HS: MM-kultavalmentajalle erikoinen joululahja – Salibandyliitto etsii uutta päävalmentajaa

Petri Kettusen MM-turnaus päättyi kultasuihkuun. Salibandyliitto kartoittaa kuitenkin tällä hetkellä uutta päävalmentajaa seuraavalle neljälle vuodelle. Kuva: Jussi Ojala

Petri Kettusen MM-turnaus päättyi kultasuihkuun. Salibandyliitto kartoittaa kuitenkin tällä hetkellä uutta päävalmentajaa seuraavalle neljälle vuodelle. Kuva: Jussi Ojala
Petri Kettusen MM-turnaus päättyi kultasuihkuun. Salibandyliitto kartoittaa kuitenkin tällä hetkellä uutta päävalmentajaa seuraavalle neljälle vuodelle. Kuva: Jussi Ojala

Vuoden 2016 salibandyn MM-kisat päättyivät joulukuussa Petri Kettusen ja Suomen maajoukkueen kultajuhliin. Salibandyliitto kartoittaa tällä hetkellä kuitenkin uutta päävalmentajaa tulevaksi neljäksi vuodeksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Kettunen on toiminut miesten maajoukkueen päävalmentajana vuoden 2011 alusta alkaen. Vuosille 2015-2016 hänellä oli normaali valmennussopimus, ja seuraavan kahden vuoden suhteen sopimukseen kuului jatko-optio.

– Tilanne on sillä lailla muuttunut, että olemme saaneet MM-kisat vuodelle 2020. Ja nyt haluamme katsoa päävalmentajatilanteen. Emme suoraan katso Peteä, vaan sellaista, joka voisi olla päävalmentaja seuraavat neljä vuotta. Ajanjakson pituus muutti meidän suunnitelmia, Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi valotti HS:lle.

Kettusella on ollut kahden vuoden ajan niin kutsuttu kaksoisrooli, sillä hän toimii myös Salibandyliiton huippu-urheilujohtajana. Kettuselle itselleen tuli yllätyksenä, että maajoukkueen päävalmentajan pesti olisi loppumassa hänen osaltaan.

– Ei ole minulle tullut sellaista tietoa, että paikka olisi avoin. Ei ole ollut puhetta, Kettunen kertoi lehdelle.

Salibandyliiton kanta on se, että Kettunen voisi jatkaa edelleen huippu-urheilujohtajana, vaikka päävalmentajan pestiä hoitaisi toinen henkilö. Uusi päävalmentaja ei välttämättä ole suomalainen.

– Haluamme katsoa kaikki vaihtoehdot, ja voisiko olla eri henkilö huippu-urheilujohtajana ja päävalmentajana.

– Haemme valmentajaa, joka on riittävän kokenut ja riittävän meritoitunut ja osoittaa kyvykkyyttä viedä nuoria pelaajia eteenpäin. Tässä halutaan pitää kaikki ovet auki, Haaponiemi sanoi HS:lle.

Kettunen itse on edelleen halukas jatkamaan miesten maajoukkueen peräsimessä aina vuoden 2020 kotikisoihin asti.

– On se mahdollista olla neljäkin vuotta tässä. On ollut mielenkiintoinen proggis ja maajoukkue on nousevassa kaaressa, MM-kultavalmentaja linjasi avoimesti.

HS: Salibandyn kultavalmentaja Kettunen jäämässä yllättäen ilman jatkopestiä: ”Ei ole minulle tullut sellaista tietoa, että paikka olisi avoin”

58 comments

  1. En tiedä onko tämä nyt hyvä juttu? Voittava valmentaja kannattaisi pitää…

  2. Ehdottomasti kannattaa vaihtaa. Tämä voitto ei perustunut niinkään Suomen hyvyyteen, vaan Ruotsin huonouteen. Kettusen eväät on syöty, ja nyt uudet tuulet valmennukseen

  3. Liitto näyttää ulkoistaneen tiedottamisen Pääkallolle ja HS:lle.

  4. Vaikuttaa olevan niin, että maailmanmestarivalmentajista halutaan suomen salibandyliitossa aina eroon. Omituinen juttu!

  5. Kyllä puheenjohtaja on selvästi hakemassa valmentajaa joka on seuraavan sukupolven moderni johtaja, nykyinen edustaa liikaa menneisyyttä.
    Voisiko hän olla Vaara?

  6. Lähelläkään.helppo peli 🙂 yleensä kun palloilukisoissa on enää 4 parasta jäljellä niin ei siellä mitään 10-0 tuloksia yleensä tule.cmoon!

  7. Ku valmentais niin ruotsiki putois 12-0.keskeytyksellä.Vaara heittäis 2 erässä valkoisen pyyhkeen kentälle ja sanois et saken är klar ja luovari.ihan niinku nyrkkeilyssä.Ei pystyis enää kivulta katsomaan Hanskin luovuudella valamaa suomalaista tähtisikermää,joka vaan leikittelee kentällä ku omat vetää tyhmänä munaravia ympäri kenttää…

  8. Muualla on tulos tai ulos. Dynaaminen SSBL on muuttanut slogain Tulos ja ulos!

  9. Mitä nyt taas? Ensinnäkin kyse on salibandysta. Lajia ei tule verrata millään mittarilla muihin palloilulajeihin sillä 2 maata hallitsee lajia ja Tshekki ja Sveitsi pyrkivät parhaansa mukaan haastamaan näitä. Ruotsi hoiti näissä kisoissa välierän viidellä maalilla Suomi yhdellä. Kun katsotaan historiaa niin 2014 kisoissa Ruotsi voitti välierän yhdeksällä maalilla Suomi kolmella. 2012 kisoissa Ruotsi voitti välierän 13 maalilla Suomi Kettusen johdolla yhdellä maalilla. Nykyn johdolla näissä välierä peleissä ei ollut mitään hätää. Kettusen aikakaudella yksittäinen onnistuminen isossa ottelusa kolmien kisojen aikana on mielestäni heikko suoritus. Näin pitkällä aikavälillä katsottuna kyse oli yksittäisestä onnistumisesta ja sattumalla on aina suuri osuus yhdessä pelissä.

  10. Varmasti Kettunen yllättynyt. Uskon, että SSBL:n kahvoissa on duunissa tolkuissaan olevia ihmisiä, jotka tekevät järkipäätöksiä. Täten leikki kannattaa lopettaa siinä vaiheessa, kun se on vielä hauskaa.

  11. Aina olisi hyvä muistaa nimet, Ilpo Tuononen, Mika Muukkonen, jos halutaan pitää kiinni joensuulaisesta koutsaustradiota.

  12. Liitossa järjestöjyrät tuulettavat ovet ja ikkunat auki. Henriksson, J-P, ja nyt Kettunen saavat mennä. Kuka uutisoidaan seuraavaksi?

  13. Mistä lie kysymys? Ei varmaan sattumaa, että kaikki (H., J-P ja Kettunen) ulos nyt?

  14. Palloliittoa vois pyytää konsultoimaan, miten hoidetaan ulkomaalainen koutsi.. hip..!

  15. Haaponiemi lobbaamassa omaa kabinettia ja kun on oikeat ihmiset oikeissa paikoissa niin sittenhän se myllerrys alkaa. Hyvä vai huono? Aika tulee osoittamaan. Voiko yksi mies tietää mikä on kaikille parasta? Tampereelta katsottuna hyvältä vaikuttaa.

  16. Jännityksellä jään odottamaan mitä tästä seuraa. Luukkonen olisi oma valinta valmentajaksi, mutta mitä muuta liitossa vielä tapahtuu? Entä kotikisojen 2020 valmistelut? Käsittääkseni JP ja Henriksson olivat jossain valmistelulautakunnassa mukana.

  17. Nuori laji, joka kehittyy jatkuvasti nimenomaan nuorien pelaajien myötä,. Maajoukkue ei voi jämähtää Kettuseen, Amuun & Co sekä sitä kautta veteraanipelaajiin 10 vuodeksi. Uutta verta tarvitaan valmennukseen ja pelaajiin ehdottomasti, Kisoissa jengin nuorimmat (Salo, Savonen, Kotilainen) selkeästi parhaita. Menestykseen kokemustakin tarvitaan, mutta sitähän tämä joukkueen nuoriso-osasto on jo nyt joitakin vuosia kerännyt ja seuraaviin kisoihin taas pari vuotta aikaa. Nyt vaan välittömästi ja rohkeasti lisää tuoretta voimaa valmennukseen ja maajoukkuerinkiin mukaan, niin on mahdollisuus nostaa pyttyä kotikisoissakin. Esimerkiksi syksyllä Puolan turnauksen finaalissa 96/97 kenttä ratkaisi Suomen U23-maajoukkueen voiton Tsekin miesten maajoukkueesta. Toki siitä on vielä pitkä matka haastamaan Ruotsia, mutta lähtökohdat on hyvät, jos ne uskalletaan hyödyntää.

  18. Esim.lätkässä on muinoin ollu ihan sama tilanne.käytännössä pari maata kilpaili kumpi on paras.kyllä salibandyssäki muiden maiden taso nousee,mutta aikaa menee.tiesitkö muuten että englanti voittaa suomen lätkän arvokisamenestyksissä.jos nyt oikein muistan 🙂

  19. Jääkiekon mm-kisat 1939 (19 vuotta ensimmäisistä kisoista) Suomi hävisi kaikki pelit ja oli jumbona.Missä ollaan nyt?

  20. Jääkiekon mm-kisat täyttää kohta sata vuotta.salibandyssa sama about vuonna 2090 katsotaanpa sitten taas tilannetta 🙂

  21. Jääkiekon mm-kisat.ensimmäiset 20 vuotta.Kanada mestari 15 kertaa.Kuulostaako jotenkin tutulta?:-) besserwisserit katsoo vaan miten historia toistaa itseään 🙂

  22. Missä palloilulajissa ja missä maassa sama valmentaja on ollut maajoukkueen valmentaja 10 vuotta putkeen? =)))

  23. Jääkiekkoakaan en laske missään nimessä laske näihin suureksi palloilulajiksi. Kultaa on voittanut kahdeksan maata viimeisen sadan vuoden aikana vaikka kisat järjestetään joka vuosi. Taso on siis hyvin kapea sielläkin. Eikä Iso-Britannia ole Suomea menestyneempi ainakaan MM-kisa tasolla millään mittarilla jääkiekossa. Joukkue on voittanut 5 maailmanmestaruusmitalia. Olympiakulta toki sieltä löytyy jota Suomella ei ole.

  24. Siinäkään lajissa on ollu olympivoittajana 10 eri maata ,vaikka taso leveä/paljon harrastajia.

  25. Suomen valmennus ollut parasta mahdollista ku kerran tommosella 2.luokan jengillä voitti.täällä kaikki ”tietäjät”oli ainakin sitä mieltä että vaara on huippuvalmentaja ja ruotsin jengi toiselta planeetalta.

  26. mielestä Suomi voitti sattumalta.Eli sittenhän se on ihan sama kuka siel penkin päässä on ku kumminkin vaan voitetaan tai hävitään sattumalta 🙂

  27. Toimitusjohtaja ja viestintäpäällikkö pihalle sekä päävalmentajan paikka hakuun. Nykyinen päävalmentaja kuulee oman paikan hausta toimittajalta. Voisi kuvitella, että liiton johdolla on jokin suuri visio, mutta se ei oikein aukene jos siitä ei kerrota.

    Ensin olisi kiva tietää, että ketkä ovat me; ”Ajanjakson pituus muutti meidän suunnitelmia”. Seuraavaksi haluaisin tietää mitkä ovat ne suunnitelmat, joita ”meillä” on?

    Oli Kettunen hyvä tai huono niin joka tapauksessa jonkun pitää tulla ulos perustelemaan päätökset. Tässä mennään kohti palloliiton toimintatapaa, jossa päätöksistä ei kukaan voi kysyä mitään vaan laitetaan kotivideo nettiin. Eiku, eihän voi tehdä edes videota, koska videon tekijä on potkittu pihalle.

    Tiedottamispolitiikka lienee nyt tämä niukin mahdollinen, koska jo naisten penkin alle menneen EFT turnauksen jälkeen tiedottaminen hoidettiin olemalla hiljaa.

  28. ” Eteenpäin” jo kirjoitti hyvin maajoukkueen jämähtämisestä joka on ollut Kettusen heikkous.
    Valintaprosesessi on ollut erikoista kun yli 50 pelaajaa on ollut näyttöjä antamassa mutta kuitenkin pidetty tiukasti kiinni konkareista vuodesta toiseen.
    Juuri tälläinen ”kaverivalinta” on antanut kuvan että valmennus on jämähtänyt menneisyyteen ja rohkeus on puuttunut uudistua kunnolla.
    Jos SB-liitossa halutaan uudistua niin kyllä myös lippulaivan eli maajoukkueen toiminnankin on oltava tässä päivässä.
    Salibandy on hyvässä kehitysvaiheessa, liigassa on joukkueiden toiminta kehittynyt kiitettävästi viimeisen viiden vuoden aikana. Liiga tuottaa uusia sankareita joista hyvät esimerkit maailmanmestareista oli Classicin viisikko ja Kotilainen.
    Toivotaan että uusi vamennusjohto kiertää aktiivisesti liigaseuroissa joissa se työ tehdään ja tukee aidosti seurojen valmennusta pelaajien kehittämisessä maajoukkueseen.

  29. Tämähän on kerrassaan järjetöntä!

    Haluaisin muistuttaa, että Kettusen Pete on nero, jonka luotsaama johdonmukainen prosessi eteni junan lailla maailmanmestaruuteen. Ja nyt pitäisi luopua nerosta? Uusi valmentajahan voi pahimmillaan keksiä nuorentaa joukkuetta vain nuorentamisen ilosta ja jättää maailman parhaan salibandynpelaajan Mika Kohosen sivuun. Se olisi varma tie kohti pronssiottelua. Kettusen ja Kohosen kanssa voimme saavuttaa mitä vain, ei kai liitto tosiaan halua luopua kaikesta menestyksestä?!

  30. Itseasiassa nyt kun olen lukenut tarkemmin noita uutisointeja, niin ei tämä niin dramaattinen tilanne taida ollakaan. Tj sai potkut, mutta Henriksson taisi lähteä MTV3:n Huomenta Suomi teamiin ihan muuten vaan. Sai monta vuotta tehtyä Arktiset vedet -sarjaa liiton palkalla. Lötjösen rooli ”liiton miehenä” jäi ainakin mulle aika epäselväksi. Ei kai sille oikeasti mitään palkkaa maksettu?

    Kettusellahan ei ole mitään sopimusta jatkosta, pelkästään 2 vuoden optio. Joten liitolta aika looginen ratkaisu katsoa kaikki mahdollisuudet ennen option mahdollista käyttöä, ja toivottavasti käyttävätkin. Maju vaatii nyt nuorennusta, sekä pelaajiin että pelitapaan, ja sellaisen valmentajan, joka sen pystyy tekemään. Aika vähän on sellaisia valmentajakandidaatteja, jotka olisivat tällaista tehneet omassa joukkueessaan, muuta kuin pakon sanelemana. Luukkonen on täysipäiväisessä työssä Krp:ssä, joten hän tuskin on valmis (valitettavasti) lähtemään tähän projektiin. Nykkyäkään tuskin kiinnostaa, koska se haittaisi golfpuolen hommia. Ahtiaisen pelikirjasta tai kyvystä nuorentaa joukkuetta en osaa sanoa mitään. Joten en yhtään ihmettelisi jos liiton valmentajaprosessissa lopputuloksena olisi päätyminen Kettusen option käyttöön. Ainakin se olisi kustannustehokkainta, kun joku suuressa viisaudessaan keksi palkata Kettusen jo joka tapauksessa liittoon huippu-urheilujohtajaksi.

  31. Ei Kettusta kukaan keksinyt palkata… Tai keksi, vuosituhannen taitteessa. Hän on siis tehnyt koko työuransa salibandyliitossa ja kehittänyt määrätietoisesti osaamistaan ja itseään ihmisenä.
    Toki on nyt tilanteessa, missä on mm-kultavalmentaja ja huippu-urheilujohtajana juuri valmennusjärjestelmän uudistanut. Joten periaatteessa voi miettiä mitä saavutettavaaa hänellä olisi. Paras vastaaja on varmaan Kettunen itse, ei Haaponiemi.

  32. Nää nykyset lätkän ”mm” kisat täyttä huttua. Ensinnäkään siellä ei ole lähellekkään maailman parhaat pelaajat. Joka keväinen puulaakiturnaus.

  33. Salibandyliitto: tulos ja ulos! Aivan kui Henrikssonin ja Lehtosenkin kohdalla
    Mitä ihmettä siellä liitossa oikein tapahtuu??

  34. Ei ne lätkän mm-kisat täyttä huttua ole. Kyllä siellä Venäjä, Suomi, Tshekki, Sveitsi, Ruotsi ja Slovakia tekee ihan kaikkensa sen mestaruuden eteen. Kyllä se mestaruus on oikeasti iso juttu niin pelaajille kuin faneille onhan se nähty mm. kansanjuhlissa Suomessa.

  35. Kyllähän minä sen tuossa osoitin minkä takia Suomi voitti ”sattumalta” kun katsotaan historiaa. Mikäli jaksat lukea viestejäni. Kun katsotaan finaalipelejä niin Suomi on hävinnyt kaksi kolmesta ja Nykyn aikana ne hoidettiin 2/3 ja kolmaskin hävittiin epäonnekkaasti vasta jatkoajalla. Toki jääkiekossa olympiakulta on täysin eriarvoinen suoritus kuin maailmanmestaruus mutta tuossa keskustelussa puhuttiin maailmanmestaruuskisoista ja niissä mitattuna Suomi on Iso-Britanniaa edellä.

  36. En usko että kenelläkään muulla valmentajalla kuin Petellä riittää rohkeutta valita Kohonen seuraavaan kisajoukkueeseen puhumattakaan kotikisoista. Rohkealle nerolle ehdottomasti neljän vuoden jatkopahvi!

  37. Viesti TERO:lle. Jääkiekon maailmanmestaruus on vain juhla Suomessa. Esim Kanadassa tuo turnaus ei kiinnosta ketään.

  38. Kyllä se on vain myönnettävä, että Kettusen Petri on nero. En voinut aiemmin uskoa, mutta näin se vain on. Nokka näyttää kohti taivasta ja tulevaisuus on avoin kun saadaan neljän vuoden jatkopesti, Mihu vielä apuvalmentajapelaajaksi niin mestaruuksia ei voi estää!

  39. Loistavaa että vaihtuu että saadaan uusi uudet tulevat tähdet sisään mm tasolle ennen kisoja. Nykyisellä tavalla mentäisiin niin pelattaviin 3 v vanhalla kaartilla ja sitten kotikisoissa huomattaisiin että 50% on ensikertalaisia. Ihme porukkaa kun tuurilla voitettiin yksi peli, joka sattui olemaan finaali niin valmentaja on nero ja kuningas.

  40. Kaikki elämässä on sattumaa.Esim.vaikka se että Kapanen loukkaantui ja Kotilainen tuli tilalle.En usko että Kapanen olisi voittanut pistepörssiä.Salibandyssä ei ole olympialaisia mutta lätkässä on ja ne on otettava mukaan.ja se että voittaako toinen valmentaja yhden kolmesta vai kahden kolmesta finaalista on tod.sattuman kauppaa.enimmäkseen maalin pelejä kaikki.

  41. on paras.3 mestaruutta 5 edellisistä kisoista.Miten se on mahdollista ku kaikki hehkuttaa täällä et ruotsi on paras ja varma mestari vuodesta toiseen.Mut sen vaan sanon et jos se seuraava huippuvalmentaja laittaa joukkueeksi pelkästään nuoria niin huonosti tulee tuloksellisesti käymään kisoissa.Ei se nuori ikä niitä mestaruuksia itsestään tuo.Katsotaan miten käy.