Liigat

TPS haki viikon toisen voittonsa pääkaupunkiseudulta – maajoukkuepuolustajan maalihanat auki

11.11.
2016
29 Kommenttia
3
Liigat
Suomen MM-joukkueeseen valittu Lauri Stenfors teki kauden ensimmäiset maalinsa Indiansin verkkoon. Puolustajan pistesaldo on nyt 2+3. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen MM-joukkueeseen valittu Lauri Stenfors teki kauden ensimmäiset maalinsa Indiansin verkkoon. Puolustajan pistesaldo on nyt 2+3. Kuva: Anssi Koskinen

Westend Indians ja TPS mittelivät perjantai-iltana paremmuudesta miesten Salibandyliigassa. Espoossa pelattu ottelu päättyi turkulaisten 3-5-vierasvoittoon.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti, ja johti 0-2 ensimmäiselle erätauolle mentäessä. Toinen periodi oli tasaisempi, ja molemmat joukkue osuivat kahdesti. Viimeinen kaksikymppinen päättyi maalein 1-1, joten pisteet matkasivat Turkuun.

TPS:n maajoukkuepuolustaja Lauri Stenfors onnistui maalinteossa kahdesti. Suomen MM-joukkueeseen valittu Stenfors ei ollut tehnyt tällä kaudella yhtäkään liigaosumaa ennen Indians-ottelua. Vieraiden Ville Hirvisuo ja Jani Hyytiäinen onnistuivat pistein 1+1.

Turkulaisryhmä haki jo viikon toisen voittonsa pääkaupunkiseudulta, sillä joukkue voitti EräViikingit keskiviikkona Vantaalla. TPS nousi voitolla Salibandyliigan seitsemännelle sijalle. Indians majailee kaksi pykälää ylempänä.

Perjantai-illan toisessa liigaottelussa kohtasivat Esport Oilers ja Rauman SalBa. Niin ikään Espoossa pelattu ottelu päättyi raumalaisten yllättävään vierasvoittoon maalein .

SalBa oli terävämpi ottelun alussa, ja johti ensimmäiselle erätauolle mentäessä lukemin 2-3. Toisessa periodissa vierasjoukkue johti parhaimmillaan 2-5, mutta kolmannen erän alkuminuuteilla tilanne oli 6-6. Ratkaisu nähtiin lopulta viimeisellä kympillä, jossa SalBa osui kahdesti.

SalBan paras pistemies oli 2+1 iskenyt Jani Lehtoniemi. Miikka Sokka, Antti Keskitalo, Mikko Viitanen ja Joni Peltola iskivät pisteet 1+1 mieheen. Oilersin kannalta positiivista oli se, että puolustaja Risto Töllikkö sai viimein pistehanansa auki tällä kaudella. Töllikkö nakuttikin heti tehot 2+1.

Monessa yhteydessä Salibandyliigan suoraksi putoajaksi arvioitu SalBa nappasi kauden neljännen voittonsa, ja nousi yhdeksänneksi. Erikoista on se, että kyseessä oli jo SalBan kauden toinen vierasvoitto. Kahdella edellisellä kaudella se voitti vain yhden ottelun vieraskentällä. Oilersille tappio oli toinen perättäinen, mutta joukkue jatkaa Salibandyliigan nelossijalla.

Perjantain salibandyottelut:
Oilers-SalBa 6-8 Ottelutilastot
Indians-TPS 3-5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Osku
11/11/2016
Kuten jo OLS-pelin jälkeen kehuinkin, on Seppinen aika seppä!
Espoo999
11/11/2016
Tämä oli odotettavissa kun näin kokoonpanot ennen peliä. Vielä lisäksi HUTTUNEN peluutti aivan ihmeellisesti. Jos pelataan kahdella kentällä joka on ihan OK niin silloin pitää olla parhaat pelaajat askissa, mut kun ei. Pelkäsin tätä jo ennen kauden alkua, ihmeen hyvin on mennyt tähän asti. Tämän pelin myötä paljastui karmea todellisuus. Päävalmentaja ei osaa peluuttaa tätä huippuryhmää, joka edelliskaudella pääsi pitkälle. Vehkaoja mistä löysit tään Huttusen !!! Soitappa Ahtiaiselle......
Arto Kilponen
11/11/2016
SalBa parantanut selvästi. Paljon komeita maaleja. Nyt se playoff-paikkakaan ei näytä sulalta mahdottomuudelta. Putoamispelko näillä otteilla voidaan kyllä unohtaa.

Siinä mielessä jännä tuo peli, että Oilers ei johtanut sekuntiakaan vaikka teki ottelun ensimmäisen maalin.
Tarkkailija
11/11/2016
Hyvä Stenssi(t)! Pidä hanas auki (vaikka tulis suojakelejä) MM-kisoja silmällä pitäen, ettei ne jäädy ;)
Salba
11/11/2016
Kyllä tuntuu todella hyvältä nämä Salban isot voitot. Joukkue lytättiin täysin ennen kauden alkua ja nyt top 4 joukkueelta vieraspisteet. Siitä voi nämä "asiantuntijat" katsoa
Arto Kilponen
11/11/2016
Joku ennusti kuukausi tms sitten, että SalBa voittaa Oilersin vieraissa. Toivottavasti vedit hitosti rahaa vedollasi!
Salbafani
11/11/2016
Loistava esitys SalBalta tänään. Tämäkö on nyt se sarjan tämänkauden heittopussi?
Arto Kilponen
11/11/2016
Poislukien kotitappio M-Teamille, ei kai SalBa missään vaiheessa ole ollut rankattuna juuri M-Teamia tai Steelersiä heikommaksi?
Katsoja
11/11/2016
Onnittelut Salballe, ansaittu taistelulla voitettu ottelu. Hyvä esimerkki myös öljymiehille.
Osittain olen samaa mieltä Espoo999 kanssa, valmentajan piikkiin tämä tappio menee.
Jotain meni pieleen valmistautumisessa, oliko harjoitelu oikein maaottelutauon aikana?
Ketjut elivät koko matsin ajan ja toinen erä melkein kokonaan kahdella ketjulla.
Markkolan poissaolo näkyi, ei löydetty paikkaajaa vaikka Lindroos pelasikin kohtuullisesti niin ei nuori mies ole valmis vielä ykkösketjuun.
Huttuselle hyvä herätys, nyt vaan miettimään miten tästä eteenpäin. Pitäisikö valmentajan ottaa myös roolia pelin aikana muutenkin kun aikalisällä?
Uskon että Huttunen ottaa opiksi ja parantaa vielä paljon roolissaan,
HM
11/11/2016
Kyllä tämä laji ja siinä pärjääminen liigatasolla on pitkästi näköjään valmentajasta kiinni. Salba ollut Mäkilän johdolla kahdella viime kaudella liigan mätäpaise, nyt uuden koutsin myötä täysin eri näköistä tekemistä, kurinalainen, taisteleva hyvin puolustava nippu. Tosin pallollinen peli vieläkin melko kuraa, Sokan kenttää lukuunottamatta. Valmentajan vaikutus näkyy myös Oilersissa. Maajoukkuetason äijiä vino pino, esitykset pahimmillaan luokkaa divaritaso. Viime kaudella kuitenkin maan toiseksi paras joukkue. Näköjään Espoossa osataan pelata vain Ahtiaisen alaisuudessa..
S7
11/11/2016
On tämä hienoa, liigan taso on näköjään "salakavalasti" laajentunut! Tepsi alkaa löytää tasonsa, toki inkkari voitto ei niin kova kuin meijän poikien kylvetys. Salba positiivinen yllättäjä. Sinänsä jos ei ollut pokkaa huudella ennen kauden alkua pärjäämisen puolesta, onko varaa kuittailla? Itse en uskonut salbaan, mutta aina ei voi veikata oikein ja juuri siksi urheilu on siistiä.
Arto Kilponen
11/11/2016
Muistetaan nyt kuitenkin edelleen, että ei SalBa mikään voimanpesä tuolla ole. Joo, on siellä pari komeata voittoa ja joo, playoff-paikka on lähempänä kuin suora putoaminen, mutta maaliero on toiseksi heikoin koko liigassa ja voittoja on niin kotoa kuin vieraista kasassa tasan kaksi. En näe myöskään Pääkallon ennustusta "Liigapaikan säilyttäminen olisi raumalaisilta hyvä suoritus. Toisaalta raumalaiset ovat näyttäneet aiemmillakin kausilla, että joukkuetta ei aivan helpolla heivata takaisin Divariin." mitenkään aivan päin mäntyä olevaksi.
Kilposelle
11/11/2016
Ei Salban playoffeihin tarvitse yltääkään, mutta kyllähän Salba nyt joka rankingissa arvioitiin alussa viimeiseksi, sitä on turha yrittää muunnella.
Espoo999
11/11/2016
Oilersin valmentaja vaihtoon heti. Tämä katastrofipeli kaikinpuolin !!!!!!!!!!!!
Arto Kilponen
12/11/2016
Ei SalBa joka rankingissa viimeinen ollut. Esim. Urheilusanomilla SalBa oli #13. Minä en väitä, etteikö sijoitus yhdeksäntenä olisi paremmin kuin mitä moni (kuten minä) oletti, mutta sen sijaan väitän, että ei SalBan mikään heittopussi pitänyt olla. Tai ainakin minä ymmärrän "heittopussi"-sanan niin, että sen ylitse kävellään pelissä kuin pelissä. Olen uskonut jatkuvasti siihen, että SalBa voi laittaa kampoihin esim. Steelersille ja M-Teamille todella kovasti, mutta en todellakaan uskonut, että SalBa voittaisi peräkkäisiä pelejä vieraissa, ei nyt ainakaan viime kauden playoff-joukkueita vastaan.
jz
12/11/2016
Eiköhän suora putoaminen ole Steelerssin, Mteamin ja vähän yllättäen myös Kooveen kauppa. Viimeksi mainitulta tämä olisi kyllä aikamoinen jytky. Itse veikkaan M-joukkuetta, sillä ilman veskareita et voi noita ratkaisupelejäkään viedä.
AGm
12/11/2016
Vaikka Oilersin räpeltäminen ketuttaa, niin toisaalta mukava kun liigassa tällaiset yllätykset mahdollisia ja jopa lisääntymään päin. Vaikka puhutaan liigan tasoerojen kasvusta niin väitän, että mmkisojen jälkeen näitä suurseuroilta ryöstettyjä pisteitä alkaa tulla lisää. On nimittäin Erän, Clasun ja Happeen pelaajille niin fyysisesti kuin henkisestikin kova paikka mennä ottamaan pataan ruotsilta, ehkä jopa sveitsiltä. Yleensä siitä toipuessa on liigapelit kärsineet hieman.
Arto Kilponen
12/11/2016
Kyllä näitä yksittäisiä yllätyksiä aina on sattunut, toki joo, ehkä nyt tällä kaudella vähän enemmän. Silti uskon todella vakaasti siihen, että kuusikko Classic-EräViikingit-SPV-Happee-Oilers-TPS vie kuusi playoff-paikkaa, kaikki kotiedut ja kaikki välieräpaikat. Kiilaako joku Indians tai Nokia itsensä runkosarjan vitoseksi tai kutoseksi, saa nähdä, mutta silti.
hue
12/11/2016
Itse olin ihan varma että salba on tänä vuonna viimeinen tai toisiksi viimeinen (voi tietty sitä vieläkin olla) ja kamppailee steelersin kanssa putoamisesta mutta voi tietty olla että m-team on salban tilalla. Olisi kyl hyvä jos tippuja tulisi etelä-suomesta kun siellä on tarpeeksi jo jengejä. Sen takia nst olisi saanu pysyä sarjassa kun ev yhdisty. Mutta näillä mennään ja jännityksellä seurataan kuka on oikeassa ja missä.
Tä?
12/11/2016
Eihän nst pärjää ees divarissa. Saattaa jopa pudota kakkoseen.
Mitä!?
12/11/2016
Hue tarkoitti varmaan viime kauden nst. Tämän kauden nst on eri joukkue kun yli puolet joukkueesta häipyi.
Viime kausi
12/11/2016
Viime kauden nst oli liigan huonoin. Ei mulla muuta.
nautiskelee
12/11/2016
Kilponen. Miten nyt onahdollista, että divaro SalBa pärjääkin ja kaataa jämä-Oilersin puhtaasti 6-8. Jämä-Oilers.
Arto Kilponen
12/11/2016
Vaikkapa siten, että puhutaan yhdestä yksittäisestä runkosarjan pelistä. Onhan näitä yllätyksiä silloin tällöin muutenkin nähty. Vastahan KrP:kin haki pisteet Jyväskylästä (no, se oli ehkä vähän pienempi yllätys, mutta silti).
Ölyputki
12/11/2016
Jos öljymiehiin halutaan maalintekijöitä kuten nyt maallikonkin mielestä tarvetta olisi, niin eipä tarvise kaukaa katsella täydennystä.
A-junnuissa näitä maalintekijöitä nyt olisi ainakin kaksi joilla jo kokemusta myös liigapeleistä eli Huttusella olis mahdollisuus tarjota töitä, kuten aikaisempinakin vuosina on onnistuneesti tehty, omista junioreista löytyy parhaat tulevaisuuden öljymiehet.
HM
12/11/2016
Öljyputki puhuu asiaa. Oilersilla kyllä edessään loistava tulevaisuus niin halutessaan, tällä hetkellä A-junnujen lisäksi B:ssä ja jopa C:ssä äärilahjakkaita pelaajia, joista seuraavan 5-10v aikana toivottavasti Öljymiesten runko muodostuu. Jälki omilla, taitavilla kasvateilla varmasti parempaa, kuin näillä valjuksi jääneillä inkkari/ssv ostoilla...
Oilpipe
12/11/2016
On hyviä ikäluokkia ollut jatkuvasti mutta aika moni niistä on saatu siirtymään muualle peliajan takia
Osku
12/11/2016
Pakko ottaa kiinni tosta S7:n kommentista liigan tason "salakavalasta" laajentumisesta. Siitä tosiaan taitaa olla kyse. Ei sentään kauhean radikaalisti, mutta kuitenkin. Liigan kärkijoukkueet (EV, Classic, SPV) voittavat keskivertosuorituksella vieläkin sarjan häntäpään joukkueet. Mutta keskitason joukkueet voivat koska tahansa voittaa kärkijoukkueen. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa riippuen joukkueiden sen päiväisestä asenteesta tai kokoonpanosta.

Säbä on hankala laji tilastoniiloille. Ne ei välttämättä kerro koko totuutta pelistä.
Pelin voi hävitä 7-3 monella eri tapaa. Voitto voi olla suvereenin hallinnan tulosta tai erittäin tasaisen pelin lopputulemana, kun tappiolla oleva joukkue on hakenut riskillä tasoitusta. Maalivahtien torjunnatkaan eivät tätä asiaa välttämättä selvennä. Jopa liigassa nämä eivät pidä paikkaansa. Parhaimmillaan nämä torjuntamäärät heittävät 400% siitä mitä videolta on jälkikäteen laskettavissa.

Isoin ja merkittävin tilastoiden ulkopuolelle jäävä asia on puolustajien pelaaminen. Kaikki katsovat tilastoista maalintekijät ja -syöttäjät, ehkä myös maalivahtien torjunnat. Kukaan ei kirjaa puolustajien tekemiä "gamesaver" blokkeja. Kunnon flow-tilassa oleva puolustaja pystyy kääntämään yksinään pelejä. Tällä on todella iso merkitys voitetaanko peli vai ei. Liiga on periaatteessa nyt niin tasainen, että jopa yksittäisten pelaajien panos otteluun voi ratkaista lopputuloksen riippumatta joukkueen sarjasijoituksesta. Ja hyvä näin!
S7
12/11/2016
Tänään steelers vei pisteen happeelta. Onko sittenkin tulossa #kaikkienaikojenrunkosarja? Veikatun puuduttavan sijaan? Alkukauden perusteella siltä se vähän näyttäis, ja vain ja ainoastaan hyvä juttu. Positiivisia yllätyksiä useita, speven uusilme, krp, inkkarit, salba jne. Divarin puolelta erä akatemian junnujen näytös voidaan laskea samaan kategoriaan. Toivotaan vielä parasta mm-kisoista, urheilussa kaikki on mahdollista jopa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.