Maajoukkueet

MM-finaalin 2. erä: Ruotsin 3-2 -johdossa kolmanteen erään

11.12.
2016
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Kuva:IFF

Kuva:IFF

Suomen ja Ruotsin välisestä miesten salibandyn MM-finaalista on takana kaksi erää. Toiselle erätauolle mennään tilanteessa 3-2.

Toisessa erässä Ruotsi aloittaa maalitehtailun ajassa 23.49. Tobias Gustafsson iskee pelin toisen maalinsa vapaalyönnistä.

Noin 26 minuuttia on pelattu, kun Sami Johansson pääse laukomaan hyvältä tontilta. Laukaus menee ohi.

Alle seitsemän minuuttia ennen erätaukoa Tero Tiitu joutuu rikkomaan, kun Rikard Eriksson karkaa läpiajoon. Ruotsi ei onnistu maalinteossa kahden minuutin ylivoimalla.

Kun hieman yli 37 minuuttia on pelattu, niin Miko Kailialalle avautuu paikka maalin edessä. Maalia ei kuitenkaan synny.

Puolitoista minuuttia ennen erätaukoa Ruotsin Henrik Stenbergille siunaantuu hyvä tontti. Laukaus suuntautuu kuitenkin maalin yli.

Ottelutilastot

1. erä.

Ottelun ensimmäiset minuutit ovat tunnustelevia. Ensimmäinen maalipaikka siunaantuu läpiajoon karanneelle Peter Kotilaiselle neljännen minuutin aikana. Ruotsalaispelaaja rikkoo tilanteesta, ja Suomi saa vapaalyönnin. Suomi antaa vapaalyönnin liian hitaasti ja suunta vaihtuu.

Kuudennella minuutilla Kotilainen yrittää puskea Ruotsin päätyyn, mutta menettää pallon keskialueella. Samalla laituri saa kahden minuutin jäähyn mailatta pelaamisesta. Martin Östholm tarjoilee ylivoimalla maalille, ja Kim Nilsson iskee maalin edestä tilanteeksi 1-0 ajassa 7.28.

Ruotsille avautuu huippupaikka minuuttia myöhemmin, kun Nilsson ja Rasmus Sundstedt pääsevät vastahyökkäykseen. Sundstedtin veto menee kumminkin yli.

Ajassa 10.08 nähdään outo tilanne, kun Tobias Gustafsson yrittää sujauttaa maalin takaa kimmoneen pallon maalin. Tuomari ei näe käykö pallo maalissa vai ei. Tuomari tekee videotarkistuksen ja maali hyväksytään. Ruotsi johtaa 2-0.

Suomen avausmaali näkee päivänvalonsa ajassa 12.05, kun Kotilainen kanttaa 2-1-maalin vapaalyönnistä. Syöttö Tommi Arolle.

Neljännentoista minuutin lopussa Jani Kukkolalla on tilaisuus iskeä pallo maaliin, mutta laukaus menee yli.

Ajassa 14.52 on hässäkkää Ruotsin maalilla, ja pallo pomppii Nico Salolle, joka tarjoilee Sami Johanssonille tyhjiin. Johansson tasoittaa pelin tilanteeksi 2-2.

Lue myös:
MM-finaalin 1. erä: Suomi kiri tasoihin kahden maalin takamatkalta
Epäselvä tilanne MM-finaalissa vietiin videotuomarille – Ruotsin toinen maali hyväksyttiin tarkistuksen jälkeen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.