Divarit

Tasainen vääntö ratkesi viime minuuteilla – Josballe Pohjois-Karjalan herruus

30.11.
2016
10 Kommenttia
3
Divarit
Eetu Sorvali oli vahvassa vireessä, kun Josba kaatoi LeBan. Arkistokuva: Jari Turunen

Eetu Sorvali oli vahvassa vireessä, kun Josba kaatoi LeBan. Arkistokuva: Jari Turunen

Kontiolahtelainen LeBa isännöi Joensuun Josbaa keskiviikkona miesten Divarissa. Josba voitti ottelun lopulta maalein 4-5.

Joukkueet iskivät ottelussa maaleja tasatahtiin. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 1-1, ja kolmanteen periodiin mentäessä 2-3. Josba teki kolmannen erän alussa 2-4-johtomaalin, mutta kotijoukkue tuli vielä tasoihin viimeisen erän ensimmäisellä kympillä. Ottelun voittomaalin iski joensuulaisten Ville Laasonen ajassa 58.03.

Josban teholinkoja olivat 1+2 iskeneet Aleksi Ahokas ja Eetu Sorvali. Kotijoukkueen Mikael Jolkkonen ja Saku Sikiö onnistuivat pistein 1+1. Ottelua seurasi paikan päällä 522 katsojaa.

Josba pääsi nyt maksamaan kalavelat, sillä LeBa kaatoi joensuulaiset kauden avausottelussa maalein 5-6. Entinen liigajoukkue on nyt tasapisteissä LeBan ja ÅIF:n kanssa, mutta majailee kymmenentenä. LeBa on kahdeksantena.

Keskiviikkona väännettiin myös länsirannikon valtikasta, kun Porin Karhut ja FBC Turku kohtasivat Porissa. Karhut oli ottelussa vahvempi maalein 7-4.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Toinen periodi meni kotijoukkueelle maalein 2-1. Vierasjoukkue tuli vahvalla otteella viimeiselle kaksikymppiselle, ja pääsi 3-4-johtoon ajassa 48.31. Karhut kuitenkin kuittasi maalin 14 sekuntia myöhemmin. Tuomas Puisto vastasi voittomaalista ajassa 53.57, ja kotijoukkue naulasi vielä kaksi osumaa viimeisellä vitosella.

Karhujen Aaro Ollikainen iski kaksi maalia. Puisto, Benjamin Lepola ja Saku Lahtinen onnistuivat pistein 1+1. FBC Turun Santeri Urponen onnistui tehopistein 1+1.

Karhut on voittanut kolme peliä viimeisestä neljästä, ja on nyt Divarin seitsemäntenä. Keväällä sarjaan noussut turkulaisjoukkue on kärsinyt ainoastaan kaksi tappiota viimeisestä kahdeksasta pelistä, ja on tällä hetkellä Divarin kolmossijalla.

Keskiviikon salibandytulokset:
LeBa SB-Josba 4-5 Ottelutilastot
Karhut-FBC Turku 7-4 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
nakke
01/12/2016
Millä saataisiin viesti vielä josban valmentajalle ja kapteenille, että positiivisemmalla suhtautumisella asioihin voisi saada joukkueestakin enemmän irti. Osa pelaajista lähti mukaan huutotalkoisiin ja sitten kaikki tuomiot koetaan aina vääräksi. Pienellä pompulla sentään sai pisteet, jotka negatiivisuus jo melkein vei.
Nakelle
01/12/2016
Ei voi sanoa että tuomarit oli ihan pelin tasolla. Leba pääsi yv maaöeilla roikkumaan mukana. Se on totta että focus pelaajilla ja valmentajilla pitää olla pelissä eikä tuomaroinissa, koska jälkimmäiselle ei voi mitään ja joka kommentti tuntuu kääntyvän vastaan.
Nakelle myös paikalla seuranneella
01/12/2016
Ei voi sanoa että tuomarit oli ihan pelin tasolla. Leba pääsi yv maaöeilla roikkumaan mukana. Se on totta että focus pelaajilla ja valmentajilla pitää olla pelissä eikä tuomaroinissa, koska jälkimmäiselle ei voi mitään ja joka kommentti tuntuu kääntyvän vastaan.
Katsoja ylhäältä
01/12/2016
Mielestäni tuomarit olivat molemmille samalla linjalla. Jos yläkatsomoon asti kuuluu paukahdus, kun mailaan lyödään, niin onko vihellyksen paikka? Toinen joukkue käytti vaan paljon energiaa narisemiseen. Herkempi tuomari olis lyönyt pariin kertaan kädet lanteille ja kakkosen. Josban kakkonen ja varsinkin Ahokas oli punaisen onneksi pelipäällä ja ketju tekikin joukkueensa kaikki.
Carelia
01/12/2016
Kyllähän eilen tuomarilinja oli salliva, varsinkin kulmissa sai vääntää mikä oli katsojan silmissä hienoa! Muutama lipsahdus tuli tuomareilta ja vähä helppoja jäähyjä viheltivät josballe. Varsinkin kolmannen erän pari puhallusta olisi pitänyt jättää pois, toisaalta kun jokaista tuomarin ratkaisua arvostellaan josban valmentajan toimesta niin ymmärtäähän sen että tuomarit puhaltavat herkemmin valittavalle joukkueelle. Ikävää on että puolet joukkueesta menee siihen mukaan, varsinkin josban nro 47 Eemeli Ruokonen.
Eemelin isoin ongelma oli eilen että oma liike ja fysiikka eivät riitä tällä hetkellä divariin, niin jokaisen hävityn pallon jälkeen suu käy tuomareille.
Sitten eilen leban nro 13 Jonne Turusen jalkakamppi olisi ollut 5min jäähyn arvoinen, mutta tuomareilla ei riittänyt kantti viheltää kuin pieni rangaistus. Tilanteesta onneksi selvittiin ilman loukkaantumista.
Tarkentaja
01/12/2016
Kommentoimatta tapahtumia - kun en kerran paikalla ollut - niin voisitko Carelia kertoa millainen jalkakamppi on sanktioitu 5 min. jäähyn arvoiseksi? En ole ennen kuullutkaan...
Carelia
01/12/2016
Näin kansankielellä kun jalkakampista puhuin niin oikea termi olisi ollut polvitaklaus, pahoittelut tästä. Kyseisessä tilanteessa myöhään reagoinut pelaaja leban nro 13 yritti estää laidan kautta ohi menevää pelaajaa josban nro 15 ojentamalla jalan ja osumalla polvella sisäreiteen. Tästä tuomittiin 2min syy taklaaminen,kaataminen tai kampittaminen.
Tarkentaja
01/12/2016
Ymmärrän, selvensi käsitteitä.
Kannustaja
01/12/2016
Paljon pelejä katsonneena, myös Josban pelejä, niin oikeasti Josban valmentaja keskittyy vaan entistä enemmän tuomareille urputtamiseen;levittelee käsiä,pyörittää ja raapii päätä ja ilme on sellainen ivallinen virne.Keskittyisi valmentamaan nuorta joukkuetta tai lopettaisi sitten nuo hommat.
Säbäfani
01/12/2016
Eikös se niin mee,millainen valmentaja sellainen joukkue? Josban kannattajissakin löytyy törkeyksiä "sika" , "ulos" huutajia. Harmi,kun tälläistä kuulee peleissä. Ei kuulu hyviin käytöstapoihin tälläiset törkeydet. Harmi heidän lastensa puolesta,kun vanhemmat nolaavat itsensä ja samalla lapsensa. Eikös me kaikki olla saman vertoisia ihmisiä? Oli mitkä joukkueet tahansa vastakkain. Yritetään kaikki nauttia peleistä kannustamalla omaa joukkuetta ja olla törkeyksiä huutelematta vieras joukkueelle. Jotenka nautitaan kaikki kannattajat hyvistä ja jännittävistä sb peleistä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.