Liigat

TPS haki pisteet Vantaalta – EräViikinkien kahdeksan ottelun voittoputki katkesi

09.11.
2016
25 Kommenttia
9
Liigat
TPS:lla oli aihetta iloon keskiviikkona. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:lla oli aihetta iloon keskiviikkona. Turkulaisjoukkue katkaisi EräViikinkien kahdeksan ottelun voittoputken, ja aiheutti sarjakärjelle kauden toisen tappion. Kuva: Anssi Koskinen

EräViikingit ja TPS mittelivät miesten Salibandyliigan sarjapisteistä keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla. TPS oli ottelussa parempi maalein 2-3.

Turkulaiset voittivat ottelun ensimmäisen erän maalein 0-1, ja viimeiseen periodiin lähdettäessä tilanne oli jo 0-3. Kotijoukkue osui kolmannen erän ensimmäisellä kympillä kahdesti, mutta TPS piti pintansa loppuun saakka.

Vieraiden maaleista vastasivat Eero Jalo, Janne Jaanus ja Joonas Koskinen. Pyry Luukkonen torjui 20 laukausta. EräViikinkien maalintekijöitä olivat Perttu Puska ja Mika Moilanen.

TPS on pelannut ailahtelevan alkukauden ja voittanut puolet otteluistaan. Joukkue on kahdeksantena. EräViikingit liiti kahdeksan ottelun voittoputkessa ennen keskiviikkoa. Fuusiojoukkue johtaa edelleen sarjaa, mutta se on myös pelannut toistaiseksi sarjan eniten otteluita (11).

Ottelutilastot
Jari Turusen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
EV ei tule pärjäämään keväällä
09/11/2016
Oli kyllä hyvä esitys Turkulaisilta. Tosin Viikkarit kyllä avustivat kiitettävästi. Ruotsista palanneiden pelinopeus ei vaan ole suomessa pelaavien tasolla, Moilanen ja Kukkola olivat koko ajan jäljessä. Kukkolalla oli kyllä koko ajan asiaa tuomareille ja yritti aika montaa avojääpommia turkulaisiin. Maajoukkuekavereista Kailiala ja Stenfors olivat kyllä pirteitä, mutta muut olivat suoraan sanoen onnettomia. Tiitu aivan käsittämätön hasardi.
Mietiskelijä
09/11/2016
Mitenköhän kauan maailman suurimmalla salibandyseuralla menee tuuta ulos maalikooste tällä kertaa?
S7
09/11/2016
Ei nähnyt peliä, mutta ei voi mitään välillä tulee kuonoon. Mutta kevään pelit on kevään pelejä, ei ole ennenkään mestaruuksia syksyllä ratkottu. Pelkkien tilastojen perusteella, ollut tukkoista maalin tekoa, vetoja ollut enempi, mutta eihän niitä ole ennenkään laskettu. Kooste ois kiva, se ehkä joskus... Ai ollut Kukkiksella kiukuttelupäivä :-)
Arto Kilponen
10/11/2016
Tepsillä, mitä, melkein kahden vuoden tappioton putki PK-seudulla? Ei voi olla pelkkää sattumaa.
Harku
10/11/2016
Johan oli katsojia pelissä... On tää surullista.
Arto Kilponen
10/11/2016
No, ei ole ensimmäinen kerta kun vantaalaisen pääsarjassa pelaavan palloilujoukkueen kotipelissä ei käy väkeä.
S7
10/11/2016
Itse toivoin kauden alla, että pelit olisi muualla kuin energia areenalla. Mutta eipä ole. Syy ihan siinnä, että tonne pääseminen julkisilla on melkoista--> junalta pääsee vielä kävelemään. Näillä mennään nyt, toivottavasti vain tämä kausi. Onhan tää Espoon ja Helsingin tilanne ihan surkuhupaisaa, yksi seura pelaa vantaalla, yksi jossain ihmeen juoksuradalla, yksi kentällä missä katsomosta ei näe kenttää, no mteam ja pasila taitaa olla jopa paras tällä hetkellä:-D.
S7
10/11/2016
Hemmetti kähti vahingossa liian aikaisin:-). Jos verrataan olosuhteita muualle, vaikka nyt sjoki tai tampere, niin ollaan paljon jäljessä. Energia areena nyt hyvä areena, mutta ihan liian iso sählyn sm-sarjaa ajatellen ja liian syrjässä...
Junnu#8
10/11/2016
Kastellin monitoimitalo on hulppea. Elenia Areena ei ole huono myöskään. Meinaan noista olosuhteista.
HM
10/11/2016
Jaa mikä vika Tapiolan urheiluhallissa? Katsomossa vain yksi nurkka, mistä ei näe yhtä kentän kulmaa. Vanhahan tuo on, mutta heittämällä vieläkin yksi parhaimmista ja tunnelmallisimmista (kyllä, hallissa on tunnelmaa vaikka espoolaiset hiljaisia kannustajia ovatkin) halleista liigakartalla.
Osku
10/11/2016
NO NIIN! Vilander - Korsman 6-0, Virve - TPS 2-3. Vihdoinkin TPS alkaa lunastamaan niitä odotuksia joita sille asetin alkukaudesta. Edelleen ne keskialueen nopeat käännöt tuntuvat olevan vaikeita TPS:lle, tai ainakin osalle pelaajista, mutta nyt alkaa se oikea ryhti siihen pelaamiseen löytyä. Ihan pelkästään tätä osa-aluetta ajatellen, Turussa voitaisiin miettiä ketjukoostumusten muuttamista. Jotkut pelaajat eivät vaan saa tätä nopean käännön ajatusta sisäistettyä enää pelaamiseensa. Huomasiko joku viikonlopun majupeleissä, että Kohonen ei KERTAAKAAN nopean riiston jälkeen saanut syötettyä palloa eteenpäin. Rauhoittava syöttö omaan päätyyn tuli kuin selkäytimestä. Pitkillä hyökkäyksillä hallitaan palloa, mutta ei niillä pelejä voiteta. Nykypelaajan pitää pystyä tekemään mielessään alle sekunnissa lähes koko kentän kartoitus ja sen jälkeen päätös mihin lähtee palloa syöttämään. Valmentaja voi omilla painotuksillaan tehdä tästä helppoa ja luoda toimintarutiinit tällaisille tilanteille. Tämä ei kuitenkaan johda aina parhaaseen lopputulokseen ja huonosti peliä analysoivan pelaajan tilanteessa se voi johtaa jopa katastrofaalisen tyhmää ratkaisuun. Nykypelaajan pitää kyetä tekemään oikeita ratkaisuja mikroprosessorin nopeudella. Tällaiset pelaajat, mahdollista perinteisesti puutteinakin pidetyistä ominaisuuksista huolimatta (liike = Piha, paska laukaus = Föhr, jne.), ovat joukkueelle kultaakin kalliimpia pelin kokonaisuutta ajatellen. Hetkinen, nyt tämä juttu lähti ihan väärille raiteille! Hiton majupelit ja Suomen paska pelaaminen!

Alkuperäinen tarkoitus oli vain (yli)hehkuttaa S7:lle TPS:n voittoa! Samaa toivon ja odotan kun Virve saapuu tammikuussa Nokialle samaan kristillisen salibandykäsitellyn. Henri J. on siellä valmiina antamaan viimeisen voitelun Virvelle. :)
Arto Kilponen
10/11/2016
Minusta Lahdessakin on oikein hyvä paikka seurata salibandya. Hämeenlinna on ainoa, jossa en ole käynyt, niin siihen en osaa ottaa kantaa.
S7
10/11/2016
Hyvää settiä Osku! Tapiola on todella heikko säbään ja aikansa elänyt, fakta, sivulla turvattomuus alueet molemmin puolin ja näkyvyys sivukatsomoista rajallinen, näihän se vaan on. Toivottavasti puhuttu uusi halli tulee espooseen nopeasti.
Arto Kilponen
10/11/2016
Tapiolan hallissa on tosiaan joissain kohti rajallinen näkyvyys, mutta ainakin ne kohdat mistä itse olen seurannut peliä, peittävät varmaan tyyliin 3% kentästä (aivan laidan). Olen samaa mieltä, että kentän ja katsomoiden välissä ei ole tarpeeksi tilaa mm. huoltajille, mutta ei Tapiola mitenkään käyttökelvoton ole. Ja kyllä, tottakai minäkin haluaisin sen uuden hallin. Siitä ei vain ole pariin vuoteen kuulunut yhtään mitään, eli eiköhän se ennen Länsimetroa tule...
S7
10/11/2016
Onhan se Arto nyt todella perseestä, jos Suomen isoimmat kaupungit ei saa mitään aikaan, kun joku n.60tuhannen Hämeenlinna rakentaa modernin hallin. Siinnä on meijän turha sössöttää ja selittää! Helsingissä on tietenkin omat jarrumiehensä, ehkä toimivat jossain muissa lajeissa, mutta en lähde sen kummemmin haukkumaan. Meillä ei ole vanhan liiton perinteitä ja kontakteja...
Arto Kilponen
10/11/2016
Miksi Mosahallissa tai Ruskeasuolla ei voi pelata liigapelejä? Joo, ei täytä liiton määräyksiä, mitä määräyksiä? Katsomokapasiteetista on turha nillittää mitään, kun väkeä on paikalla nähdyn verran.
S7
10/11/2016
Arto, täysin totta. Mosalla divarimatseissa on tunnelmaa, kun sopivan vähän tilaa. Energialle kun mahtuisi kaikkien paikkakuntien katsojat :-). Realistisuutta pitäis olla tän kehittämisen suhteen, evin olisi oikeesti ollut parempi pelata sitten vaikka pasilassa, siellä tommoinen +500 näyttäis jo hyvältä
S7
10/11/2016
Mitä siis ollut noissa aiemmissa peleissä. Tässä ees sitä. Liinat kiinni ja keväällä pelit stadiin!!
EA
10/11/2016
Energia Areena on mainio paikka Viikingeille järjestää kaikkea turhanpäiväistä kuten touhupaikkaa, leikkikenttää, temppurataa, kasvomaalausta, ip-kerhoa lapsille, pallomerta ja se tarjoaa hienot tilat lapsille juosta katsomoa ympäri. Ai niin on siellä kenttäkin, jossa ainaisten nappulapelien lisäksi pelataan sm-liiga pelitkin.
Arto Kilponen
10/11/2016
No, huomenna nähdään sitten Oilersin vastaus tuolle yleisömäärälle. Perjantaipeli ja edellisestä kotipelistä jo tovi, niin toivottavasti on tupa täynnä. (Ehkä vähän itseäni epäilyttää kuitenkin...)
S7
11/11/2016
Nyt kun ei mennyt ihan #posinkautta, sitäkin välistä. Näen hyvänä, että säbäväellä on edes ajatuksia, olosuhteiden parantamisesta, ei odoteta kaiken tulevan valtiolta ja kunnilta. Näinhän se menee osassa "ammattistatuslajissa". On tietty diy-meininkiä. Toisaalta helpompi ois vaan jäädä vanhoihin halleihin ja olla sadan vuoden jälkeen tyytyväinen 18kilon lisenssmääriin ;-)
Msy
11/11/2016
Tiukka asemasota, jossa huomasi, että TPS tarvitsee kipeästi pisteitä. TPS:llä on tekemistä hyökkäyspelissä, koska aika vähissä olivat maalipaikat ja ainakin yksi maali oli Laakson lahja. Toisaalta kummassakin päässä maalivahdit pelasivat hyvin, mutta Luukkonen oli vähän parempi.

Ei esitys ollut EV:ltä mitenkään huono, koska 3 päästettyä ei paljoa ole. Hyökkäyksistä puuttui se jokin ja vähän näytti siltä, että maajoukkueen mukana olleet pelaajat olivat vähän unisia, paitsi Kailiala. Olisin toivonut kolmannessa erässä tiivistystä siten, että kolmoskentälle olisi annettu enemmän peliaikaan. Puska-Rosendahl-Laasonen on kuin tehty takaa-ajoon ja runnomaan palloa maaliin tiiviin puolustuksen keskeltä. Ketjulla on koko ajan liikennettä maalin edustalla ja TPS:n kaltaista tiukkaa nippua vastaan räkämaalit on todennäköisempiä kuin hienot sommitelmat.

Energia-areenasta. Minulle reittiopas antaa matka-ajaksi 56 minuuttia eikä kävelyaika pysäkeille ole kummassakaan päässä kuin 5 minuuttia. Nyt olin autolla liikenteessä ja säästin puolituntia.

Juuri nyt säbä- ja palloiluväen pitäisi olla Helsingissä hereillä. Viime tai toissa viikolla päätettiin uudesta yleiskaavasta ja sen jälkeen alkaa tarkempi suunnittelu, johon pitäisi pystyä vaikuttamaan. Toivottavasti seuroissa ja liitoissa ollaan hereillä, eikä jäädä odottelemaan taivaasta yllättäen putoavaa uutta hienoa areenaa.
S7
11/11/2016
Hereillä on varmasti vanhat jäärät muista liitoista, he jotka eivät näe sitä hyvää mitä säbä tekee! Jo lyhyessä ajassa liikuttanut ihmisiä siinnä määrin, mihin moni muu laji voi vain unelmoida. Lajin helppoutta pitää käyttää vain ja ainoastaan positiivisena voimana. Mitä järkeä olla maailman vaikein laji, kun niitä ei massojen kiinnosta harrastaa? Toki huipulla pelaaminen on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin joka pojan helppoa touhua, tuon on aika moni tuttuni tajunneet, kun ovat ensi kertaa paikan päälle menneet. "oho tempo on kovaa" "aika kovaa tulevat huipulla kontakteihin".
Msy
11/11/2016
Pahoin pelkään, että muiden liittojen päättäjät ovat hereillä, koska vanhoista liitoista (lajeista) on tullut jo poliitikkoja, joilla on kontaktit valmiina. Omassa päässäni olen hahmotellut hallia Malmin lentokentän kulmaan lähelle Kehä 1:stä ja tulevaa raidejokeria. Lähempänä keskustaa olisi ihan kiva, mutta se alkaa olemaan täysi ja toisaalta helvetin kallista ja siksi riskialtista.

Yleisömäärä täällä pääkaupunkiseudulla on pieni mysteeri. Harrastajia on vaikka kuinka paljon, mutta niitä ei saada katsomoon. Pitäisi aloittaa "höntsääjät katsomoon" kampanja. Jokaisessa halli/työpaikka/sinkku/yms. turnauksessa voittajajoukkueelle liput johonkin hyvään peliin ja sitä kautta voisi jonkun uuden katsojan saada pysyvästi. Tässä yksi idea ja lisää saa keksiä.
katsoja
11/11/2016
Katsojamäärien suhteen ottaisin saman tien käyttöön että kotiseuran junnut sisään ilmaiseksi pelipaita päällä (vrt LASB edellinen kotipeli) ja ne kaikki tiettyyn katsomon osaan yhteen ja sinne peräkärryllinen rumpua, tamburiinia ja lippua ja vaikka joku valmiiksi viritetty kannatuslaulu yms. Tulee a) tunnelmaa b) jokunen vanhempi kuskina maksavana c) ehkäpä sana leviää tunnelmasta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.