Tshekki uudisti MM-ryhmäänsä – nuorimman ja vanhimman pelaajan ikäero 20 vuotta

Jan Jelinek kipparoi näissäkin kisoissa Tshekin maajoukkuetta. Kuva: Per Wiklund.
Jan Jelinek kipparoi näissäkin kisoissa Tshekin maajoukkuetta. Kuva: Per Wiklund.

Tshekki julkaisi oman MM-kisaryhmänsä maanantaina. Joukkueessa on 11 pelaajaa Tshekin liigasta, kuusi Ruotsin sarjoista ja kolme Sveitsin pääsarjasta.

Tshekki voitti pronssia kaksi vuotta sitten Göteborgissa. Ensimmäisellä kisaperiodillaan pronssit tshekeille tuonut valmentaja Radim Cepek on sitä mieltä, että mitalin saavuttaminen ei ole helppoa.

– Tulee olemaan haaste onnistua samalla tavalla. Ennen viime kisoja halusimme palauttaa Tshekin takaisin neljän parhaan maan joukkoon, mikä oli haastavaa mentaalisesti, mutta voin luvata, että siellä pysyminen tulee olemaan vielä haastavampaa, Cepek kertoi Tshekin liiton sivuilla.

Tshekin joukkueessa on jonkin verran ensikertalaisia. Aiemmin MM-kisoissa eivät ole pelanneet joukkueen alle 20-vuotiaat Marek Benes ja Ondrej Nemecek. Heidän lisäkseen kisat ovat ensimmäiset Lukas Soucekille, Daniel Sesulkalle, Marek Matejcikille ja Martin Koutnylle.

Paluun MM-kisoihin tekee viime kisoista rannalle jäänyt Petr Kolos. Ondrej Mikesia ei puolestaan valittu polvivamman vuoksi. Suomalaisille tuttu, Sveitsissä nykyään pelaava Michal Podhrasky jäi myös ulos kisaryhmästä.

Joukkueen nuorimman ja vanhimman pelaajan välillä on suuri ero, sillä 38-vuotias konkarivahti Tomas Kafka (syntynyt vuonna 1978) pelasi ensimmäisen liigapelinsä, kun Ondrej Nemecek (syntynyt vuonna 1998) oli alle kaksivuotias. Joukkueen keski-ikä on 26,4 vuotta.

Pääluotsi Cepekillä on selkeä käsitys joukkueen johtohahmoista. Kapteeniksi valittiin puolustaja Jan Jelinek ja kapteenistoon kuuluvat myös Patrik Suchanek ja Matej Jendrisak.

– Matej Jendrisak on meidän suurin vahvuutemme hyökkäyspäässä, mikä näkyy jokaisessa pelissämme.

Tshekin MM-kisajoukkue:

Maalivahdit
Tomas Kafka (Tatran Stresovice)
Lukas Soucek (1. SC Vitkovice)*

Puolustajat
Jan Jelinek (Mlada Boleslav)
Petr Kolos (Mlada Boleslav)
Ondrej Nemecek (Tatran Stresovice)*
Patrick Suchanek (IBK Dalen, Ruotsi)
Tomas Sykora (Florbal Chodov)
Daniel Sesulka (SV Wiler-Ersigen, Sveitsi)*
Lukas Veltsmid (UHC Alligator Malans, Sveitsi)

Hyökkääjät
Marek Benes (Tatran Stresovice)*
Jiri Curney (Mlada Boleslav)
Patrik Doza (Florbal Chodov)
Matej Jendrisak (Linköping IBK, Ruotsi)
Martin Koutny (Florbal Chodov)*
Marek Matejcik (1. SC Vitkovice)*
Tom Ondrusek (Warberg IC, Ruotsi)
Tomas Sladky (IBF Alingsås, Ruotsi)
Daniel Sebek (SV Wiler-Ersigen, Sveitsi)
Martin Tokos (IBF Falun, Ruotsi)
Milan Tomasik (Linköping IBK, Ruotsi)

*Ensikertalainen

Cesky Florbalin juttu aiheesta.

One comment

  1. 28,6 Suomen keski-ikä. 17 nuorimman ja vanhemman välillä. Jos otetaan viisi ”junnua” pois keski-ikä 30.7. Jos Tsekeiltä viisi nuorinta pois keski-ikä 28.2. Puolella joukkueen pelaajista ikä alkaa kolmosella, suomella. Taas muutama ikäpolvi sivuutettu.