Maajoukkueet

Vasen kaista murheenkryyninä – tässä tulee Pääkallo.fi:n valitsema MM-joukkue

09.11.
2016
21 Kommenttia
8
Maajoukkueet
Nämä puolustajat mahtuivat Pääkallo.fi:n valitsemaan MM-joukkueeseen. Kuva: Per Wiklund

Nämä puolustajat mahtuivat Pääkallo.fi:n valitsemaan MM-joukkueeseen. Kuva: Per Wiklund

Miesten salibandymaajoukkue joulukuun Riian MM-kisoihin julkaistaan torstaina klo 13. Pääkallo.fi julkaisi tiistai-iltana arvionsa siitä minkälaisen joukkueen Petri Kettunen tulee valitsemaan.

Tällä kertaa valitsemme poikkeuksellisesti myös oman joukkueen, joka näillä näkymin on eriävä suhteessa Suomen valmennuksen valintoihin. Valintaraadissa oli mukana toimituksen kisoihin lähtevä delegaatio, eli viisi toimittajaa sekä yksi analyytikko.

Aivan alkuun ladotaan tiskiin ketjuehdotelmat ja perusteluja miksi tiettyjä pelaajia valittiin omaan joukkueeseemme, ja sittemin vielä miksi taas tiettyjä pelaajia ei valittu. Valitsimme pelaajat 30 pelaajan ”first listiltä”, joka oli Suomen maajoukkuevalmennuksen määrittämä. Koko joukkue löytyy vielä artikkelin lopusta.

Pääkallo.fi:n ehdotus ketjuista:

Eero Kosonen (Jarno Ihme)

Eemeli Salin-Nico Salo-Sami Johansson
Janne Lamminen-Krister Savonen

Casper Pfitzner-Jani Kukkola-Miko Kailiala
Tatu Väänänen-Juha Kivilehto

Peter Kotilainen-Joonas Pylsy-Jami Manninen
Lauri Stenfors-Jonne Junkkarinen

Janne Hoikkanen-Juuso Heikkinen
Tommi Aro

Maalivahtiosastolle on helppo leipoa ykköstorjuja, mutta kakkosvahdin suhteen on hankalampaa. Eero Kosonen kantaa ykkösveskarin vastuun näissäkin kisoissa. Toiseksi vahdiksi ehdolla oli vielä viimeisellä listalla Pyry Luukkonen, Lassi Toriseva ja Jarno Ihme. Niin sanotun luukkuvahdin paikka menee tällä hetkellä Ihmeelle. Vaikka Ihme ei ole esittänyt mitään erityistä viime aikoina, niin muiden torjujien rutiinitaso ja viretila ei riitä, ja kokenut Ihme on varmin tässä tilanteessa valinta.

Ketjuista selkein valinta oli niin kutsuttu ”Classic-ketju” Salin-Salo-Johansson-Lamminen-Savonen. Koko hyökkäysvitja sekä puolustajat ansaitsevat paikkansa joukkueessa, ja olisi luontevaa peluuttaa viisikkoa yhdessä. Nämä pelaajat nähdään todennäköisesti myös Kettusen joukkueessa.

Toiseen vitjaan sijoitimme varmat valinnat, kuten EräViikinkien Jani Kukkolan ja Miko Kailialan. Heidän rinnalleen piti leipoa eräänlainen kompromissi Lauri Kapasen loukkaannuttua, ja mielestämme paras vaihtoehto 30 viimeisen pelaajan listalta olisi Oilersin rightin sniper Casper Pfitzner. Laituri on hyvässä iskussa, ja juuri vasemman puolen laitureista on pulaa. Pfitznerin kohdalla ongelmaksi on kuitenkin muodostumassa ilmeisesti se, että pelaaja kieltäytyi taannoin maajoukkuekomennuksesta lomamatkaan vedoten. Pakkiparina tässä ketjussa toimisi kokenut parivaljakko Kivilehto ja Väänänen.

Viimeisenä täytenä kenttänä toimisi niin kutsuttu ”Happee-ketju”. Vaikka hyökkääjistä ainoastaan Kotilainen pelaa tällä hetkellä Jyväskylässä, niin yhteisestä historiasta on hyötyä. Tässä on tarkoituksena myös se, että Mannisesta kaivetaan irti se mitä on irroitettavissa. Häntä ei kannata hukata vasempaan laitaan, kun ominaisuudet puoltavat nimenomaan oikealla laidalla pelaamista. Hyökkäyksessä olisi täten molempiin suuntiin mainio sentteri ja pistetehtailuun kykenevät laiturit. Puolustuksessa luutisivat pallottomana vahva Stenfors ja pallollisesti varma Junkkarinen. Jälkimmäinen pakeista on toki pieni riski, sillä Junkkarisen vammahistoria viime vuosilta on synkkä. Tiukka MM-kisarupeama voi olla Junkkarisen repaleiselle kropalle liikaa.

Tämän jälkeen jää kolme pelaajaa niin kutsuttuun nelosvitjaan. Sen muodostavat hyökkäyksen monikäyttöiset Hoikkanen ja Heikkinen, joilla pystyy tarvittaessa paikkailemaan useita eri rooleja. Mika Moilanen on myös vaihtoehto, mutta hänen esiintymisensä maajoukkuepaidassa eivät ole vakuuttaneet viime vuosina. Aro on tässä paletissa seitsemäs pakki, jota voisi käyttää myös vaikkapa ylivoimassa hänen hyvän laukauksensa vuoksi.

Murheenkryyni:
Kapasen loukkaantuminen paljasti yllättävän ongelman suomalaisessa salibandyssa, sillä vasemman laidan oikealta puolelta laukovien pelaajien joukosta ei tunnu millään löytyvän sopivaa korvaajaa kokeneelle ja monipuoliselle maaliruiskulle. Kettusen itsepäinen ratkaisu on leipoa vasemmalta puolelta laukovasta Mannisesta vasen laita. Kätisyydellä ei itsessään olisi merkitystä, ellei Manninen olisi niin hyvä juuri oikealla puolella.

Pfitzner olisi nyt loistavassa asemassa, ellei tiettävästi olisi kieltäytynyt yhdestä kutsusta. Tuomas Iiskola on vahvassa vireessä, mutta ei ainakaan vielä MM-paikan arvoinen. Valtteri Kainulainen olisi ehkä ansainnut paikan kokeilla kansainvälistäa vauhtia, mutta se optio on jätetty käyttämättä. Kumpaakaan ei toki ole valittavana enää tässä vaiheessa.

Paras vaihtoehto korvaajaksi olisi itse asiassa Kapasen ikätoveri Henri Johansson, mutta hän ei ilmeisesti ole enää vaihtoehto nykyiselle maajoukkuevalmennukselle. Lienee totta, että Johansson ei ole aina ollut se innokkain pelaaja osallistumaan maajoukkueen toimintaan, mutta kyseessä on kuitenkin poikkeuksellinen pelaaja, joka on saamiemme tietojen mukaan osoittanut kiinnostusta maajoukkuetta kohtaan vielä tällä kisaperiodilla. Johanssonin tilanne on harmillinen, sillä sähäkkä laituri on tällä hetkellä loistavassa vireessä.

Kiitos kaikesta!
Haluamme korostaa, että emme pudota Mika Kohosta ja Tero Tiitua omasta joukkueestamme kunnioituksen puutteen tai vinoilun vuoksi. Molemmat ovat tehneet komean uran ja jättäneet lähtemättömän jalanjäljen koko maailman salibandykartalle. Molemmilla on myös hyvä kausi meneillään, ja on suorastaan ihailtavaa huomata, että 39-vuotias Kohonen on kokenut jonkinasteisen renessanssin palattuaan Ruotsiin. Myös Tiitu on löytänyt hyvän vireen puolustajana. Kumpikaan pelaaja ei ole kuitenkaan joukkuetta pelillisesti vahvistava, ja varsinkin Kohosella on ollut ongelmia pelinopeuden kanssa Ruotsia vastaan.

Meidän mielestämme on uusien kasvojen aika, ja tätä muutosta ei vaan voi, eikä saisi lykätä loputtomiin. Tiedämme myös, että Kettunen valitsee kyseiset pelaajat mukaan joukkueeseen, koska he eivät olisi muuten olleet näin pitkään joukkueen mukana. Päävalmentaja osaa varmasti perustella valintansa. Mielestämme on kuitenkin uusien tähtien ja uusien johtajien aika.

Pääkallo.fi:n kisajoukkue

Maalivahdit:
Eero Kosonen, Växjö Vipers
Jarno Ihme, Sirius

Puolustajat:
Juha Kivilehto, FC Helsingborg
Janne Lamminen, SC Classic
Jonne Junkkarinen, Happee
Lauri Stenfors, TPS
Krister Savonen, SC Classic
Tommi Aro, EräViikingit
Tatu Väänänen, SV Wiler-Ersigen

Hyökkääjät:
Nico Salo, SC Classic
Eemeli Salin, SC Classic
Jani Kukkola, EräViikingit
Jami Manninen, FC Helsingborg
Casper Pfitzner, Esport Oilers
Peter Kotilainen, Happee
Juuso Heikkinen, Happee
Joonas Pylsy, SC Classic
Sami Johansson, SC Classic
Miko Kailiala, EräViikingit
Janne Hoikkanen, Happee

30 pelaajan listalta ulkopuolelle jäävät:

Maalivahdit:
Pyry Luukkonen, TPS
Lassi Toriseva, Classic

Puolustajat:
Tero Tiitu, EräViikingit
Petri Hakonen, Helsingborg
Risto Töllikkö, Oilers
Jesperi Lindfors, Oilers

Hyökkääjät:
Mika Kohonen, Helsingborg
Mika Moilanen, EräViikingit
Jussi Piha, Classic
Rasmus Kainulainen, LASB

Lue myös:
Nimilista julki – näistä pelaajista valitaan Suomen MM-kisajoukkue
Kommentti: Miesten maajoukkueen herättävä todellisuuteen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Yeas
09/11/2016
Tuossapa se olisi mutta.......kohonen ja tiitu valitaan niinkuin tekstissä mainitaan.
S7
09/11/2016
Erimieltä Tiitusta, ei meillä ole yvlle tossa porukassa parempaa oikealta laukovaa pakkia, jos joku pystyis tohon se ois Hakonen, mikä sekin jätetty pois pääkallon toimesta. Muilta osin, ei valittamista.
Hiski
09/11/2016
Hienosti ja monipuolisesti analysoidut valinnat.
Kurkku
09/11/2016
Miten vasen kaista voi olla ongelma.? Suomellakin on loistavia rightin pelaajia?
Nappo
09/11/2016
Pfitzneriä ja H Johanssonia ei valita, koska ne on joskus kieltäytynyt kutsusta:D Kettusen pitäis ymmärtää, että tuola edustetaan suomea, eikä Kettusta itseään! Oishan Henkalle pitäny ehottomasti antaa paikka näyttää, jos kerta on ollu kiinnostunu kisoista
S7
09/11/2016
Samaa mieltä jos kieltäytyminen on tapahtunut joskus, eri mieltä jos viimeisen valmistavan vuoden sisällä!
Narri
09/11/2016
Miten olis Sami Koski Peliveljistä vasempaan laitaan? Ollut kohtuu kovassa lennossa tällä kaudella joten ansaitsisi mielestäni kisapaikan.
mixei
09/11/2016
Voiko joku perustella, miksi Hakonen ei olisi joukkueessa? Hyvä laukaus ja fysiikka, osaa muistaakseni pelata ainakin Väänäsen ja Kohosen kanssa, joita täydentäisi nopeudellaan hyvin.
Pomo
09/11/2016
Mun mielest vois tehdä B-maajoukkue (ei mikään u23) missä sitte voitais kokeille niitä ketkä ei iha mahu mukaan ja sit parhaat sais kokeilla A-maajoukkueessa
Koppakuoriainen
09/11/2016
MIssä on Jarkko Nieminen ?
juuh elikkäs
09/11/2016
Ihmiset eivät tunnu käsittävän, että kyseessä on vielä harrastelijalaji. Se, että joku joskus kieltäytyy kutsusta on täysin ymmärrettävää. Ei kukaan täysipäinen elä täysin salibandy ehdoilla kun ei sillä elä.

Jos Pfitznerin ja Johanssonin hyllytyksien takana on oikeasti se, että ovat joskus kieltäytyneet kutsusta niin ei hyvää päivää. Toki tämä on spekulaatiota, mutta eihän sitä ikinä tiedä.
hieroja
09/11/2016
Johansson voi tilata vaikka oman huoltajan mukaan ja skipata kaikki palaverit jos peli kulkee noin hyvin. Ehdottomasti mukaan.
Säbäguru
09/11/2016
Hakonen kisakoneesee ja vaikka aro rannalle...
Vain sählyö
09/11/2016
No juu onhan tää ihan naurettavaa pelleilyä hyllyttää pelaajia yhden leirikieltäytymisen pohjilta. Kuten yllä mainittiin niin aika harrastepohjaista tää touhu on.
Trollien trolli :D
09/11/2016
Hyvä heitto narrilta. Ostetaan!
Kosken
09/11/2016
Sami kisakoneeseen. YV pelaamisen erikoismies, ja varmasto täyttäis oman ruutunsa myös 3-4 kentässä.
Nuorennusleikkaus
09/11/2016
Toivon, että Kettunen jättää tällaiset nimet pois kisakoneesta, kuten Juha Kivilehto, Tommi Aro, Mika Moilanen, Janne Lamminen, Tatu Väänänen, Jani Kukkola, Mika Kohonen ja Tero Tiitu.
Stadi
09/11/2016
Ei vakuuttanut ns. majun miehet tänään vantaalla, ainoastaan tepsin stenfors ansaitsisi paikan paikan kisakoneessa. Kyllä Kukkola ja Kalliala kuuluvat silti sinne.
S7
09/11/2016
"Ei kukaan täysipäinen elä täysin salibandy ehdoilla kun ei sillä elä."

Kuinka moni urheilija Suomessa elää? Esim Riossa kisanneista? Ja kuinka paljon enemmän uhrauksia he joutuvat tekemään lajinsa eteen, että pääsevät kaikkien haukuttavaksi? Säbässä noita majuleirejä ei oo montaa...
sampo
10/11/2016
Ei Johanssonin kohdalla puhuta yhdestä tai edes kahdesta leiristä. Kyllä mies on vuosien aikana jättänyt paljon leirejä väliin. Välillä motivaatio maajoukkuetta kohtaan oli kovempi, ja nähtävästi taas kuluneella episodilla heikompi. Mies itse on tiettävästi sanonut että haluaisi kisoihin, mutta eiköhän se kortti ole jo katsottu ja sillat poltettu. Oikea ratkaisu Kettusen tiimiltä.

Hakosella ollut rikkonainen kausi Ruotsissa. Ei ole tällä hetkellä täydessä kunnossa. Poikahan oli joutunut jopa kuntokuurille Ruotsissa :D

Pfitzner taas on peruslöysä espoolainen, joka maaleja osaa tehdä, mutta puolustaminen ei kiinnosta vieläkään edes vähää alusta. Näkeehän sen kotiliigan miinustilastoistakin.
NBA 2K17 MT PC
15/11/2016
<strong>NBA 2K17 MT PC</strong>

You always know the right thing to say.
Kettunen ei ole kettu
30/11/2016
jos Kettunen jättää tällaista pelaajille kun Pfizner pois, koska Pfizner sanoi ei harjoitusleirillä, hänellä on Ego ongelma

Laituri on hyvässä iskussa, ja juuri vasemman puolen laitureista on pulaa. Pfitznerin kohdalla ongelmaksi on kuitenkin muodostumassa ilmeisesti se, että pelaaja kieltäytyi taannoin maajoukkuekomennuksesta lomamatkaan vedoten.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.