Maajoukkueet

Pääkalloennakko: MM-kisojen C- ja D-lohkot esittelyssä – Slovakia haluaa puolivälieriin, miten käy Petteri Nykyn Australialle?

02.12.
2016
5 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Slovakia lähtee MM-kisoihin C-lohkon ennakkosuosikkina. Kuva: IFF

Slovakia lähtee MM-kisoihin C-lohkon ennakkosuosikkina. Kuva: IFF

Viimeisenä lohkoesittelyinä vuorossa ovat Riian MM-kisojen C- ja D-lohkot, jotka koostuvat lajin pienemmistä maista.

Vaikka molemmissa lohkoissa on mukana niin kutsuttuja haastajajoukkueita, myös niillä on yhtä lailla mahdollisuus edetä turnausjärjestelmän myötä turnauksessa pitkälle.

Lohkovaiheen jälkeen C- ja D-lohkojen kaksi parasta joukkuetta kohtaavat A- ja B-lohkojen kolmanneksi ja neljänneksi jääneet maat. Otteluparien voittajat etenevät puolivälieriin. C- ja D-lohkojen viimeiseksi jääneet ratkaisevat keskenään MM-kisojen viimeiset sijat.

C-lohko:
Riian MM-kisojen C-lohkoon ylsivät Euroopan karsinnoista Slovakia ja kahtena parhaana lohkokolmosena edenneet Puola ja Tanska. Lohkon neljäs jäsen on Aasia-Oseanian karsinnat voittanut Australia.

C-lohkossa on kaksi selkeää ennakkosuosikkia Slovakia ja Tanska. Slovakian edellinen miesten MM-turnaus päättyi ensimmäisellä jatkokierroksella. Maan nuori sukupolvi yllätti keväällä 2015 sijoittumalla nuorten MM-kisoissa viidenneksi. Nyt miesten maajoukkueen tavoitteena on edetä puolivälieriin. Tanska oli viime kisojen yllättäjä, ja ylsi lopulta seitsemänneksi haastajalohkosta. Molemmilla mailla on potentiaalia olla mustia hevosia jatkopeleissä taisteltaessa puolivälieräpaikoista. Tanskalla on kuitenkin enemmän rutiinia arvokisoista. Lisämielenkiintoa lohkoon tuo Australia, jota valmentavat Petteri Nykky ja Samu Kuitunen. Puolan taso ei todennäköisesti riitä nousemaan lohkon kahden parhaan joukkoon.

Joukkuekortit IFF:n sivuilla
Slovakia
Tanska
Puola
Australia

C-lohkon esittely virallisella kisasivulla

Yhdysvaltojen ja Kanadan välisestä ottelusta voidaan odottaa tasaista vääntöä. Kuva: IFF

Yhdysvaltojen ja Kanadan välisestä ottelusta voidaan odottaa tasaista vääntöä. Kuva: IFF

D-lohko:
Vaikeasti ennustettavassa D-lohkossa pelaavat Amerikan karsintalohkosta helposti jatkopaikan lunastaneet Kanada ja Yhdysvallat. Sekä Aasia-Oseaniassa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Singapore ja Thaimaa.

Karsintojen suurimpia yllätyksiä oli ehdottomasti ensimmäistä kertaa MM-karsintoihin osallistuneen Thaimaan kisapaikka. Joukkue yllätti karsintojen ratkaisevassa ottelussa Japanin. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat Ruotsissa salibandya pelaavat thaimaalaiset. Yhdysvallat ja Kanada ovat lähtökohtaisesti tasainen parivaljakko ja samalla myös lohkon ennakkosuosikkeja etenemään jatkopeleihin. Kanadan riveissä nähdään myös suomalaisedustusta, kun hyökkäyspäässä häärivät Lauri Hannelius ja Valtteri Viitakoski. Singapore haastaa varmasti pohjoisamerikkalaiset parhaansa mukaan, mutta jatkoon yltäminen olisi yllätys. Vielä suurempi jytky olisi, jos tästä lohkosta edettäisiin aina puolivälieriin asti.

Joukkuekortit IFF:n sivuilla
Yhdysvallat
Kanada
Singapore
Thaimaa

D-lohkon esittely virallisella kisasivulla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Pettweri
02/12/2016
Myös Yhdysvaltain joukkueesta löytyy suomalaisväriä, kun joukkuetta edustaa FLOBin (E-S 2.div) Mikko Vähä-Vahe.
S7
02/12/2016
Lätkän mm-kisat voisi ottaa mallia tästä systeemistä!
Kokka
02/12/2016
Thaimaan maajoukkueessa pelaa Erän lahja Thaimaalle. Niki.
http://www.floorball.org/pelaajakortti.asp?pelaaja_id=1452159230&sarjaId=
Kalevi
02/12/2016
Kanadan Brandon "Pavel" Barber yksi kisojen mielenkiintoisimmista pelaajista. Sosiaalisesta mediasta löytyy todella paljon materiaalia äijän loistavasta mailatekniikasta. Lähtisin jopa väittämään, että on C ja D lohkojen paras, tai ainakin taitavin pelaaja.
Teemu T.
02/12/2016
Kovin on vaikeaa löytää pysäyttäjää näistä lohkoista Yhdysvaltojen Mikko Vähä-Vaheelle. Ehkäpä jopa kisojen kovinta maalivainua on jännitävä seurata.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.