Maajoukkueet

MM-finaalin rankkarikisa ehdolla vuoden 2016 Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi

17.12.
2016
2 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Rankkarikisassa ratkennut salibandyn MM-kulta on ehdolla Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi Suomen Urheilugaalassa. Kuva: IFF

Rankkarikisassa ratkennut salibandyn MM-kulta on ehdolla Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi Suomen Urheilugaalassa. Kuva: IFF

Seuraava Suomen Urheilugaala järjestetään 17.1. 2017 Hartwall Arenalla. Tilaisuudessa palkitaan urheilijoita useissa eri kategorioissa ja tilaisuudessa valitaan muun muassa Vuoden urheilija.

”Salibandyn maailmanmestaruuden ratkeaminen rangaistuslaukauksilla” on ehdolla Sykähdyttävin urheiluhetki -kategoriassa, joka ratkaistaan yleisöäänestyksellä. Äänestämään pääset täältä.

Urheilugaala on järjestetty vuoden 2008 kesästä saakka. Sittemmin Urheilugaala sekä Vuoden Urheilija -tapahtuma yhdistyivät ja palkintogaala on järjestetty vuoden alussa. Tero Tiitun vuoden 2008 MM-kisojen ratkaisuosuma valittiin vuoden 2009 Urheilugaalassa Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Aikaisemmat palkitut Sykähdyttävin urheiluhetki -kategoriassa:

2008: Janne Ahosen mäkiviikon voitto
2009: Suomen salibandymaajoukkueen ja Tero Tiitun tekemä jatkoaikavoittomaali salibandyn MM-kilpailujen loppuottelussa
2010: Aino-Kaisa Saarisen MM-kulta Liberecissä
2011: Vimpelin Vedolle mestaruuden ratkaissut Jere Dahlströmin lyönti pesäpallon neljännessä SM-finaalissa, Vimpeli, 12.9.2010
2012: Mikael Granlundin ilmaveivi
2013: Leo-Pekka Tähden 100 metrin ratakelauksen paralympiavoitto
2014: Teemu Pukin maali Espanjan verkkoon
2015: Iivo Niskasen ja Sami Jauhojärven olympiakulta
2016: Kaisa Mäkäräisen MM-pronssi

Lisäksi Suomen salibandymaajoukkue on Tampereen Classicin kanssa ehdolla Vuoden joukkue -kategoriassa. Suomen päävalmentaja Petri Kettunen ja Classic-luotsi Petteri Nykky ovat puolestaan mukana Vuoden valmentaja -palkinnon ehdokaslistalla. Vuoden valmentaja- ja Vuoden joukkue -palkinnon saajat valitsevat Urheilutoimittajien liiton jäsenet.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Onneksi
17/12/2016
Onneksi ei tule voittamaan. Voiko olla typerämpää tapaa ratkoa maailmanmestaruus: 10 (!!) minuutin jatkoaika ja rankkarit. Onneksi Suomi oli aivan omaa luokkaansa rankkareissa mutta silti
Wiggum
18/12/2016
Vaikka jännä peli sb mm-finaali olikin niin kyl Kapasen jatkoaikamaali nuorten lätkän mm kisoissa oli sykähdyttävin tältä vuodelta =)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.