Maajoukkueet

Video: Ruotsalaistähden aivotärähdyksellä karut seuraukset – ura saattaa päättyä 24-vuotiaana

30.11.
2016
3 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Alexander Rudd kertoi Aftonbladetlle, että hänellä oli muun muassa vaikeuksia katsoa televisiota aivotärähdyksen jälkeen. Kuva: perwiklund.se

Alexander Rudd kertoi Aftonbladetlle, että hänellä oli muun muassa vaikeuksia katsoa televisiota aivotärähdyksen jälkeen. Kuva: perwiklund.se

Uutisoimme eilen, että Alexander Rudd ei osallistu MM-turnaukseen, koska kärsii aivotärähdyksestä ja sen jälkioireista. Pettynyt Rudd kommentoi eilen tapaustaan Aftonbladetille.

Loukkaantuminen sattui sunnuntaina 20.10. pelatussa Storvretan ja Mullsjön välisessä ottelussa. Ruotsalaistähti kertoi kymmenen päivää myöhemmin, että ei muista tapauksesta mitään.

– Tuntuu todella vaikealta. Tähtäsin MM-kisoihin kahden vuoden ajan. Nyt on vaikea odottaa tulevaisuudelta mitään, Rudd sanoi Aftonbladetille.

Pääkivuistaan Rudd kertoi seuraavaa:

– Ne tulevat ja menevät. Välillä tuntuu ihan hyvältä, kun makaa paikallaan, mutta sitten se kipu saattaa myös iskeä hiipien. Ensimmäisinä päivinä television katselu aiheutti välittömästi hankaluuksia, Rudd valaisi.

Rudd makasi pääosin sängyssä viiden päivän ajan. Aivotärähdykset ovat aina huolestuttavia, ja Ruddille kyseessä oli jo neljäs viiteen vuoteen. Rudd sanoi haastattelussa, että ”laittaa nyt mailan hyllylle, ja keskittyy johonkin muuhun”.

Haastattelija kysyi tämän jälkeen, että tarkoittaako lausunto jopa koko uran loppumista?

– Juuri nyt tuntuu siltä. Osittain kyse on MM-kisojen missaamisen aiheuttamasta pettymyksestä, ja toisaalta taas siitä, että olen saanut neljä aivotärähdystä viidessä vuodessa, Rudd synkisteli.

Haastattelija kysyi vielä, että onko sentterin terveystilanne tosiaan niin vakava?

– En osaa sanoa. Katsotaan mitä lääkäri sanoo. Kun olen hieman rauhoittunut, niin katson asiaa varmaan hiukan eri tavalla. Katsotaan kuinka kallon kanssa käy. Joka kerta kun minulla on pääkipua, niin minun pitää olla 24 tuntia poissa kentiltä. Tämä voi siis ottaa aikansa, Rudd kertoi.

Ruotsilla myös muita loukkaantumishuolia

Ruddin korvaajaksi nousi seurakaveri Henrik Stenberg. Stenberg ei jäänyt ainoaksi viime hetken paikkaajaksi, sillä myös Anton Karlsson missaa MM-kisat polvivamman vuoksi. Karlssonin tilalle MM-joukkueeseen nousee Mullsjön puolustaja Kasper Hedlund.

Näiden lisäksi Jan-Erik Vaaralla riittää mietittävää Rasmus Enströmin kanssa. Maailman parhaaksi pelaajaksi arvioitu laituri kärsii jalkavammasta, ja MM-kisoihin osallistuminen on edelleen epävarmaa.

– Rasmus Enströmin tilanne on sellainen jota täytyy seurata, ja sen suhteen pitää olla hereillä. Meillä on kuitenkin jo suunnitelma siitä miten me hoidamme sen tilanteen, Vaara kertoi Innebandymagazinetille.

Ruddin loukkaantuminen videolla:

Lue myös:
Ruotsille jättimenetys MM-kisojen alla – tähtisentteri missaa turnauksen aivotärähdyksen vuoksi
Ruotsista avoin kirje maailman salibandyväelle – ”Nykyinen kehityspolku on hälyttävä”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
#51
30/11/2016
Toivottavasti ei pääty!
:(
01/12/2016
Todella harmittava juttu. Toivottavasti voimme vielä nähdä maailman taitavimman ja viihdyttävimmän pelaajan kentällä.
säbämees
02/12/2016
Katsokaa pelaajaa joka juoksee kohti Ruddia, olisi voinut väistää mutta ottaa osuman vastaan. Pelikieltoa olisi voinut antaa mutta helppoa näin kun näkee hidastuksena. Nämä pois kentältä!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.