Varusteet

Video: Miksi Mikael Järven mailakassissa on hiekkapaperia?

28.11.
2016
19 Kommenttia
14
Varusteet
Pääkallo.fi pääsi tutustumaan Mikael Järven mailakassin sisältöön.

Pääkallo.fi pääsi tutustumaan Mikael Järven mailakassin sisältöön.

Pääkallo.fi:n Minä ja mun maila -juttusarjan toisessa osassa päästään perehtymään konkaripelaaja Mikael Järven, 38, työkaluun.

Järvi on yksi Suomen ja maailman kautta aikojen kovimmista salibandynpelaajista. Metsuri-lempinimeä kantavan pelurin palkintokaappi pullistelee niin henkilökohtaisia kuin joukkuesaavutuksia.

Syyskuun alussa Järvi pääsi yllättämään salibandykansan, kun siirto liiganousija LASB:n riveihin julkaistiin. Ennen LASB-siirtoa Järvi ehti edustaa SSV:tä (ja Viikinkejä) peräti 16 kautta putkeen.

Järvi on pelannut Salibandyliigassa yli 20 vuotta, joten käytössä on ollut monenlaisia mailoja. Mutta minkälaisella mailalla hän pelaa nyt? Ja miten mailat ovat muuttuneet vuosien varrella? Entä onko Järvi kova virittelemään mailojaan? Nämä ja aika moni muu asia selviää alla olevalta videolta.

Video: Jussi Ojala

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Junnu#8
28/11/2016
Näitä videoita on hauskaa kattoa. Hyvä Mikke!
Pasi soimonen
28/11/2016
Pelaa kyllä lyhyellä mailalla, no on kuiteski hyökkääjä, vai onko edes enään? Voi vaan kuvitella miten toi homma ottaa lihaksiin tossa iässä. Hienoo äijä !
Vee
28/11/2016
Kova jätkä. Toivotaan että paikat kestää ja pääsee täysipainoisesti johdattamaan LASBia eteenpäin. Arvostus kova miestä kohtaan.
Peukku.
28/11/2016
Loistava videosarja! Saisi tulla tiuhempaankin tahtiin jaksoa pihalle.
mob
28/11/2016
Olikos se muuten edelleen säännöissä niin, että lavan käyristäminen oli se ainoa asia, mitä sille sai tehdä...? Tuosta videosta ottaa vastustajat kiinni ja laittaa Metsurin ulos ottelusta väärästä varusteesta :-)
Kiertoranne
28/11/2016
Oikein hyvä video taas. Lisää näitä! Mukavan rento meininki.
asd
29/11/2016
407 Maila

1) Mailan on oltava IFF:n hyväksymä ja merkitsemä.
Varren kaikenlainen muunlainen käsitteleminen kuin lyhentäminen on kielletty. Vartta voi teipata aloitusmerkin yläpuolelta, mutta tun­nistus- ja hyväksymismerkintöjä ei saa peittää.

2) Lapa ei saa olla teräväreunainen ja sen käyryys saa olla kor­keintaan 30 mm.
Lavan kaikenlainen muunlainen käsitteleminen paitsi taivuttaminen on kielletty. Lavan käyryys mitataan lavan sisäpuolen korkeimmasta kohdasta mailan maatessa tasaisella alustalla. Lavan vaihtaminen on sallittu, mikäli lapa on hyväksytty varren kanssa ja on samaa tuo­temerkkiä, mutta uutta lapaa ei saa heikentää. Lavan ja varren liitos­kohdan teippaaminen on sallittu, mutta korkeintaan 10 mm lavan näkyvästä osasta saa olla peitettynä.
Junnu#8
29/11/2016
Jos laitat muutaman eva nauhan varteen lisää. Ja saat varteen lisää paksuutta. Niin ei suoranaisesti lisää mitään ominaisuutta muihin pelaajiin nähden.
S7
29/11/2016
Varttahan saa sääntöjen mukaan teipata, kuhan merkit näkyy ja aloitusraja. Mutta lapaa ei saisi hioa, mutta kuka ton pystyy tarkastamaan...
Jortikka
29/11/2016
Loistava sarja! Lisää vaan jaksoja pihalle! Mukavaa seurattavaa.
Marjat
29/11/2016
Kuka sanoo, että hiominen olisi uuden lavan "heikentämistä"? Siinähän vain parannetaan ominaisuuksia. Tulkintakysymys.
jaap
29/11/2016
"Lavan kaikenlainen muunlainen käsitteleminen paitsi taivuttaminen on kielletty."
Osku
29/11/2016
"Lavan kaikenlainen muunlainen käsitteleminen paitsi taivuttaminen on kielletty." Eli periaatteessa hiominen on kielletty. Tämä on periaatteessa aika tyhmä sääntö. Ymmärrän kyllä, että mailasta ei saa tehdä "vaarallista", eikä sen rakennetta saa muokata. Mutta jonkunlainen pelaajakohtainen mailan "tuunaaminen" voisi olla lajille jopa hyödyksi. Ei tarvitse olla niin vanhoillinen kuin useimmat toiset lajit. En keksi muuta perustelua sille, että eri valmistajan varsia ja lapoja ei saa yhdistellä kuin, että valmistajat ovat ajaneet tämän säännön läpi. Miksi ei saisi yhdistellä, jos molemmat ovat IFF:n hyväksymiä? Tästäkin voisi saada hyvän historiikin, miksi tällaisiin sääntöihin päädyttiin ja mitä niillä haettiin.
#20100
29/11/2016
Oskun ehdottama historiikki, tuon yhdistelmämailasäännön osalta olisi kyllä mielenkiintoista luettavaa. Olen myös samaa kysymystä miettinyt, että miksi varsia ja lapoja ei saisi yhdistellä, kunhan molemmat ovat IFF:n hyväksymiä.
Bambou
30/11/2016
Yhdistellä ei varmaan saa koska yhdistelmät eivät ole IFF:n hyväksymiä. Sitä varten kaikki yhdistelmät pitäsi IFF:n hyväksyä tai olla joku standardi kiinnityksien suhteen. Toisaalta samalla valmistajallakin voi ruuvien paikat olla eri lavoissa eri kohdissa, joten ei sama valmistajakaan takaa kiinnityksen varmuutta.
Junnu#8
30/11/2016
Ja lavat ovat myös asia erikseen. Ristipääruuvi on useimmissa. Mutta nykyään käytetään myös Torxruuvia. Missä ruuvin kanta on erilainen kuin ristipääruuvissa. Toki tämä ei niin vaikuta mailan ominaisuuksiin.
Osku
30/11/2016
"joten ei sama valmistajakaan takaa kiinnityksen varmuutta." Ei niin ja on ihan laillista yhdistellä 10 vuotta lapa uuteen mailaan, vaikka niiden yhdistelmiä ei olisi koskaan myyty. Ainoa edellytys on, että ne ovat saman valmistajan. Ruuveilla, tai niiden paikoilla, ei ole säännön puitteissa mitään väliä. Mielestäni tämä on täysin turha sääntö ja ajaa vain valmistajien etuja.
lapa ja varsi
30/11/2016
Mitäs sitten kun Unihocin lapa irtoaa Fatin varresta ja lentää katsomoon jonkun silmään? En tiiä minkä verran siinä kuka selvittelee mitäkin, mutta vakuutusyhtiöiden ja muiden kiinnostuneiden lienee helpompi etsiä syypäitä kun väline on kokonaisuudessaan samalta valmistajalta. Tämä siis ihan arvailua.
Petjaa
30/11/2016
Huikee sarja, näitö lisää lisää.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.