Maajoukkueet

Maailmanmestarivalmentaja Kettunen: ”Tässä joukkueessa on ihania persoonia”

11.12.
2016
0 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Petri Kettunen kehui Suomen fiksua pelaamista MM-kultahuumassa. Kuva: IFF

Petri Kettunen kehui Suomen fiksua pelaamista MM-kultahuumassa. Kuva: IFF

Suomen päävalmentaja Petri Kettunen päätti kahden hopeamitalin putken parhaalla mahdollisella tavalla Riian jäähallissa, kun hän pääsi juhlimaan päävalmentajakautensa ensimmäistä maailmanmestaruutta Suomen maajoukkueessa. Hän myös kertoi Pääkallo.fi:lle tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Hymy oli herkässä, kun päävalmentaja saapui toimittajien eteen. Kettuselta sateli kehuja joukkueelleen.

– Täällä on ollut uskomaton veljeys ja kaikki ovat laittaneet itsensä likoon. Tässä joukkueessa on huikeita ihmisiä ja ihania persoonia, maailmanmestarivalmentaja listasi onnellisena.

Vaikka Ruotsi pääsi kaksi kertaa johtoasemaan, Suomen esitys ei ailahdellut Kettusen mukaan finaalin aikana.

– Minun mielestä pelin kuvassa ei tapahtunut hirveästi mitään. Katsomovalmentajat antoivat tietoa jo ensimmäisen erän aikana, että maalipaikat menivät meille. Ottelussa tuli virhe, toinen virhe ja ylivoimamaali, mutta itse pelissä ei mitään isoa heilahtelua ollut. Pelasimme fiksun ja ehjän pelin, Kettunen kertasi ottelun kulkua.

Suomi pystyi hallitsemaan palloa erityisesti toisesta erästä eteenpäin vahvasti. Kettusen mukaan se ei ollut suunniteltua, mutta toivottua.

– Ruotsi oli passiivinen, olimme enemmän pallossa ja pystyimme tekemään järkeviä ratkaisuja. Eihän Ruotsia vastaan voi määrittää sitä, että pidetäänkö palloa tarkoituksellisesti. Ajatus oli kuitenkin, että meidän pitää rakastaa palloa, koska se on vallanväline.

Länsinaapureiden peliä oli tutkittu paljon, mutta pelkästään sen varaan finaalin valmistautumista ei rakennettu.

– Tällaisissa peleissä pitää miettiä sekä pelillisiä asioita että henkistä latausta. Ruotsi on niin pitkältä ajalta katsottu ja tuttu vastustaja. Latauduimme niin, että olemme henkisesti läsnä tänään, ja koetimme nauttia tästä hetkestä, joka on meille harvinaista herkkua kahden vuoden välein, Kettunen tuumi hymyillen.

Projekti tuli päätökseensä sunnuntaina, mutta Kettusella on jo uusi alkamassa.

– Minulla on sopimus vuoteen 2018, ja tuskin sitä irtisanotaankaan, luotsi vastasi kysymykseen jatkosta.

Sen sijaan hänellä ei ollut aavistustakaan illan juhlasuunnitelmista.

– En tiedä, miten ilta tästä jatkuu. Ne eivät ole minun päätettävissä millään tavalla, Kettunen naurahti ja suuntasi pukukoppiin raikkaaseen suihkuun.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.