Maajoukkueet

Suomi päästi Sveitsin tasoihin viimeisellä minuutilla – sinivalkoiset vahvempia rankkareissa

06.11.
2016
40 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Eliisa Alanko (oik.) osui kahdesti Sveitsin verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Eliisa Alanko (oik.) osui kahdesti Sveitsin verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Suomen naisten salibandymaajoukkue avasi voittotilinsä Sveitsin EuroFloorball Tour -turnauksessa Schaffhausenissa viime hetkellä. Sveitsi kaatui rangaistuslaukauskisassa 5-4 sen jälkeen kun emännät olivat kirineet loppuhetkillä kiinni Suomen johdon.

Suomen paras erä tänään oli ensimmäinen, jossa Gitta Suominen, Eliisa Alanko ja Karoliina Kujala takoivat taululle kolmen maalin johdon. Vielä toisella tauolla Suomi johti 4-2 Eliisa Alangon osuttua iltapäivän toisensa, mutta päätösjakso oli emäntien. Michelle Wiki kavensi heti erän alkuun, ja viimeisen minuutin aluksi Isabelle Gerig iski tasoituksen kuudella viittä vastaan. Voittaja haettiin rangaistuslaukauskisasta, jossa Sara Piispa ja My Kippilä taituroivat Suomelle voittopisteen.

Sveitsi – Suomi 4-5 rl. (0-3, 2-1, 2-0, 0-0, 0-1)

1. erä: 1.03 Gitta Suominen (Jaana Lirkki) 0-1, 3-30 Eliisa Alanko (Ella Alanko) 0-2, 8-34 Karoliina Kujala (Hanna Sipiläinen) 0-3.
2. erä: 20.19 Seraina Ulber (Michelle Wiki) 1-3, 25.27 Eliisa Alanko 1-4, 37.55 Flurina Marti (Wiki) 2-4.
3. erä: 44.29 Wiki (Lidsa Liechti) 3-4, 59.04 Isabelle Gerig (Ulber) 4-4 im.
Jatkoaika: Maaliton.
Rangaistuslaukaukset: Tanja Stella Sv (-) Sara Piispa Su (+) Michelle Wiki Sv (-) My Kippilä Su (+).

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan.

Torjunnat:
Helen Bircher Sveitsi 6+6+4+0=16,
Laura Loisa Suomi 3+5+3+0=11.

Jäähyt: Sveitsi 2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Martin Reichelt ja Tomas Kostinek, Tshekki.

Suomen parhaana palkittiin Eliisa Alanko.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Ei juhlimista
06/11/2016
Aika heikko saldo näistä karkeloista. Nyt tuli kolmoskenttään jotain eloa kun Luomaniemi siirrettiin sinne sentteriksi ja Lirkki ei kärjessä niin pahasti päässyt jäädyttämään koko kentän pelitempoa. Näillä Alanko-Sipiläinen-Luomaniemi -senttereillä jo pärjäisi hienosti - Kaupit ja Pölläset sairastuvalta hyökkäyspäähän niin ehkä Tsekin voittoon olisi mahdollisuuksia. Ihan näillä kentällisillä tällaisenaan ei jatkossakaan hyvä heilu.
Hyvä Ella
06/11/2016
Ella pelasi upeasti, vaikka juuri palannut pitkältä loukilta! Hyvä Ella! :)
Asialinjalla
06/11/2016
Öö mitähän peliä mä oon katsonut, kun omaan silmään Ella ei niin kovin kummoisesti pelannut. Uskomattomia harhasyöttöjä ja ylipelaamista. No eipä hän kyllä Suomen joukkueen huonoimpiakaan ollut, mutta ei omalla tasollaan. Kyllä Luomaniemi paremmin toimii varsinkin Rantalan kanssa, mutta toisaalta kai hän Suomen ykkössentterinä antoi potkua heikompaan kentälliseen. Kyllä on Suomen naissalibandy pohjamudissa. Suomen paras pelaajamateriaali vastaa tällä hetkellä Ruotsin kolmoskentän materiaalia, ja se ei tuu tästä muuttumaan jos todelliset talentit, joita ei jaksa edes mainita ei palaile pian rosteriin. Näkisin että toimintatapojen pitäisi muuttua Suomessa ihan erilaisiksi. Ensinnäkin salibandyn pelaajien muuttuminen urheilullisempaan suuntaan. Tyttöjunnupuolelta talentit nopeammin liigaporukoihin.
JJ
06/11/2016
No panic.... Kurrosella on omassa projektissaan paljon parempi voittoprosentti kuin Marjamäellä & Backella. Naisilla kuitenkin viimeisestä kahdeksasta virallisesti pelistä (2xEFT, Finnkampen) saldo 2 voittoa, tasuri ja 5 tappiota. Ei huono.
JuSu
06/11/2016
"Maalittoman jatkoajan jälkeen voittaja haettiin rangaistuslaukauskisasta." Voitto tuli suoraan pelin jälkeen ranukisalla, ei siinä jatkoaikaa välissä ollut, mutta voitto kuiteskin.
Hyvä Ella
06/11/2016
Joo ei se Ellan peli ollu tuttua Ellaa, mutta silti valovuoden edellä vaikka Lirkin eilistä saman paikan pelaamista. No, sehän siltä paikalta onneksi tähän otteluun siirrettiinkin pois kun ei pärjännyt. Oikea päätös se.

Jos tässä on Suomen parhaat pelaajat niin huh huh ja voi voi.
No nyt!
06/11/2016
Eli Suomen naisten saldona käytännössä kaksi häviötä ja yksi tasuri?! Ja jos ois jatkoaika pelattu ranujen sijaan ois Sveitsi varmaan voittanu - niin kovaa ne painosti.

Luomaniemi uhrattiin kolmosketjua pelastamaan - toisaalta ehkä hyvä niin, ei siitä Lirkin touhusta kahessa ekassa pelissä tullu yhtään mitään. Mutta hirveesti näkymättömiä hyökkääjiä kentällä! Peli kokonaisuutena parempaa kuin eilen, kun kolmosketju tekohengitettiin Luomaniemellä eloon, mutta ei apua, pahalta näyttää! Ei mene enää 'kokeilujen' ja 'testaamisen' piikkiin - Suomi ei vaan nyt tasollisesti pärjää.
My
06/11/2016
Kippilän rankkari oli hieno! Ehkä parasta koko päivän pelissä. Siinä on taitava tyttö.
heja
06/11/2016
Ruotsista löytyy joukkueellinen sen tasoista pelaajaa kuin Suomen ykköskenttä. Suomen ykkösen ja kolmosen välillä jäätävä ero. Okei, tänään Luomaniemi sai tasoitettua sitä hieman.
eepee
06/11/2016
Kyllä, suomen ykköskenttä on valovuoden päässä ruotsin ykkösestä. Eliisa pääsi perjantain ruotsi -pelissä kahdesti yksin läpi, kummastakaan ei tehny. Olisko ruotsin parhaat erehtyneet??Ei. Kallio pihalla kun lumiukko. Valleniuksen syötöistä 90% harhasyöttöjä. Miksi SSRA:sta ei ketään ympyröis? Ja ei, en ole Oulusta, mutta heidän peliä nähneenä ottaisin sieltä kyllä muutaman likan rinkiin.
näin on
06/11/2016
Oh todella, SSRA:n hyökkääjätytöille ois kyllä ollu käyttöä! Emmi Niemelä ja H-M Uimonen kolmosessa Kekkosen ja Lirkin tilalla ois auttanu jo kummasti!! Enkä minäkään ole Oulusta.
anal y soija
06/11/2016
Milloin Suomi tippuu pois tästä naisten eft karkelosta? Saksa Suomen tilalle ja jatkossa Suomi pelaa tanskaa, puolaa ja Hollantia vastaan. Tässäkö on Suomen tulevaisuus?
hui hoi
06/11/2016
Heikolla pelaajamateriaalilla nyt kyllä mennään. Hjälp. Ei Classicin viis mimmiä pysty kisoja yksinään voittamaan.
jeppis
06/11/2016
Laura Manninen mielestäni kisojen paras suomalainen. Tasaista varmaa tekemistä, hyviä nousuja. Myös Nieminen hoiti tonttinsa hienosti. Hyökkäyspäässä ei pysty nostaa ketään esille. Luomaniemi toki mielestäni teki hyvää duunia eikä roiskinut palloa.
Toivotaan
06/11/2016
Toivottavasti tää aiheuttais jotain toimenpiteitä. Munilleen menneen Ruotsi-turnauksen jälkeen vaihdettiin paljon pelaajia - ei näyttäis että ainakaan parempiin.

Kolmoskenttä todella surkea vielä eilen ilman Luomaniemeä - sori vaan.
S7
06/11/2016
Jos liigaa katsoo, pelaajat vaim classicista ja ulkomailta! Ehkä tulevaisuudessa evistä, jos saatais tyttö/naissäbään nostetta täällä.
Kunpa
07/11/2016
Oispa niin, että tämä turnaus toimis näyttönä jatkoa varten myös niin päin, että tajuaisivat, keitä ei enää kannata majussa roikottaa. Voi herra ja ziisus, millä meriiteillä se kolmoskentän turistipoppookin on tonne oikein huolittu?! Äkkiä nyt ne oikeesti lahjakkaat ja taitavat pelikuntoon, pyydän, ettei tarvi tämmöstä häpeällisyyttä vuoden päästä MM-kisoissa kattella..
miksi piiloudutte?
07/11/2016
Miksi suomen valmentajat eivät anna mitään kommentteja/haastattelua?? Olisi ihan kiva kuulla heidän kommenttinsa, miten meni noin niinku omasta mielestä? Onko tää kuuluisa "projekti" oikealla tiellä?
MD
07/11/2016
Mä en syyttäisi kyllä kolmoskenttää tappioiden syyksi. Kyllä se menee noilla kärkijoukkueilla niin että siellä on ne muutamat ratkaisijapelaajat, jotka hoitaa pelit tiukassa paikassa. Mutta Suomella ei tällä hetkellä ole kuun yksi oikea kansainvälisten pelien maalintekijä(Rantala), joka ei yksin riitä.
S7
07/11/2016
Kaupit ja Pöllänen tosiaan tarvittaisiin, mutta minkäs teet jos eivät kyseiset neidit pysy kunnossa puoltakautta pidempää! Se mikä pitäisi tehdä välittömästi, jo ensi kaudeksi, muutama jengi pois naisten liigasta. Nyt ihan liikaa kävelymatseja.
vastauksia odotellessa
07/11/2016
Samaa ajattelin itsekin, nyt sopisi valmennuksen vähän julkisestikin purkaa tilannetta. Suurella uholla lädetään ensin vajaalla joukkueella (joka sittemmin täytetään) kun on sitä ennen vaihdettu tiimiin melkein 10 pelaajaa edellisistä matseista. No, nyt meni vielä huonommin - Ruotsia vastaan oli alkusyksystä edes toinen tasaisempi ottelu, nyt hävittiin jo Tsekillekin - ja lähes Sveitsille.

Ei kolmoskenttä munkaan mielestäni yksin ole syypää, mutta olisihan meno aivan erilaista, jos sieltä saisi Lirkit-Piispat-Kekkoset pois ja Wickmania-Kauppia-Pöllästä tilalle. No Lirkki onneksi tajuttiin jo siirtää pois sentterin paikalta, toivottavasti ei siihen palaakaan. Niin erinäköistä oli Luomaniemen meno eilen! Ja todella, Luomaniemen ansiosta kolmoskenttä Sveitsiä vastaan oli jotain aivan muuta kuin kaksi ensimmäistä ottelua pelannut keräilyeristä koottu surkimus.
karmivaa
07/11/2016
Pelaajavalinnat olivat monin paikoin todella epäonnistuneita. Jos ykköstykit ovat sairastuvalla, eikö juuri silloin olisi aika kokeilla nuoria lahjakkuuksia?! Katsoa, mitä sieltä löytyy ja lähtee kansainvälisissä ympyröissä? Eikä ottaa niitä 'kokeneita' alisuorittajia, jotka eivät pärjää liigassakaan eivätkä suoriutuneet edellisistä MM-kisoistakaan erityisen hyvin. Ihmeellistä politiikkaa. Tällä tavalla ollaan aina kehityksestä jäljessä.
jippii
07/11/2016
Laiha lohtu.
hurraa
07/11/2016
Joo ei jaksasi paljoa tällä juhlia - jee, Sveitsi ei voittanut vaan tasuri tuli! Ja rankutkin tuli Suomelle. Huh huh. Kaukana on loiston päivät - ei ne Nina Rantala, Katri Luomaniemi Karoliina Kujala ja kaksi Alankoa oikein yksin pysty tota hyökkäyspäätä pyörittämään, kun muiden toimittaminen on noin ala-arvoista. Ja tän vois hyväksyä, jos olis sukupolvenvaihdos käynnissä ja nuoria kentällä kasvamassa isoon rooliin - vaan ei. Mimmejä, jotka on lähempänä kolmeakymppiä kuin kahta, ja jotka ei vaan pärjää. Auts. On tässä Suomella varsinainen maajoukkue, iso vitsi.
hyi
08/11/2016
Vuoden päästä nöyryytetään Suomen naisia oikein kunnolla, jos tää tiimi pelaa.
perustat kuntoon
08/11/2016
Maalivahtiahan toi joukkue tarvitsee. Nyt nähtävissä minkä aukon Mäkelän poislähtö jätti. Kuulemma maanantaina on Jontun puhelin soinutkin ja viesti oli ollut "nyt olis vähän pakko"
No jopas
08/11/2016
No lähteekö Jonna? :D
Toki Mäkelä on maalilla vertaa vailla, mutta eikö tuo nyt ole vähän ongelman kieltämistä?! Eihän Suomi ole Ruotsia vastaan saanut koko syksynä montakaan maalia tehtyä, ja nyt kun näitä striimejä katsoo niin tämän kerran hyökkäyskalusto ilman Kauppeja, Pöllästä, Wickmania ja Elina Kujalaa oli todella ankea. Classicin Rantala-Alangot-Luomaniemi pelaavat kansainvälisellä tasolla, ehkä myös K. Kujala, muu hyökkäyskalusto ei.
Kyllä muutoksia pitää tapahtua muuallakin kuin maalilla - tuohon ei voi tuudittautua.
ei riitä
08/11/2016
Ei riitä pelkkä Jonna Mäkeläkään enää tuota katastrofia pelastamaan, en usko. Eikä se ole myöskään mikään pitkän tähtäimen ratkaisu. Nyt pitäisi valmennuksen herätä! Tehdä rohkeita pelaajavalintoja myös kentälle!
Msy
08/11/2016
En lähtisi syyttämään maalivahtipeliä, koska ei neljä päästettyä Sveitsiä vastaan pitäisi olla mikään ongelma.

Muutaman kirjoittajan kanssa olen täysin samaa mieltä siitä, että tämä radiohiljaisuus ihmetyttää. Oli kova päätös jättää joukkue vajaaksi ja samalla mollata pelaajia sitoutumattomuudesta.

Haluaisin tietää mitä sitoutumisella tarkkaan ottaen tarkoitetaan. Pitääkö jättää vuodeksi työt, opiskelut, ystävät ja treenata 2-3 päivässä? Toivottavasti pelaajille on kerrottu tarkat toimintaohjeet, koska on aika vaikea sitoutua 110 prosenttisesti jos ei tiedä mitä se tarkoittaa.
Juuri näin
08/11/2016
Msy puhuu asiaa!

Ja myös - onko parempi ottaa tällainen tiimi, jossa ihmiset kyllä ovat valmiita sitoutumaan - vai joukkue, jossa on taitotasoltaan paremmat pelaajat, ja joiden peli yksinkertaisesti kulkee työssäkäynnin ohellakin paremmin kuin vaikka yhdenkään näiden matsien kolmoskenttäläisen?! (Luomaniemeä ei lasketa kolmoseen, hänelle langetettiin hädässä pelastajan rooli.) Tässä suhteessa yhdyn moneen edelliseen - kaikkien pelaajien taitotaso ei vain todellakaan riitä.
ennemmin
08/11/2016
Kyllä se on ennemmin hyökkäyspäässä se ongelma tällä hetkellä. Hyviä hyökkääjiä riittää tasan ykkösketjuun, muut räiskivät palloa ja yliyrittävät ja toivovat mahtuvansa silti vuoden päästä kisakoneeseen.
ihme touhua
08/11/2016
Valmentajien kommentit turnauksesta? Onko maajoukkueen valmennus ottanut ns classicin niukan linjan tiedottamisessa???? Mikä tää tämmöinen valmennus on kun ei kerro mitään. Kuitenkin koko suomen joukkueesta kyse. Kohta vois tehdä jtn selvityspyyntöä noista maju-valinnoista, että millä perustein sinne porukkaa valitaan ja onko valmennus riittävän pätevä valitsemaan pelaajat
Kannatan
08/11/2016
Selvityspyyntö olisi poikaa. Valinnat olivat osin aivan luokattomia vitsejä.
Todellaki
08/11/2016
Joo ei täs oo päätä eikä häntää. Todella surkeita pelaajia oli mukana. Ei hyvä.
Just
09/11/2016
Nyt kriiseillään miesten kanssa, ja näitä mietitään sitten tosissaan vasta vuoden päästä, niinkö?!
Kannattaisko jo vaikka nyt pohtia ja miettiä uusia pelaajavalintoja...
Tiina
10/11/2016
Edelleenkin odotan että kurroslasse nostaa pään pensaasta ja kertoo missä mentiin metsään?
Kyllä
11/11/2016
Lasse vois vähän avata tittyjä pelaajavalintojaan. Vai käykö niinkuin miehissä, että näillä vanhoilla frendeillä mennään, osas ne pelata tai ei. Aargh mitä toimintaa.
Ohhoo
11/11/2016
Oli kyllä heikko ryhmä kasattu koolle. Heh heh kun ihan naurattaa tuo taso.
Msy
14/11/2016
Laulun sanoin; "Hiljaisuus kauneinta musiikkia on" tai "Tää hiljaisuus meidät tappaa".
Hahaa
14/11/2016
Noin todellakin. Näilläkö valinnoilla sitten ensi vuoteen? No, ehkä neljän parhaan joukkoon päästään, jos hyvin käy...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.