Ruotsissa häijyt ennätysmurskajaiset – ”Allsvenskanissa ei pitäisi esiintyä näin suuria lukemia”

Ruotsin Allsvenskanissa nähtiin ennätysmurskajaiset Göteborg-Jönköping-ottelussa. Kuvituskuva: perwiklund.se
Ruotsin Allsvenskanissa nähtiin ennätysmurskajaiset Göteborg-Jönköping-ottelussa. Kuvituskuva: perwiklund.se

Viime päivinä Salibandyliigan tasoerot ja joukkuemäärä ovat jälleen nousseet aktiivisiksi keskustelunaiheiksi. Suomen pääsarjojen erot kuitenkin kalpenevat sunnuntaina pelatun Ruotsin Allsvenskanin etelälohkon ottelun, IBF Göteborg-Jönköpings IK, rinnalla, jossa nähtiin ennätykselliset murskalukemat vierasjoukkueen viedessä voiton lukemin 1-33 (1-12, 0-9, 0-12).

Jönköpingin Martin Källberg oli ottelun tehokkain ratkiriemukkaalla pistesaldolla 7+5=12. Joukkueen valmentaja Niklas Pålsson kommentoi ottelua Jnyttin haastattelussa:

– Allsvenskanissa ei pitäisi esiintyä näin suuria lukemia. Tällaisia otteluita ei ole mukava pelata, koska kumpikaan joukkue ei saa näistä mitään. Käytännössä koko Göteborgin viime kauden joukkue lähti kesän aikana, mutta seura päätti kuitenkin pelata Allsvenskania uudella ryhmällä.

Sarjan historian suurimmat voittolukemat ennen tätä olivat 27-1, joten Jönköping laittoi ennätyskirjat uusiksi. Joukkue on sarjan kärjessä kahdeksan ottelukierroksen jälkeen ja on potentiaalinen Superliigajoukkue ensi kaudeksi. Pålsson kiitteli ottelun jälkeen ryhmänsä tasaisuutta:

– Tänään 15 kenttäpelaajaa sai tililleen pisteitä. Meillä ei ole pistetilastoissa yhtään pelaajaa sarjan kärkikymmenikössä, mutta joukkueemme on vahva ja menestyksemme kertoo materiaalimme tasaisuudesta sekä kaikkien pelaajien tärkeydestä.

IBF Göteborgin kausi on edennyt raskaasti ja joukkue on Allsvenskanin etelälohkon viimeisenä 0 pisteellä ja maalierolla 14-154. Suomessa miesten pääsarjojen suurimman maalieron ottelu pelattiin miesten Divarissa vuonna 1996, jolloin Håwe-Erä päättyi lukemiin 23-1.

Lue myös
Innebandy.se: Ottelutilastot
Jnytt: Rekordseger för JIK – vann med 33-1
Innebandymagazinet.se: ”Borde det inte vara så stora siffror”

3 comments

  1. Kahdeksan pelin päästettyjen keskiarvo 17,5 maalia. Vaatii kovuutta mennä kentälle.

  2. Reilun viikon päästä Göteborgilla peli Kalmarsundia ja Kim Nilssonia vastaan. Tähän mennessä Nilsson on tehtaillut pisteitä keskiarvolla neljä per peli. En tiedä mikä on Allsvenskanin piste-ennätys yhdessä pelissä, mutta en ylläty jos se kirjoitetaan uusiksi tuon kohtaamisen jälkeen.

  3. Hyvä meno. Kannatti jatkaa. Ens kaudella on hyvin nöyräksi ja itsetunnottomaksi hakattu ryhmä koossa. ns. Valot päälle ajoissa!!