Maajoukkueet

Suomalaisen ex-NHL-kiekkoilijan poika valittiin Kanadan MM-joukkueeseen

12.11.
2016
2 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Valtteri Viitakoski (valkoinen nro 91) edustaa Kanadan miesten maajoukkuetta joulukuun MM-kisoissa. Kuva: IFF/Calle Ström

Valtteri Viitakoski (valkoinen nro 91) edustaa Kanadan miesten maajoukkuetta joulukuun MM-kisoissa. Kuva: IFF/Calle Ström

Kanada julkaisi aiemmin tällä viikolla maajoukkueensa Latvian Riiassa 3-11.12. pelattaviin miesten salibandyn MM-kisoihin. Mukana on muutamia suomalaisittain mielenkiintoisia nimiä.

Pääkallo.fi uutisoi kevään 2015 U19-poikien MM-kisojen yhteydessä, että ex-jääkiekkoilija Vesa Viitakosken poika Valtteri Viitakoski edustaa Kanadan nuorten salibandymaajoukkuetta. Haastattelimme tuolloin sekä isää että poikaa, ja molemmat haastattelut ovat luettavissa linkkien takaa.

Nyt Valtteri Viitakoski on valittu Kanadan miesten MM-joukkueeseen. Viitakoski harrastaa edelleen pääasiassa jääkiekkoa, ja tällä kaudella hän on pelannut Tampereen Ilveksessä A-junioreiden SM-sarjaa. Salibandyn saralla Viitakoski harjoittelee Nokian KrP:n junioriakatemian kanssa, ja on pelannut yhden ottelun A-junioreiden 1. divisioonaa sekä yhden ottelun miesten kakkosdivisioonassa. Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Viitakoski on osallistunut lähiaikoina kertaalleen myös Nokian KrP:n miesten liigajoukkueen harjoituksiin.

Kenttäpelaajista suomalaisittain tuttu on myös Lauri Hannelius, joka esiintyy neljännen kerran (2010-2016) Kanadan väreissä MM-kisojen A-tasolla. Hannelius oli mukana myös vuosina 2004-2008, kun Kanada pelasi vielä C-tason MM-kisoissa.

Oikealta puolelta laukova pakki pelasi aikoinaan kuuden kauden aikana 145 ottelua miesten Salibandyliigassa ja iski tehopisteet 42+47=89. Puolustajan liigaseuroja olivat Pirkat, G-Koovee ja Koovee, jonka kanssa hän saavutti SM-pronssia keväällä 2012. Nykyisin Hannelius pelaa Ilves III -joukkueessa Sisä-Suomen 3. divisoonassa.

Myös Kanadan taustavoimista löytyy suomalaisväriä. Aikoinaan SSV:ssä hierojana toiminut Johanna Räsänen on joukkueen toinen fysioterapeutti. Maajoukkueen huoltajana toimii SSV:stä, Viikingeistä ja nykyään EräViikingeistä tuttu Kari Kallioinen.

Joukkueen päävalmentajana käskee entinen Dalen-peluri Alexander Boden. Boden on edustanut peliurallaan myös Ruotsin maajoukkuetta. Apuvalmentajana häärii taasen Sascha Weber, joka edusti Kanadaa pelaajana vuoden 2010 ja 2012 MM-kisoissa.

Pelaajat:
Lauri Hannelius
Faez Kanji
Eric Ulli-Vanasse
Matt Smith
Marc Landriault
Felix Robillard
John Jeffries
Campbell McFedries
Kristoffer Ruckemann
Brandon Barber
Valtteri Viitakoski
Jordan Earl
Billy Petrie
Tyler Brush
Spencer Ridgewell
Jakob Lavergne
Francis Lavergne
Cameron Buck
Taylor Shipp
Benjamin Amdur

Toimihenkilöt:

Päävalmentaja:
Alexander Bodén

Apuvalmentaja:
Sascha Weber

Maalivahtivalmentaja:
Pontus Boman

Fysioterapeutit:
Johanna Räsänen
Shauna Blight Runesson

Huoltaja:
Kari Kallioinen

Floorball Canadan uutinen

Päivitys 12.11. klo 15.38 Weber edusti Kanadaa, ei Sveitsiä MM-tasolla. Myös muita tietoja lisätty artikkeliin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
hienoa
12/11/2016
loistava kuva, pikkusikaa pilke silmäkulmassa
Hienoa?
14/11/2016
Toivottavasti Suorazee punapaitanen nenään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.