Pääkallotodistus: Viro-ottelussa yksi maailmanluokan esitys

Suomen hyökkääjä Peter Kotilainen (oik.) ansaitsi työnteollaan viisi tehopistettä ja samalla myös viisi kalloa. Kuva: IFF

Suomen hyökkääjä Peter Kotilainen (oik.) ansaitsi työnteollaan viisi tehopistettä ja samalla myös viisi kalloa. Kuva: IFF
Suomen hyökkääjä Peter Kotilainen (oik.) ansaitsi työnteollaan viisi tehopistettä ja samalla myös viisi kalloa. Kuva: IFF

Pääkallo.fi jakaa myös näissä miesten MM-kisoissa Suomen pelaajille kalloja peliesitysten mukaan. Viroa vastaan erinomaisessa vireessä ollut Peter Kotilainen pelasi toimituksen mielestä viiden kallon arvoisesti.

Kuten ennakkoon saattoi odottaa, Viro ei kyennyt vastaamaan ottelussa Suomen tulivoimaan. Lopputulos kirjattiin Suomelle maalein 10–3.

Koko maajoukkueen selkein valopilkku oli 3+2-tehot mättänyt hyökkääjä Peter Kotilainen. Samalla hän nousi koko kisojen pistepörssin jaetulle kärkipaikalle Thaimaan Pawat Thaiditin kanssa. Kotilaisen pistesaldo koko kisoista on nyt 5+5=10.

Kotilainen on ollut läpi kisojen todella pirteä, ja hyökkäysalueen ratkaisut ovat hyvin usein oikeita. Jo aiemmin nähtyjen syöttöjen lisäksi Kotilainen viimeisteli maanantaina tehokkaasti.

Viro-ottelu ei ollut suomalaisilta kuitenkaan nappionnistuminen, ja varsinkin ensimmäisessä erässä pallollinen peli jätti paljon toivomisen varaa. Suomen valmennus pyöritti kolmannessa erässä ketjurulettia, ja esimerkiksi kisojen heikoimman ottelunsa pelannut Jani Kukkola ei pelannut enää päätöserän lopussa.

Selkeä onnistuja oli myös virheet minimiin jättänyt Tatu Väänänen, joka iski MM-turnauksen avausmaalinsa ja syötti päälle yhden osuman.

Maalivahti Eero Kosonen pääsi kokeilemaan kaksi kertaa rangaistuslaukauksen torjumista, mutta molemmilla kerroilla Viron Mats Tamme höynäytti pallon suomalaisvahdin selän taakse. Jatkopeleissä rankkarit voivat nousta arvoon arvaamattomaan.

Suomi oli jo ennen ottelua varmistanut lohkon kärkipaikan, ja se näkyi osittain myös peliesityksissä. Perustasolla suorittaminen riitti maanantaina nähdyn kaltaiseen tulokseen, mutta muutamien pelaajien kohdalla ratkaisut eivät olleet sillä tasolla kuin niiden pitäisi olla selvästi heikompaa Viroa vastaan.

Muun muassa Eemeli Salinin ruuti oli edelleen märkää useista maalintekopaikoista huolimatta.

Suomen kallot Viro-ottelussa:

Maalivahdit:
Eero Kosonen 2
Jarno Ihme (ei pelannut)

Puolustajat:
Tatu Väänänen 4
Lauri Stenfors 3
Janne Lamminen 3
Krister Savonen 3
Juha Kivilehto 2
Jonne Junkkarinen 3
Tommi Aro (ei pelannut)

Hyökkääjät:
Peter Kotilainen 5
Jani Kukkola 2
Miko Kailiala 3
Eemeli Salin 2
Nico Salo 3
Jami Manninen 3
Joonas Pylsy 3
Mika Moilanen 3
Mika Kohonen 2
Tero Tiitu 3
Sami Johansson (ei pelannut)


5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

8 comments

  1. Kolme omiin. Kohonen-Kivilehto joka kerta. Toinen rankku tuomarin moka. Mutta sai alkunsa hyökkäyspään mokasta kyseisiltä herroilta.

  2. Nyt kun on pelejä alla niin saako juttujen loppuun yhteenvedon kallojen määrästä ja keskiarvosta/pelattu peli. Olis kiva seurata joukkueen sisäistä rankingia turnauksen loppuun asti. PÄÄkallolle sitten joku kunniamaininta.

    1. Heikin kysymykseen: Teemme perinteiseen tapaan lopulliset kallotodistukset keskiarvoineen turnauksen päätteeksi.

  3. Kaikki kunnioitus kososelle rankkareissa. Ei oo helppoa kylmänä torjua.

  4. Olishan se kiva seurata tilanteen kehittymistä ja sinä yksi argumentti kun mehustellaan tulevien pelien pelaavia kokoonpanoja. Esim Aro tai Salin ei taida kallomittarilla mitattuina ihan vahvistuksia olla. Lopuissa peleissä vauhtia koneeseen ja rankingissa ylemmäs viimeiseen peliin mennessä.

  5. Kailiala palloili vaan kolmannessa erässä, ei ihan mennyt tossa ketjussa putkeen, mitä lienee kokeiltukaan, varmaan jotain vaihtoehtoja. Tällä hetkellä, Tiitu näyttäis olevan parempi vaihtoehto kakkoseen kuin Salin, jos kemiat osuis? Toki ulkopuolisena vaikea sanoa mitään, Salin ei vaan nyt ole ns. pelillä, ennen iso ja vaarallinen, nyt lähinnä hidas ja kömpelö–> mutta vielähän tässä on aikaa parantaa!

  6. Ei Salin ole koko kaudella ollut viime kauden tapaisessa lennossa ja tuskin se nyt yhtäkkiä siitä liekkeihin syttyy. Eipä siellä toisaalta ole mukana yhtään vaihtoehtoakaan, joka Salinin voisi korvata ja onhan Eemeli puolustuspäähän hoitanut hommansa varsin mallikkaasti, Sveitsi-pelissä suurin ongelma oli kolmosketju, joka ei saanut oikein mitään aikaan hyökkäyspäässä ja sinne voisi kokeilla sitten vaikka sitä Tiitua tuomaan pelotetta vasempaankin laitaan.