Maajoukkueet

Naisten maajoukkueelle jo toinen tappio – Tshekki ratkaisi viime hetkien ylivoimalla

05.11.
2016
27 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Tshekki yllätti lauantaina Suomen naisten EFT-turnauksessa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tshekki yllätti lauantaina Suomen naisten EFT-turnauksessa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Suomen naiset hävisivät toisenkin ottelunsa Sveitsin Schaffhausenissa pelattavassa EuroFloorball Tour -turnauksessa kun Tshekki oli parempi maalein 4-3. Suomen suurimmaksi ilonaiheeksi jäivät sadannen maaottelunsa pelanneen Karoliina Kujalan kaksi maalia.

Joukkueet käväisivät vuorotahtiin johtoasemassa kunnes ratkaisut nähtiin erotuomarien passitettua Hanna Sipiläisen jäähyaitioon neljän minuuttia ennen ottelun loppua. Karoliina Kujala nosti alivoimalla Suomen tiemukkaasti 3-3-tasalukemiin, mutta vielä saman jäähyn aikana Denisa Ratajova laukoi Tshekin voittomaalin.

Sunnuntaina Suomi hakee turnauksen päätöspelissä avauspisteitään kun vastaan asettuu Sveitsi.

Tshekki – Suomi 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)

1. erä: 18.55 Karoliina Kujala (My Kippilä) 0-1.
2. erä: 25.43 Eliska Krupnova (Klara Leierova) 1-1, 32.20 Zuzana Halfarova 2-1, 34.25 Sanni Nieminen (Laura Manninen) 2-2.
3. erä: 45.29 Romana Kieckova (Kamila Paloncyova) 3-2, 57.25 Kujala (Minna Kallio) 3-3 av, 57.52 Denisa Ratajova (Denisa Billa) 4-3 yv.

Torjunnat:
Jana Christianova Tshekki 6+3+4=13,
Krista Nieminen Suomi 0+5+5=10.

Jäähyt: Tshekki 2 min, Suomi 3×2 min.

Erotuomarit: Therese Edin ja Frida Nilsson, Ruotsi.

Suomen parhaana palkittiin Laura Manninen.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
sepi
05/11/2016
Sitä kolmosketjua ei ehkä kannattais sitten Sveitsiä vastaan ihan noin paljoa peluuttaa - sehän oli ihan avutonta. Ei maalit lähelläkään - paitsi ne, mitkä Tsekki aina näiden vuorolla teki. Kaksi maalia tuli suoraan Lirkin virheestä - nyt hei jotain rajaa noihin pelaajavalintoihin. Jenna? Mira kuntoon? Ella kuntoon? Anyone? Urheiluhallin naisvaksikin vois olla parempi. Pahalta näyttää nyt.
samaa mieltä
05/11/2016
Ei saa olla näin isoja tasoeroja ketjujen välillä. Luokatonta.
hui
05/11/2016
Naiset sukeltaa nyt ja lujaa.
TOTUUS
05/11/2016
Tämä oli tiedossa kun Kurronen ja Peltola valittiin. Iso muutos ja alamäki pariin edellisiin kisoihin tulossa. Ei näissä peleissä pärjää Classicpelillä!
no joo
05/11/2016
mä lähettäisin kolmosketjusta kaikki kotiin. epätodellisen huonoa peliä.
oijjoi
05/11/2016
Ja huomenna tulee lättyyn Sveitsiltä. Että semmoset kisat.
mäkään en ole mikään tänhetkisen kolmosvitjan fani. Ei tarpeeksi taitavia yksilöitä.
JR
05/11/2016
Liian vähän Vamilyn pelaajia! Kaikkien muiden jengien pelaajat ulos ja loputkin Classicin pelaajat ja coachit messiin... We are vamily!!!
BJBG
05/11/2016
Jospa vaihdettais tää valmennus!
kyllä
05/11/2016
Valmennus pitäis todella vaihtaa. Ja samassa ne muutamat pelaajat, esim parit NST:n kautta mukaan otetut, jotka ei tuonne kuulu. Ei voi tolla tasolla pelata noin.
Juissi
05/11/2016
Pelaaja valinnoissa pahasti mätää. Lirkki, Kekkonen, Piispa, Kallio, Rantanen, Vallenius jne. ?!?! Ei näillä pärjää. Jos ei muutosta joukkueeseen MM-kisoihin, niin myötähäpeä on suuri. Missä Kauppila, Pöllänen, Uimonen ja kumppanit?
Heikki
05/11/2016
Milläs vaihdat kun ei ketään kiinnosta naisten maajoukkueen valmennus? Paitsi Kaipiota. Pakko ottaa se ensimmäinen hölmö jonka liitto saa huijattua hommaan. Ei siinä paljoa pätevyyttä voida katsoa. Ja nyt se ensimmäinen hölmö on kusettanut sukulaisia taustoille. Ainoastaan miesten valmentajan voi valita ja poikiinkin edes vähän mennä pätevyys edellä.
Kalle Kallela
05/11/2016
Juissi listas tuossa hyvinkin juuri munkin mielestäni pahimmat ongelmapelaajat. Lähetystä kun tänään seuras niin en nähnyt, että esim. Lirkki olis kertaakaan voittanu yhtään kaksinkamppailua - useimmiten ei saanut edes pidettyä palloa - tuloksena olikin sitten ne pari suoraa maalia. Elina Kujala sille paikalle tai Sipiläinen, kun Ella taas on kunnossa kakkosketjuun. Jäätävää kuraa tällä kombolla.
lisa
05/11/2016
Joo aika heikolla kalustolla mennään nyt osittain. Tossahan joku oli jo listaa laittanutkin. Niinpä.
Jou
05/11/2016
Rantanen ollut peleissä pirteällä pelipäällä! Nuoria pitäisi ajaa enemmän sisään naisten majuun..
Msy
05/11/2016
Erittäin sekavaa peliä. En ymmärrä miten hyökkäyspäässä pyritään maalia tekemään ja jotenkin jäi sellainen tunne, että pelaajatkaan ei tiedä mitä pitäisi tehdä. Kun on paikka pelata pitkä kulmaan, sitä ei pelata ja sitten kun ei ole paikkaa sinne heitetään toivotaan toivotaan taistelupallo. Näytti siltä, että jokainen ottaa vuorollaan pallon haltuun ja katsoo, että mitä tässä saisi aikaiseksi. Ainoastaan silloin tapahtuu jotain kun yksittäinen pelaaja kuskaa palloa ja saa siten vähän tilaa itselleen. Syöttöpelistä ei ollut tietoakaan eikä edes pakeille saatu hyviä laukaisupaikkoja palloa kierrättämällä.

Aina voi toivoa parempia yksilöitä, mutta tuolla joukkupelillä tarvittaisiin muutama Messi kentälle ratkomaan ottelut. Toivottavasti vuoden aikana peliin tulee selkeyttä, jotta seuraavista kisoista tulisi taas loppuottelupaikka.
vp
05/11/2016
Valmennus ja jo edellä mainitut "ongelmapelaajat" vaihtoon! Kuten varmaan on jo on kotikatsomon pahimmillekkin heikkonäköisille selvinnyt, että naisten tie näissä kinkereissä laskee kun lehmän häntä. Surullista katsottavaa ja pakko todeta, tällä laumalla voittoa ei kehtaa edes ajatella. Täysin samaa mieltä kommentoija "jou"n kanssa siitä että nuorempia, ns. uutta verta tulisi ajaa sisään enemmän, kerta kun peli toisensa jäljeen antaa osviittaa siitä mitä tämän ei pitäisi olla! Pelaajavalinnat huuta apua, taito ei riitä, ei siitä pääse yli eikä ympäri.
Urpo pleksilasin takana
06/11/2016
Sanokaapas Börjet kun nyt ei ole edes naisten kisavuosi niin milloin joukkueeseen voisi tappioidenkin uhalla tuoda sellaisiakin kokeilupelaajia jotka voivatkin sitten tositehtävän ilmaantuessa esiin tulla kulisseista ottamaan vastuuta. Kuka tietää ja näkee kristallipallon sisimpään mikä on nykypelaajien käytettävyystilanne 12 kk päästä tästä. Jos joka karamelliturnaus pyritään voittamaan niin koska sitten kehitetään joukkuetta - ei edes Suomen vauraalla salibandyliitolla ole varaa pitää rinnalla Reservi B ja Reservi c masjoukkueita joista sitten nostettaisiin uusia ihmisiä lopettaneiden,lopetettujen ja loukkaantuneiden tilalle ..
anal y soija
06/11/2016
Joukkueeseen lisää mukaan koutsin kavereita ja kentälle sitten koutsin kaverien tyttöystävät. Niin kauan kon hommassa mukana sopivimmat ja pätevimmät jätetään kotiin niin lopputulos on tämä.
Otetaan sitten vaikka se kaipio koutsiksi. Sillä on ainakin paloa hommaan ja joukkue pelaa voitosta.
Kyllä
06/11/2016
Rantanen ollu hyvä, mutta sille ei ole nyt kukaan antamassa tossa ketjussa hyviä syöttöjä! Kuten joku tuolla jo todennut niin Lirkin peli ainakin aivan sekaisin - tosin Lirkin näytöt olleet kehnot koko kaudella, eikä MM-kisoissakaan ollut todellakaan tiimin vahvimpia lenkkejä. Vaihtoon. Pian.
Kake
06/11/2016
Jos tää homma tällasenaan toimis, ei varmaan olisikaan niin suurta kiirettä ajaa nuoria uusia sisään, mutta kun joukkue tällaisenaan taistelee korkeintaan pronssista, ja senkin varmaan häviää. Nyt vois vielä kokeilla ja kehittää - tulee muuten nolot MM-kisat. Saariota kokeilisin ihan vakavammin - toki kokeneet Luomaniemi-Alanko-E. Kujala voisivat myös olla aika hyvä sentteritrio - noista hyvistä vaan tällä hetkellä kaksi pois näistä peleistä. Wickmanin kuntoutumista myös moni odottelee.
Häh
06/11/2016
Mitä tuolla tekee Jaana Lirkki tai Sara Piispa? Ei ne näemmä ainakaan pelata osaa. Miksi kisoissa?!
Edellisille
06/11/2016
Joku edellä puhuu asiaa. Valmentajaa ei oikein pysty vaihtaan kun ketään ei kiinnosta. Paikalle kusetetaan joku onneton, joka kusettaa joitakin onnettomia mukaan ja tulos on tällainen. Hommasta ei makseta mitään, yleisöä ei kiinnosta harrastelajin naisosasto. Näistä ja monista muista syistä tästä ei ole mitään suurta kehittymässä.
Auts
06/11/2016
Viimekertainen MM-tiimi oli kokenut ja pelasi kokonaisuutena hyvin - toki silloinkin mukana sekä vahvempia että heikompia pelaajia. Tämä tiimi on keski-iältään vanha ja huono. Ihan sama, ovatko nuoret vielä valmiita - pakkohan sitä on tulevaisuuttakin ajatella, kun ei toimi näillä 'kokeneillakaan'.
Mistään ei tuu mitään
06/11/2016
Joo, kaikki on piloilla, ollaan hävitty pelit ja luovutetaan. Sitä on millon kukakin on taas tehnyt kaiken väärin, päättäjät, liitto, valtio, poliisi, pelaajat ja valmentajat, kivitettäviä löytyy näköjään aina.

Tää ikuinen urputus täällä keskustelupalstoilla nimettömien kesken on suuri osoitus kansalaisrohkeudesta jolla asiat maassamme paranee joka saralla.
Oon ajatellu että tää ois vaan vanhempien ihmisten vaiva (kun on löydetty netti) mut sitä en tiedä mitä vuosikertaa täällä ruikuttajat edustaa mut epäilen että sekä nuoria että vanhoja (ja Kaipio parikin kertaa). Samat naamat olettavasti provosoi, en tiedä mikä riivaa mut vinkkinä sanosin että menkää itse valmentamaan/pelaamaan tekemään lajin eteen ahkerasti töitä.
Sitten sille pettyneelle porukalle viesti, jos/kun ette pääse esim. maajoukkueeseen (mikä se pettymyksen aihe ikinä onkaan miksi sitten pitää täällä itkeä) tms. niin tehkää entistä kovemmin töitä, älkää valittako täällä, ansaitkaa paikkanne.

Loppuun sanosin että valittajat on täysin turhia, ne ei saa itse mitään aikaan vaan valittaa ja kurjistaa muiden mieltä, ja kun valittajalle valittaa takaisin saa aina uuden valituksen = sä oot varmasti tyhmä / jonkun kaveri / et ymmärrä .... No jos kerron että ymmärrän, olen tosi monen kaveri ja myös tunnen niitä ison määrän ketkä pelaa eri lajeissa korkeimmalla sarjatasolla, ja kaikkia meitä ärsyttää tää valittajien ryhmä mut toisaalta on myös ymmärrystä siihen että toisilla elämä vaan on raskaampi kuin toisilla, ja jos se ilo elämään tulee ainaisesta itkemisestä niin sitten se vain on niin.
Juu ja ei
06/11/2016
Yleinen valittaminen on toki turhaa, eikä auta mitään, mutta keskustelua on voitava käydä - myös pelaajavalinnoista. Jokainen, jopa tällainen amatööriseuraaja näkee, ettei ole mennyt ihan nappiin. Enkä usko, että täällä huutelijat olisivat mitään majusta ulos jääneitä pelaajia. Ja tavallaan - jos itse hoitaisin oman lääkärintyöni yhtä heikolla menestyksellä kun nyt vaikka muutama oman tonttinsa tuolla - ei siihenkään riittäisi toteamus 'kun tää lääkärin työ nyt vaan on niin vaikeeta teepä itse perässä, valittaminen on rumaa, varmaan itse olet aina halunnut lääkäriksi'.
Toinen kysymys
06/11/2016
Amatööreiltä saa amatöörien näkemyksiä, ja mikä on tämä "keskustelu" jossa mollataan ja arvostellaan NIMETTÖMÄNÄ muita "kusetettu valmentajaa" "mitä se siellä tekee" jne jne tämä on täysin ala-arvoista eikä täytä minkään eteenpäinvievän keskustelun mittoja. Tälläistä keskustelua ei ole VOITAVA käydä, se on täysin typerä väite väittää että moiselle on joku oikeutus.

Lääkärinä sun tulis ymmärtää myöskin hiukan asioita syvemmin että se mikä näkyy ensimmäisenä ei välttämättä ole se koko totuus, jos se asiakas valittaa jotakin vaivaa tuskin suoraan painat tutkimatta sille lääkkeet kouraan kyselemättä?

Otan kantaa nyt sen verran jotta tämä aukeaa vähän edes kansalle mitä nämä valittavat henkilöt eivät näytä ymmärtävän. Ylijohtava tai joku muu "guru" voisi toki tehdä tästä ihan TOTUUDENKIN jutun muodossa mutta avaan hiukan.

Maajoukkueiden osalta se on aina projekti ja sisältää hurjan määrän kokeilua ja ennen arvokisoja tehtyjä ratkaisuja voidaan vain arvailla koska ne näyttäytyy usein kummalliselta koska siellä ei ole pistepörssin johtajat tai muut omat suosikit.
Joukkueiden osalta siellä on kyllä koko ajan tuntosarvet päällä mitä toinen tekee ja hakee ja samalla mietintää miten se voidaan purkaa ja mikä on joukkueen optimaalinen kokoonpano ajatellen turnausta joka kestää monta päivää. Sitten on loukkaantumiset jne jne jotka sotkee, pelitapaa hiotaan koska sen pitää sopis päävastustajille ja aikaa treenata on vähän verrattuna liigajoukkueeseen. Tässä tosi lyhyesti sitä problematiikkaa ja sitä on paljon lisää. Jos tuijotat vain yksittäisiä pelejä voit vetää täysin vääriä johtopäätöksiä, mutta jos seuraat joukkueen tekemistä systemaattisesti ja uskallat jopa kuunnella valmentajien sekä pelaajien haastatteluja alkaa aukeamaan mitä siellä oikein puuhataan. Projekti on pitkä, siihen sisältyy paljon liikkuvia osia ja kaikki voin periaatteessa valua kankkulankaivoon yhdessä yössä kun käy jotain ikävää. Käyn omalta osaltani mielelläni keskustelua rakentavasti ja arvailen mielelläni mitä majuissa haetaan, mutta pelaajien tai valmentajien tms joukkojen haukkumiseen en lähde enkä arvosta ketään joka sille tasolle menee.

Keskustelukin hyvää mutta minusta sen tulisi olla tälläkin palstalla kommentointiohjeiden mukaista mikäli tänne halutaan HYVÄÄ keskustelua.

Naisten joukkue ei varmasti tulokseen ole tyytyväinen, uskon että projektin tässä vaiheessa kun kisoihin on vielä aikaa testataan paljon ja seurataan pelaajien kehittymistä aktiivisesti, kuka kasvaa vastuuseen ja menee eteenpäin ja kuka ei. Siellä on pelaajia joilta varmasti odotetaan enemmän ja odottavat itsekin enemmän mitä toimittavat, onko rooli oikea ja löytyykö sitä missään vaiheessa jää nähtäväksi.
Miesten puolella Mika Kohonen vrt. Jari Litmanen, huikea johtajuus, tuki nuoremmille ja muut ei täysin pelilliset asiat ovat voimavara projektille jota kukaan täysjärkinen valmentaja ei jätä käyttämättä, ei enää loista kentällä samaan tyyliin kuin ennen mutta arvo joukkueelle mittaamaton.

Jatketaan keskustelua mutta ehdotan että palautetaan sävy asialliseksi.
Sepi
06/11/2016
Joku ottaa nyt turhaa hiittiä! Ei kai kukaan voi olla sitä mieltä, että EI kannattaisi testailla niitä nuorempia, nyt kun kisoihin on aikaa? Ja katsoa mitä sieltä irtoaisi? Se on selvää ettei yksittäinen peli kerro kaikkea, mutta kyllä tämä jo vahvasti alamäeltä alkaa näyttää. Miksi ei juuri erilaisilla ja tuoreemmilla pelaajavalinnoilla testattaisi, löytyisikö selvään ongelmaan ratkaisua?
Varmastikaan ei nuo alisuorittajat itsekään ole panokseensa tai taitoihinsa tyytyväisiä - eri asia onko se silti syy roikuttaa heitä yhä joukkueessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.