Maajoukkueet

Katso MM-kisojen lopulliset sijoitukset – Tanska ylsi parhaalle sijalle 16 vuoteen

13.12.
2016
2 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Tanska vastasi salibandyn MM-kisojen suurimmasta yllätyksestä. Kuva: IFF

Tanska vastasi salibandyn MM-kisojen suurimmasta yllätyksestä. Kuva: IFF

Salibandyn MM-kisat päättyivät sunnuntaina Latvian Riiassa. Yhdeksän pelipäivää kestänyt turnaus huipentui suomalaisjuhliin.

Alkusarjat miteltiin neljässä eri lohkossa, joista A- ja B-lohkot olivat tasollisesti kovempia. A- ja B-lohkoissa esiintyneet Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi raivasivat tiensä suoraan puolivälieriin. Saksa, Viro, Latvia ja Norja kohtasivat neljännesvälierissä Tanskan, Slovakian, USA:n ja Kanadan. Näistä joukkueista Saksa, Viro, Norja ja Tanska etenivät puolivälieriin.

Puolivälierissä Suomi kaatoi Tanskan luvuin 7-0, Ruotsi päihitti Saksan lukemin 11-0, Tshekki voitti Viron 8-2 ja Sveitsi myllytti Norjan kumoon maalein 7-2. Välierissä Suomi kaatoi Tshekin viime hetken maalilla luvuin 4-3 ja Ruotsi kumosi Sveitsin maalein 7-2.

Itse finaalissa Suomi oli Ruotsia vahvempi maalein 4-3 rl. Pronssiottelussa Sveitsi oli Tshekkiä etevämpi loppuluvuin 8-5.

Tanska oli turnauksen kovin yllättäjä, ja joukkue sijoittui viidenneksi kaadettuaan Norjan rankkarikisassa. Maa oli MM-kisojen neljäs vuosina 1998 ja 2000, ja nyt saavutettu viides sija oli korkein 16 vuoteen. Huomioitavaa on se, että Tanska ei edes päässyt vuoden 2012 MM-kisoihin. Myös viime kisoissa joukkue teki pienoisen yllätyksen yltämällä seitsemänneksi.

USA:n ja Kanadan välisessä sijoitusottelussa (sijat 11-12) oli normaalia kovempi panos. Ottelun voittaja varmisti paikkansa ensi vuoden World Games -tapahtumassa. USA voitti ottelun lopulta luvuin 1-0, ja esiintyy turnauksessa Suomen, Ruotsin, Sveitsin, Tshekin sekä isäntämaa Puolan kanssa.

MM-kisojen lopulliset sijoitukset:
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Sveitsi
4. Tshekki
5. Tanska
6. Norja
7. Saksa
8. Viro
9. Slovakia
10. Latvia
11. USA
12. Kanada
13. Puola
14. Thaimaa
15. Australia
16. Singapore

Tähdistökenttä:
Maalivahti: Pascal Meier (Sveitsi)
Vasen puolustaja: Tatu Väänänen (Suomi)
Oikea puolustaja: Krister Savonen (Suomi)
Keskushyökkääjä: Matej Jendrisak (Tshekki)
Laitahyökkääjä: Alexander Galante Carlström (Ruotsi)
Laitahyökkääjä: Peter Kotilainen (Suomi)

Pistepörssin top 5:
1. Peter Kotilainen, Suomi 10+6=16
2. Patrik Kareliusson, Viro 6+9=15
3. Mateusz Antoniak, Puola 9+5=14
4. Alexander Rinefalk, Thaimaa 8+6=14
5. Pawat Thaidit, Thaimaa 9+4=13

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
#51
13/12/2016
noi sijoituspelit on aivan turhia!
Noi
14/12/2016
Sun kirjoitukset on turhia

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.