Maajoukkueet

MM-sankarista sekatyöläiseksi – ”Sveitsi-ottelussa olisi ollut halu mennä ratkomaan peli”

06.12.
2016
0 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Tero Tiitu ampui kaksi maalia Viron verkkoon maanantaina. Kuva: IFF.

Tero Tiitu ampui kaksi maalia Viron verkkoon maanantaina. Kuva: IFF.

Suomen salibandymaajoukkueen konkariosastoon kuuluva Tero Tiitu pelasi maanantaina koko pelin, kun Viro kaatui lukemin 10-3.

Avauserässä alhaalta puolustanut Viro laittoi Suomen ahtaalle, eivätkä sinivalkoiset johtaneet kuin maalilla ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen jälkeen. Viimeisessä kahdessa erässä Suomi tiputteli maaleja tasaiseen tahtiin ja vei lopulta selkeän voiton. Kolmoskentän vasemmassa laidassa pelanneelle Tiitulle peli oli ensimmäinen kokonainen Riian MM-turnauksessa. Kokenut pelimies ampui itse kaksi maalia.

– Kaveri puolusti alhaalta, kuten kaikki näkivät. Vie aina oman aikansa löytää väylät puolustuksen avaamiseen. Peli on kuitenkin hyvin erilaista kuin top 4 -maita vastaan. Ennakkoasetelmakin oli haastava, sillä peli oli kolmas kolmeen päivään ja sunnuntaina pelasimme alkulohkon kulminaatiopelin Sveitsiä vastaan, Tiitu analysoi maanantain ottelun tauottua.

– Viroa vastaan peli ei ollut huippuesitys, mutta tasaisen nousujohteinen. Tärkeintä oli, että pelasimme fiksusti ja saimme meille enemmän penkkiä kuluttaneillekin täyden pelin alle, Tiitu jatkoi.

Tiitun oma rooli on selvästi pienempi ja erilainen kuin aiemmissa kisaprojekteissa. Konkarin mukaan se ei kuitenkaan herraan itseensä vaikuta.

– Joukkueen eteen teen kaikkeni. Oli tiedossa jo etukäteen, että minulla tulee olemaan sekatyöläisen rooli. Välillä hyökkääjää, välillä pakkia, vähän ylivoimaa ja kaikkeen pitää olla valmis. Sillä tavallahan se on mennyt urallani ylipäätään, että pelipaikka on saattanut vaihtua kesken ottelunkin, joten siinä ei ole mitään ihmeellistä.

– Ei tässä joukkueessa tietenkään ole yhtään pelaajaa, joka haluaisi istua penkillä mieluummin kuin pelata. Sveitsi-ottelun kolmannessa erässä itsellänikin olisi ollut halu tasatilanteessa mennä ratkomaan peli, mutta jätkät onneksi hoitivat hyvin. Tärkeintä on, että jokainen hoitaa oman ruutunsa ja sitten kun käsky käy kentälle, niin penkiltä tuodaan energiaa, hyviä ratkaisuja tai mitä koutsit ikinä haluavatkin, Tiitu sanaili.

Pelit sen kun kovenevat jatkossa ja puolivälieristä lähtien kamppailjuen luonne on tuttu – tulos tai ulos. Suomi lähtee jatkopeleihin lohkovoittajana, mutta pelissä riittää Tiitun mukaan vielä petrattavaa.

– Voitettiin alkusarja ja huippu-urheilussa tuloksillakin on merkitystä. Kaikki ovat ehjiä, kaikilla on pelitatsi kunnossa ja joukkueessa on hyvä fiilis. Sveitsi-peli jätti kuitenkin kysymysmerkkejä erikoistilanteiden suhteen, sillä alivoimalla omissa soi muutaman kerran. Pallollinen pelimmekään ei ollut ehjä 60 minuutin esitys, Tiitu analysoi ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Turnaus pitää pelata nousujohteisesti ja viikon lopulla odottavat tärkeimmät ottelut. Pelin läpiviennissä, hyökkäyspelissä ja erikoistilanteissa pitää vielä petrata.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.