Maajoukkueet

Pääkallo.fi arvioi: Nämä pelaajat Suomen valmennus valitsee MM-kisoihin

08.11.
2016
19 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Pääkallo.fi uskoo, että Mika Kohonen nähdään jälleen MM-näyttämöllä. Kuva: Per Wiklund

Pääkallo.fi uskoo, että Mika Kohonen nähdään jälleen MM-näyttämöllä. Kuva: Per Wiklund

Miesten salibandyn MM-kisat mitellään joulukuussa Latvian Riiassa. Maanantaina julkaistiin niin kutsuttu ”first list”, jossa oli jäljellä 30 nimeä.

Tuolta listalta valitaan lopullinen kokoonpano, ja se tulee sisältämään kaksi maalivahtia sekä 18 kenttäpelaajaa. Lopullinen joukkue julkaistaan torstaina klo 13.

Oheiselle listalle teimme arvion siitä, että mikä tulee olemaan Petri Kettusen lopullinen MM-joukkue. Oletuksemme mukaan joukkueeseen ei ole tulossa mitään suuria yllätyksiä. Kenttäpelaajien suhteen käytimme mallia seitsemän puolustajaa ja 11 hyökkääjää.

Miten itse arvioitte? Kenet Kettunen ottaa mukaan MM-karkeloihin, ja kuka jää ruikuttamaan rannalle? Kenet itse ottaisit mukaan?

Maalivahdit:
Eero Kosonen, Växjö Vipers
Jarno Ihme, Sirius IBK

Puolustajat:
Juha Kivilehto, FC Helsingborg
Janne Lamminen, SC Classic
Tero Tiitu, EräViikingit
Lauri Stenfors, TPS
Krister Savonen, SC Classic
Tommi Aro, EräViikingit
Tatu Väänänen, SV Wiler-Ersigen

Hyökkääjät:
Nico Salo, SC Classic
Eemeli Salin, SC Classic
Jani Kukkola, EräViikingit
Jami Manninen, FC Helsingborg
Mika Kohonen, FC Helsingborg
Peter Kotilainen, Happee
Mika Moilanen, EräViikingit
Joonas Pylsy, SC Classic
Sami Johansson, SC Classic
Miko Kailiala, EräViikingit
Janne Hoikkanen, Happee

First listiltä joukkueen ulkopuolelle jäävät:

Maalivahdit
45 Pyry Luukkonen 29 TPS
66 Lassi Toriseva 22 Classic

Puolustajat
5 Petri Hakonen 26 FC Helsingborg (SWE)
13 Risto Töllikkö 25 Esport Oilers
14 Jesperi Lindfors 23 Esport Oilers
27 Jonne Junkkarinen 26 Happee

Hyökkääjät
12 Juuso Heikkinen 27 Happee
16 Jussi Piha 29 Classic
56 Casper Pfitzner 25 Esport Oilers
76 Rasmus Kainulainen 19 LASB

Lue myös:
Kommentti: Miesten maajoukkueen herättävä todellisuuteen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Kg
08/11/2016
Itse kyllä Junkkarinen kuuluisi tuonne pakkiosastoon.
Heikki
08/11/2016
Saisiko juttuun lisättyä first listin loput pelaajat samaan tapaan jaoteltuna. Helpottaa spekulointia kun voi heittää kuka pois ja kuka tilalle. Esim Ihme pois ja Luukkonen tilalle.
Osku
08/11/2016
Ihme, eikä Toriseva voi olla kakkosmaalivahteina. Oli liian heikko esitys äsken. Luukkonen varalle ja Kosonen pelaa kaikki.

Puolustukseen Hakonen mukaan ja Kivilehto tai tai Tiitu ulos. Itseasiassa, itseäkin yllättää, että se olisi Tiitu joka pitäisi laittaa pois. Kivilehto pärjäsi jalalla jopa Tiitua paremmin ja Tiitulta hirveitä hasardipasseja omassa päässä.

Hyökkääjistä kun ei päästy kokeilemaan juuri ketään uutta, pitää varmaan mennä näillä samoilla. Vasemmalle laidalle ei nyt löytynyt ketään sopivaa, kun ei edes yritetty. Iiskolan, jne. hyvien vasurien osalta toivotan hyvää jatkoa. Jossain vaiheessa toi maju-valmennusporukakin pitää vaihtua. Ei tätä nöyryytystä voi montaa vuotta katsoa, vai voiko (liitto?).
neppailija2912
08/11/2016
Kyl mä jättäisin kisoista Mika Kohosen pois. Vaikka legenda onkin jalka ei tahdo enään riittää eikä edusta omasta mielestä enään modernia salibandy tapaa. Suomen suurin toivo Ruotsia vastaan kisoissa tulee olemaan Nopeat vastahyökkäykset sillä
Ruotsi todennäköisesti tulee hallitsemaan palloa suuremman osan pelistä. Kainulainen joukkueeseen mukaan. Saataisiin nopeutta ja oveluutta mukaan sopisi hyviin vaikka 3. kentän vasempaan laitaan.
Joe
08/11/2016
Eli nämä tippuivat maanantain listalta:

# Maalivahdit
45 Pyry Luukkonen 29 TPS
66 Lassi Toriseva 22 Classic

# Puolustajat
5 Petri Hakonen 26 FC Helsingborg (SWE)
13 Risto Töllikkö 25 Esport
14 Jesperi Lindfors 23 Esport
27 Jonne Junkkarinen 26 Happee

# Hyökkääjät
12 Juuso Heikkinen 27 Happee
16 Jussi Piha 29 Classic
56 Casper Pfitzner 25 Esport Oilers
76 Rasmus Kainulainen 19 LASB
Tyhmiä valmentajia suomesta
08/11/2016
Kainulainen on se kenen PITÄISI pelata
Osku
08/11/2016
No Luukkonen ja Hakonen ei todellakaan ole tippunut listalta. Eikä Pfitznerkään. Kohonen toivottavasti, mutta siihenkään hyvään en usko.
Wiggum
08/11/2016
Pudonneista nostaisin Pfitznerin ja Hakosen. Tiputtaisin Kohosen ja Aron/Kivilehdon.
Kalevi
08/11/2016
Ihme ehdottomasti mukaan. Hyviä pelejä Ruotsissa. Toisin kuin Luukkosella Suomessa!
Legenda itse
08/11/2016
Onko Mika Kohonen kuitenkin juuri se 11. Hyökkääjä, jonka Suomi tarvitsee päästäkseen irti kahleista. Voi tarvittaessa pelata myös seitsemäntenä pakkina, lahjakkuus eikö!

Kohonenkin on jo Kettuspeten wanha kalakaveri ja tietää, että kisoissa pitää pelata vain yksi peli täysillä ja sitä ennen vain pimittää ruotsilta omaa sinivalkoista pelikirjaa. Näin on siis mahdollista, että Kohosmika on henkisesti imenyt vain voimaa häneen kohdistuneesta kritiikistä ja päästää tämän kaiken erengian irti vasta loppuottelussa, jossa hän pelaa pyyteettömästi yhdentenätoista hyökkääjänä. Pelin päätteeksi Mikaa nostetaan koko joukkueen voimin kohti kattoa yhdessä pojan kera. Näitä sankareita suomainen urheilu, etenkin salibandy kovasti kaipaa!
Terhi
08/11/2016
Ihan sama ketä siellä on. Suomen pelaajamateriaali nyt vain on selvästi huonompi kuin Ruotsin vastaava.

Katsotaan sitten ensi kisoissa uudelleen.
Kohosesta
08/11/2016
Eniten ehkä Kohosen tilanteessa harmittaa se, että kaveri on pelannut aivan uskomattoman uran ja tehnyt valtavan työn salibandyn eteen, mistä ei voi miestä millään kiittää tarpeeksi. Suomen valmennusjohto on valitettavasti valinnoillaan tehnyt Mikan tilanteesta todella ahdistavan: Jos hänet valitaan, saa hän valtavasti kritiikkiä niskaansa, ja vastaavasti jos ei niin kansa (tai pääkallon kommentoijat) huokaa helpotuksesta. Molemmissa tapauksissa Mikasta jää mahdollisesti hieman negatiivinen kuva, vaikka mies ansaitsisi jotain aivan muuta.

Jos verrataan vaikka Mikael Järveen, jonka maajoukkueen valmennus on sivuuttanut jo valinnoissaan täysin, niin Mikke muistetaan ns. "hyvänä jätkänä" ja legendana, joka saavutti kahdesti maailmanmestaruuden suomen paidassa ja oli aina tärkeä pala maajoukkuetta. Kettusen valintojen johdosta Kohoselle ei valitettavasti näytä yhtä hyviä eläkepäiviä olevan tulossa ainakaan arvostuksen osalta, tai vähintään jää vähän huono maku suuhun. Tämä johtuu yksinomaan maajoukkueen valmennusjohdon harkitsemattomuudesta valinnoissaan. Toivon kovasti, että olen väärässä ja Mika yllättäisi kisoissa, mutta näytöt tähän asti eivät vain anna realistista syytä uskoa siihen.
Heikki
08/11/2016
No joo. Nyt kun katsoo noita nimiä niin eihän tuosta nyt ihan mestarijoukkuetta saa taiottua. Pienillä muokauksilla voisi yrittää. Ihme Luukkoseksi, Moilanen Heikkiseksi ja kun sentteri Kohonen saa kotona hoidella polveaan niin isketään siihen tilalle nyt sitten Piha. Ei se Piha ainakaan huonompi valinta voi olla kuin Kohonenkaan, vaikka ei ehkä riittävä olekaan noihin markkinoihin. Pakissa ehkä Aro Lindforsiksi. Tuskin isoa merkitystä, mutta ei Aro nyt ainakaan kuulu tohon ryhmään. Ei taida paskasta saada pirtelöä tässä hampurilaisbaarissa.
HUHHUH
09/11/2016
Mitä tuo Kainulainen on saanut edes liigassa aikaan? kysynpä vain.......
S7
09/11/2016
Noin se menee, valitettavasti.

Valmistavan turnauksen perusteella: pfizner kukkolan ja kailialan ketjuun, huonommin ei voi toimia kuin petterin kanssa. Tilaa tekee manninen/moilanen. piha sisään mihu ulos. Hakosen kantti sisään joku kolmesta rightista ulos lamminen/tiitu/väänänen, eli lamminen.

Yhtä kaikki oli valinnat mitä hyvänsä, joka jätkän pitää parantaa. Clasuketjussa Salin ollut entisen ison ja vaarallisen, sijaan pihalla ja kankee, ja ku muut enemmän heikkoja päässyt kuin koira veräjästä. Kukkis-kailialan pitää tottua, ettei pärjää yhtä helpolla kuin liigassa! Kainulaisen aika ei ole vielä, eka pitäis dominoida liigavauhdissa -> Lastikka siivuutettu, vaikka sveitsissä toimii. Mut hei sentään kalakaveri koskelainen on out :-).
Kriitikko
09/11/2016
Jos joukkue olisi kuten pääkallo arvelee niin viimeisellä testillä eli Ruotsi-ottelulla ei ollut mitään merkitystä.
Vaikea nähdä mitään positiivista jos näillä mennään. Kun 30 pelaajaan ryhmässä löytyy hyvät vaihtoehdot paikkaamaan pelaajat jotka eivät täyttäneet odotuksia ja siis epäonistuivat, niin valmennuksen olisi tehtävä päätökset sen mukaan.

Puolustukseen Tiitun tilalle Hakonen, Kivilehdon tilalle Lindfors
Hyökäykseen Kohosen tilalle Piha ja Moilasen tilallle Pfitzner
Saataisiin liikuvuutta puolustukseen ja enemmän energiaa ja luovuutta hyökkäykseen. Yksi rightin hyökkääjä sieltä puuttuikin, erikoista kun lähdettiin edes testaamaan.

Kohosen ja Tiitun roolia kannattaisi miettiä. Molemmat ovat antaneet todella paljon Suomalaiselle salibandylle ja se on huomioitava. En usko että kumpikaan legenda haluaa tulla valituksi muilla kun pelillisillä ansioilla.
Yksi vaihtoehto olisi Kohonen valmennuksen apuna jo Riikan kisoissa?
S7
09/11/2016
Pfitznerin kohdalla, jos pääkallon tiedot pitää paikkaansa, että on jätetty majuleiri väliin matkan takia--> ois pitänyt jo heittää ajoissa koko listalta! Jos ja kun pelaaja oikeasti haluaa kisoihin, varmaan osaisi kysellä ja katella, ettei majutapahtumiin varailla matkoja! Toki en voi tätä pitää faktana, kun en tiedä oikeasti miten asiat on menneet.
Matkalasku
09/11/2016
Matka sinne tai tänne, ei viikon kesäloman takia voi mieltänsä pahoittaa. Ihmisistä ja HARRASTUKSESTA kuitenkin kyse, ei ammatista. Mutta tyypillistä kulttuurissamme, ei oo mies eikä mikään jos vähän tuulettelee...
Asiantuntija
10/11/2016
Olisi jo aika vaihtaa päävalmentaja ja nuorentaa joukkuetta eli uudistua kaikilta osiltaan. Tätä odotellessa........

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.