Maajoukkueet

MM-kulta kiiltää kisadebytantin silmissä – ”Nämä ovat ainutlaatuisia juttuja”

23.11.
2016
1 Kommentti
6
Maajoukkueet
Joonas Pylsy nähdään todennäköisesti Suomen kolmossentterinä Riian MM-kisoissa. Kuva: Per Wiklund

Joonas Pylsy nähdään todennäköisesti Suomen kolmossentterinä Riian MM-kisoissa. Kuva: Per Wiklund

3. joulukuuta alkavissa miesten maailmanmestaruuskisoissa Suomella on joukkueessaan yhteensä seitsemän MM-debytanttia. Yksi heistä on Tampereen Classicia edustava Joonas Pylsy, joka on ollut nykyisessä MM-projektissa mukana alusta asti.

Suomi saa Riian MM-kisoihin jalkeille laadukkaan ja monipuolisen keskushyökkääjäkolmikon. Jani Kukkola ja Nico Salo ovat selviä valintoja kahteen kärkiketjuun. Hyvin todennäköisesti kolmosvitjan keskellä nähdään 26-vuotias Joonas Pylsy, joka on tehnyt kovaa nousua maan huippupelaajien joukkoon parin viime vuoden aikana.

Salibandyliiga-kausi 2013–2014 huipentui Pylsyn osalta mestaruusjuhliin. Siihen asti koko liigauransa Happeeta edustanut Pylsy pääsi juhlimaan joukkueensa kanssa Suomen mestaruutta Jyväskylän jäähallissa.

Kevään jälkeen työteliäänä ja luotettavana tunnettu kahden suunnan sentteri siirtyi Sveitsin liigassa pelaavan Tiger Langnaun riveihin. Se osoittautui nappivalinnaksi.

– Sveitsissä tehtiin valtavasti töitä. Langnaussa oli tarjolla paljon vastuuta, joten sitä kautta myös pallollinen pelini parani. Joukkueessa oli hyviä pelaajia, muun muassa Simon Stucki, jolta sain hyviä vinkkejä. Kaiken kaikkiaan Sveitsin-reissu oli unohtumaton kokemus, Pääkallo.fi:n haastattelema Pylsy muistelee.

Kahden kauden aikana FC Vaajakosken kasvatti tykitti Sveitsin liigan runkosarjassa tehopisteet 44+41=85.

Täksi kaudeksi oli aika palata takaisin Suomeen, ja suuntana oli hallitseva mestarijoukkue Tampereen Classic. Alku uudessa seurassa on ollut vakuuttava, ja nykyisellä pistetahdilla hän on rikkomassa aiemman 29 tehopisteen ennätyksensä.

– Oli mukava palata takaisin Suomeen ja pelaaminen on maistunut. Huomaan myös, että kehitystä on tullut koko ajan lisää Classicin mukana, Pylsy hehkuttaa.

2014 MM-kisojen jälkeen Pylsy pääsi debytoimaan maajoukkueessa heti ensimmäisessä EFT-turnauksessa. Siitä lähtien hän on ollut päävalmentaja Petri Kettusen luottopelaaja.

18 maaottelussa keskushyökkääjä on saalistanut pisteet 13+8=21.

– Taidan olla ollut jokaisessa maajoukkuetapahtumassa mukana sitten MM-kisojen. Maajoukkueen visio on ollut selkeä koko projektin ajan pelaajille, ja joukkueessa on ollut luottavainen ilmapiiri.

MM-kisojen kenraaliturnauksessa, Växjön EFT:ssä, Pylsyn rinnalla peluutettiin muun muassa Mika Moilasta, Peter Kotilaista, Jami Mannista ja Sami Johanssonia. Hän ei lähde vielä tässä vaiheessa spekuloimaan MM-kisojen ketjuvalinnoilla, mutta uskoo pelaavansa sentterinä myös Riiassa.

Suomeen palattuaan Pylsy valitsi seurakseen Tampereen Classicin. Tällä kaudella kasassa on 9+8=17 tehopistettä. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomeen palattuaan Pylsy valitsi seurakseen Tampereen Classicin. Tällä kaudella kasassa on 9+8=17 tehopistettä. Kuva: Juhani Järvenpää

Sen sijaan hän tietää tarkalleen, mitä voi antaa Suomelle joka pelissä.

– Energisyyttä ehdottomasti. Pyrin joka treeneissä ja tilanteissa menemään täysillä, Pylsy vastaa empimättä.

Keskiviikkona Suomen maajoukkue suuntaa Kanariansaarille Espanjan aurinkoon. Edessä on niin kutsuttu lämpöleiri, eli valmistautumistapahtuma ennen joulukuun ensimmäisen lauantain H-hetkeä.

– Kaikki päävastustajat käydään läpi lämpöleirillä. Vaikea sanoa, kun ensimmäistä kertaa sinne lähden, mutta varmasti myös ryhmähenkeä luodaan viikon aikana.

Kun keskustelu kääntyy Saksaa vastaan pelattavaan ensimmäiseen MM-otteluun, rauhallisesta miehestä huokuu innostuneisuus. Jäät pysyvät kuitenkin hatussa.

– Ihan huikea fiilis. Nämä ovat sellaisia ainutlaatuisia juttuja, joista on unelmoinut pienestä saakka. 20 pelaajaa lähtee kisoihin, ja varmasti aika moni pelaaja esimerkiksi Suomen liigajoukkueissakin pelaavista haluaisi sinne päästä. Pitää lähteä nauttimaan hommista.

– Ensimmäistä ottelua en ole vielä kunnolla ajatellut – ehkä se konkretisoituu sitten lähempänä. Kunhan ei ylisuorittamiseksi mene, ja tuskin menee, kun on tässä uran aikana aika monta peliä jo pelattu SM-finaaleista lähtien.

Entä se tavoite kisoissa?

– Olemme tehneet päämäärätietoisesti… tai no, turha se on selittää – MM-kulta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Koppakuoriainen
25/11/2016
Oli liigan energisimpiä pelaajia jo Happee aikoina.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.