Maajoukkueet

IFF:n pääsihteeri MM-kisoista: ”Televisionäkyvyys ihan eri luokassa kuin aiemmin”

16.12.
2016
0 Kommenttia
3
Maajoukkueet
John Liljelund ojensi Peter Kotilaiselle salibandyn MM-kisojen parhaan pelaajan palkinnon. Kuva: IFF

John Liljelund ojensi Peter Kotilaiselle salibandyn MM-kisojen parhaan pelaajan palkinnon. Kuva: IFF

Salibandyn MM-kisat miteltiin 3.-11.12. Latvian Riiassa. Suomen kultajuhliin päättyneet karkelot olivat lajin 11 MM-väännöt.

Kansainvälisen salibandyliitton IFF:n pääsihteeri John Liljelund sanoi olevansa tyytyväinen Latvian MM-kisoihin.

Miten kisat onnistuivat kokonaisuudessaan?

– Suomalaisena ajatellen ihan todella hyvin. Ulospäin, eli pelaajille, katsojille ja muille kisat näyttäytyivät positiivisessa valossa poislukien turvallisuusasiat. Urheilullisesti oli myös positiviisia juttuja kuten esimerkiksi se, että Tanska menestyi. Huonoa oli toki se, että Latvia ei menestynyt.

– Kisoissa oli ongelmia, mutta onneksi turvallisuusasioiden lisäksi pelaajat, lehdistö, kisavieraat ja katsojat eivät niitä kohdanneet. Aika kovalla prosentilla saatiin kaikkia ongelmia setvittyä ja selvitettyä, joita ylipäätään ilmeni.

– 85 000 katsojaa oli paikan päällä, joka on hyvin lähellä totuutta, sillä kaikki sisääntulijat laskettiin. Se on erittäin hyvä lukema, Liljelund kertoi Pääkallo.fi:lle.

Kuinka hyvänä lukemana tuota 85 000 voidaan pitää?

– Lukema on vain 2000 pienempi kuin Helsingissä 2010. Kyseessä on neljänneksi isoin lukema koskaan lajin MM-historiassa. Ainoastaan ne 104 000 mitkä olivat sekä Götebrogin kisoissa että Prahan ja Ostravan kisoissa ovat olleet isompia lukemia.

– En ole saanut kaikkia televisiolukuja, mutta niiden suhteen tullaan olemaan ihan eri luokassa kuin aiemmin. Ihan ilman Kiinaakin. En tiedä yhtään minkälaisia lukemia sieltä on tulossa, eli ne voivat olla ihan mitä tahansa. Sekään ei ole tiedossa mitä kaikkea siellä on näytetty. Se selviää myöhemmin.

Miten MM-kisat menestyivät uudella alustalla, eli Olympic Channelilla?

– Olympic Channelilta ei ole tullut lukuja, mutta positiivista palautetta kylläkin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.