Liigat

Salibandyliigalle uusi toimitusjohtaja – Jari-Pekka Lehtonen vaihtuu Kimmo Nurmiseen

22.11.
2016
17 Kommenttia
2
Liigat
Kokenut salibandymies Kimmo Nurminen on Salibandyliigan uusi toimitusjohtaja. Kuva: Salibandyliiga

Kokenut salibandymies Kimmo Nurminen on Salibandyliigan uusi toimitusjohtaja. Kuva: Salibandyliiga

SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtonen on päättänyt siirtyä pitkän salibandyrupeaman jälkeen uusien haasteiden pariin. Uusi toimitusjohtaja on pitkän linjan salibandymies, FM Kimmo Nurminen.

Syrjään siirtyvä Lehtonen on tyytyväinen työhönsä.

– Ne tavoitteet, jotka SSBL Salibandy Oy:lle asetettiin aloittaessani toimitusjohtajana, on nyt saavutettu, joten on luonteva hetki saada uutta näkemystä Oy:n toimintaan ja luovuttaa vastuu seuraajalleni, JP Lehtonen toteaa liiton uutisessa.

SSBL Salibandy Oy:n hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi 1.12.2016 alkaen FM Kimmo Nurmisen. Hänellä on erittäin vahva tausta liike-elämästä, jossa hän on hoitanut useita myynnin, markkinoinnin ja liiketoiminnan merkittäviä johtotehtäviä.

Kimmo Nurmisella, 48, on myös vahva salibandytausta. Hän on toiminut seura-aktiivina useassa eri seurassa, miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana neljissä MM-kisoissa sekä tullut valituksi kahdesti Salibandyliiton hallitukseen.

Toimitusjohtajaksi valintansa jälkeen Nurminen eroaa Salibandyliiton hallituksen jäsenen tehtävästä. Kimmo Nurmisen vastuualueena tulee olemaan SSBL Salibandy Oy:n johtaminen pitäen sisällään salibandyn kaupallistamisen sekä miesten ja naisten liigatoiminnan johtamisen ja kehittämisen.

Hän raportoi tehtävässään SSBL Salibandy Oy:n hallitukselle. Kimmo Nurminen on SSBL Salibandy Oy:ssä toimivien myyntipäällikkö Mikko Aikon ja markkinointikoordinaattori Toni Nikusen esimies.

Teksti: Salibandyliiton uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Muutos?
22/11/2016
Muutos on aina mahdollisuus uudistua.
Erikoisen nopea johtajan vaihdos kun heti Joulukuussa vaihtuu vastuuhenkilö, herättää kysymyksiä?
JP Lehtonen on ollut mr. Salibandy julkisuudessa, profiiltaan moderni ja hän on ollut postiivinen poikkeus urheilujohtajissa jotka ovat yleensä pöhöttyneitä vanhempia miehiä.

Toivotaan että Nurminen on aktiivinen salbandyn kehitystyössä. Hänen viimeinen pesti maajoukkueen johtajana edustaa pysähtyneisyyden aikaa, muuta hänen taustastaan ei ole julkisuudessa kerrottu.
Liigan pomona Nurminen voisi tuoda uuden, avoimen ja läpinäkyvän toimintamallin salibanyliigaan ja näin erotutaan muistakin lajeista positiivisesti..
Innebandymagazinet
22/11/2016
Tehtävinä mm."salibandyn kaupallistaminen". Nyt sitten sanoista tekoihin ja konkretiaan, ja salibandylehti takaisin markkinoille ja vaikka lisenssin tilaajille automaattisesti tai pientä lisämaksua vastaan, tai että halutessaan saisi valita, tilasto lehden vai ei! Oli suuri virhe "digitalisaatioon" vedoten lakkauttaa lehden painatus. Kuten on jo nyt huomattu, painettu lehti ei ole mihinkään kuollut, päinvastoin.

Kehittäisi myös liigatoimintaa laadukkaiden juttujen kautta.
S7
22/11/2016
Lehti olisi hyvä! Digijulkaisut hyviä ja tottakai niihinkin pitää panostaa, mutta tässä asiassa liitto on tavallaan jäänyt pääkallon alle. Jatkossa antaa pääkallon hoitaa oma ruutunsa hyvin niinku tähänkin mennessä. Toki miksei käyttää pääkallon toimittaja lehdenkin teossa? Vaihdoksesta eos, ehkä jp:lle tuli mitta täyteen sählyä...
Peukku lehdelle
22/11/2016
Lehti bäck!
Jonninmoinen friikki
22/11/2016
Ei vakuuta oikein. Ei ilmeisesti joko löytynyt kovaa markkinoinnin ammattilaista tai sitten hyvävelikerho ulosti taas uuden suojatyöpaikkalaisen. Laji mennyt eteenpäin pelaajien ansiosta (taso kohonnut kautta sarjojen ) mutta liiton/ liigan toiminta junnaa paikoillaan.
S7
22/11/2016
Ylempi oli jo odotettavissa, niinku ylijohtava arveli jo aikaisemmin twitterissä. Itse en miehen taustoja tiedä, jutun perusteella on jotain tehnyt...
Heikki
22/11/2016
Kyllähän tuo vaikuttaa siltä, että Lehtosesta piti päästä pikaisesti eroon ja sisäpiiristä löytyi korvaaja, kunnes normaaleilla hakuprosesseilla etsitään oikeasti pätevä kaveri hommaan. Tuskin tälläkertaa oli edes mitään hakujakaan, eli pikaisesti kaverista eroon
Kuinkahan nykku
22/11/2016
Eikös Jari-Pekka ollu SPV sponsori...tulookohan sinne nyt jotta Kimmo?
Repa
23/11/2016
J-P ei ollut, eikä Nurminen tule olemaan urheilujohtaja. Tämän firman tehtävä on myydä yhteistyökumppanuuksia molempien liigojen ja maajoukkueiden nimiin. Toiminnallinen puoli tulee liiton puolelta. J-P toi käsittämättömät yli miljoona euroa rahaa taloon ja sen käyttämisestä on vastanneet pääosin muut ihmiset. Hattua täytyy nostaa J-P:lle ja hänen maltilleen ottaa paskaa niskaan muiden tekemisistä/tekemättömyydestä. Toiminnallinen puoli, eli se urheilujohtaminen on kai Kettusen ja Vehniäisen harteilla. On urheilujohtajia ja sitten on urheilujohtajia.
knuuti
23/11/2016
SSBL Salibandy Oy:n liikevaihto on J-P:n aikana noussut jo 5 vuotta peräkkäin ja liiketulos myös kasvanut reilusti. Kukahan liiton sankareista on tehnyt päätöksen, jossa "lypsävä lehmä viedään teuraalle"? Toivottavasti uusi kaveri ei ole suojatyössä, vaan osaa aidosti tehdä tulosta!
Sponssori
23/11/2016
Kiitos Repa selvennyksestä, SSBL Salibandy on siis markkinointiyhtiö jolla ei ole vastuita liigassa, esimerkiksi sarjan ohjelma on muiden tekeleitä.
JP on tehnyt hyvää duunia salibandyn eteen vuosia ja palkintona nopea irtisanoutuminen, oudolta näyttää kieltämättä.
Kettunen siis vastaa urheilujohtajana lajin kehitystyöstä? Maajoukkueen toiminta näytää ulospäin vanhakantaiselta vaikka nuoresta lajista puhutaan. Jos samanlainen habitus leviää laajemmin salibandyyn niin taaksepäin ollaan menossa.
Repa
23/11/2016
Huippu-urheilujohtaja vastaa kaikesta lajin urheilullisesta puolesta. Maajoukkueet, ikäluokkatoiminta, valmennuskoulutukset, akatemiat ym. Tai vaikea sanoa kuka näistä vastaa kun Eerikkilän FBA-konsepti tulee kuvioihin.
Vehniäinen taas hänen, seurojen ja jatkossa Nurmisen välissä koittaa pitää sarjatoiminnan pyörimässä. Sarjaohjelmat ovat jokaisen seuran omalla vastuulla. Jos on otteluruuhkia niin niihin seurat itse voivat kesällä laatimisvaiheessa vaikuttaa. Muutamat tv-pelit ja kilpailujen tärkeämmät matsit kuten cupin tai super finaalit ovat sellaisia mitkä periaatteessa "sanellaan". Ei ole J-P:n intressejä siirrellä matseja. Ne on kilpailupäällikön ja sarjapäällikön (Paajanen) heiniä. J-P:tä kiinnostaa onko maaliverkon laahuksessa mainostilaa myytäväksi.
S7
23/11/2016
Suojatöitä tehdään kaupungilla! Se on helppoa, päättäjät ottaa kurat niskaan virkamiestason päätöksistäkin ;-)
LASKUTIKKU
25/11/2016
SSBL Salibandy Oy
SSBL Salibandy Oy on Suomen Salibandyliiton omistama, myynnistä ja markkinoinnista vastaava osakeyhtiö. SSBL Salibandy Oy aloitti toimintansa vuoden 1999 alussa.
Kun eletään vuotta 2016, on Salibandyn mukana seuraavat yritykset:
01. Asics
02. Eerikkilä
03. Eskimo Finland Oy
04. Finnkino
05. Fixus
06. Iltasanomat
07. Intersport
08. Kiilto
09. K-Rauta
10. Lidl
11. Loiste
12. Metsäopetus.fi
13. Pohjola
14. Puolustusvoimat
15. Spalife
16. TEHO SPORT
17. Tupla
18. Veikkaus
19. Volkswagen

Salibandyn listasta taitaa puuttua vielä Calix ja Subway sekä muutama muu yhteistyökumppani. Näiltä kumppaneilta ja muutamilta muilta, listaamattomilta, SSBL Salibandy Oy saa käytännössä vuositasolla noin 1 MEUR laskutusta, joka sitten menee jatkokäyttöön.
Vaikkakin hyvin on SSBL Salibandy Oy toiminut vaikeassa tilanteessa, eli urheilusponsorointi ja urheilun saralla yhteistyön myyminen saattaa olla vaikeaa, on kuitenkin liikevaihto ollut ihan hyvissä kantimissa (vaikkakin viimeiset 4 vuotta aika samalla tasolla). Nyt enemmänkin mielenkiinnolla voidaan seurata sitä, että mitä tuleman pitää.
Salibandy Oy:llä on siis nuo noin 20+ loistavaa partneria. Muutamat näistä ovat perheyrityksiä, joiden tuki ja sitoutuminen lajiin ei näy pelkästään listalla vaan myös paljon taustatyössä lajin parissa. Eli suuri hatunnosto näistä mm. Spalifelle ja Eskimo Finland Oy:lle. Toivotaan että pysyvät mukana myös jatkossa.
Sitten voisi sanoa, että SSBL Salibandy Oy:llä on olemassa "strategisia" partneruuksia, kuten Asicsin ja Unihockin kanssa, jotka toimittavat niin vaatetusta kuin varusteita, samoin myös varmasti Eerikkilän kanssa tehtävä yhteistyö tapahtuu monella tasolla. Vakuutuspuolella varmasti Pohjola tarjoaa lisenssin kylkeen edullisia vaihtoehtoja,
mutta näillä näkymin saa varmasti omansa kyllä pois. Eli toisin sanoen näitä yhteistyökumppaneita pidetään "strategisina partnereina" tai "sidosryhmäpartnereina", ja usein hyöty on molemminpuolinen, eli synergiaa löytyy puolin ja toisin.
Eli laskennallisesti voidaankin sanoa, että SSBL Salibandy Oy:n listalla on käytännössä nämä 20 arvokasta yhteistyökumppania. Nämä tuovat liikevaihtoa noin 1 MEUR, eli keskiarvolla mitattuna vuosisopimuksen arvo on siis 50.000 EUR / vuosi / yhteistyöyritys.

Mitäs jos tilanne on se, että sopimuskausi on nyt menossa muutamalla yrityksellä katkolle ja pitäisi uudistaa yhteistyökumppanuuksia ja samalla kun pitää jo mahdollisimman hyvää huolta olemassa olevista yhteistyökumppaneista, pitäisi Mikko Aikon ja uuden toimitusjohtajan pikaisesti kasvattaa uusia yhteistyökumppaneita mukaan?

Jos kyse on uudistumisesta ja uusista kovista panostuksista, niin eikö ole luonnollista, että esim. JP miettisi, että ottaako seuraavan muutaman vuoden projektin vai ei? Tuskinpa tähän mitään valtavaa dramatiikkaa sisältyy? ja toinen näkökanta on, että SSBL Salibandy on siis myyntiä ja markkinointia rakentava Salibandyliiton osa, ei sinänsään huippu-urheilua rakentava, eikä edes salibandyä uudistava rakenne, joten mielestäni ei nyt ängetä SSBL Salibandy Oy:lle sellaisia tehtäviä tai odotuksia, jotka eivät edes teoriassa heille kuulu.

---------------------------------------
Liikevaihto 12/2011 : 932.000 EUR
Liikevaihto 12/2012 : 1.001.000 EUR
Liikevaihto 12/2013 : 1.002.000 EUR
Liikevaihto 12/2014 : 1.004.000 EUR
Liikevaihto 12/2015 : 1.149.000 EUR
miltä näyttää 12/2016 liikevaihto, onkin sitten myös hyvä kysymys...

PS: Samaa mieltä aikaisempien kommentoijien kanssa: Tuokaahan se lehti takaisin. maksan mielelläni siitä kyllä tilaushinnan.
argus von den tillintalli
28/11/2016
"Muutos?
22/11/2016
......JP Lehtonen on ollut mr. Salibandy julkisuudessa, profiiltaan moderni ja hän on ollut postiivinen poikkeus urheilujohtajissa jotka ovat yleensä pöhöttyneitä vanhempia miehiä."

En ota kantaa millainen mies tämä uusi on. Mutta olet siis tosissasi sitä mieltä, että johtajan valinnan ykköskriteerit ovat nuoruus ja timmi kroppa?
Jari Järvinen
05/12/2016
Mikäli näistä asioista kommentoitte täällä, kommentoikaa nimillä. Tein JP:n kanssa sponsorina muutaman vuoden yhteistyötä ja homma toimi loistavasti. Fokus oli toiminnan kehittämisessä ja uuden etsimisessä. Aina kun palaveerattiin, tiskiin lyötiin puolin ja toisin täysin uusia ajatuksia. Me saimme vastinetta sponssille. Nykyään tämä toiminta on perusedellytys sille, että suostuisin lähtemään yhteistyöhön. JP:lle menestystä uusiin haasteisiin.
Osku
05/12/2016
Hienoa Jari, että loit hyvän yhteistyön liiton kanssa. En usko sen heikentyvän yhtään uuden TJ:n tapauksessa. Tällaista tapahtuu pörssiyhtiöissä ja urheilulajeissa. Johtajat vaihtuu ja karavaani kulkee. Toivon, että annat uudelle TJ:lle mahdollisuuden viedä tätä yhteistyötä jopa pidemmälle, tai ainakin sinne mihin JP:n kanssa se oli sovittu. Uskon, että salibandyllä on paljon annettava teidänkin yrityksen näkyvyyden ja rekrytoinnin kannalta.

Ystävällisen terveisin,

Lajin suuri ystävä

PS. Valitettavasti en kommentoi omalla nimelläni.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.