MM-finaalin 1. erä: Suomi kiri tasoihin kahden maalin takamatkalta

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Suomen ja Ruotsin välisestä miesten salibandyn MM-finaalista on takana ensimmäinen erä. Tauolle mennään tilanteessa 2-2.

Ottelun ensimmäiset minuutit ovat tunnustelevia. Ensimmäinen maalipaikka siunaantuu läpiajoon karanneelle Peter Kotilaiselle neljännen minuutin aikana. Ruotsalaispelaaja rikkoo tilanteesta, ja Suomi saa vapaalyönnin. Suomi antaa vapaalyönnin liian hitaasti ja suunta vaihtuu.

Kuudennella minuutilla Kotilainen yrittää puskea Ruotsin päätyyn, mutta menettää pallon keskialueella. Samalla laituri saa kahden minuutin jäähyn mailatta pelaamisesta. Martin Östholm tarjoilee ylivoimalla maalille, ja Kim Nilsson iskee maalin edestä tilanteeksi 1-0 ajassa 7.28.

Ruotsille avautuu huippupaikka minuuttia myöhemmin, kun Nilsson ja Rasmus Sundstedt pääsevät vastahyökkäykseen. Sundstedtin veto menee kumminkin yli.

Ajassa 10.08 nähdään outo tilanne, kun Tobias Gustafsson yrittää sujauttaa maalin takaa kimmoneen pallon maalin. Tuomari ei näe käykö pallo maalissa vai ei. Tuomari tekee videotarkistuksen ja maali hyväksytään. Ruotsi johtaa 2-0.

Suomen avausmaali näkee päivänvalonsa ajassa 12.05, kun Kotilainen kanttaa 2-1-maalin vapaalyönnistä. Syöttö Tommi Arolle.

Neljännentoista minuutin lopussa Jani Kukkolalla on tilaisuus iskeä pallo maaliin, mutta laukaus menee yli.

Ajassa 14.52 on hässäkkää Ruotsin maalilla, ja pallo pomppii Nico Salolle, joka tarjoilee Sami Johanssonille tyhjiin. Johansson tasoittaa pelin tilanteeksi 2-2.