Ulkomaat

Ruotsalaisvalmentajalta tulikivenkatkuinen palaute – ”Meidän on siirryttävä kolmen tuomarin järjestelmään”

02.11.
2016
6 Kommenttia
6
Ulkomaat
Warbergin valmentaja Stefan Smedberg avasi sanaista arkkuaan viikonlopun Karlstad-ottelun jälkeen erotuomaroinnin nykyolosuhteista. Kuva: perwiklund.se

Warbergin valmentaja Stefan Smedberg avasi sanaista arkkuaan viikonlopun Karlstad-ottelun jälkeen erotuomaroinnin nykyolosuhteista. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigassa pelaavan Warbergin valmentaja Stefan Smedberg sai sunnuntain Karlstad-kamppailun kolmannessa erässä siirtyä katsomon puolelle, kun erotuomaristo (Daniel Skoog-Ola Hamberg) katsoi hänen syyllistyneen epäurheilijamaiseen käytökseen. Ottelun jälkeen Smedberg kritisoi nykyjärjestelmää ja toivoi erotuomarien määrän kasvattamista.

Hallands Nyheterille antamassaan haastattelussa Smedberg käy läpi ulosajoon johtanutta tilannetta:

– Huusin, että heidän pitää olla johdonmukaisia. Karlstad ei saanut jäähyä täsmälleen samanlaisesta tilanteesta, josta me saimme. Jotenkin asiaan piti reagoida.

– Pyydän anteeksi pelaajiltani sekä katsomossa olleilta nuorilta. En halua kritisoida tuomareita, mutta laitamme hirvittävän paljon aikaa vastustajan analysointiin, harjoittelun suunnitteluun ja niin edelleen, joten tuomareiden keskinkertainen suoritus harmittaa.

Smedberg lähetti myös terveiset Ruotsin Salibandyliitolle:

– Olen sanonut jo useaan otteeseen, että tarvitsemme lisäsilmäparin kentälle. Tämänhetkiset olosuhteet ovat tuomareille mahdottomat – kaksi ihmistä ei yksinkertaisesti pysty havainnoimaan nykysalibandyn nopeudessa kaikkea tapahtuvaa. Meidän on siirryttävä kolmen tuomarin järjestelmään.

– Olen ehdottanut kolmea tuomaria erotuomaripäällikölle. Vastaukseksi sain, että he ottavat asian pohdintaan, mutta ainakaan vielä mitään ei ole tapahtunut.

Itse ottelussa Warberg oli jo turvalliselta tuntuvassa 4-1-johtoasemassa, mutta Superliigan viimeisenä majaileva Karlstad kiri kolmannessa erässä tasoihin ja vei lopulta voiton jatkoajalla lukemin 5-6.


Lue myös
Hallands Nyheter: Smedberg: ”Vi måste få in ett tredomar-system”
Innebandymagazinet.se: ”Vi måste få in ett tredomar-system”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Sved
02/11/2016
Ruotsalaiset tuomarit on surkeita! Kentällä ei ole tilaa yhdelle lisäukolle, eli joku laita-avustava.
Tarkkailija
02/11/2016
Ihan liikaa paitsioita jää viheltämättä. Lisää pillin ääntä kentälle, niin saadaan järkyttävästi kasvaneet harrastajamäärät laskuun.
Tuomarille armoa
02/11/2016
Tuossa on kaksi puolta, joukkueet tekee pääsarjassa hurjasti töitä ja on ihan perusteltua että annetaan kritiikkiä jos yksi osapuoli on siinä kehityksessä jäljessä, sama haaste on Suomessa että peli nopeutuu ja samalla vaikeutuu tuomarille nähdä jokainen tilanne kentällä oikein.
Videot käyttöön salibandyssa on se oikea ratkaisu ensin ja sen jälkeen tarvittaessa lisää silmäpareja kentälle mm. maalien hyväksyntään.
Toinen puoli on tämä tunne ja absoluuttisen totuuden metsästys, urheiluun kuuluu draama ja joskus vääryydet, ihmiset pelaa ja tekee virheitä ja niin tekee tuomaritkin. Osalla valmentajista ja pelaajista tämä sumenee eikä voida ymmärtää että miten tuomarit voi tehdä virheitä.

Osa tuosta on pelkkää provosointia ja mediapeliä tuleviin otteluihin, olen itsekin pelannut ja valmentanut ja joskus vähän kokeilin tuomarin tehtäviä, ja pakko sanoa että se viimeisin kokeilu oli noista se haastavin mutta opetti ja avasi ymmärrystä miten asiat on jokaisesta vinkkelistä.

Minusta olisi joskus hauska lukea artikkeli jossa samalla tunteella kerrotaan yhdestä pelistä ne kaikki virheet mitä pelaajat ja valmentajat tekivät kentällä pelin aikana, aika hyvää huumoria varmasti. :)

Tuomareille armoa, ovat ihmisiä, tekevät virheitä ja parhaat heistä myöntävät ne ja oppivat, samaa voisin toivoa kaikilta laji-ihmisiltä tehtävästä riippumatta.
Vois
02/11/2016
Salibandyyn tulla parempia sääntöjä.nyt on liikaa tulkinnanvaraa.
S7
02/11/2016
Mitkä ja miten parantaa? Lajia ysäriltä asti pelanneena ja seuranneena, eteenpäin on säännöissä menty ja paljon. Jalkasyöttö. Palautus veskalla. Maalivahdin aluetta ei kytätä samalla tavalla milleissä...
Huoh
02/11/2016
Valmentaja joutuu katsomoon kun huutelee kentän laidalla päättömyksiä tulkinnanvaraisista tilanteista. Asia luonnollisesti kuittaantuu sillä, että pahoittelee koko kansalta asiatonta käyttäytymistään ja lupauksella että enää ikinä moiseen alennu. Valmentajan huono käyttäytyminen luonnollisesti katoaa kun pelikentälle lisätään kolmas erotuomari. Kyllä vetää nöyräksi näiden huippuvalmentajien logiikka.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.