Liigat

Nyt puhuu pistetykki Henri Johansson: ”Puheluita ei ole vain tullut maajoukkueesta”

12.11.
2016
31 Kommenttia
14
Liigat
Nokian KrP:n tähtihyökkääjä Henri Johansson (oik.) kiistää puheet siitä, että sillat olisivat palaneet maajoukkueeseen. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP:n tähtihyökkääjä Henri Johansson (oik.) kiistää puheet siitä, että sillat olisivat palaneet maajoukkueeseen. Kuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigan kaikkien aikojen pistepörssissä toisena oleva Henri Johansson on ihastuttanut kuluvan syksyn aikana otteillaan. Nokian KrP:n hyökkääjä on takonut pisteitä kovalla tahdilla, mutta siltikään maajoukkuekutsua ei ole kuulunut. Pääkallo.fi jututti Johanssonia ja kyseli tämän hetken tilanteesta.

Ottelu OLS–Nokian KrP on juuri päättynyt 5–5-tasapeliin, ja Johansson oli jälleen tehokkaana, kun hän iski tehot 1+1. Koko kauden pistelukema on 18+10=28, joka oikeuttaa liigassa sekä maali- että pistepörssin kärkisijaan.

Vahva syysvire on herättänyt muun muassa Pääkallo.fi:n keskustelupalstalla pohdintaa siitä, olisiko Johansson edelleen maajoukkuetason pelaaja ja olisiko hänelle ollut käyttöä Riikaan matkaavassa MM-joukkueessa.

Omien sanojensa mukaan Johansson on valmis pukemaan Suomen pelipaidan päälle.

– 2013 alkoi selän kanssa olla ongelmia, ja ilmoitin, etten ole enää maajoukkueen käytettävissä siinä MM-projektissa, Johansson taustoittaa.

– Ilman muuta olen nyt käytettävissä. Puheluita ei ole vain tullut. Siellä on varmasti valmennuksen näköinen joukkue tällä hetkellä ja kannustetaan sitä vähän ajan päästä, kun kisat alkavat, hän toteaa leppoiseen sävyyn.

Johansson kiistää jyrkästi huhut siitä, että hänen ja maajoukkueen välit olisivat rikkoutuneet.

– En ainakaan tiedä, että mitään sellaista olisi. Ei vain ole puhelin pirissyt, emmekä ole sen kummemmin keskustelleet. Tietenkin niin kauan kun kroppa on hyvässä kunnossa, niin maajoukkue kiinnostaa. Siellä pelaavat parhaat, ja totta kai itsekin haluaisin olla mukana.

Hyökkääjätähden mainitsemat loukkaantumiset ovat vaivanneet parina aiempana kautena. Syy tämän sesongin hurjaan vireeseen löytyy onnistuneesta kesästä.

– Oikeastaan pari aikaisempaa kesää ovat menneet loukkaantumisten takia selviytymisen puolelle. Nyt pystyin vetämään ehjänä, ja siitäkin kiitos fysiikkavalmentajalle, joka on tehnyt omatoimiohjelmia paljon.

Nokian KrP ei ole ollut tällä kaudella pelkästään Johanssonin tehojen varassa. Täksi kaudeksi Nokialle siirtynyt Jere Oksanen iski lauantaina Oulussa kaksi maalia, ja hänen tulonsa on vaikuttanut myös Johanssonin pelaamiseen.

– Meidän viisikossa on hyvä koostumus ja kemiat sopivat yhteen. Siinäkin on yksi syy omaan hyvään kauteen. Oksanen tekee sellaisia liikkeitä, joita meillä on aikaisemmin ehkä puuttunut. Monipuolinen pelaaja oikeaan laitaan, Johansson hehkuttaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Osku
12/11/2016
Ja Kettunen vastaisi tähän "Me olemme valmennustiimin kanssa kartoittaneet lukuisia pelaajia Suomen ja ulkomaiden sarjoista. Henri on ollut mukana näissä kartoitetuissa pelaajissa. Olemme kuitenkin pyrkineet löytämään joukkueeseen selkeät roolitukset kaikkiin kenttiin. Tämä oli todella vaikea prosessi, mutta tällä kertaa päädyimme näihin ratkaisuihin."
Salibandyon kiva
12/11/2016
Kettunen on tyhmä. Mitten sellainen pelaaja voi jättä pois? Johanson ja Pfizner kuuluisi joukkueen.
Heikki
12/11/2016
Voiko Kettunen luottaa, että Johansson saa koiralle hoitajan, vai joutuuko jäämään viime hetkillä leiriltä pois kun ei saanutkaan koiraa hoitoon?
Jonttu
12/11/2016
Tarpeeksi monta kertaa kun kieltäytyy tai jättää tulemasta maajoukkueen tapaamisiin ilman oikeasti hyvää syytä, niin ei ole ihme ettei poikaa majuun kutsuta. Ja kyllähän se on yleisessä tiedossa että herra on toimillaan polttanut sillat majuun. Mutta ainahan hän kääntää kaiken muiden syyksi ja itsessä ei mitään vikaa. Hyvä opetus ettei valittu!!!
S7
12/11/2016
Jere Oksanen mainittu. Hienoa, että tämä kaveri on vihdoinkin löytänyt paikkansa. Niitä kuuluisia aliarvostettuja pelaajia ollut aikaisemmin. Amulta ei herunut luottoa viime kaudella...
Maju
12/11/2016
Tämä oli nähtävissä kun pääkallo teki haastattelun Kettusesta, pelkkää jargonia ja seliteltiin datalla Kohosenkin valintaa. Muunneltua totuutta on saatu kuulla vuosien aikana, mitä jos kokeilisit rehellisyyttä niin ei tarvitse muistaa mitä on tullut puhuttua? Totuus tulee ilmi enemmin tai myöhemmin.
Suomesta ei oikein löydy valmentajaa salibandyssä joiden teot vastaa puheita? Nykky, Ahtiainen ja Koponen poikkeavat vakuuttavina näytöillään ja joihin myös pelaajatkin luottavat.
Osku
12/11/2016
Jonttu, kerro kuinka montaa kertaa on tarpeeksi ja kuinka monta kertaa tiedät Johanssonin kieltäytyneen kutsusta? Itsellä ei mitään tietoa koko asiasta, joten kaikki perustuu niihin huhupuheisiin, joiden mukaan Johansson olisi tehnyt tämän useammankin kerran. Tässä asiassa en lähde huhupuheiden mukaan (muuten kyllä helposti, jos ei kosketa yksittäistä pelaajaa).
t.
12/11/2016
Oskun kanssa samaa mieltä. Jos tämmöisiä väitteitä esitetään, niin viittaus edes jonkinlaisiin lähteisiin kiitos. Muuten ole hiljaa.
VMV
12/11/2016
Ajatuksen tasolla olisi ollut ihanaa, kun Henri Johansson olisi paikannut Lauri Kapasen. Ei tietenkään enää näin viime tingassa voitu ottaa mukaan nykymaajoukkueen kuvioita opettelemaan. Toivottavasti mies jatkaa samaan malliin ja pysyy ehjänä --> MM2018
Videokatsoja
12/11/2016
Sen verran olen pirkanmaalaisten seurojen taustoilta asiasta kuullut ja perillä, että kyllä Jonttu ja Heikki ovat ytimessä. Tarkemmin näitä juttuja ei kai kukaan kauheasti halua lähteä levittämään, mutta lajin parissa tällä alueella toimineet tietävät kyllä mistä on kysymys
Osku
12/11/2016
Näitä juttuja on ollut liikkeellä. Ja jos nämä pitävät paikkansa, ymmärrän ettei maju-kutsuja ole tullut. En vaan ymmärrä miksi kukaan huipputason säbäpelaaja kieltäytyisi majupaikasta. Onhan se jo hyvä lähtökohta palkkaneuvotteluihin.
KETTUNEN
12/11/2016
VAIHTOON.... JA VÄHÄN ÄKKIÄ!!!!!!!!!!!!!!
Heikki
12/11/2016
Johanssonin taso on tiedossa, joten kaverin ei tarvitse käydä majussa nostamassa omaa arvoaan. Veijari on vetänyt liigan palkkakärjessä jo muutaman vuoden. Maailmanmestaruus on taskussa ja Suomenmestaruus ei kiinnosta niin paljoa, että viitsisi enää esim Classicin touhuihin lähteä. Ja kyllähän noi tarinat on maajoukkuetason liigapelaajille tuttuja. Typerä juttu tosiaan syyttää muita kun on itse linjansa valinnut.
Osku
12/11/2016
Heikki, onko oikeasti muka noin? Ymmärrän ton idean hyvin jos mennään näin.
Pirkanmaalainen
12/11/2016
Justhan Johansson tuossa sanoi, että edellisten kisojen projektista kieltäytyi selkä vamman vuoksi mikä on ihan hyvä syy. 2010- ja 2012 kisoissa oli 3:s ja 4:s kentissä joissa rooli ei ollut sellainen missä Johanssonin vahvuudet tulee esiin. Kapasen korvaajaksi olisi paras vaihtoehto ja Kukkolan kentässä Johansson olisi päässyt pelaamaan hyökkäyspään vahvuuksillaan. Kyllä pirkanmaalta varmaan löytyy kakeruuttakin Johanssonia kohtaan. Yksi syy siihen on, että KrP tarjosi miehelle sopimuksen josta ei voinut kieltäytyä vielä kun Johanssonin sopimusta oli Classicin kanssa jäljellä. Classicissa tietyt johtohahmot vetivät herneen siitä melko syvälle sieraimeen ja tietyllä tapaa sen ymmärtää siinä hetkessä. Se, että paskapuhe jatkuu selän takana ikuisesti, niin se on lähinnä surullista toimintaa. Ja toinen on se, että huippuvireessä ollessaan Johansson on esittänyt sellaisia otteita joihin pirkanmaalta ei kovin moni muu pelaaja ei ole pystynyt. Kyllähän se vähemmän lahjakkaita syö jos teet kaiken mitä voit, mutta et silti vielä niin paljon jäljessä.
Pirkanmaalainen
12/11/2016
Ja jos Heikkikin tuon jutun tavaa ihan tarkasti, niin ehkä huomaa ettei Johansson syytä tuossa ketään. Kertoo kysyttäessä, että olisi valmis pelaamaan jälleen maajoukkueessa, mutta sieltä ei olla oltu yhteydessä. Suoraan kysymykseen suora faktapohjainen vastaus ilman, että ketään on syytetty Johanssonin toimesta.
höhö
13/11/2016
Niin no itse en tiedä mitään näistä siltojen poltteluista yms. Mutta vaikka olisi kuinka käyttäytynyt ei tarkoita etteikö olisi voinut kasvaa ja ehkä sarjan tehokkainta pelaajaa tarvittaisiin myös majussa. Luulisi että edes puhelin olisi soinut mutta joo. Ainakin on turha selitellä jos hävitään, jos on varaa jättää tuollaisia pois.. vaikka selitellään kuitenkin.
Sivukatsomo
13/11/2016
Hyvä haastattelu ja järkevästi puhuttu Johanssonilta. Kaikki eivät vaan osaa sisäistää ja ymmärrä kirjoitettua tekstiä. Niin pitää heittää omaa juttua vähän niin kuin tietäisi ja tuntis kaverin paremminkin. Se kuka tuntee niin tietää että tekee se lahjakas ja taitava pelaaja töitäkin menestymisen eteen. Maajoukkuetason kaveri joka ei nyt näissä kisoissa pelaa, mutta toivottavasti seuraavissa.
Junnu#8
13/11/2016
Ja Henkka on hyvä myöskin jalakapallossa. On kesällä pelaillut myös sitä lajia. Joku viittasi Jere Oksaseen. Oli tärkeä hankinta Nokialle. Hyvä pelimies. Samoin eräs Koskelan Matti. Ja Santeri Pohjonen.
Jonttu
13/11/2016
Osku... En elä huhupuheiden varassa vaan ihan 100% tietoa. Enempää en paljasta mutta herra on myös samaa tehnyt KrP:lle. Useampaan otteeseen! En huutele asioista jos en omaa faktaa. Mutta niitä en kuitenkaan täällä julkaise!
Jonttu
13/11/2016
Ja lisätään nyt tämä. Vierestä seurannut herran toimia vuosia. Joten en puhu huhupuheiden perusteella! Herralla on tapana vetää pystyyn sovittuja asioita! Niin seurassa kuin majuun liittyen! Loistava pelaaja kyllä on jos vain haluaa. Mutta kovasta treenaajasta kaukana!
Katsoja
13/11/2016
Näillä tähtipelaajilla on jostain syystä lajista riippumatta kannattajansa mutta ikävästi myös vihaajansa. Kateus ei ole ainut syy, lisäksi kai halutaan että kaikki ovat samanlaista harmaata massaa. Erillaiset persoonat ja taikurit on kuitenkin se syys miksi me katsojat seuraamme lajia. Valitettavasti salibandyssä ollaan Kettusmaisen tavallisia myös seuroissa. Nykysessä maajoukkueessa ei hyväksytä taitoa kritteerinä valinnoille kun se ei näy missään kettusen datassa,vaikka liigan maalipörssissä näkyykin.
Majussa oikeat persoonat puuttuvat juurikin tästä syystä.
Pirkanmaalainen
13/11/2016
Laitas Jonttu sitten rohkeasti omalla nimellä nuo jutut niin tarkistetaan tämä asia. Tuollaisten toistuvien yksilöimättömien väitteiden esittäminen on se luokan mustamaalaamista, että ilman näyttöä lähestytään kunnianloukkauksen kriteerien täyttymistä. Ja kun teet tämän lisäksi nimettömänä vaikutat todelliselta peräreiältä.
Heikki
13/11/2016
Kuules PIRKANMAALAINEN, kyllä sä itsekin tiedät että noi jutut on pitkälti tapahtuneita asioita, eikä niiden kieltäminen auta ketään. Johansson on tehnyt paljon. Hyvää ja huonoa ja saanut ansaitusti niitä huonoja myös anteeksi. Fakta on, että kun riittävästä tekee ohareita, niin niiden anteeksiantaminen loppuu. Johansson on nyt siinä tilanteessa. Taidoiltaan ei kahta sanaa kuuluisiko joukkueeseen. Todellakin kuuluisi. Ehdottomasti. Totuus on vaan, että kahden vuoden projektissa Johanssoniin ei voi luottaa tarpeeksi ja jos luottamusta ei ole riittävästi ei pelaajaa voi käyttää. Tänään sanoo, että kiinnostaa ja huomenna ei vastaa puhelimeen. Siitä on turha Kettusta syyttää, vaan kaveri on tehnyt ohareita niin maajoukkueessa kuin seurajoukkueessakin. Tässä tilanteessa ainoa joka hyötyy on Ruotsin maajoukkue kun Johansson ei ole kisoissa. Nyt mennään näillä ja Johanssonin kaverien ei kannata vähätellä tehtyjä. Se ei auta ketään.
Pirkanmaalainen
13/11/2016
Johanssonia täysin turha linkittää Kettusen syyttämiseen, koska mies ei sitä tässäkään jutussa itse tee. Joten turha sinunkaan on faktoja muuttaa muuksi kuin mitä ne ovat, jota tuolla aikaisemmissa viestissäsi teit. Eikä Johansson ole myöskään itkenyt siitä ettei ole joukkueessa. On vain todennut, että olisi valmis pelaamaan siinä jos mahdollisuus tulee ja nyt ei ole mukana, koska joukkue on valittu valmennusjohdon näkemyksen mukaan. Siinä ne faktat piste. Mitään anteeksi antoa Johansson ei ole pyydellyt. Tämä ja loput shitit tulee ihan omasta mielikuvituksestasi. Se mitä sinä ja pari muuta nimimerkkiä olette kirjoitelleet on täysin off-topic henkilökohtaisuuksiin menevää kommentointia. Jos me molemmat jotain tiedetään, niin se on se, että Nokian KrP tarjosi Johanssonille "rahakasta" sopimusta, jonka Johansson allekirjoitti vielä kun Johanssonin sopimusta oli vuosi Classicin kanssa jäljellä. Tämä oli vaikea pala silloin Classicin taustoille nieltäväksi ja jatkuvan henkilökohtaisuuksiin menevän anonyymikirjoittelun perusteella on sitä vieläkin joillekin (muille) tahoille. Ja muutama kommentoija kertoo saaneensa taustoilta tietoa, ei ole varmaan kovin vaikea arvata missä näiden juttujen alkuperäinen lähde alunperin on ollut. Itseasiassa ne ns. Johanssonin maajoukkuekieltäytymiset alkoivat jo Classicin aikana, mutta jostain syystä paskaa alkanut satamaan niskaan isommin vasta Classic aikojen jälkeen. Ja mitä noihin Jontun väitteisiin Johanssonin ohareista KrP:n liittyen tulee, niin se on hyvin helppo tarkistaa molemmilta sopimusosapuolilta. Soitto vaan asiasta Johanssonille ja henkilölle joka seurasta sopimuksen on tehnyt (ja sitä ei ole vaikea selvittää). Jos molemmat osapuolet ovat sitä mieltä, että sopimusta on kunnioitettu kuten kuuluukiin, niin siinä sivullisten anonyymihuutelioiden jutut voidaan asettaa niille kuuluvaan arvoon. Hieman odotan, että näiden keskusteluosion paskapuheiden jälkeen pääkallo tekisi tämän tarkastuksen ja julkaisisi kommentit tänne kaikkien nähtäväksi.
Heikki
13/11/2016
Johanssonin maajoukkuekieltäytymiset alkoivat jo Classicin aikana
Pirkanmaalainen
13/11/2016
Näin on. Tästä on mustaa valkoisella. Juttu kirjoitettiin joko pääkalloon tai salibandylehteen ja Johanssonin perustelu oli ettei ollut vielä silloin valmis maajoukkuetasolle. Mutta vasta Classicista KrP:n siirron myötä (tieto siirrosta) anonyymihyökkäykset palstoilla Johanssonia kohtaan kasvoivat vsikka poisjäännit taisi vähentyä. Maajoukkueesta pois jäänti ei ole rikos joka oikeuttaa henkilökohtaisuuksiin menevän kirjoittelun. Teemu Selänne kieltäytyi vuoden -92 vuoden MM-kisoista, mutta olisi halunnut myöhemmin mukaan muttei päässyt. Myöhemmin pelasi kuitenkin monet arvokisat, joskus liittyi kisajoukkueeseen kisojen jo alettua ja harvemmin ehti leirityksiin mukaan.
Törölän Vänni
15/11/2016
Löytyisiköhän totuus maajoukkueesta ulos jäämiseen näille Johannsoneille ja Pfiztnereille tuolta +- puolelta?
Maju
15/11/2016
Näyttää selvältä että maajoukkue valittiin jo viime keväällä. Koko valintaan liittyvä prosessi jukisuudessa on ollut vaan silmänlumetta.
Ongelma syntyi kun Kapanen loukkaantui mutta paikkaajaa ei haettu jo valitun maajoukkueen ulkopuolelta vaan valittiin Tiitu vaikka viimeisessä harjoituspelissä näytti heikkoutensa.
Epäilen että valmennus olisi ollut edes katsomassa tällä kaudella yhtään Nokian, Seinäjoen tai Oilerssin pelejä kun valinnat on tehty. Tueksi valinnoille on haettu muka dataa joka vaikuttaa vaan selityseltä kun Kohonenkin valittiin.
ET soittaa kotiin
15/11/2016
Joukkueurheilussa paras joukkue ei ole sama kuin parhaat yksilöt samalla puolella. Loppujen lopuksi salibandyn maajoukkuetoiminta on hyvin tulosorientoinutta, katsotaan joulukuussa, miten hyvin valinnat onnistuivat.
Jarno Palander
11/12/2016
Nimimerkkipuuhastelu on raukkamaista. Uskon, että Henri sekä valmentaja ovat molemmat kartalla tekemistään. Kyseisen pelimiehen uraa seuranneena voin sanoa että tämä kaveri ei pyytele eikä jää mihinkään suuntaan velkaa joten paskapuheet sikseen tai sitten omalla nimellä esiin. Ei tästä niin montaa vuotta ole kun sm-liigan paras pelaaja kieltäytyi hokissa varamiehen paikasta mm-kisoissa.. se on vaan niin että suurseurojen miehet saavat kiintiöroolit...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.