Ruotsalaistähti: ”Sääntöjen rajamailla pelaaminen oli heidän ainoa mahdollisuutensa”

Kim Nilsson pitää Ruotsia ennakkosuosikkina MM-kisoissa. Kuva: perwiklund.se
Kim Nilsson pitää Ruotsia ennakkosuosikkina MM-kisoissa. Kuva: perwiklund.se

Ruotsi löi Suomen Euro Floorball Tourin päätösottelussa vakuuttavasti numeroin 7-2. Ottelun jälkeen sinikeltaisten ykkösnimiin kuuluva Kim Nilsson arvioi tilannetta MM-kisojen lähestyessä.

C Moren otteluhaastattelussa Nilsson totesi Suomen pelanneen sääntöjen rajamailla:

– Se oli heidän ainoa mahdollisuutensa. Olimme mailataidoiltamme, pallollisena sekä maalinteossa parempia, joten Suomen oli pakko pelata kovaa pärjätäkseen ja sen seurauksena peli muuttui ajoittain rumaksi.

Ruotsin ykkösketju Kim Nilsson-Rasmus Sundstedt-Johan Samuelsson oli ottelussa pirteä.

– Kentällisellä alkaa sujua. Aikaisemmin olen pelannut paljon Karl-Johan Iraeuksen kanssa, mutta harjoittelemme tämän ryhmittymän kanssa paljon yhdessä ja alamme löytää toisiamme kentällä.

Kisojen läheisyys alkaa näkyä kaikessa. Nilsson pohtii jo joulukuun alussa pelattavaa turnausta.

– Olemme voittaneet kaksi edellistä MM-kultaa, mutta meidän on oltava varuillamme. Suomi hakee revanssia ja välillämme on ollut tiukkoja pelejä, joten kisoissa voi tapahtua mitä tahansa.

Innebandymagazinet.se-sivuston haastattelussa Mika Kohonen kertoo Ruotsin valmentaja Jan-Erik Vaaran epäilleen ottelun jälkeen kahden kesken, että Suomi pimitti viikonloppuna pelillisiä asioita MM-kisoja ajatellen. Aikaa 3. joulukuuta alkaviin kisoihin on jäljellä alle kuukausi ja ennakkoasetelmien haku on käynnissä täydellä teholla.

Lue myös
Innebandymagazinet.se: Kim Nilsson om tuffa spelet: ”Det är deras chans”
Innebandymagazinet.se: ”Individuell skicklighet från Sverige som avgör”
Pääkallo.fi: Ruotsi höykytti Suomea MM-kisojen kenraalissa – maailman parhaaksi valittu pelaaja loukkaantui

14 comments

  1. On se ruotsi aina parempi lajissa kuin lajissa. Siellä OIKEASTI panostetaan urheiluun ja urheilutoimintaan. Ruotsissa on ihan salibandy lukioita mihin nuoret pelaajat muttavat asumaan ja siellä treenataan ja pelataan muita lukioita vastaan (vähäm kuin usassa). Ruotsissa ollaan myös pelillisissä asioissa edellä ja muutenkin ruotsi maana panostaa salibandyyn se näkyy esim. siinä ettei suomessa ole yhtään SALIBANDY KAUPPAA. Ruotsissa niitä on kymmeniä ympäri maata. Ruotsissa on myös näitä Salibandyn ”Supertähtiä” joita ihaillaan. Ja kaikki tämä näkyy pelaajissa. Jos nyt pitäisi nimetä TOP 10 pelaajaa niin ei yksikään suomalainen mahtuisi listalle, ei sitten millään. Kohonen ja Hyvärinen mahtuivat noin neljä vuotta sitten. Ruotsi saisi koottua toisenkin joukkueen kisoihin joka varmana voittaisi suomen. Nyt suomi herätys ja otetaan noi naapurin pojat oikeasti kiinni!

  2. Top10(ihan hatusta, ilman googletuksia ;-)):
    1. Rudd
    2. Gala
    3. Entsröm
    4. Samuelson(falun)
    5. Nilsberth
    6. Östholm
    7. M.Samuelsson(vreta)
    8. Nilsson
    9. Sundsted
    10. Ehkä tähän jo muualta kuin Ruotsista?

  3. S7:n top10 listalta puuttuu omasta mielestä ainakin Emil Johansson ja Johannes Larsson Falunista ja kyllä Nico Salo voisi listalle mahtua. Ja kuka on Falunin Samuelson? Johan Samuelsson ainakin pelaa Tigers Lagnaussa ja aikasemmin pelasi Granlossa ja Dalenissa. En kyllä osaa sanoa kenet listalta pudottaisin 😀 Eli ihan hyvä lista on!

  4. Falunista tarkoitin just emil.johanssonia, menee näiden hurrien nimet vaan sekaisin ja en jaksanut googlettaa:-).

  5. Ei ole Salolla vielä asiaa tuolle listalle. Katsotaan parin vuoden päästä uudestaan.

  6. Se piti sanoa, että on tosiaan länsinaapurissa pelaajien mainostaminen ja videoiden tekeminen säbäkamoista ihan eri tasolla kun meillä. Klubhuset esittelee mailoja, grippejä, haastattelee pelaajia–> toki samalla mainostaa omia kamojaan. Mitä meillä? Nyt vastuu hyvin pitkälti pääkallolla, tekee hyvää duunia, yksi juttu sarja mailoista alkanut. Toki fatpipe tekee videoita, mutta silti ollaan pitkällä perässä. Mutta eihän tässä auta päätä tunkea puskaan, Ruotsin etumatkan on kerran aikaisemminkin pelillisesti kiritty ja menty ohi! En sitten tiedä toimisiko Suomessa clubbhusetin kaltainen yritys?

  7. Vaara on kohtelias. Peli täysin hukassa niin puhuu kuvioiden salailusta.

  8. Oikeassa olet, ei ole suomalaisilla lähimainkaan asiaa tuolle listalle.

  9. Kyllä se on helmiä sioille jos Suomessa alettais tekeen videoita. Samat naamat valittais laadusta tekijöistä ja miksei
    tota ….

  10. Toivottavasti ööö väärässä, mutta joo täällä valituskulttuuri on juurtunut syvälle.

  11. Toisaalta Suomessa joukkueiden julkaisemat maalikoosteet on länsinaapuriin verrattuna paremmalla tasolla saatavuuden ja laadunkin puolesta.

  12. Ruotsin Superligan kaikista peleistä tulee maalikooste SSLPlayhin ja myös osasta naisten pelejä. Koosteet on usein siellä jo saman illan aikana.

  13. Niinhän sen kai ”pitäisi” olla Suomessakin. Osalle seuroista ihan normihomma, osalle sitten aika kaukana siitä.