Liigat

VeikkausTV-ennakko: Indians kääntämään alavireistä kelkkaa Seinäjoelle

20.11.
2016
0 Kommenttia
0
Liigat
Viime kaudella Santeri Toropaisen Indians voitti molemmat keskinäiset, mutta Tuukka Kivirannan SPV on ollut tänä syksynä iskussa. Kuva: Juha Käenmäki

Viime kaudella Santeri Toropaisen Indians voitti molemmat keskinäiset, mutta Tuukka Kivirannan SPV on ollut tänä syksynä iskussa. Kuva: Juha Käenmäki

VeikkausTV näyttää ennen MM-kisataukoa miesten Salibandyliigasta vielä yhden ottelun, kun sunnuntaina Seinäjoella kohtaavat SPV ja Indians. Seinäjokisten edellisestä pelistä on jo kolme viikkoa, ja seuraava odottaa lähes kuukauden päästä.

Lähtöasetelmat:

Merkittävästi tälle kaudelle uusiutunut SPV on pelannut tutun valmentajan Tommy Koposen alaisuudessa hyvän alkukauden, ja 10 ottelusta seitsemän on päättynyt Pohjanmaan punaisten voittoon. Kuuden voiton putki katkesi ennen edellistä maaottelutaukoa, kun EräViikingit oli maalin verran Seinäjoella parempi 7-8. Sarjanelosen pelaaminen on muuttunut aktiivisempaan ja pallokontrollia korostavaan suuntaan, mutta joukkue ei ole silti unohtanut parasta ja mestaruuksia tuonutta asettaan – nopeita kääntöjä ja suoraviivaisia toimituksia ylöspäin.

Pitkän pelitauon jälkeen yhden ottelun ajaksi kehiin palaavalta SPV:ltä vaaditaan sunnuntaina kärsivällisyyttä, sillä Indians tuo Espoosta paikalle tiiviisti puolustavan ryhmän, joka pyrkii kääntämään peliä nopeasti isäntien tapaan.

10 pelistä kahdeksan pinnaa kerännyt ”Heimo” aloitti kauden hienosti kolmella voitolla, mutta sen jälkeen on tullut mutkia matkaan, ja vastustajat ovat oppineet pelaamaan Westendin ylpeyden tiivistä puolustusta vastaan. Sarjasijoitus on pudonnut seitsemänneksi, ja kuudesta edellisestä pelistä on vain yksi voitto. Avauserät ovat olleet vaikeita Indiansille, ja monessa pelissä joukkue on jäänyt alkuvaiheessa jo takamatkalle.

8-4 hävinnyt Indians pelasi eilen Oilersia vastaan tärkeän Espoon herruusottelun lähes 3000 ihmisen edessä, ja nyt Stefan Korhosen pitäisi pystyä lataamaan ja motivoimaan ryhmä uuteen taisteluun Pohjanmaalla heti seuraavana päivänä. Haasteellisemman puoleinen homma.

Kuumat ja kylmät:

SPV:n Jari Hankkion kuuma alkukausi (18+6) poiki miehelle visiitin myös maajoukkueeseen Växjön EFT-turneeseen, ja 25-vuotiaan härkämäisen laiturin itseluottamus on kunnossa. Sami Koski (6+15) on palannut varjojen mailta, ja hänen pelaamistaan on ollut ilo katsoa alkukaudella. Tuomas Mustonen ja Matias Veikkola ovat olleet hyviä hankintoja takalinjoille.

Kokeneemman kaartin kolmikolta Tuukka Kiviranta (4+1,-2)-Teppo Mäkelä (5+1,-2)-Henri Myllymäki (2+3) voi odottaa edelleen toistaiseksi nähtyä enempää, mutta heidän arvonsa joukkueelle kasvaa kevättä kohti mentäessä.

Indiansin paras pistemies Valtteri Kainulainen on tehnyt 11 (8+3) pistettä, ja se kertoo paitsi maltillisesta tehtyjen maalien määrästä (47), myös siitä että tehot ovat jakautuneet laajalle rintamalle. Maalivahtipeli on EräViikingit-peliä (1-11) lukuun ottamatta toiminut hyvin, ja espoolaiset eivät kaadu Mikko Kirvesniemeen tai Marek Öigeen – kumpi maalissa nyt milloinkin sattuu olemaan.

Yhteinen historia:

Tasaista on ollut viime vuosina. Viime kaudella Indians oli parempi molemmissa peleissä (8-5 ja 9-8 ja.), ja sitä edellisellä sesongilla SPV oli puolestaan etevämpi kahdesti (7-6 ja 8-6).

Taistelupari:

Tuomas Mustonen, SPV – Valtteri Kainulainen, Indians

Viidellä edellisellä kaudella 125 peliä liigassa ja Divarissa Indiansin paidassa pelannut Mustonen vääntää ensimmäistä kertaa nyt vanhaa seuraansa vastaan, ja rankkarispesialistin näyttöhalut ovat varmasti tapissa. Vieraiden kippari ja hyökkäyspään tärkein soihdunkantaja Kainulainen yrittää heittää kapuloita entisen joukkuekaverin rattaisiin ja omalla esimerkillä pumpata joukkuetta vielä yhteen taistoon ennen MM-taukoa.

Kokoonpanot:

Kauden hyvin aloittanut Indiansin Heikki Iiskola on ollut sivussa kolme edellistä peliä. Kokoonpanot ilmestyvät tänne sunnuntaina iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

29.10. SPV-EräViikingit 7-8
28.10. Koovee-SPV 1-6
23.10. SPV-LASB 10-2

19.11. Oilers-Indians 8-4
12.11. Classic-Indians 4-3
11.11. Indians-TPS 3-5

Tulosvetovihje:

Jaksaako Indians syttyä?

SPV:lle peli on ainoa yli puoleentoista kuukauteen, kun taas Indians pelaa taukojen välissä neljästi. Alla on ison latauksen Espoon derby, ja Seinäjoella odottaa levännyt, nälkäinen sekä tunnetusti kova kotijengi, joka on nakutellut 38 maalia neljässä kotipelissä. Indiansilta vaaditaan aikamoinen uroteko, jos joukkue mielii pinnoja ottaa mukaan lakeuksilta, mutta ainakin alussa punanutut voivat hakea hetken peliään.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: SPV 7,8,9-Indians 2,3,4
Peliaika ja -paikka: su 20.11. klo 17, Seinäjoki

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Seinäjoelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.