Maajoukkueet

Kakkosmaalivahti nousi MM-finaalin sankariksi – ”Oli tiedossa, mitä ruotsalaiset yrittävät”

12.12.
2016
2 Kommenttia
6
Maajoukkueet
Jarno Ihme sai onnittelusuudelman Lauri Stenforsilta. Kuva: IFF

Jarno Ihme sai onnittelusuudelman Lauri Stenforsilta. Kuva: IFF

Kakkosmaalivahtina MM-turnauksessa ollut Jarno Ihme nousi parrasvaloihin sunnuntain trillerifinaalissa. Pitkän uran pelannut Ihme torjui Ruotsin ratkaisevan rangaistuslaukauksen, mikä käynnisti Suomen maailmanmestaruusjuhlat.

Ruotsalaishyökkääjä Johan Samuelsson lähestyy Jarno Ihmeen vartioimaa maalia oikealta puolelta. Nopea kääntö kämmenpuolelle, mutta laukaus pysähtyy suomalaismaalivahdin suojuksiin. Joukkue ryntää maskinsa päästä repivän Ihmeen ympärille ja aloittaa maailmanmestaruusjuhlat Riga Arenalla.

Näin toteutui Jarno Ihmeen unelma MM-kullasta. 31-vuotias Ihme on ollut useaan otteeseen lähellä kisajoukkueeseen pääsyä aiempiana vuosina. Kokenut debytantti osasi arvostaa pitkän työn tulosta nyt, kun mitali kiilsi kaulassa.

– Totta kai tämä maistuu hyvältä. Kun pitkän työn jälkeen saa tällaisen palkinnon, niin eihän se paremmalta voisi maistua, Ihme kertoi hymyillen Pääkallo.fi:n haastattelussa.

– Urallani on ollut hienoja hetkiä ja karvaita hetkiä. Olen tehnyt urani SPV:ssä niiden miesten kanssa, ja totta kai sydämeni antaa sinne kiitosta, mutta onhan tämäkin tosi hieno hetki.

Ihme nosti kypäränsä valmiiksi käteensä ennen kuin kerääntyi muun joukkueen kanssa valmennuksen ympärille. Ruotsin ensimmäinen laukoja Kim Nilsson laukoi pallon Ihmeen selän taakse, mutta Henrik Stenberg ja Johan Samuelsson epäonnistuivat suomalaisveskaria vastaan.

Hän oli valmistautunut menemään tolppien väliin, mikäli ottelu venyisi rankkarikisaan. Lisäksi Ihme oli hajulla ruotsalaispelaajien kikoista.

– Olimme katsoneet niin, että olen valmiudessa, jos paikka tulee. Oli tiedossa, minkälaisia temppuja ruotsalaiset yrittävät, mutta esimerkiksi Nilsson ei tehnyt niin kuin odotin.

Mitä siellä kypärän sisällä liikkui, kun pääsit ison jäähallin edessä torjumaan finaalirankkareita?

– Ainakin kiroilen itselleni ihan perhanasti ja hoen, ettei mene yhtään maalia. Sitä vain yrittää katsoa palloon ja odottaa kaverin ratkaisua, tuore maailmanmestarivahti nauroi.

Jarno Ihmeen ratkaiseva rankkaritorjunta räjäytti Suomen joukkueen riemuun. Kuva: perwiklund.se

Jarno Ihmeen ratkaiseva rankkaritorjunta räjäytti Suomen joukkueen riemuun. Kuva: perwiklund.se

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Minäpahoitinmieleni
12/12/2016
Stenbergin rankkarissa oli kyllä aika kujalla mutta hurri veti nätisti ohi vielä ja viimeinen rankku oli ihan säälittävä ja ihme hyvin mukana. Ei ollut ruotsalaiset varmaan ajatelleet että menee rankuille asti :D suomi vei kaikki taktikoinnit 6-0. Ruotsin koutsi vinku jo ennen turnausta kaikesta ja tässä tulos.
kk
12/12/2016
Ylättävän aseeton Ruotsi oli Suomea vastaan. Tämä varmaan Suomen puolustuspelin hyvyyttä. Toki jäätymisiä nähtiin kun Nilsson ei ratkaissut peliä läpiajostaan. Joten Ruotsin superstaroilla ei ollut se ns. pöljä-päivä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.