Suomi teki selvää jälkeä Tshekistä – Johansson tyylitteli hattutempun

Joonas Pylsyn (vas.) ja Sami Johanssonin kolmosketju kuritti Tshekkiä. Kuva: Per Wiklund
Joonas Pylsyn (vas.) ja Sami Johanssonin kolmosketju kuritti Tshekkiä. Kuva: Per Wiklund

Suomi voitti myös toisen ottelunsa Växjön neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksessa kun Tshekki maatui vakuuttavasti 10-3. Myös isäntä Ruotsi on voittanut molemmat viikonlopun pelinsä, joten Suomi ja Ruotsi ratkovat sunnuntain huipennuksessa MM-kenraaliharjoituksen ykköstilan.

Tshekki pysyi vauhdissa mukana vielä avauserän, jonka ainoaksi maaliksi jäi Sami Johanssonin osuma. Toisessa Suomi painoi sitten kaasun pohjaan ja ratkaisi ottelun iskemällä Tomas Kafkan verkkoon kuusi palloa. Päätösjaksolla osui jo Tshekkikin, mutta Suomi kasvatti neljällä maalillaan eroa entisestään. Sami Johansson oli hattutempullaan Suomen iltapäivän maalihai, Miko Kailiala juhli kahta osumaa. Konkari Mika Kohonen näytti taitojen olevan tallella kun hän iski kolmannessa erässä rangaistuslaukauksesta Suomen 9-2-maalin.

– Parempi kokonaisuus kuin eilen, inteksiteetti pelissämme oli selvästi parempi, päävalmentaja Petri Kettunen kiitti.

– Pallottomina oltiin aktiivisempia ja pallollisina tehtiin nopeita teräviä ratkaisuja. Kolmannessa erässä muutamassa tilanteessa kytkin vähän luisti, mutta kokonaisuutena meiltä hyvä pelin läpivienti.

Kuten isot numerot kertovat, salibandyn maailman kärkinelikkoon kuuluva Tshekki ei ollut tänään parhaimmillaan.

– En tiedä, mistä johtui, mutta ihan sitä tuttua raivoa ja vimmaa ja taistelua ei heiltä tosiaan tänään nähty.

Nopeasti tämän turnauksen jälkeen on edessä MM-joukkueen nimeäminen, ja turnauksen huominen huipennus Ruotsia vastaan on pelaajille vielä iso näyttöpaikka.

– Kentällä tänäänkin nähty vahvisti aikaisempia mietteitämme kohti MM-kisoja, ja muutama pelaaja on antanut uutta positiivista pohdittavaa onnistumalla molemmissa otteluissa hyvin. Huomenna tehdään vielä viimeiset kokeilut, ja sitten keskitytään valitsemaan kisoihin paras mahdollinen joukkue, päävalmentaja maisteli.

Tshekki – Suomi 3-10 (0-1, 0-5, 3-4)

1. erä: 4.06 Sami Johansson (Jami Manninen) 0-1.
2. erä: 20.57 Miko Kailiala (Peter Kotilainen) 0-2, 25.50 Kailiala (Jani Kukkola) 0-3, 27.43 Joonas Pylsy (Manninen) 0-4, 35.17 Johansson (Tero Tiitu) 0-5, 38.44 Mika Moilanen (Nico Salo) 0-6.
3. erä: 42.26 Marek Benes 1-6, 43.56 Kotilainen (Tommi Aro) 1-7, 45.24 Johansson (Manninen) 1-8, 51.10 Martin Tokos (Milan Tomasik) 2-8, 51.33 Mika Kohonen 2-9 rl, 52.16 Tom Ondrusek (Michal Podhrasky) 3-9, 58.22 Jonne Junkkarinen (Tatu Väänänen) 3-10.

Torjunnat:
Tomas Kafka Tshekki 5+3+(0)=8, Daniel Muck Tshekki (0)+(0)+5=5,
Jarno Ihme Suomi 6+5+5=16.

Jäähyt: Tshekki 2 min, Suomi 3×2 min.

Erotuomarit: Maris Kumerdanks ja Kaspars Kristapsons, Latvia.

Suomen parhaana palkittiin Jami Manninen.

Teksti: Salibandyliitto

23 comments

  1. Lyödään jo nyt pöytään oma fantasiarosteri MM-kisoihin, vaikka huominen, se tärkein, peli on vielä pelaamatta:

    Pe. Kotilainen-Kukkola-Kailiala
    Lamminen-Junkkarinen

    Salin-Salo-Moilanen
    Väänänen-Savonen

    Manninen-Pylsy-Johansson
    Tiitu-Stenfors

    Mv. Kosonen, Ihme

    4.Kivilehto, Heikkinen

  2. Hyvin sanottu, liigassa…se kun ei riitä. Pitäs osata paljon muutakin kun laukoo.

  3. Hyvin sanottu siellä perällä. Se liigan suorittaminen ei merkkaa majupeleissä yhtään mitään. Ei ruotsalaisia kiinnosta montako maalia joku on laittanut liigassa.

  4. Näin se vaan menee, vaikka monille utopistista tajuta, että liigassa ja kv-peleissä paljon eroja. Liigan pistebörsää ei voi suoraa lukea kuka paras. Onneksi valmentaja kettunen tajuu muutakin. En nyt mikään suurin kettusen fani, mutta paljon täällä annettu leimaa parempi valmentaja!

  5. Ei ollut Hankkiolta todellakaan parasta peliä Sveitsiä vastaan. MUTTA kannattaa huomioida että kyseessä oli 2 erää yhdessä pelissä vieraiden kavereiden vierellä. Ei tuosta kannata vielä tuomita ettei riitä kansainväliselle tasolle. Samalla tavalla voitaisiin poistaa käytännössä jokainen Växjössä mukana oleva.

  6. Ku kattoi tän päivän pöytäkirjaan merkattua 2. Ketjua Hoikkanen- Kohonen- Moilanen, nii siinäkö on oikeesti yks vaihtoehto yhdeksi ketjuksi:D

  7. Hankkio pelasi pelinsä kuumeessa. Näkyi kyllä otteissa, plus aikalailla erilainen pelitapa, mihin on seurassa tottunut. Ei sillä, että kisoihin häntä laittaisin, mutta ymmärrettävistä syistä ei nappiin mennyt.

  8. Kyllähän Hankkio kisakoneeseen kuuluu tämän syksyn liiganäytöillä. Ei kahta sanaa.

  9. Lamminen pois, tilalle esim. Hakonen, paljon on vaihtoehtoja.

  10. ”Taas se aika vuodesta kun lähes jokaisesta tulee salibandyasiantuntija”

  11. Jos pelannut hankkio oikeesti kuumeessa, niin kisapaikka pois totaalisen tyhmyyden takia! Niin tärkeää peliä ei ole että kuumeessa pelaa! Toki itse en usko pätkän vertaa tuon kommentin paikkaansa pitävyyteen!

  12. Kyllähän mun pittäis olla maalissa, pittiin eilen vitosdivarissa nollapelin

  13. Samaa mieltä S7 kanssa! Mikä saa ihmisen leikkimään omalla terveydellä harrastepohjaisen lajin parissa??

  14. Kylhä Justus Kainulainenki pelas kuumessa ratkasevan divari finaalin

  15. Jaahas, se on Kohonen tänään jäädyttämässä Mannisen peliä. Tiitun vuoro nousta hyökkäyksiin.

  16. ÖÖÖ:lle
    Petr Kotilainen ei voi olla 22v. Kaverinhan kirmaa kentällä kuin nuori varsa.