Divarit

Video: Punakortti heilui kakkosessa – suihkukomennukset väärästä varusteesta ja rikotusta varusteesta

20.11.
2016
56 Kommenttia
7
Divarit
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kakkosdivisioonan Happee Steamers ja Diamonds kohtasivat lauantaina Jyväskylän paikallisottelussa. Happee Steamers vei voiton maalein 7-4.

Ottelussa nähtiin kaksi sangen harvinaista punakorttia. Ensiksi Steamersin Niko Ilmonen lensi suihkuun mailan tahallisesta rikkomisesta. Tästä muutamaa minuuttia myöhemmin Steamers halusi tuomareiden tarkistavan Diamondsin Jari Aromaan mailan, sillä kotijoukkueen mukaan mailassa oli eri valmistajan lapa ja varsi. Tuomarit päätyivät samaan lopputulokseen, ja myös Aromaa näki lopulta punaista. Tapaukset on katsottavissa videolta kohdasta 5.55 eteenpäin.

Ottelun tehopelaajia olivat hattutempun laukonut Steamersin Julius Jousi sekä Diamondsin Eetu Eronen, joka tehtaili pisteet 1+2.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Tieto
20/11/2016
Aikamoista.
Joopajoo
20/11/2016
Joukkueen suoranaista paskuutta jos voiton avaimia haetaan vikisemällä yksittäisen pelaajan kombinaatiomailasta.
Heisun heiluvilles
20/11/2016
Järkyttävää paskaa kattoa. Alkaa ihan suoraansanottuna kiehuu kun kattoo tuomareiden touhua. Ei hevonen.
Voivoi
20/11/2016
Täytyy sanoa että steamers näytti sisäisen itsensä tuossa tilanteessa! #höykky
Hävettää
20/11/2016
Vmp
Dii
20/11/2016
1. Ensimmäinen punainen täysi farssi. Jos olisi lyönyt mailan maahan niin että se menee katki, olisi tilanne ollut selkeä punainen. Mailaan nojaaminen avopaikasta epäonnistumisen jälkeen on aivan luonnollinen reaktio, eikä tuossa kyllä tahallisuutta ollut millään. Se että siitä väkisin lähdetään hakemaan 5+20min rangaistusta on säälittävää ja naurettavaa, toivottavasti tuomarit (tai ainakin tämän viheltänyt tuomari) pysyy alasarjoissa. Asennevamma ei ole taidoista kiinni, vaan halusta pönkittää omaa egoaan.

2. Mailan tarkistus, ilmeisesti sen takia että tasoitetaan viiden minuutin rangaistukset. Joka tapauksessa, tässä tuomarin virhe puretaan vastustajan jengiin, naurettavimmalla tavalla mitä vain on. Mailojen tarkastajat ovat vuosien saatossa saaneet häviäjän maineen ja ihan syystä. Toivottavasti Happeen porukalla on kova morkkis asiasta.
Hävetkää steamers
20/11/2016
En ikinä kehtais pelata tuollaisessa joukkueessa jossa meininki on tälläinen. Todella ala-arvoista joka ei lajiin kuulu. Hävettää kattoa kun koko joukkue möykkää yhestä mailasta. Jos ette pelaamalla saa ylivoimaa itselle niin menkää vitosdivariin!
Timatti
20/11/2016
Hauska katsoa miten porukka täällä purnaa tuosta väärästä varusteesta :) säännöt ovat sääntöjä ja ne ovat samat kaikille.
selvä
20/11/2016
Kyllähän toi ensimmäinen punanen on ihan selvä, pelaajan toiminnasta ja reaktiosta mailan napsahduksen jälkeen näkee, että ei kyllä ollut vahinko.
Erikoista
20/11/2016
Pystyykö joku paikallaolija sanomaan, mutta videolla näyttää että eka punainen kortti lähtee vasta vihreän veskarin huudosta? Jos näin niin silloin mittaus on ihan ymmärrettävä. Muuten täyttä paskaa!
Sääntökirja
20/11/2016
Onhan toi vähä raukkamaista valittaa kaverin mailasta, mutta säännöt on säännöt ja niitä pitää noudattaa. En näe siis mitää väärää valittaa siitä jos vastustaja rikkoo sääntöjä.
kärpät
20/11/2016
Videolla kuuluu vihreän vaihtopenkiltä huuto pelivälineen rikkomisen jälkeen "lukekaa säännöt musta !" Tämän jälkee mailan tarkistus mielestäni pätevä ratkaisu !
totuus esiin
20/11/2016
happee on suomen salibandyn Häppee!!!
Ettei vaan
20/11/2016
Sääntökirja ite kommentoisi omia tekemisiään hahahaha! :D
Säälin
20/11/2016
Säälittävä joukkue tuo Happeen harrastelijoiden jengi. Ihan turhaa tuollainen touhu.
Selvän kanssa samaa mieltä
20/11/2016
.
Näkki
20/11/2016
Miks kukaan pelaa sääntöjen vastaisella mailalla? Siinä vasta välinpitämättömyyttä omaa joukkuetta kohtaan onki!
A45
20/11/2016
Nyt on turhautuminen lähellä. Heti kolmas kommentti on perustelematon "tuomarit on homoja" -tyylinen valitus. Ennen kliseista purnaamista: Opetelkaa säännöt. Menkää itse tuomaroimaan. Perustelkaa mielipiteenne. Onko kyseessä tulkintaero, vai suoranainen virhe? Hyvä, että näistä uutisoidaan -> keskustelua aikaiseksi -> yleistä mielipidettä näkymään ja toivottavasti muuttumaan.
Ensimmäinen punainen oikea tuomio. Rikkoo mailansa aivan selkeästi - ei sitä tarvitse aina lyödä laitaan/ylärimaan. Miten tästä voi edes purnata? Varsinkaan videon jälkeen? Ymmärrän kyllä, että joku voi tulkita tilanteen eri tavoin. Tuomari kuitenkin tulkitsi näin - oikeutetusti.

Toinen punainen myös oikea tuomio. Steamersin toiminta vain kyseenalaista - toisaalta, miksi ihmeessä pelaisit yhdistelmämailalla? Enemmän pelaajan omaa piittaamattomuutta.
Videotuomari
20/11/2016
"..vasta huudosta." Öh, kuinka monta tilannetta joka ottelussa tulee siitä, että pelaajat huutaa ensin, ja sitten vasta vihelletään? Varmaan kaikki. Mitä epätavallisempi tilanne, sitä varmemmin joku huutaa aina ennen vihellystä. Tuomarihan viheltää vasta kun on varma asiasta, pelaajat huutaa ihan huvikseenkin.
Heittäköön ensimmäisen kiven
20/11/2016
Sääntöjen vastainen varustus; mikä siinä ettei muka sääntöjä pitäisi noudattaa. Aivan varmasti vastareaktio tuohon Ilmosen punaiseen ja täysin ymmärrettävissä. Tekopyhät huutelijat voivat suksia kuuseen. Säännöt ovat sääntöjä, kummallekin joukkueelle. Olisiko Steamers edes mittauttanut mailaaa ilman Ilmosen punaista? Eivät asiat ole niin mustavalkoisia.

Ps. Ilmonen tempusta vaikea sanoa, yrittikö edes rikkoa mailaansa.
S7
20/11/2016
Eka rajoilla, koska aika usein pelaajat kokeilee onko maila rikki just tolla tavalla. Sitä en tiedä tekikö tossa niin, vai tahallinen rikkominen? Mutta ei mun mielestä edes jäähy, omahan on keppi ja mitään vaarallista ei ollut. Toka joo ihan oikein, mutta toi sääntö jo pikkasen aikansa elänyt, paitsi mailan valmistajien mielestä :-). Riitesuo vois taas avautua, se parasta, esim parketista-> vaikka käsittääkseni 2dirre neppailijat sillä enempi pelaa kuin liigalaiset;-) (tapaus joku vuosi sitten ja ssv teki Lasselle pahaa)
Kalero
20/11/2016
Jyväskylä, make salibandy great again!

muistutuksena kaikille tasapuolisesti, aivan sama vaikka taivaalta satais mummoja pitsihousut jalassa tai kuinka vituttais tuomarien perseily niin ikinä missään tilanteessa elä mittauta vastustajan käyristystä, tsekkaa mailan ja lavan valmistajia tai tarkista onko hikipannassa solmua. Älä. Missään. Tilanteessa. Tee. Mitään. Noista.

Pelin jälkeen voit kotona itkeä tyttö/poikaystävälle kuinka tuomari oli huono, mutta nyt jumalauta. Etiketit haltuun.
Happen muovi
20/11/2016
Happeen muovi näytti nyt tasonsa. Hävettää entisten Ankkojen puolesta rajusti, mutta onhan se kakkosdivarissa voitto haettava hinnalla millä hyvänsä :) Amatöörit.
juuh elikkäs
20/11/2016
Kyllähän tuo Ilmosen mailan katkaisu aika tahalliselta näyttää. Painaa mailan ihan tarkoituksellisesti poikki ja lähtee vaihtoon hämmästelemättä edes sekunnin kymmenystä. Ei tuosta vahinkoa saa vääntämälläkään.

Toinen punainen oli kyllä niin naurettavaa toimintaa Happeelta kuin vain olla ja voi. Tuollaista ei näe edes junnusarjoissa saati aladivareissa.
Heittäköön ensimmäisen kiven
20/11/2016
Kalerolle: kerros syy tähän, miksi sääntöjen vastaisella varustuksella saisi pelata ja sitä ei saisi sääntöjen puitteissa mittauttaa? Kukaan ei koskaan ikinä perustele asiaa, vaan aina kuulee näitä "näin on aina ollut" ja "onhan se nyt raukkamaista" selityksiä. Joku varmaan jossain aikojen alussa, keltä ensimmäisenä maila mittautettiin suhtautui asiaan, että "hitsin raukat!" ja siitä lähtien kaikkien on pitänyt hävetä, jos ko.sääntöpykälään vetoaa.
Kaikki tietävät säännön, väärällä varustuksella pelaavatkin; miksi siitä pitäisi olla hyshiljaa?
Jyrä
20/11/2016
Ilmosen turhautuminen huti menneen kudin jälkeen ymmärrettävää, eikä varmaankaan ainakaan tietoisesti hakenut mailan katkaisemista. Tuosta mailan tarkastamisesta olen ymmärtänyt että kait sitä pidetään herrasmies sääntönä, ettei puututtaisi toisten vehkeisiin...
Höykky on pahaa
20/11/2016
Jahvalle kenkää
Osku 77
20/11/2016
Säännöt on sääntöjä ja niitä on noudatettava
Siima
20/11/2016
Aikoinaan vastustajalle kerrottiin pelin aikana / erätauolla jos kaverin maila tai muu varustus harmitti tai ei ollut sääntöjen mukainen. Annettiin mahdollisuus korjata tilanne. Ei siinä tuomareille menty itkemään.

Mut kuten moni noheva on sanonut, säännöt on sääntöjä. Asiat voi vain hoitaa monella tyylillä.
Hyi olkoon
20/11/2016
Toivottavasti Jahva-Jauhiainen hävettää, oksettava teko. Ei löydy sanoja kuvaamaan myötähäpeän suuruutta
Max
20/11/2016
Tällaisten takia laji menettää AIKUISpelaajia alasarjoista jotka haluaa vain "kilpailuliikuntaa" hienon lajin parissa, surullinen tapaus. On sääntöjä ja sääntöjä, pitää vaan erottaa mikä on oikeasti tärkeää. Steamers herätti nyt kaikki taas possunreiät kirjoista tulkitsemaan
Arto Kilponen
20/11/2016
Jos halutaan sallia yhdistelmämailat, niin sitä ei todellakaan tehdä millään "no jätkien kans sovittiin et ihan ok, vastustajakin jonkun huhun mukaan sallii tämän"-systeemillä, vaan se korjataan sääntöihin esim. kesän aikana. Koska tämmöinen sääntö on ihan selvä (joka ikinen pelaaja on tietoinen), niin sitä on aivan taatusti mietitty liitossakin. Ja kun sitä on mietitty ja päädytty siihen, että tämmöinen sääntö on hyvä olla olemassa, niin sitten mennään sillä. Täysin turha syyttää sen kummemmin tuomareita kuin protestoivaa joukkuettakaan siitä, että mennään sääntöjen mukaan.
Höyberi
20/11/2016
En ymmärrä miksi aina alkaa itku kun mailoja tarkastetaan. Ihan parasta viihdettä. Johan veri virtaa ja kansa viihtyy. Jos pelin saa käännettyä voitoksi mailan tarkastuksella, niin eihän mikään ole sen makeampaa. Sen makeampaa on ehkä ainoastaan lukea noita itkukommentteja ?
Jokke
20/11/2016
Luenko tuomarin huulilta oikein, että sanoo "Voi v****!", kun tajuaa joutuvansa antamaan punaisen väärästä varusteesta?
Punaista pukkaa
20/11/2016
Eka punainen ei hitto. Jos tasapaino horjahtaa ja sitä ottaa tukea tikusta ja tikku katkeaa.

Toka punainen melko nopeasti mieki katsoin mikä hiton tikku sil on
häppee
20/11/2016
"tasapaino horjahtaa'

Näkeehän tuosta sokea Reettakin, että se maila laitettiin tahaltaan poikki.
Rronb
20/11/2016
Tuo mailacombo sääntö olisi ihan hyvä poistaa näistä hassuttelusarjoista. Eri asia pääsarjat joissa ihan virallisestikin soppareita eri välinevalmistajien kanssa. Uutta tikkua, lapaa ja grippiä tulee kun vaan huoltajalta viitsii pyytää.

Kuvitellaan tilanne, että peliä edeltävissä treeneissä menee kolmosdivaria pelaavalta sählykeijolta exelin mailasta lapa rikki. Ei rahaa/aikaa/mahdollista saada sopivaa ennen matsia. No laitetaampa vanha fättärin lapa kiinni kun se ajaa asiansa hyvin.

Näin pääsee Keijo Sähly pelaamaan lungisti eikä tarvitse pelätä sitä, että joku ulvoo "laittomasta varusteesta".

Jotain ihan konkreettista ja käytännönlähestä selkeyttä näihin sääntöihin. Aladivarit ovat aladivareita eikä niissä välttämättä kiinnosta pelata niin muna pystyssä vimpan päälle varusteilla. Tärkeintä lähinnä päästä pelaamaan.

Turvallisuutta kun nämä häröcombot eivät vaaranna.

Mutta rauhaa kaikille.
Paikalla ollut
20/11/2016
Eka punainen lähti liikkeelle Diamonds maalivahdin huudosta, kumpikaan tuomari ei nähnyt Ilmosen mailan katkeamista. Diamondsin vaihtopenkki vaati myös jäähyä tuosta. Ilmosen veto lähti kuudenteen kerrokseen, hän näytti kokeilevan samantien onko keppi poikki vai ei. Nyt se näytti napsahtavat poikki pienestä painamisesta, maila taisi katketa osittain jo laukauksen aikana. Diamonds oli siinä vaiheessa ollut jo jonkun aikaa sellaisessa myllyssä että saivat jäähyn myötä pikkuisen pelistä taas kiinni. Steamerssin reaktio tapahtumaan oli siis ihan oikeutettu. Hemmetin hienoa Jyväskylän jengit, paikallisväännöissä aina sattuu ja tapahtuu!
Hauska
20/11/2016
Aromaa, vanha liigapellaja pelaa väärällä varusteella ? Miksi ? Omaa joukkuetta kohtaa tyhmää ottaa tämä riski että maila tarkastetaan jossain vaiheessa kautta. Säännöt ovat sääntöjä ja ne on tehty kaikille noudatettavaksi turha puhua mistään herrasmies touhusta koska peli muutenkin niin sikamaista aladivareissa.
Jz
20/11/2016
Selvä homma sääntöjen puitteissa, toki voi miettiä onko koko säännöllä mitään järkevää perustetta. Turhaa periaatteessa itkeä kenellekään kun tuohon antaa mahdollisuuden.

Toisaalta sitten käytännössä - jos itse saisi punaista vastaavasta, niin saattaishan sitä hetkeks ottaa asiasta hieman itseensä ;)
Puntit tasan
21/11/2016
Ihan yhtälailla naurettavaa ja häpeällist jos pitää saada vastustajalle jäähy että rikkoo omat varusteensa. Yhyy ja buuhuu! Epätoivosta on jos tuollalailla pitää yrittää peliä voittaa.

Toinen jengi sit antaa pienen piikin takasin täysin oikeutetusti tarkastuttamalla mailan.
asd
21/11/2016
Molemmat joukkueethan olivat kuitenkin herrasmiehiä eivätkä tehneet yhtään YV maalia näiden vitosten aikana :)
höhö
21/11/2016
Aivan järkyttävä tuo eka punainen :D sen seurauksena kuuluu huuto "antaisit meidän vaan pelata tän pelin" hiukan ironinen kun käskevät tarkistamaan vastustajan mailan :D taas muutama ihan naurettava sääntö vaikka kyseessä onkin harrastelaji
Dumari
21/11/2016
Eka punanen on täysin sääntöjen (pelaaja rikkoo vihastuksissaan mailansa tai varusteensa) mukanen eikä toisessakaan ole selittelemistä. Tuon erimerkkicombon taustalla on mahdolliset korvauskysymykset. Kenellä on vastuu, jos maila pettää ja aiheuttaa vahinkoa. Tämän takia erimerkkisiä comboja ei sallita.
S7
21/11/2016
Sääntöjen mukainen ehkä, mutta pelin hengen mukainen? Esim mailan tai kypärän heittämisestä ilman rikkoutumista selvinnyt ilman mitään, vaikka noissa ihan oikeeta vaaraa.
S7
21/11/2016
Tulkitaanko jatkossa niin, että kun pelaaja kokeilee onko maila kunnossa ja napsahtaa poikki tahalliseksi rikkomiseksi? Koska näinhän se menee sääntöjen mukaan. Videolta nähtynä tilanne on siinnä ja siinnä, mitään vaaraa ei ole. Melkein rikkinäisellä pelaamisella taas on oma vaaransa. Tulkinnat kuntoon!!
Niinno
21/11/2016
Kyseisellä pelaajalla on kyllä tapana "nojata mailaan" aina jos veto epäonnistuu avopaikasta eli en ehkä itse allekirjoittaisi tuota että kokeili vaan oliko maila ehjä :D sen kummemmin siis kommentoimatta tuomion oikeutta/vääryyttä.
Videotuomari
21/11/2016
Jos epäilee onko maila rikki, niin mene hyvä ihminen vaihtoon ja testaa siellä, tai vaihda suosiolla se maila ehjään! Onhan tuo kentällä "vahingossa, tavoilleen uskollisena, mailaan nojailu" niin tyhmää, että saakin ottaa siitä vitosen.
Miks et ite pelaa kakkosta?
21/11/2016
Täällä aika moni kommentoija pitää kakkosta ihan höntsä sarjana... esim. kakkosta ja kolmostakin verraraan tuossa "sählykeijo" kommentissa... kakkonen on kuitenkin jo kolmanneks korkein sarjataso ja kolmonen on siihen verrattuna kuin yö ja päivä..
S7
21/11/2016
Hähää! Mannerin Santtu heittänyt vastaavia studiossa ja saanut vihasia viestejä perään. Mutta mitä Santtu tekee, pitäytyy linjassaan. Onko sitten höntsäsarja riippunee mihin vertaa? Häntäpään jengit ainakin etelässä on kyllä ainakin semihöntsiä, vai miten sen korrektimmin sanoisi? Tällä hetkellä tällä tasolla pelaa.lähes 100 jengiä, mikä on ehkä liikaa...
KGP
21/11/2016
Kyllähän tuon nyt Ilmonenkin tietää, että jos painaa 80-kiloisen massansa tuon muovikepin päälle, se kyllä katkeaa. En syyttäisi tuomareita, hölmö temppu pelaajalta. Tokikaan en pitäisi vääryyteenä, vaikka olisi katsottu sormien välistä, koska ei ollut mikään aggressiivinen tai teatraalinen mailanrikkosmisperformanssi.

Noh, kliseisesti sanottuna, Ilmonen antoi tuomarille mahdollisuuden viheltää.
Rronb
21/11/2016
Kakkonen on toki kolmanneksi korkein mutta esimerkiksi juuri Keski-Suomen alueella myös neljänneksi alhaisin. Se on vähän miten kattoo. Kakkonen häviää myös painoarvoltaan vaikkapa monelle junioreiden SM-sarjalle ja Naisten Salibandyliigalle.

Hirveän moni kakkosen jengi nykymuodossaan selviäisi edes Dirrestä taloudellisesti. jne. Kakkonen on puuhastelusarjojen korkein sarjataso.
JZ
23/11/2016
Ei tietenkään selviäisi Divarista kakkosen jengit. Sehän on tällä hetkellä jopa kalliimpi sarja kuin liiga kulujen puolesta.

Joukkueita kakkosessa on vähän liikaa, se on kyllä totta. Mutta kyllä siinä sarjassa pelaaminen jo jotain kykyjä vaatii, ja etenkin kärkijengit ovat ihan kilpailukykyisiä jo Divariinkin.
Höpösarja
24/11/2016
Niin se vaan kuitenkin on että höntsämiehet laittoi eilen steelerssin liigaporukkaa hienosti ahtaalle... Että onko sitten nuo kaikki sarjat liigaa myöten höntsää???
MAek
25/11/2016
Ai voittiks ne? Ei. Eikös Cupissa pelata voitosta? Joo.

Nägyy. #höpöhöpösarjat
#20100
29/11/2016
Mitä tulee tuohon mailan tarkastamiseen, niin mielestäni turha kitistä siitä tulleesta jäähystä. Yhdistelmämailalla pelatessaan antaa aina vastustajalle mahdollisuuden hankkia itselleen ylivoiman. Onhan tämä kyseinen sääntö ollut olemassa jo kauan ja luulisi, että joka joukkueessa on ainakin yksi, joka säännön tietää ja voi huomauttaa asiasta kaverilleen. Toki harvoin joukkueet kenenkään mailaa tarkastelee, vaikka olisikin vastustajalla yhdistelmämaila. Mielestäni on hyvin sanottu, kun puhuu mistä tahansa rikkeistä, ei yksinkertaisesti kannata antaa mahdollisuutta viheltää rangaistusta.

Mitä sitten taas tulee tuohon Ilmosen mailan katkaisemisesta tulleeseen rangaistukseen, niin ei tosiaan ole ensimmäinen kerta kyseiselle pelaajalle, kun nojaa mailansa poikki. Katsokaa vaikka kauden 15-16 TPS:ää vastaan pelatun puoliväieräsarjan viidennen pelin maalikoostetta. Epäonnistuneen rankkarin jälkeen Ilmonen nojaa mailansa poikki.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.