Maajoukkueet

Ruotsalaislehti arvioi: Tältä näyttäisi hallitsevan maailmanmestarin B-maajoukkue

17.11.
2016
5 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Storvetaa edustava laitahyökkääjä Albin Sjögren oli pitkään mukana MM-kaavailuissa, mutta jäi lopulta ulos Ruotsin joukkueesta. Kuva: perwiklund.se

Storvetaa edustava laitahyökkääjä Albin Sjögren oli pitkään mukana MM-kaavailuissa, mutta jäi lopulta ulos Ruotsin joukkueesta. Kuva: perwiklund.se

Hallitseva maailmanmestari Ruotsi julkaisi maanantaina lopullisen joukkueensa joulukuussa pelattaviin MM-kisoihin. Ruotsalaislehti Innebandymagazinet arvioi ja julkaisi niin kutsutun B-maajoukkueen kisajoukkueen ulkopuolelle jääneistä pelaajista.

Kuten alla olevasta listasta näkee, kakkosmaajoukkueeseen jäisi useita huippupelaajia, ja jopa sellaisia pelaajia, jotka olivat ennakkoarvioissa vahvoja kandidaatteja lopulliseen MM-joukkueeseen.

Innebandymagazinetin valitsema Ruotsin B-maajoukkue:

Maalivahdit:
Viktor Klintsten, Storvreta
Patrik Åhmanin lopettamisen jälkeen Ruotsissa on odotettu seuraavan selkeän ykkösmaalivahdin nousua maajoukkueeseen. Storvretan Ruotsin mestariksi viime kaudella torjunutta Viktor Klintsteniä pidetään jopa arvioissa Superliigan parhaana maalivahtina, mutta hän jäi lopulta ulos kisajoukkueesta. Uppsalalaislehdelle antamien lausuntojensa mukaan hän uskoi sen johtuvan siitä, ettei päävalmentaja Jan-Erik Vaara pidä hänestä. 

Måns Parsjö-Tegnér, Dalen

Puolustajat:
Kasper Hedlund, Mullsjö
Pallollisesta pelaamisestaan tunnettu Hedlund keikkui viimeiseen asti mukana maajoukkuetapahtumissa. Edusti Ruotsia sekä syksyn Suomi–Ruotsi-maaotteluissa että EFT-turnauksessa. Olisi mukana ollessaan tuonut erityisesti ylivoimalle yhden lisäpelotteen.

Mattias Wallgren, Dalen
Täksi kaudeksi Uumajaan siirtynyt Wallgren ei loista pistesarakkeissa, mutta on varmaotteinen oman pään luutija. Konkariosastoon kuuluvalla puolustajalla on tilillään yhteensä jo yli 100 maaottelua Ruotsin paidassa. Takana myös neljät MM-kisat, joista on palkintokaapissa kaksi kultamitalia.

Johan Roos, Växjö
Markus Jonsson, Växjö
Mattias Ljunggren, Dalen
Filip Stenmark, Warberg
Kevin Björkström, Karlstad

Keskushyökkääjät:
Daniel Calebsson, Pixbo Wallenstam
Viisi kertaa Ruotsia MM-kisoissa edustanut Calebsson on osoittanut, ettei hyydy vanhoilla päivilläkään. Korvaa hidastuneen liikkeen erinomaisella peliälyllä ja on vielä 35-vuotiaana Superliigassa kovassa pistevireessä. Tällä kaudella Pixbo-konkari on tehnyt 8+16=24 pistettä 12 ottelussa.

Simon Palmén, Falun
23-vuotias Palmén pääsee harvemmin otsikoihin Falunin tähtipelaajien takaa, mutta on tärkeä palanen joukkuetta ja johtaa kakkosketjua. On osoittanut pystyvänsä nousemaan esille, jos ykköskentän peli ei kulje ja iskee tehoja yli piste/peli-tahdilla.

Sebastian Palmqvist, Mullsjö
Tom Colling, Karlstad

Laitahyökkääjät:
Henrik Stenberg, Storvreta
Muistetaan viime MM-kisoista Suomea vastaan pelatun finaaliottelun ratkaisijana. Sen lisäksi Stenbergin pelaamista arvostellaan koiramaiseksi ajoittaisen sääntöjen rajamailla pelaamisen vuoksi. On ollut yksi Vaaran luottopelaajista, joten ulosjäänti on yllätys. Kuuluu edelleen uppsalalaisen Storvretan tärkeimpiin pelaajiin.

Albin Sjögren, Storvreta
Niin ikään hallitsevan Ruotsin mestarin tärkeitä palasia ja oli mukana viimeisimmässä EFT-turnauksessa. Vasta 21-vuotias Sjögren on Ruotsin tulevaisuuden nimiä, mutta on jo nyt Storvretan ykköskentän hyökkääjä. Luontaisen maalintekijän vahvuutena on nopeus. Sjögreniä pidetään vahvana kandidaattina kotiin jäävien varamiesten listalla, ja hänet nostetaan suurella todennäköisyydellä paikkaamaan, jos loukkaantumisia ilmenee.

Billy Nilsson, Zug United
Ilman järkkymätöntä itsetuntoaan ja suurta suutaan Billy Nilsson olisi lähes varma valinta Ruotsin maajoukkueeseen. Ei sovi kuitenkaan edellä mainittujen piirteidensä vuoksi Jan-Erik Vaaran suunnitelmiin, ja sillat nykymaajoukkueeseen ovat palaneet. Nilsson takoo tällä kaudella pisteitä Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Jarkko Rantalan valmentamassa Zug Unitedissa.

Adam Colling, Karlstad
Daniel Johnsson, Helsingborg
Jimmie Pettersson Storvreta
David Gillek, Mullsjö

Rajatapaukset:
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam
Martin Hovlund, Linköping
Jonathan Nilsson, Helsingborg
Kim Ganevik, Mullsjö
Joakim Olsson, AIK
Christian Mattsson, Linköping
Victor Andersson, Storvreta
Johannes Wilhelmsson, Höllviken
Patrik Hagberg, AIK

Mitä mieltä olette, mitenhän tämä joukkue pärjäisi MM-kisoissa?

Alkuperäinen artikkeli kuuluu maksulliseen Innebandymagazinet Plus -palveluun.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Maju
17/11/2016
Ruotsin B-joukkue voittaisi todennäköisesti Kettusen maajoukkueen helposti.
Samoin jos valittaisiin viisaasti rannalle jääneistä Suomen B-maajoukkue niin ainoastaan Classicin viisikkoa vastaan tulisi vaikeuksia mutta B voittaisi A:n varmasti.
Kettusen joukkue vastaan All Stars joukkue jota valmentaisi Nykky olisi mielenkiintoinen testi.
Juuso
17/11/2016
Suomessa tätä joskus kokeiltiin. Ahlsted valmensi B-maajoukkuetta, joka muistaakseni sai rumasti kuokkaan.
Pomo
17/11/2016
Heittäkääs muutki mielipide Suomen b-maajoukkueestä. Tässä mun mielipide
Veskarit
Toriseva
Kaltiainen

Pakit
Talvitie Lindfors
Leikkanen holopainen
Hakonen töllikkö

Hyökkäys
Johansson Henttonen Hyytiäinen
Markkola Sokka Lastikka
Heikkinen Kotilainen Hoikkanen
Iiskola Piha Hankkio
'HEIHEI
18/11/2016
Mattson rajatapaus? Ja missä ihmeessä on Magic? Anyways niin Jopa ruotsin C maajoukkue voittaisi Suomen A maajoukkueen. Kettunen on vitsi ja suomen salibandy on vitsi.
S7
18/11/2016
Bmaasta ei enempää, Laasosta ja Juseliusta en ohittaisi. Nuutinen myös tonne jos paikat kestää. Heikoksi haukuttu junnumylly jyrää aika kovaa, esim divarissa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.