Divarit

Viikonloppuna väännetään naisten Salibandyliigassa ja miesten Divarissa – katso aikataulut tästä

25.11.
2016
17 Kommenttia
1
Divarit
SB-Pro emännöi lauantaina NST:tä. Kuva: Esa Takalo

SB-Pro emännöi lauantaina NST:tä. Kuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliiga on tällä hetkellä joulukuun puoliväliin saakka kestävällä maajoukkuetauolla, mutta pääsarjaotteluita pelataan viikonloppuna naisten Salibandyliigassa ja miesten Divarissa.

Lauantaina kamppaillaan naisten liigan huippuottelu, kun SB-Pro ja NST kohtaavat ensiksi mainitun kotikentällä. SB-Pro on voittanut viisi ottelua peräjälkeen, ja majailee naisten liigan kakkospallilla. Pro on tasapisteissä sarjakärjessä olevan Classicin kanssa, mutta nurmijärveläisjoukkue on pelannut kaksi ottelua enemmän.

Hallitseva Suomen mestari NST on tällä hetkellä sarjataulukon kolmantena. Joukkue on kärsinyt kauden aikana kaksi tappiota, joista molemmat olivat yllättävän selvänumeroisia kotitappioita. NST on neljän pisteen päässä kakkossijasta, ja lappeenrantalaisryhmä on pelannut toistaiseksi kaksi ottelua vähemmän kuin SB-Pro.

Blue Fox ja ÅIF mittaavat toisiaan miesten Divarin merkeissä lauantaina. Pitkälti yhtä kehnon alkukauden pelanneet joukkueet ovat seitsemän pisteen myötä tasapisteissä sijoilla 11 ja 12. Maaliero erottaa joukkueet, sillä Blue Foxin lukema on -17 ja ÅI:n -18, ja toki ensiksi mainitulla pohjalaisjoukkueella on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Blue Foxin viimeiset viisi ottelua ovat sujuneet alavireisesti, sillä joukkue on kärsinyt viisi tappiota, ja viime viikonloppuna ”Siniketut” kärsivät peräti 0-8-kotitappion Josbaa vastaan. ÅIF:lta odotettiin vahvempaa kautta, mutta toistaiseksi sipoolaisilla ei ole kulkenut. Erikoisuutena voi pitää sitä, että joukkue on kerännyt toistaiseksi kaikki pisteensä joko liigasta pudonneelta joukkueelta (NST) tai Divariin nousseilta joukkueilta (NJ, LeBa ja FBC Turku). Viimeisestä kahdesta ottelusta saldo on joka tapauksessa ollut voitto ja tasapeli.

Lauantai 26.11.

Naisten Salibandyliiga
14:00 SB-Pro-NST Campo-Sport 4 Fanseat
17:00 Steelers-M-Team Elenia Areena
18:00 O2-Jyväskylä-Classic Palokan koulukeskus

Miesten Divari
16:00 SB Vaasa-LeBa SB Botniahalli Mustasaari
17:00 Loviisan Tor-NJ Loviisan LH
18:00 Blue Fox-ÅIF Tähtihalli Uusikaarlepyy
18:30 FBC Turku-Josba Sport Garden FBC Turun YouTube-tili

Sunnuntai 27.11.

Naisten Salibandyliiga
12:00 SSRA-Koovee Kastelli

Miesten Divari
16:00 SB Vaasa-ÅIF Botniahalli Mustasaari
17:00 Loviisan Tor-Josba Loviisan LH

Tulosvetovihje:

Vaasan veri ei vapise

Neljä edellistä kotiotteluaan voittanut SB Vaasa saa vieraakseen Divarissa tänä viikonloppuna LeBan ja ÅIF:n. Joukkueella on omat kipupisteensä, mutta se kykenee tekemään maaleja. Lehmolaisten ei pitäisi pystyä pitkän matkan päätteeksi yllättämään.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: SB Vaasa 6,7,8-LeBa SB 2,3,4
Peliaika ja -paikka: la 26.11. klo 16, Botniahalli

Veikkauksen Tulosvetoon >

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Fakta
25/11/2016
Kyllä tää naisten salibandy on täys vitsi, enkä tarkoita joukkueita vaan sarja järjestelmää. Otteluita pelattu marraskuun aikana noin 12-14 ottelua tähän mennnessä ja nytkin tulevana vkloppuna 3 ottelua. Ei hyvää päivää , sit ihmetellään ja mollataan maajoukkuetta kun ei kulje ja Ruotsi karkaa aina vaan kauemmaksi ja muut maat tulee rinnalle. Kyllä peli rytmi pitää ainakin 2 peliä viikossa , koska peli se on mikä kehittää . Treenit on pelkkää pakko pullaa tähän aikaan vuodesta kun pelitahti täyis olla kovimmillaan.
19-5
25/11/2016
FAKTA on oikeassa. Jos ottelut päättyvät esim. 19-5 ja ensimmäisen erän jälkeen on taululla jo 10-0, niin kyllä sarjan tasossa on jotain vikaa. Enkä minäkään tarkoita joukkueita.
No jaa!
25/11/2016
Onhan sitä nähty miestenkin puolella ja Ruotsia asti näitä tasoeroja - ei kai me voida liigaa pelata kuudella joukkueella! Nuoria jengejä osa ja nousijoita, joille liigan taso on vain liian kova! Epävirallisia pelejä naapurimaan jengejä vastaan toivoisi lisää, jos vain rahat riittäisi!
BJBG
25/11/2016
Nopealla vilkaisulla miesten puolella murskavoittoja on tullut 18 pelissä eli ei tässä mistään naissalibandyn ongelmasta ole kysymys! Clasu ja Pro laittaa joskus sievästi lukemat kohdilleen, sen jälkeen onkin ihan tasaista!
Msy
26/11/2016
Tänään on erittäin tärkeä peli; SBPro-NST. Käytännössä superfinaaliin pääsy vaati sen, että välttää Classicin playoffeissa ja runkosarjan kakkostila on erittäin tärkeä. Pron ykköskentän peliä on ihan mielenkiintoista katsella, koska Elina Kujalala on merkitty pakiksi, mutta käytännössä hän tukee hyökkäyksiä niin paljon, että on melkein hyökkääjä. Ainoastaan Linström on selkeä pakki, mutta muuten paikat vaihtuvat tiuhaan ja joskus menee sekoiluksi, mutta toimiessaan toimii.
FANI
26/11/2016
Ja kuinka ollakaan ykkönen on imaissu ihan kiitettävästi maaleja! Katsojatkin pohtivat mikä idea on peluuttaa tätä junnua ykköskentässä? Ei ainakaan pelilliset taidot ole tätä paikkaa aukaissut! NST:n pelit ovat onnistuneet yli odotusten ja huomioitavaa on Jokan pelaajista saadut vahvistukset! Mutta uudelleen superfinaaliin - en usko!
Kyllä
26/11/2016
Pron ykkönen on ihan Kujaloiden ja Markelinin taidon varassa. Lindström ei ole mikään ihan tehopakki, ja Lirkki taas seisoskelee puolet ajasta - useimmiten ihan väärässä paikassa, ja antaa suurimman osan syötöistä ihan muualle kuin pitäisi. Toisaalta syötelläkään ei kauheasti tarvi kun kaksinkamppailuja ei pysty voittamaan juuri koskaan. Hidastaa ykkösen peliä - Kujalat sen sijaan tekevät ihan mitä tahtovat.
Hmmmm
26/11/2016
Miten pääset naisten huippujoukkueen ykköskenttään sutturoituasi aiemman seuran sanssit, etkä ole huomattavan lahjakas? No ensinnäkin... tai sitten....
niin ja
26/11/2016
Mä miettisin myös, miten ihmeessä jotku pääsee ihan olemattomalla suorittamisella majuun... Okei, ei todellakaan ykköskenttään, mutta silti.
Pappa betalar
26/11/2016
Perusliggapelaaja käyttää kaudessa sellaiset kolmedonaa lisenssiin, kausimaksuihin, matkoihin, varusteisiin... Pitäisikö kertoa kolmella vai viidellä?
Hah
26/11/2016
Aika säälittävää! Olisko pron talous siinä kunnossa et voi ostaa pelipaikan?
Entä
26/11/2016
Onko majupaikatkin ostettavissa? Parin tapauksen kohdalla siltä vaikuttaa.
Itäraja
26/11/2016
Tyttöjen maajoukkuepaikat taitaa olla paljolti seurakiintiöitettyjä. Tuskin siellä raha ratkaisee - toivon mukaan ei! Mutta pari tiplua on täsä ajan saatossa tullut! Kuvitellaan, että näiden Suomen lahjakkkaiden pelaajien siivellä tulisi omallekin tytölle kultaa, mutta ei tullutkaan!
BJBG
26/11/2016
Ihan ite olisin sitä mieltä, että jos tällasta subliikkitoimintaa on seurassa, niin äänestäisin jaloillain ja hakeutusin seuraan, jossa arvot on kohdillaan! Onhan niitäkin pääkaupunkiseudulla!
Todella
27/11/2016
Samaa mieltä. Mutta jotain outoa on tietyissä maju-valinnoissa käynnissä - tiedä sitten, mistä vanhasta Lappeenranta-sympatiasta on kyse. Mieluummin remmiin niitä, jotka pärjää.
treeni
27/11/2016
Onko oma tyttö jäänyt jonkun jengin ulkopuolelle. En muuten pääse oikein perille näistä kommenteista. Hyvä, että junioreita uskalletaan laittaa veteraanien sekaan. Parasta oppia, jos missä. Ei kaikkia kypsiä omenoita samaan koriin.
ehkä
27/11/2016
Noi maju-kommentit ei taida viitata kehenkään ihan nuoreen...
Munkin mielestäni majuun senirien tilalle lisää nuoria ja lahjakkaita mukaan - nyt! Eikä vasta kun seuraavissa kisoissa on tullu pahasti lättyyn.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.