen? Ruotsalaisvalmentajat jälkimmäisen kannalla

Falunin Thomas Brottman oli yksi niistä Superliigan valmentajista, jotka haluavat, että MM-kisat pelattaisiin edelleenkin joulukuussa. Kuva: perwiklund.se
Falunin Thomas Brottman oli yksi niistä Superliigan valmentajista, jotka haluavat, että MM-kisat pelattaisiin edelleenkin joulukuussa. Kuva: perwiklund.se

Salibandyn MM-kisat pelataan 3-11.12 Latvian Riiassa. Ruotsalaislehti Innebandymagazinetin tuottaman gallupin perusteella valtaosa Ruotsin Superliigan seurajoukkuevalmentajista olisi valmis siirtämään kisat takaisin kevääseen.

Salibandyn MM-turnauksia miteltiin keväisin vuoteen 2007 saakka. Joulukuussa järjestettyjä MM-kisoja on pelattu vuodesta 2008.

Ruotsalaisvalmentajista 10/14 oli sitä mieltä, että kisat pitäisi järjestää vasta kauden jälkeen.

Superliigan päävalmentajien vastaukset:
Magnus Jäderlund, AIK: Kauden jälkeen
Jonathan Brolin, Dalen: Kauden aikana
Thomas Brottman, Falun: Kauden aikana
Mika Ahonen, Helsingborg: Kauden aikana
Vidar Jonsson, Höllviken: Kauden jälkeen
Niklas Hovivuori, Karlstad: Kauden jälkeen
Johan Astbrant, Linköping: Kauden jälkeen
Andreas Elf, Mullsjö: Kauden jälkeen
Per Tjusberg, Pixbo: Kauden jälkeen
Niklas Johansson, Sirius: Kauden jälkeen
Stefan Forsman, Storvreta: Kauden jälkeen
Tomas Hugosson Wallgren, Thorengruppen: Kauden jälkeen
Niklas Nordén, Växjö: Kauden jälkeen
Oscar Lundin, Warberg : Kauden aikana

Lähde: Innebandymagazinet

6 comments

  1. Kisat kauden jälkeen ja yhdistetään miesten ja poikien kisat sekä naisten ja tyttöjen kisat. Toki aiheuttaisi ongelmia pienemmille maille joilla saattaa samat kaverit pelata sekä nuorissa että aikuisissa. Toisi kuitenkin selkeyttä…

  2. Kauden jälkeen niin että ” väistetään” jääkiekon mm-kisat. Liigakauden suunnitteluun kannattaisi panostaa niin että ottelut olisi tasaisesti koko kauden ajan. Nyt ottelut ryppäinä josta kärsii pelaajat ja katsojat. Ottelumääriä voitaisiin lisäta ja joukkueita liigassa vähentää.

  3. Aivan ehdottomasti kauden jälkeen. Nytkin Oilersilla kotipeleistä yli 1,5kk tauko ja ei, ei ole Indiansista tai LASBista sen paremmin kuin Oilersistakaan ketään kisoissa (ainakaan Suomen joukkueessa).

  4. Ehdottomasti kauden jälkeen. Lajia yritetään viedä eteenpäin mutta aikoinaan kisojen siirtämista perusteltiin sillä että pelaajien kausi venyy liikaa. Salibandyn pelimäärät ovat oikesti aika pieniä kauden jälkeen huppu jätkien pitäsi jaksaa kyllä kisat pelata. Tämän hetkinen systeemi on tehty pelaajien ei maksavan yleisön ehdoilla.

  5. Venyy liikaa? Siellä on puolen vuoden kesälomat nytkin. Paljonko kausien välissä pitäisi olla? 11kk?